Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe mar 05, 2010 9:44 pm

Se popolnoma strinjam z lizardom!
Kot sem že enkrat pisal, sem pred leti za "hec" pri izvozu zmanjšal na 40 kmh pogledal v ogledalo in ....stopil puni na gas in komaj ušel tovornjakarju. :roll: Sedaj pri hiškicah vozim po voznem pasu in spremljam avte zadaj, zmanjšam pa na 50-60 kmh. Čudno da še nihče ni nobenega nabasal pri hiškah :)
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Pe mar 05, 2010 10:04 pm

Tezko je hiske zravnat ce dovolijo bi jih kar mi brezplačno.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Pe mar 05, 2010 10:26 pm

Pri Logu - Brezovici jih nisem še nikoli videl, je pa najbolj obremenjena CP. Ni mi jasno zakaj, verjetno je cesta nekoliko ukrivljena in ni primerna ca streljanje.

Drugače pa - ja kriza je, proračun je treba polnit.

LP

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe mar 05, 2010 11:27 pm

Predvidevam, da je Slovenija edina država, v kateri plačaš 95eur za hitrejšo pot od točke A do B, pa da te hkrati lahko na avtocesti(!!!) oglobijo zaradi prehitre(!!!) vožnje, če se pelješ 50 km/h! :lol:

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So mar 06, 2010 12:40 am

Hehe, imas prav.

Js se sicer ne vozim po AC (nimam vinjete), ampak ko tole berem, kaznovanje pri 50km/h skozi te stare cestninske, to se mi pa zdi cisto nepotrebno. Verjamem da nekateri tam skozi prehitro peljejo (npr. 70km/h in vec) in tiste naj kar polovijo in oglobijo, ampak za 50km/h pa se mi to zdi nesmiselno.

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 So mar 06, 2010 7:08 am

GiGi1985 je napisal/-a:Se popolnoma strinjam z lizardom!
Kot sem že enkrat pisal, sem pred leti za "hec" pri izvozu zmanjšal na 40 kmh pogledal v ogledalo in ....stopil puni na gas in komaj ušel tovornjakarju. :roll: Sedaj pri hiškicah vozim po voznem pasu in spremljam avte zadaj, zmanjšam pa na 50-60 kmh. Čudno da še nihče ni nobenega nabasal pri hiškah :)

Kamlu po odprtju cestniskih postaj je avto pri okoli 70 km/h zbil bivšega "cestninarja". Mislim, da je bilo to pri Lukovici.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky So mar 06, 2010 9:00 am

ma pri nas so omejitve itak absurdne :evil: to je slabše, da so take omejitve, ker potem nekdo se je drži, nekdo pa ne, zato pa prihaja do velikih razlik v hitrostih med posamezniki in je zato tudi večja verjetno nesreč.. ker če nekdo pelje 40 skozi cestninsko drugi pa 80, je večja verjetnost da bota skup prletela kot pa če bosta oba peljala 80...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So mar 06, 2010 10:56 am

ma znaki so kr neki. že tako jih je 2/3 preveč in potem se čudijo da so vozniki zmedeni in da včasih ne vejo kaj delajo. Piznam, da tudi jaz sem spregledal kakšen znak zato ker jih je bilo preveč na kupu. Še malo pa bodo dajali talne table z drobnim tiskom :roll:

Kar se tiče hitrosti prek cestinskih, jaz ne grem nikoli manj kot 80km/h. že samo zaradi tistih ki gledajo vinjete (letos je nimam). tudi za policaje ni panike. če furaš vsaj 80 in te na koncu cestinske hoče ustavit ... se ne ustavi,š ker greš prehitro da bi se :)

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 So mar 06, 2010 12:02 pm

MRV je napisal/-a:ma znaki so kr neki. že tako jih je 2/3 preveč in potem se čudijo da so vozniki zmedeni in da včasih ne vejo kaj delajo. Piznam, da tudi jaz sem spregledal kakšen znak zato ker jih je bilo preveč na kupu. Še malo pa bodo dajali talne table z drobnim tiskom :roll:

Kar se tiče hitrosti prek cestinskih, jaz ne grem nikoli manj kot 80km/h. že samo zaradi tistih ki gledajo vinjete (letos je nimam). tudi za policaje ni panike. če furaš vsaj 80 in te na koncu cestinske hoče ustavit ... se ne ustavi,š ker greš prehitro da bi se :)

legenda :lol: :lol: :lol:
sva že dva

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So mar 06, 2010 12:20 pm

lenivec je napisal/-a:sem lahko tvoj prijatelj?

ne moreš. ne maram lastnikov italjanskih kant :lol: :lol:

;)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So mar 06, 2010 1:05 pm

ducky je napisal/-a: to je slabše, da so take omejitve, ker potem nekdo se je drži, nekdo pa ne, zato pa prihaja do velikih razlik v hitrostih med posamezniki in je zato tudi večja verjetno nesreč..
A ce bi zvisal omejitve pa mislis, da bi se jih vsi drzali? Cisto isto bi bilo, se vedno bi se nasli posamezniki, ki bi se bolj noreli po cestah. Nesrece se dogajajo zato, ker se nekdo ne drzi pravil, ne pa obratno.

ducky je napisal/-a:ker če nekdo pelje 40 skozi cestninsko drugi pa 80, je večja verjetnost da bota skup prletela kot pa če bosta oba peljala 80...
Ce bosta oba peljala 40km/h bo pa se manjsa moznost nesrece. Iz tega kar si napisal, pa ne mi zamerit ker bom to povedal, se vidi da s temi "80km/h" hoces le opraviciti svoje tezave s prometnimi pravili. Ce bi se slo za manjso hitrost, recimo 50km/h, potem ne bi nic rekel ker se tudi meni to zdi nesmiselno, ampak da opravicujes voznjo 80km/h skozi te stare cestninske postaje, to pa je nezrelo in neodgovorno.
Js ti zelim, ne da bos placal kazen, ampak da bos spoznal da nam pravila olajsajo zivljenje, bistveno slabse bi bilo brez njih. Ce bi se jih vsi drzali pa sploh ne bi bilo problemov.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky So mar 06, 2010 2:43 pm

@ domen_
seveda da če bosta oba peljala 40 še manjša verjetost nesreče, samo finta je v tem, da je 40 kmh absolutno prenizka omejitev in se da čist komot pelat skoz 80.
tudi če bi zvišal omejitev na 80, se je nebi vsi držali in tisti ki vozijo skozi cestninsko 120 bi še naprej vozili tako hitro, samo fora bi bla v tem, da nebi blo toliko počasnih voznikov ki bi vozilo 40 in nebi prihajalo do tako velikih razlik v hitrosti med posameznimi avtomobili, s tem pa bi prišlo do povečanja varnosti, kajti ravno te velike razlike so najnevarnejše.
in kaj misliš s "starimi" cestninskimi postajami, a razpadajo al koga in obstaja nevarnost, da ti bo pri višji hitrosti streha padla na glavo?!

Vprašanje zakaj so postavli tako nizko omejitev na cestninskih? --> zarad tega, da lahko sedaj tam stojijo in kotrolirajo vinjete, ker jih drugače zelo težko :!:

ps. zakaj je včasih na kateri cestninski postaji pustijo odprt samo en prehod, dva ali pa trije pa so zaprti, in je bil speljan promet iz dveh pasov na enga? (pa nikjer ni blo nobene kotrole vinjet ali pa kakih del, da bi bil to razlog) zato ker sem to že parkrat doživel, in so nastajale samo nepotrebne gužve.. a

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So mar 06, 2010 6:36 pm

@ducky, pri visji hitrosti je pac bolj nevarno peljati tam skozi, verjetno se vsi strinjamo glede tega (prej bi kdo kaksen robnik zadel, potem slaba preglednost naprej, potem vecja nevarnost tezav pri razvrscanju, potem tovornjaki se bistveno pocasneje vkljucujejo.. - to vse nosi potencial za kaksne tragicne nesrece). Kot zalostni dokaz, da je 80km/h pac previsoka hitrost je lahko tisto kar je nekdo pred mano napisal: da je ob odprtju nekdo peljal skozi 70km/h in nesrecno zbil nekega delavca na drugi strani.

Saj ne da je vse popolno narejeno in brez napak, gotovo se da marsikje marsikaj izboljsati, in to tudi taksne stvari kjer denar ni ovira, ampak je ovira birokracija. Ampak treba pa je priznati: 80km/h skozi te cestninske postaje ni dovolj varno.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So mar 06, 2010 6:52 pm

MRV je napisal/-a:Kar se tiče hitrosti prek cestinskih, jaz ne grem nikoli manj kot 80km/h. že samo zaradi tistih ki gledajo vinjete (letos je nimam). tudi za policaje ni panike. če furaš vsaj 80 in te na koncu cestinske hoče ustavit ... se ne ustavi,š ker greš prehitro da bi se :)

Lepo lepo. Za cestninsko se tovornjaki vključujejo na vozni pas s 5-10km/h. Ko boš zaril v njega s 100/kmh me ne moti.

Motijo me pa osebki, ki neprestano blendajo, pred cestninskimi postajami, ker upoštevaš omejitve, on bi se pa rad peljal 2x od dovoljene.
Potrpi, se spoki po stari cesti, prehiti po travi, sam ne se mi jokat ko te bodo na radar dobil.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky So mar 06, 2010 7:17 pm

@ domen_
če se boš kdaj pa kdaj peljal po AC, boš mogoče lahko ugotovil, da se jih bolj malo drži tiste omejitve na cestninski in da jih kar večina vozi nad 60 kmh, pa zaenkrat ni blo nobenih težav (razen par primerov, ki pa bi bli tudi če bi bla omejitev 10kmh).

in tudi glede vključevanja tovornjakov pri hitrosti 100kmh ni nobenih težav - dokaz je pomurska avtocesta, kjer je omejitev 100 kljub temu, da je cestninska za tovornjake.
taki ki pa non stop blendajo in se posiljujejo pa grejo tudi meni ful na k****

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 So mar 06, 2010 7:45 pm

domen_ je napisal/-a:A ce bi zvisal omejitve pa mislis, da bi se jih vsi drzali? Cisto isto bi bilo, se vedno bi se nasli posamezniki, ki bi se bolj noreli po cestah. Nesrece se dogajajo zato, ker se nekdo ne drzi pravil, ne pa obratno.

Ne, do nesreč prihaja zato, ker nekateri pač nimajo vsega razčiščenega v glavi. In zaradi takih osebkov je lažje živeti s pravili, kot pa brez njih.

domen_ je napisal/-a:@ducky, pri visji hitrosti je pac bolj nevarno peljati tam skozi, verjetno se vsi strinjamo glede tega (prej bi kdo kaksen robnik zadel, potem slaba preglednost naprej, potem vecja nevarnost tezav pri razvrscanju, potem tovornjaki se bistveno pocasneje vkljucujejo.. - to vse nosi potencial za kaksne tragicne nesrece). Kot zalostni dokaz, da je 80km/h pac previsoka hitrost je lahko tisto kar je nekdo pred mano napisal: da je ob odprtju nekdo peljal skozi 70km/h in nesrecno zbil nekega delavca na drugi strani.

Mogoče bom malo nesramen, ampak če je bil delavec na cestišču, ni bil voznik prav nič kriv, da je prišlo do nesreče. Ne vem kako jim niso mogli narediti nekakšnega drugačnega, bolj varnega dostopa do kabin, že ko so bile te uporabne :roll:

Neka taka še sprejemljiva hitrost je 60km/h in prenehanje omejitve takoj po koncu hišic, ne pa 500m naprej.
Je pa res žalostno, da naša debilna republika banana ne odstrani že enkrat teh hišic, ki kar kličejo po nesrečah. 'Gre se jim za varnost' in zato tam postavijo radarje :roll:

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 So mar 06, 2010 10:00 pm

En dan je cenjeni gospod Vlacic rekel, da je visok strosek za odstranitev hisic, in da se se ne ve kaksno bo cestinjene v prihodnosti. Omenil je tudi, da del hisic uporabljajo za cestninenje tovornjakarjev

to je to nakratko, kar on rece mora da je res (not)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So mar 06, 2010 11:11 pm

Freude am Fahren

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne mar 07, 2010 12:53 am

GiGi1985 je napisal/-a:http://24ur.com/novice/slovenija/cestninske-postaje-za-zdaj-ostajajo.html

zadnja slika :lol: :lol:

:jao: :pray:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov