Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Pe jun 27, 2008 5:06 pm

Voith je napisal/-a:cak a ti si baba al kaj?

jaz? zakaj?
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Pe jun 27, 2008 5:19 pm

nebivedu je napisal/-a:
hribko je napisal/-a:
kopercan92 je napisal/-a:solzivec je uporabna zadeva ne samo da sovrazniku zamegliš pogled .. nabrekenjo podoučnjaki v modro-viola barvo, ter tako razdrazjo dihala da hinavsko suho kašljaš se 5minut po uporabi tko da se tisti ki imajo alergijo na cvetni prah recimo se majo spomladi lepše ;)

iz izkušenj ti povem da 2-3 ure sploh nemoreš očes odpret,tko žge nova varjanta solzilca,itak pa te še 2 dni očese pečejo in ne vidiš najbolj jasno :?
sem jih lani mal pred novim letom fasal(policaji so me mal nasprejali ker se pač nisem umiril),ker sem bil udeležen v pretepu,tko da ne govorim kr tko nekaj na pamet.

No ja, odvisno od človeka. Mam kolega ki se s CS-om (solzilni plin) šprica po faci, kot da bi bila osvežitev, pa mu ni nič, poznam pa primere, ko je tip samo malo spreja dobil iz 40cm bližine na majco, pa jo je razžrlo na tistem mestu v faco je bil zabuhel še en teden, domov smo ga pa peljali tako da smo ga podpirali.

ti pa ne odnehas z neumnostmi, ne? najbrz si spet discovery prevec gledal in ker ti niti anglescina ne gre najbolje v glavo si zamesal CS in pepper sprej (OC sprej). CS se ne navadis pa da si terminator, ker je zivcni plin. tako kot se ne navadis arzena, pa ce treniras 100 let. OC pa pogojno do neke mere. vsekakor se ne spricas z njim zjutraj, ko gres v sluzbo ampak se lahko nadzorujes do te mere, da zasledujes cloveka, ki te z njim veselo sprica in ga se malo nalomis zapovrhu. posledice pa so, v obeh primerih. v slednjem malce lazje.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 27, 2008 5:37 pm

Na tvojo žalost je tip šprical po svoji faci s CS sprejem, bilo je pa to ene 8 do 9 let nazaj v penatiju (bivši sokol) in so izza vseh treh šankov ljudje ven letel, tip je pa naprej pil, kot da ni nič. In to 0,5% mešanico CS-a (policijski sprej). Vojska uporablja za treninge tam do 2%, sprobano pri RKBO enoti, ko so nas zaprli v kontejner v uniformah in samo masko na glavo. Cunj še drugi dan nisi mogel prijet, ker blizu nisi upal, ker je tok peklo.

Ta tip je bil drnovškov telohranitelj dolga leta, bivši policijski specialec in resnično odtrgan tip. Danes ima tok ovac da jih preštet ne more in živi življenje puščavnika pa skoraj nima kontaktov z ljudmi.
Poznam ga pa že kr zelo dolgo časa. Še od takrat ko sem imel v bivši jugi (leta 1986) težave z policijo, sodišči in psihiatri - ker sem napisal en zelo velik napis "Slovenija moja DRŽAVA" in sem bil za oblasti "protivdržavni elemenat" - tastar doma je pa na vse policaje in vse samo reku - Sine ni še pravi čas, še par let počakaj.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe jun 27, 2008 9:33 pm

Senad je napisal/-a:včeraj sem prehitel 3-5km kolono šleperjev ki so čakali na cestnini, čez okno sem držal abc kartico, noben se ni nič bunil, in mislim da nima smisla čakat na ac da 500 tovornjakov plača cestnino (večina jih več ne uporabla abc).

Jaz bi ti jo vzel pa bi kr čakal na konec kolone :EE :lol:

Nasilno se obnašam samo takrat, ko na parkingu nikjer okrog mene nobenega avta, na edinem praznem parkirnem mestu pa stoji nekdo, ki "špara plac".. ja pol pa se zaženem, da skoči stran in je to to :D

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Pe jun 27, 2008 10:04 pm

Sami fajterčki :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jun 27, 2008 10:21 pm

a še začnemo kakšne kolesarske prigode..
zanimivo da sam letos nism mel kakih posebnih prigod, mogoč pa folk mal bol počas voz, pa mal bol strpno, mogoč zarad kazni..
sm pa dans zram kolega poslušu njegove prigode in prigode njegovih kolegov..

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jun 27, 2008 11:01 pm

Kar se kolesarjev v LJ tiče, so v večini idioti najhujše klase. Osebno sem zelo pozoren na šibkejše udeležence v prometu, tudi sam rad kolesarim, ampak kaj se pa folk v LJ gre, to je pa že preraslo vse meje kakršnegakoli okusa.
Razno skakanje čez rdečo itd., včeraj sem skoraj nabasal na eno babo na biciklu z ipodom v ušesih je šla lepo ležerno čez rdečo, dobro da nisem hitreje speljal...
Zadnjič tudi en heroj na gorcu, meni se prižge puščica desno, on pa direkt pred mene čez rdečo, potem mi pa še nekaj krili z rokami.
Takega imbecila brez slabe vesti pritisnem, da se usede na asfalt.

Če ga povoziš, je pa itak neprilagojena hitrost, pa 6 prič, ki je videlo, kako si ga podrl, seveda so vse priče farben-blind in nihče ne vidi tiste jebene rdeče!?!?!

Da ne omenim še pred tem (ista fora, ista lokacija, zelena puščica, na prehodu rdeča), malo hitreje speljem, star ata lepo lagano čez rdečo, tako počasi, da sem ustavil, izstopil iz avta in ga vprašal, a je slep ali samo neumen, seveda se v tem času prižge zelena in že se najdejo trije penziči na prehodu in se derejo, češ, kakšen huligan pa sem, saj gre človek lepo mirno čez zeleno....da takega podreš te samo še v zapor strpajo. Neprilagojena hitrost, pričevanja penzičev, kako si prinorel in kako je vse škripalo, morilec najhujšega kalibra si po hitrem postopku. :roll: :evil:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jun 28, 2008 9:33 am

bass je napisal/-a:Kar se kolesarjev v LJ tiče, so v večini idioti najhujše klase.....

....ta "fenoem" opažam po celi Slo že zadnjih par let... :roll: - osebno trdim: še premalo jih "povozi" kako se obnašajo : tudi sam prekolesarim (oz. v dvoje ali včasih troje) okoli 2000 km na sezono, pa mi(nam) nikoli na pamet ne pride, da bi "vštric" vozili, ali v "rdečo" luč in ne vem kakšne vse "bedarije" zganjali........

Potem, pa nekoga opozoriš, se pa vjezi in agresiven rata, ter trdi, da ima on enako pravico bit na cesti kot jaz; že(čeprav tudi to ni res - ne plačuje cestnega sklada ;) ) ampak pravila pa le obstajajo in treba se jih držat, še bolj me pa čudi, da se nič ne bojijo, da s etako vozijo, kajti sam se "stisnem" ob desni rob in še takrat mi nekdo čisto on nogi zapelje.....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jun 28, 2008 9:42 am

+ dirkanje po nasprotnem pasu, pa po pločnikih, celo v hrbet (ne pozabimo, kolo je tiho), celo vse to skupaj mimo otrok itd itd. Se mar policaji tudi kolesarjev bojijo, ker jih ne kaznujejo? Isto za pešce...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jun 28, 2008 9:48 am

Senad je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:cak a ti si baba al kaj?

jaz? zakaj?

ko sm hitr prebral sm dojel da je 'sma' ženski spol :lol:

nevermind :)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jun 28, 2008 10:23 am

sašo5 je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Kar se kolesarjev v LJ tiče, so v večini idioti najhujše klase.....

....ta "fenoem" opažam po celi Slo že zadnjih par let... :roll: - osebno trdim: še premalo jih "povozi" kako se obnašajo : tudi sam prekolesarim (oz. v dvoje ali včasih troje) okoli 2000 km na sezono, pa mi(nam) nikoli na pamet ne pride, da bi "vštric" vozili, ali v "rdečo" luč in ne vem kakšne vse "bedarije" zganjali........

Potem, pa nekoga opozoriš, se pa vjezi in agresiven rata, ter trdi, da ima on enako pravico bit na cesti kot jaz; že(čeprav tudi to ni res - ne plačuje cestnega sklada ;) ) ampak pravila pa le obstajajo in treba se jih držat, še bolj me pa čudi, da se nič ne bojijo, da s etako vozijo, kajti sam se "stisnem" ob desni rob in še takrat mi nekdo čisto on nogi zapelje.....

hec je v tem, da je veliko kolesarjev brez izpita- oz. z premalo izkušnjami z avtom
jst k kolesarim al pa pešačim- pazim na avtomobile, ker vem kako zaj**** je če ti kdo skoči na cesto al pa v rdečo
lp

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc So jun 28, 2008 10:37 am

kolesarje pa jest tolk sovražm da nemorm opisat,sam ne use ampak samo profiče,se vozjo po cesti kot da je cela njihova,če še nevejo nej jim jest povem, da jim pripada 1m in to z levim robom balance,pol se pa pelejo 2 al pa 3je eden zraven druzga pa jim potrobiš se pa še razburjajo,jest vm povem usem unim kolesarjem ki tole berete da si bom kupu terenca pa bom samo še gazil...
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So jun 28, 2008 12:27 pm

nebivedu je napisal/-a:Na tvojo žalost je tip šprical po svoji faci s CS sprejem, bilo je pa to ene 8 do 9 let nazaj v penatiju (bivši sokol) in so izza vseh treh šankov ljudje ven letel, tip je pa naprej pil, kot da ni nič. In to 0,5% mešanico CS-a (policijski sprej). Vojska uporablja za treninge tam do 2%, sprobano pri RKBO enoti, ko so nas zaprli v kontejner v uniformah in samo masko na glavo. Cunj še drugi dan nisi mogel prijet, ker blizu nisi upal, ker je tok peklo.

Ta tip je bil drnovškov telohranitelj dolga leta, bivši policijski specialec in resnično odtrgan tip. Danes ima tok ovac da jih preštet ne more in živi življenje puščavnika pa skoraj nima kontaktov z ljudmi.
Poznam ga pa že kr zelo dolgo časa. Še od takrat ko sem imel v bivši jugi (leta 1986) težave z policijo, sodišči in psihiatri - ker sem napisal en zelo velik napis "Slovenija moja DRŽAVA" in sem bil za oblasti "protivdržavni elemenat" - tastar doma je pa na vse policaje in vse samo reku - Sine ni še pravi čas, še par let počakaj.

nebivedu
jaz sem ga fasal z neko novo varjanto tega spreja,sami policaji so mi potem povedali da star sprej je biv do k...a,pa je res sam mal časa peklo,tt novejši je pa res hud,naj bi bil tako hud da si ga policaji ne upajo testirati(na sebi),da bi videli kakšen je učinek!to so mi potem povedali ko sem si 3 ure spiral očesa pod tekočo vodo-tako so mi oni rekli no ...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So jun 28, 2008 1:37 pm

Spidojc je napisal/-a:...da si bom kupu terenca pa bom samo še gazil...

A je že gdo igral tisto špilo Carmageddon :lol:

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc So jun 28, 2008 1:56 pm

jah to pa slab..
kolk pa je pol konvoj? A to je že dost da sta sam 2 a 4 a kok?
A mamo to kje v uradnem listu zapisano,da si jaz mal preberm?
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jun 28, 2008 3:56 pm

Ja... s tem da mora biti vedno zraven spremljevalno vozilo. Plus tega se morajo pravtako po novem vozit po namenskem pločniku če ni spremstva z avtom.

Kolkrat to naredijo? Nikol... vozijo še vedno razpuščeno.

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl So jun 28, 2008 4:07 pm

Spidojc je napisal/-a:kolesarje pa jest tolk sovražm da nemorm opisat,sam ne use ampak samo profiče,se vozjo po cesti kot da je cela njihova,če še nevejo nej jim jest povem, da jim pripada 1m in to z levim robom balance,pol se pa pelejo 2 al pa 3je eden zraven druzga pa jim potrobiš se pa še razburjajo,jest vm povem usem unim kolesarjem ki tole berete da si bom kupu terenca pa bom samo še gazil...

Strpnost pa to.. Če se ma pa tovrnjak za več od tebe na cesti pa tega ne toleriraš (ugibam da ne, sej nihče ne), se pravi da si hipokrit če imaš tak odnos do kolesarjev. Kakorkoli js upočasnim na hitrost kolesarja če se tist trenutek ne da prehitet pa se vozim za njim dokler nimam prostega levega pasa za prehitet (in mi res ni tešk vzet si teh 15sekund časa in se peljat par 10km/h manj). Je pa katastrofa kak odnos imate nekateri do kolesarjev, sem kolesar sam sicer na srečo nisem s kolesom veliko na cesti (kolo v avto pa z avtom do proge), se mi je pa že zgodil da sm se pelu po ob cesti izven naselja po bankini pa je šou tovrnjak tulk blizu mene da sm s komolcem podrgnu po prikolici pelau se je pa cca 90km/h :shock: Še dobr da me ni vrgl s kolesa..
Prelude To Disaster

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So jun 28, 2008 4:24 pm

bass je napisal/-a:Kar se kolesarjev v LJ tiče, so v večini idioti najhujše klase.

se strinjam. in zadnjič na val 202 so še celo opozarjali, da policaj stoji na bavarskem dvoru in ustavlja kolesarje, ki se vozijo v nasprotno smer. mislm. pa najbolj mi je všeč, če si na kolesu, greš lepo po kolesarski in se ti nasproti pripeljeta (v napačno smer, seveda) dva rekreativca in še pričakujeta, da se jima boš umaknil. :D gremo gasa vmes, pa sta se oba skoraj zložila in se nekaj drla.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So jun 28, 2008 4:31 pm

Takšne teme ponavadi nikoli niso konstruktivne. Vbistvu se tu ljubitelji jeklenih konjičkov pritožujejo nad vsemi ostalimi udeleženci prometa isto pa se dogaja na drugih forumih (če malo pogledate naokoli). Kolesarji težijo vsepovprek, kamionirji tudi, ...tisti, ki pa so res problem za družbo oz. "promet" pa ali nimajo interneta ali pa jih taki forumi niti malo ne ganejo in raje gledajo p*rniče ali najnovejše kolekcije čevljev, torbic,itd....

- kot kolesar sem imel ne malo preglavic, ker je bilo veliko voznikov, ki so mi šli preblizu (problem je izven naselja, ko je na desni strani bankina ali graben).

- kamionarji me včasih izsilijo ampak ok, če ni prehudo pač razumem (jaz prehiter on počasen), če se komaj izognem nesreči mu potem vračam naslednjih...pol ure in ni prijetno :lol:

- ko dvignem sredinec je efekt najboljši....in potem grem k spovedi..

- kot voznik se trudim bit "okolju prijazen" 8)
Ko se mi mudi se trudim ne delat neumnosti bi pa rad, da me takrat promet "razume" :lol:
Kazni so višje, ok. Prometa je več, ok. Čudni kamioni (PL, CZ, ROM, UK, UZB,LI,..) se zadnje čase vozijo čez naše lepe avtoceste ..ok :lol: ...ne maram pa ko se vozniki (in teh ni malo) vseh starosti in obeh spolov vedejo kot da so sami v prometu. (nekaj primerov: če se njim ne mudi bo raje peljal še malo pod omejitvijo, crna kola crne šipe a not nek šmeker, ki ne zna vozit automatika :lol:, telefoniranje - multitasking moškim pač ne gre od rok, predolga in povsem nepotrebna vožnja po levem pasu avtoceste ravno takrat, ko je desni vozni pas prost - to me vbistvu največkrat iztiri, ker sem ogromno na ac, skratka..primerov je še in še...

vsak zase pa bo najbolje.
srečno v prometu 8)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So jun 28, 2008 4:43 pm

TriCikl je napisal/-a:Strpnost pa to.. Če se ma pa tovrnjak za več od tebe na cesti pa tega ne toleriraš (ugibam da ne, sej nihče ne), se pravi da si hipokrit če imaš tak odnos do kolesarjev. Kakorkoli js upočasnim na hitrost kolesarja če se tist trenutek ne da prehitet pa se vozim za njim dokler nimam prostega levega pasa za prehitet (in mi res ni tešk vzet si teh 15sekund časa in se peljat par 10km/h manj). Je pa katastrofa kak odnos imate nekateri do kolesarjev, sem kolesar sam sicer na srečo nisem s kolesom veliko na cesti (kolo v avto pa z avtom do proge), se mi je pa že zgodil da sm se pelu po ob cesti izven naselja po bankini pa je šou tovrnjak tulk blizu mene da sm s komolcem podrgnu po prikolici pelau se je pa cca 90km/h :shock: Še dobr da me ni vrgl s kolesa..

Sprijazni se, da živiš na Balkanu in v gnili državi, kjer folk vozi ali kot da je sam na cesti, ali pa kot, da so po novem omejitve znižal povsod za 30km, kjer kolesarji ne poznajo leve in desne, kjer so kolesarske steze za okras, semaforji za kolesarje so sploh za okras in kjer babice rinejo cize po kolesarskih stezah in kjer se povsod parkira, četudi je to na pokopališču sredi groba. Sej je razumljivo, narod hlapcev, kdaj pa so bili hlapci kaj prida?
Enkrat se zahec zapelji v minhen naprimer, kako tam super funkcionira sistem kolesarskih stez, promet in vse ostalo. Sem se ves očaran in privajen na red vrnil v to anarhijo na slovenskih cestah po dobrem tednu - pa tukaj ni za žvet.
Drugače pa kar se koledarjev tiče - ni prav, da tako folk dela, ampak zadnjič se mi je tip peljal nasproti ob kolesarski stezi po cesti in jasno, da se mu nisem umaknil ker smo se premikali v koloni počasi in tip je zadnji trenutek odvil čez robnik (da se mi ni zaletel v avto) in nato ga je krasno fuknal čez belanco in pločnik v travo. Nažalost se ni polomil... da ti vidiš, kaj je tip skakal kot nor od jeze. Sem odprl šipo, pa prašal, če pokličem policijo, da bo razložil situacijo. Se je takoj umiril in odpeljal dalje. Podobna situacija zadnjič v Celju - imamo kolesarsko stezo v smeri vožnje, ampak folk se ti fura mimo po levi in desni, po cm od špegla in eden nepozoren je malo zavil, da je omica zataknila vročko v špegu pa je prekrasno zložila... dokler se ne bomo začel spoštovat in vozit vsak po svojem mestu, tako dolgo bo taka anarhija, da dejansko na kolesu in cesti nisi varen. Ker potem se folk tudi mimo tistih, ki se vozijo povsem po pravilih, fura povsem brezobzirno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov