Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Če jun 12, 2008 8:09 am

Psepi je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:...h nam v Brežice na "doobuko" v radijusu 5 kilometrov jih imamo (in to že en čas) kar 6 -začuda do sedaj popolnoma brez nesreč, čeprav se kakšen stari ata kdaj kontra zapelje

Iz prometnega vidika samega navajanja, sem neverjetno vesel, da sem takrat še živel v Brežicah ko sem opravljal avtošolo in pa tam do 19ga leta in pa se na črno vozil pri 17ih, kdaj pa kdaj... To je menda edino malo mesto v SLO, ki takorekoč nima semaforjev. Oziroma ima samo enega, vsa druga križišča so pa rondoji... Tako sem se čisto navadil, kdaj stisniti pred koga in kdaj pač ne...
quote]

Logatec je tudi brez! pa promet čist lepo poteka. Res pa je, da ljudje sploh ne znajo uporabljati smerokazov! :evil:
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jun 12, 2008 8:12 am

gustelj je napisal/-a:Za vse, ki nič-ne-vedo in ostale kljukce: omejitev hitrosti v rondoju je 40km/h. Če bi se je vsi držali in bili malce strpni ter komu prijazno odstopili prednost, problemov sploh ne bi bilo.

kaj sm ti pa jst naredu :D

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jun 12, 2008 8:18 am

Doche je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:glede pescice kak rondo bi radi pa meli? kako je blo prej ko ni blo posebej pasa iz avstrije? poleti kolone 5km..
itak pa bo ob novozgrajeni avtocesti kmalu bol ali manj sameval..
..

Sej pravim da je iz smeri avstrije zadeva popolna. Pa nima zaj veze al se bo po tem ko bo AC to uporabljalo al bo polno al prazno itd.. Nekateri manjši rondoji v Mariboru (okoli Qlandie) majo narisano da če si na zunanjem pasu moreš v naslenjem izvozu ven pa se tega ne drži skoraj noben. In če bi blo ločeno z "mini" robniki bi blo dost boljše. In tak bi lahko blo vsaj narisano če že ne robnikov v Pesnici. Ko bi ga enkrat zajahal bi si zapomno za drugič ;) Tam od samega začetka nevem če jih od 20ih ki zapeljejo noter gre 5 po notranji strani (izjema so tujci ki znajo rondoje uporabljat)

tam pri qlandiji bo kmalu rondo spremenjen, bodo med pasoma robniki(ne več samo črta..)

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Če jun 12, 2008 9:50 am

V pesnici vedno po notranjem pasu,drgač gre preveč živcev.Tisto pri Qlandiji,tista črta je varljiva.Tam je res težko peljati po notranjem pasu,saj nikoli ne veš al bo tisti na zunanjem upošteval tisto črto al ne.Saj verjetn bi bila njegova krivda če bi prišlo do karambola,samo sranje maš pa vseeno.
Tak kot bass pravi,velika napaka je v avtošolah.Mene je inštruktor učil pri vključevanju na AC gas do podna pa da se vključiš z hitrostjo prometa lepo tekoče na AC(ne pa z 80 kmh ali še manj). Vedno je dovolj časa in prostora da lahko mirno oceniš situacijo.Pa tud vidim da ljudje sploh ne znajo uporabljat stranskih ogledal.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jun 12, 2008 10:04 am

No ja, saj če bi vsakih 10 let imeli obnovitev znanja in bi izpit lahko podaljšali le če bi uspešno opravili vožnjo, bi se zelo hitro znebili raznih takih hitrostnih fenomenov in neuranovešencev.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če jun 12, 2008 10:13 am

Dnevno se najmanj 2x pelem čez rondo. Zadne čase pa 4x ( grem še na malco v btc). In vdim čuda. Zanč mi je en z golf 2 in CE tablco prpelu na kontra. Folk hupa in blenda on pa kr lepo naprej. Sploh ne vem kako ti to lohk rata.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jun 12, 2008 10:54 am

rhino je napisal/-a:Tisto pri Qlandiji,tista črta je varljiva.Tam je res težko peljati po notranjem pasu,saj nikoli ne veš al bo tisti na zunanjem upošteval tisto črto al ne.Saj verjetn bi bila njegova krivda če bi prišlo do karambola,samo sranje maš pa vseeno.
Če se ti mudi, pol je boljše gledat onega na zunanjem pasu, drugače pa pač zapelješ preko, pa upaš da nebo prveč bolelo če poči :)
Me je pa tam bolj strah onih ko grejo po desnem pasu v rondo, pol pa kr naravnost čez njega.
LP Rok

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jun 12, 2008 11:53 am

Zaenkrat, v tem rondoju, se cisto brez problemov ;) Je pa res, da se ne vozim ob prometnih konicah - hvala k...u!

Pocasi in z glavo, pa bo ;)
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jun 12, 2008 12:06 pm

phoebus je napisal/-a:Tomačevski ron do bi morali opremit s kamerami ki bi štrafale debile ki ne znajo vozit. V mesecu kazni po današnjih tafirah bi se ljudje naučili peljat :)

Točno tako! In poleg kazni obvezno še vsaj 10 urni tečaj varne vožnje s poudarkom na pravilno vožnjo skozi rondoje. Na lastne stroške seveda! :twisted: Ker kazni same po sebi ne pomagajo.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če jun 12, 2008 11:25 pm

Iščem primernega smajlija :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ne ni ta taprav...

:roll: :roll: :roll: :roll:

Tut tale ni

:shock: :shock: :shock: :shock:
emmm... ne...

Evo najdu sm jih:
:bonk :bonk :bow :bow

V Kopru, se ljudje še pošteno privajajo novih rondojev še zmeraj poteka prepočasi... Že jih bodo počastili s turbo krožiščem:
http://obala.net/novice/news.php?id=19221
V ponedeljek že začnejo...

No ko bo ta stvar končana, me sigurno ne bo na spregled kakih 14 dni v tem križišču, dokler se ne navadijo ljudje vozit po teh rečeh...

Pa da ne bo kdo mislil , da imam mnenje da so primorci slabi šoferji ;) Meni se zdi zelo neodgovorno v enem tednu spremeniti prometni režim iz semaforjev na rondoje in pričakovati, da ne bo težav... Komaj ljudje dobijo nove navade, ki jih še osvajajo evo vam prvi Turbo rondo v Sloveniji... Pač bi lahko malo počakali , da se ljudje vsaj pošteno navadijo navadnih rondojev, ki jih pač tu po Obali nikoli ni bilo in je malo težje pričakovati 100% odzivnost in pretočnost ;)

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe jun 13, 2008 8:08 am

To da jih na obali nikoli niste meli neigra nobene vloge. Vsak ki je bil v avtosoli se je srecal vsaj z teorijo krozisc, ce ne ze z prakso. Sicer pa po sami kmecki logiki lahko sklepas kdo ima prednost kje in kako naj promet poteka.
Kar se primorcev tice, je pa tako, da sam ze vem kaj pricakovati od osebka ki nosi primorske tablice, in sicer to je voznja brez smernikov, redno izsiljevanje, nagla zaviranja ipd.
Mene za modija!!! :)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe jun 13, 2008 10:39 am

target_practice je napisal/-a:To da jih na obali nikoli niste meli neigra nobene vloge. Vsak ki je bil v avtosoli se je srecal vsaj z teorijo krozisc, ce ne ze z prakso. Sicer pa po sami kmecki logiki lahko sklepas kdo ima prednost kje in kako naj promet poteka.
Kar se primorcev tice, je pa tako, da sam ze vem kaj pricakovati od osebka ki nosi primorske tablice, in sicer to je voznja brez smernikov, redno izsiljevanje, nagla zaviranja ipd.

Glih kar si opisal tudi ljubljanske in še iz kerega druge dela slovenije. :) ( btw: Mam jst tud LJ tablice :) )

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 13, 2008 11:11 am

mi kar zanimivo zgleda tale turbo rondo. Sam kaj, ko se bo veliko folka v njem lovilo. Pa upam, da s temi tablami, ki so na tej sliki, niso mislili resno, ker drugače se bo folk spet vozil v kontra smer.
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jun 13, 2008 12:21 pm

Tale turbo rondo se mi zdi precej neroden, če prideš iz zgornje ali spodnje strani in želiš le obrniti - torej izstopiti tam kamor si vstopil.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jun 13, 2008 1:31 pm

turbo TURBO TURBO TURBO TURBO

gremo met use turbo.
js bi ene turbo sandale, pa turbo golaž..

mislm da ne obstaja ime, ki mu nebi pasala beseda turbo..

aja pa to je mal nefer.. ce ze v kopru misljo delat turbo krizisce morjo v tomacevem vsaj magic roundabout narest cene bomo prebivalci metropole uzaljeni :?

:lol:

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Pe jun 13, 2008 1:50 pm

Voith je napisal/-a:turbo TURBO TURBO TURBO TURBO

gremo met use turbo.
js bi ene turbo sandale, pa turbo golaž..

mislm da ne obstaja ime, ki mu nebi pasala beseda turbo..

aja pa to je mal nefer.. ce ze v kopru misljo delat turbo krizisce morjo v tomacevem vsaj magic roundabout narest cene bomo prebivalci metropole uzaljeni :?

:lol:

Bo pač Tomačevo BI-TURBO :rofl :rofl

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jun 13, 2008 2:50 pm

Dober da ne quad.

@Psepi:

Ja, tole bo pa sranje. Že sedaj ko sem v Kopru ni folku kaj dost jasno v tistih dveh zasilnih rondojih... In ja, ma vezo, če je bil že prej rondo ali ne, ker se ga tako ljudje vsaj malo navadijo. Kako bodo pa v tem turbo-krožišču dejansko vozili pa raje ne bi videl... že pri nas prve vstopne polne črte ne upoštevajo... kaj šele tukaj, ko jih je z vsake strani dost in še notranji krog se zapira in odpira... ludilo :lol:

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Re: Rondo tomačevo in ostali rondoji

Napisal/-a NaceM Pe jun 27, 2008 12:22 pm

nebivedu je napisal/-a:Vsi približno vemo, kje je ta rondo in kako se ljudje v njem obnašajo, pa kok je nevaren. In tukaj imam par primerov, ki me motijo ali pa sem jih sam doživel v njem.

Pripeljem s strani tomačevega in grem proti trzinu.
Pripeljem po levem pasu in se vključujem na sredinski pas (desni čisto zabasan in se čeprav imam prednost, ne da vključit vanj). Pripelje bospodična z mobitelom iz smeri BS#-ja proti trzinu po sredinskem pasu mimo mene, za njo pa prazno. Potegnem z avto, da bi se lepo vključil, kar naenkrat pa ona zabremza in se ustavi na sredinskem pasu (še vedno se pogovarja po telefonu), da smernik in čaka, da se je bo kdo usmilil in jo spustil čez polno črto na desni pas. (naj povem, da oba pasova peljeta proti trzinu, ampak ona očitno ni imela časa pogledat, kaj piše na tabli - telefon je bolj zanimiv).

Še bolj zanimva sta bila 2 primera, ko pripeljem v rondoju do izvoza, enkrat proti BS3-ju enkrat proti tomačevem/žale pa se mi nasproti iz izvoza pripelje avto, mi začne blendat in trobit, ter se odpelje mimo in se vključi v rondo.

Motijo me v tem rondoju ljudje, ki se iz smeri BS3 vozijo proti trzinu po zunanjem pasu, namesto, da bi zapeljali na sredinski pas, ker ne gredo na prvem izvozu ven, se vozijo po čisto zunanjem pasu in ovirajo ostale, ki bi radi šli ven za tomačevo/žale in tudi tiste, ki bi drugače imeli prosto pot iz tomačevega proti trzinu - pretok bi se s tem zelo povečal, če bi vsi ki prihajajo iz bs3-ja to upošteval.

Pa probleme imam pozimi in kadar je mokra cesta, ker si iz trzinske smeri proti rondoju namerno puščam varnostno razdaljo za en cel avto ali več pred sabo(pa že to je premalo po zakonu), ker vem, da se moja kišta težje ustavi, še posebej čez savski most (ne zaradi zanič gum, ker gume so za 190 evrov na komad, ampak zarad teže avtomobila in mastne ceste, kjer pa tudi najboljše gume ne pomagajo dosti), pa se mi potem razne kamikaze vrivajo pred mene in mi puščajo po meter ali manj varnostne razdalje pri 100km/h, če bo pa treba bremzat, mu bom pa zadnje zice v hrbet porinu pri taki hitrosti, ker nimam šans, da se ustavim tako hitro.

Vsekakor faljena gradnja, ker bi morali na vseh treh straneh narest enako - desni pas za takojšen izvoz je neodvisen in promet teče tekoče, ter po 2 pasova za izvoz, kar bi prineslo še večjo pretočnost. Pravijo pa da bo kmalu še en krak prišel do tega rondoja - iz žal direktno.

Evo, men se je danes zgodilo nekaj zelo podobnega... S tem, da je ena teta v puntotu z mobitelom na ušesu malce "udarila" (poribsala) moj avto in hotela pobegnit. Sem prišel za njo in je tajila tristo na uro.. Ampak, ravno pred dobrim tednom sem si v avto dal naštimat kamero, ki snema situacijo pred njim in tam je lepo vidno, kako teta telefonira in kako je ribsnila moj avto. Ko sem ji demonstriral to na laptopu, sva se hitro zmenila. Konec koncev, ta kamera ni bila tako švoh investicija.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Rondo tomačevo in ostali rondoji

Napisal/-a nebivedu Pe jun 27, 2008 12:49 pm

NaceM je napisal/-a:Evo, men se je danes zgodilo nekaj zelo podobnega... S tem, da je ena teta v puntotu z mobitelom na ušesu malce "udarila" (poribsala) moj avto in hotela pobegnit. Sem prišel za njo in je tajila tristo na uro.. Ampak, ravno pred dobrim tednom sem si v avto dal naštimat kamero, ki snema situacijo pred njim in tam je lepo vidno, kako teta telefonira in kako je ribsnila moj avto. Ko sem ji demonstriral to na laptopu, sva se hitro zmenila. Konec koncev, ta kamera ni bila tako švoh investicija.

Če imaš možnost še na policijo pošlji pa nej ji dajo kazen za povzročitev nesreče, za pogovor po mobitelu in pobeg.
Vsakodnevno ljudje vozjo v rondoju s telefonom na ušesu, pa ko te butne sploh ne ve da te butne. Men se je ženska v kljuko napičila s hladilnikom in sem lahko gledal, kako se zadaj kadi. Sploh vedla ni da se je zaletela, potem ji je pa na cesti proti trzinu (malo pred pumpo) ribnu avto, ko je ostala čisto brez vode.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe jun 27, 2008 12:54 pm

No, se je šlo drugače zmenit. Samo, je pa finta, kaj bi naredil, če ne bi imel posnetka. Po možnosti, če bi plave klical, bi jaz kazen dobil, ker sem jih klical (enkrat se mi je že to zgodilo, zato sem si pa tudi omislil kamero).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov