Jerch_ je napisal/-a:vozijo z dolgimi in prav je tako.. jih podpiram. če so pa še glasni pa sploh super, ker potem v tej naši preljubi sloveniji vsaj zbudijo kakšnega zaspanca.. ki je samo pri opravljanju izpita gledal pogosto v špegle in imel pregled nad cesto..
ne vozim motorja in ga tudi nikoli nebom.. sem pa preveč situacij videl, ki se na srečo niso končale tako kot se je tista ko je avtomobilist podru motorista ali celo huje.. in povejo mi samo eno stvar; slovenci v veliki večini nimajo pregleda nad dogajanjem v prometu. izgovarjajo se, da motoristi tako zelo norijo, da so nepredvidljivi in nevem še kaj.. pa to sploh ni res. (no izjeme so, ampak..) motoristi zelo zelo dobro predvidevajo, ker se jih (spet bom rekel večina) zaveda kaj se jim bo zgodilo ob morebitni napaki..
kako slabo pa narod predvideva in kako slab pregled ima na cesti občutim pa tudi sam ali pa še boljše s kom drugim ki ima konkretno močen avto.. po novem se vozniki na avtocestah počutijo popolnoma lagodne na levem pasu pri realnih 110km/h (verjetno jim zjahani števci kažejo 130).. kar pa sploh ni problem.. boste rekli; pa kaj si tečen- sme se voziti pod omejitvijo.. seveda, se strinjam. ampak ne sme se pa skočiti na lev pas po možnosti brez žmigavca, ne sme se ovirati promet- kar se dogaja, ker vztrajanje na prehitevalnem pasu brez razloga ni zakonito.. itd.. itd..
in pravite, da se diskriminira motoriste? pa sej niso vsi motoristi nedeljski dirkači.. tako kot pobegne motorist s 140 konjskim motorjem z lahkoto, to delajo tudi tisti ki imajo 400+ konjske avte.. in sem prepričan da jih je vsaj toliko kot motoristov s 140+ konjev.. tako, da če se že opredelite tako ozko, spremenite naslov---> DISKRIMINIRANJE NEDELJSKIH DIRKAČEV
a_sist je napisal/-a:Zanima me pa to (vprašanje za motoriste).. ali obstaja kak ustaljen način da motoristu zadaj sporočiš, da ga vidiš?
sebaveh je napisal/-a:bass je napisal/-a:Ko bo enkrat čas za motor (in to bo), je prva stvar xenon luč
Tu pa mene začenja motiti, ko se mi komaj vsak deseti pripelje nasproti s pravilno nastavljeno kratko lučjo. Vsem preostalim pa sveti nekam v marsovce, nevem če jo nalašč dvignejo, ali vozijo z dolgimi podnevi, ali kaj jim jeZelo moteče v glavnem.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
sebaveh je napisal/-a:bass je napisal/-a:Ko bo enkrat čas za motor (in to bo), je prva stvar xenon luč
Tu pa mene začenja motiti, ko se mi komaj vsak deseti pripelje nasproti s pravilno nastavljeno kratko lučjo. Vsem preostalim pa sveti nekam v marsovce, nevem če jo nalašč dvignejo, ali vozijo z dolgimi podnevi, ali kaj jim jeZelo moteče v glavnem.
nebivedu je napisal/-a:a_sist je napisal/-a:Zanima me pa to (vprašanje za motoriste).. ali obstaja kak ustaljen način da motoristu zadaj sporočiš, da ga vidiš?
Ja pohodiš bremzo na polno!!!![]()
Pokažeš mu s tem, da se mu umakneš na rob in on vidi, da si ga opazil in te mirno prehiti. Vsaj jaz tako delam.
hribko je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:a_sist je napisal/-a:Zanima me pa to (vprašanje za motoriste).. ali obstaja kak ustaljen način da motoristu zadaj sporočiš, da ga vidiš?
Ja pohodiš bremzo na polno!!!![]()
Pokažeš mu s tem, da se mu umakneš na rob in on vidi, da si ga opazil in te mirno prehiti. Vsaj jaz tako delam.
točno tako,pa večina te bo še z veseljem pozdravila,ker si bil tolk uvideven da si se umaknil na rob cestiščaveč takšnih kot pa je nebivedu!
PS:nebivedu,a si bil kdaj motorist?
tako pač ponavadi vozijo samo tisti ki so se kdaj vozili z motorji
nebivedu je napisal/-a:Pokažeš mu s tem, da se mu umakneš na rob in on vidi, da si ga opazil in te mirno prehiti. Vsaj jaz tako delam.
G17 je napisal/-a:Nasplošno pa sem mnenja, da je večina motoristov odličnih voznikov (gre za kulturo - razlika med motoristom ter nekom, ki pozira ter se afna po cestah)...
G17 je napisal/-a:@ FBR narobe sva se razumela, jaz govorim o motoristični kulturi, kot doživljanju poti/potovanja na drugačen način
zame nekdo, ki se preserava z motorjem (vozi pretirano preko omejitve, ne upošteva predpisov, nevarno prehitevanje ipd.) ni motorist temveč tako kot si ti omenil - i****
pugi405 je napisal/-a:http://www.delo.si/clanek/61592
Kaj porečete na ta članek?
Policisti motoristov ne morejo ujeti in jih tudi ne smejo loviti, zato se pa toliko bolj izžživljajo nad avtomobilisti![]()
Z njimi se le pogovorijo, z nami pa delajo kot z živino in nas celo zapirajo kot kriminalce. Torej: hitri avtomobilisti so nevarnejši od hitrih motoristov al kaj? Bravo SLO policija
![]()
G17 je napisal/-a:Nasplošno pa sem mnenja, da je večina motoristov odličnih voznikov (gre za kulturo - razlika med motoristom ter nekom, ki pozira ter se afna po cestah), sploh glede na to kakšne razrite ceste imamo.
Voith je napisal/-a:avtomobilisti mamo pa tak zakon zato ker smo jebene šleve. noben tut pisnu ni, k so tale zakon naredl. namest ,da bi celo lublano zaparkiral do nezavesti in nebi šli nikamor dokler se ne obljubi da se bo drugač ukrepal proti smrtnem davku na cesti, smo rajš onaniral doma.
in pol se seveda vsi pritožujemo na forumu ker mamo tok velik j**c in ker smo kvazi anonimni. v živo si pa noben ne upa jezika stegnt.
Voith je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:da nikoli več ne bo igral košarke in nogometa
zanimiu kok brutalne metode šele ljudi spametujejo, da se nehajo ukvarjat z neumnostmi : >
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov