Kot sem že enkrat pisal, sem pred leti za "hec" pri izvozu zmanjšal na 40 kmh pogledal v ogledalo in ....stopil puni na gas in komaj ušel tovornjakarju.

GiGi1985 je napisal/-a:Se popolnoma strinjam z lizardom!
Kot sem že enkrat pisal, sem pred leti za "hec" pri izvozu zmanjšal na 40 kmh pogledal v ogledalo in ....stopil puni na gas in komaj ušel tovornjakarju.Sedaj pri hiškicah vozim po voznem pasu in spremljam avte zadaj, zmanjšam pa na 50-60 kmh. Čudno da še nihče ni nobenega nabasal pri hiškah
MRV je napisal/-a:ma znaki so kr neki. že tako jih je 2/3 preveč in potem se čudijo da so vozniki zmedeni in da včasih ne vejo kaj delajo. Piznam, da tudi jaz sem spregledal kakšen znak zato ker jih je bilo preveč na kupu. Še malo pa bodo dajali talne table z drobnim tiskom![]()
Kar se tiče hitrosti prek cestinskih, jaz ne grem nikoli manj kot 80km/h. že samo zaradi tistih ki gledajo vinjete (letos je nimam). tudi za policaje ni panike. če furaš vsaj 80 in te na koncu cestinske hoče ustavit ... se ne ustavi,š ker greš prehitro da bi se
A ce bi zvisal omejitve pa mislis, da bi se jih vsi drzali? Cisto isto bi bilo, se vedno bi se nasli posamezniki, ki bi se bolj noreli po cestah. Nesrece se dogajajo zato, ker se nekdo ne drzi pravil, ne pa obratno.ducky je napisal/-a: to je slabše, da so take omejitve, ker potem nekdo se je drži, nekdo pa ne, zato pa prihaja do velikih razlik v hitrostih med posamezniki in je zato tudi večja verjetno nesreč..
Ce bosta oba peljala 40km/h bo pa se manjsa moznost nesrece. Iz tega kar si napisal, pa ne mi zamerit ker bom to povedal, se vidi da s temi "80km/h" hoces le opraviciti svoje tezave s prometnimi pravili. Ce bi se slo za manjso hitrost, recimo 50km/h, potem ne bi nic rekel ker se tudi meni to zdi nesmiselno, ampak da opravicujes voznjo 80km/h skozi te stare cestninske postaje, to pa je nezrelo in neodgovorno.ducky je napisal/-a:ker če nekdo pelje 40 skozi cestninsko drugi pa 80, je večja verjetnost da bota skup prletela kot pa če bosta oba peljala 80...
MRV je napisal/-a:Kar se tiče hitrosti prek cestinskih, jaz ne grem nikoli manj kot 80km/h. že samo zaradi tistih ki gledajo vinjete (letos je nimam). tudi za policaje ni panike. če furaš vsaj 80 in te na koncu cestinske hoče ustavit ... se ne ustavi,š ker greš prehitro da bi se
domen_ je napisal/-a:A ce bi zvisal omejitve pa mislis, da bi se jih vsi drzali? Cisto isto bi bilo, se vedno bi se nasli posamezniki, ki bi se bolj noreli po cestah. Nesrece se dogajajo zato, ker se nekdo ne drzi pravil, ne pa obratno.
domen_ je napisal/-a:@ducky, pri visji hitrosti je pac bolj nevarno peljati tam skozi, verjetno se vsi strinjamo glede tega (prej bi kdo kaksen robnik zadel, potem slaba preglednost naprej, potem vecja nevarnost tezav pri razvrscanju, potem tovornjaki se bistveno pocasneje vkljucujejo.. - to vse nosi potencial za kaksne tragicne nesrece). Kot zalostni dokaz, da je 80km/h pac previsoka hitrost je lahko tisto kar je nekdo pred mano napisal: da je ob odprtju nekdo peljal skozi 70km/h in nesrecno zbil nekega delavca na drugi strani.
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov