Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če okt 09, 2008 4:48 pm

Vsi ki tule napadate avtorja teme se po vsej verjetnosti poistovetite z to voznico, saj sta vam stikalo za smernike in vozniška kultura tuja kot psom jedrska fizika.

Princip zadrge ne pomeni da tega da po desni ali levi prehitiš stoječo kolono in se poten na čelu le te vrineš, p****** p********* grde. Zaradi takih pez*detov in piz* so prometke in dodatni zastoji.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Če okt 09, 2008 4:49 pm

Off:
Če bi jaz slikal vsako tele,ki mi na tak ali drugačen načina vzame prednost in bi pri tem dobil 1€,bi bil verjetno milijonar.Pa marsikdo od nas tukaj tudi.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če okt 09, 2008 4:56 pm

Templar je napisal/-a:Vsi ki tule napadate avtorja teme se po vsej verjetnosti poistovetite z to voznico, saj sta vam stikalo za smernike in vozniška kultura tuja kot psom jedrska fizika.

Princip zadrge ne pomeni da tega da po desni ali levi prehitiš stoječo kolono in se poten na čelu le te vrineš, p****** p********* grde. Zaradi takih pez*detov in piz* so prometke in dodatni zastoji.

kolone so zarad pezdetok ki se postavijo na vozni pas ko zagledajo tablo da bo cez 2 km zozanje z dveh na en vozni pas. pelje se do zozanja in potem na en pas.

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ Če okt 09, 2008 5:15 pm

juhica je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:Vsi ki tule napadate avtorja teme se po vsej verjetnosti poistovetite z to voznico, saj sta vam stikalo za smernike in vozniška kultura tuja kot psom jedrska fizika.

kolone so zarad pezdetok ki se postavijo na vozni pas ko zagledajo tablo da bo cez 2 km zozanje z dveh na en vozni pas. pelje se do zozanja in potem na en pas.

oz. do prometnega znaka za prepovedano prehitevanje :)

Mene tud moti, da je na voznem pasu kolona, prehitevalni pa prazen. Potem se pa najdejo frajerji ki se točno 1m pred prometnimi znaki ob zapori pasu vrivajo v kolono. Seveda na podoben način kot omenjena voznica, da ti ne preostanega drugega kot zabremzat. Če se je tako težko (kulturno) vključit na vozni pas 50m, 20m pred zožanjem potem najboljše da pelje kar skozi znake dokler ne zmanjka ceste.

Poznam tud križišče v katerem se je zgodil dogodek z tisto voznico in se tud men zdi čist faljeno da je tako kratek desni pas. Če ne ne motim sta v križišču tud dva pasova za zavijanje v levo? Ista fora kot razni novi 2 pasovni rondoji, kjer so dvopasovni izvozi in se desni pas konča po 30 metrih. :?

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če okt 09, 2008 6:30 pm

Nima smisla karkoli razlagati, ker ima več kot polovica vas, ki tukaj pišete svoja prepričanja in svoje zakone. Trdite in zagovarjate svoje, čeprav zakon naroča drugače. Potem pa še v istem dahu izjavite kako nekulturni smo. Nekateri pravite je...eš zadrge, drugi da dokler ni smernika, nima kdo kaj mrdati, tretji da se nima kaj vrivati tik pred znakom, itd... Vse je zgrešeno in zaradi obnašanja ki ga ima večina vas tukaj, je kulura takšna kot je in se še dolgo ne bo popravila. Vsaj dokler si ne boste prišli gor da niste vi zakon in da zakon ni napisan za okras. In predvsem, dokler ne boste mislili s svojo glavo.

1. Na linku, ki ga je prilepil martk na prvi strani, lepo kaže zadrgo in tudi lepo piše, da je vklučevanje potrebno tik pred zaprtjo pasa. Citiram:

"Vozniki, ki vozijo po prometnem pasu, ki se nadaljuje, so dolžni toliko povečati varnostno razdaljo, da se lahko izmenično razvrstijo nanj tudi vozniki s prometnega pasu, ki se zapira.
Vozniki, ki se razvrščajo s prometnega pasu, ki se zapira, morajo to storiti v zaključku prometnega pasu in ne prej, ker bi s tem ovirali pretočnost prometa."

2. Kdor pravi je..š zadrge pravi hkrati je..š zakon. Zakon ni samo o zadrgah in samo sprašujem se, kje vse se še določeni požvižgate na zakon.

3. Veliko vas trdi "dokler nima žmigavca, nima kaj za mrdat". Ni res. Če nima žmigavca, krši 27. člen ZVCP, če pa si vi mislite da ob tem zaradi tega ne rabite upoštevati zadrge, pa še sami zraven kršite 26. člen ZVCP - KRIVA OBA!

4. Še za konec: Nekdo je rekel, da besede tega, ki je bil priča, dokazujejo, da se je subaru vrinil. Ravno NASPROTNO! Priča je bila na istem pasu kot avtor. Na sliki po incidentu pa je vidno, da je med pričo in avtorjem ravno ta subaru. To ne pomeni, da se je vrinil, ampak po 26. členu ZVCP to dokazuje, da je rinil avtor teme. Prednost je po principu zadrge imel subaru! Ne avtor!

Vse to in še več dokazuje, kakšno kulturo imate večina vas tukaj! Ne vsi, ampak velika večina, na žalost. In VI ste tisti, ki zadržujete dvig kulture. Bedno mi je sploh še karkoli pisati, ker nima smisla! Ko boste pometli pred svojim pragom, potem pa dajte pametovat drugim.
Slika

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Če okt 09, 2008 6:50 pm

.....no jst kot priča......
Ženska se ni vključevala v zaključku njenega prometnega pasu!
Ampak kaj kmalu iza ovinka.
Res pa je da nisem mogel gledat skoz gledat v špegu nazaj,ker sem moral bitiu zelo previden spredaj(bremza,gas,bremza gas...uglavn gužva)
Videl sem pa bistvo da je šla ženska v njega.On ni imel izbire kot da se umakne iz svojega oz.splošnega prednostnega pasu!.Če bi bil kdo na tistem pasu ko je on zapeljal(res čudno da ni bilo nikogar),bi recimo naredil kaj?(imaš pa itak kako sekundo da reagiraš).
-al bi na hitro ustavil( s tem povzročil da se vate zabijejo od zadaj,ker vsi hočejo takoj iz križišča pomožnosti so šli še v rdečo)
-al bi ostal na svojem pa se ona vate zabije?
-al bi se umaknil pa bi se butnil v avto nasprotnega pasu!
-al bi čist popizdil!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če okt 09, 2008 7:12 pm

Dokler ni hujšega, se ni za sekirat. Pametnejši odneha. Norcem se je itak bolje ogniti in kar opažam jih ni malo.
Zadnjič mi je en motorist "vrnil" ker sem očitno po njegovi presoji predolgo vozil po prehitevalnem pasu in to s 130 km/h. Me je prehitel po desni, čeprav je bila na voznem pasu gužva (zato sem pač bil na prehitevalnem), se vrinil pred mano in imel j***a pribremzat na 50 km/h ali celo manj. Svaka mu čast, res se (n)ima rad, ker čisto lahko bo nekoč naletel na nekoga, ki ga bo bolil falus za tako budalo in se mu zakantal v rit. Tudi mene je na koncu, ko ni hotel pospešiti, že pošteno prijemal krč v desno nogo, pa naj se gre poljubljat(j*bat) z varovalno ograjo, če je tak i****.
Zadnjič spremenil Strokovnjak, dne Če okt 09, 2008 7:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Če okt 09, 2008 7:27 pm

Mal je problem ker toliko arogance danes srečaš na vsakem koraku!
In to se pol nabira in nabira.....
Pol se pa čudijo če se človeku sfuzla!

Mislim da se z normalnim vedenskim vzorcem dosti lažje shajat,če kj zamutiš, se opravičiš vzdigneš roko al kar koli!Pa je stvar rešena!
;)

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Pe okt 10, 2008 1:08 pm

hvala za opozorilo. in ne vem zakaj nekateri vedno povlečejo ven zakon in ga citirajo. kaj malo ljudi vozi kot da so prizadeti? mislim da jih je še preveč!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe okt 10, 2008 2:01 pm

Malce se pomirite, pa bo vse OK.

Kot je bilo rečeno - čim več strpnosti, hladnih živcev ... pa bo šlo.

Danes zgrešim, si "vzamem" prednost ... jst, pa ti potrpi. Jutri bo situacija obrnjena. Človek ima enostavno slab dan. In tudi če imate 100 % prednost - bolje kot čakat policiste, pa pisat poročila, pa imet nevem koliko časa avto "parkiran" pri kleparju ... a ni boljše/lažje zmanjšat hitrost, spustit tiste neučakane ... seštejte samo porabljen/izgubljen čas v prvem in drugem primeru.

Kaj bi bilo šele, če bi se srečali z "realnostjo" v kakšnem Napoli-ju ? Prav rad bi videl te Slovenske "paciente", ko bi jim kljub prednosti "na papriju" prekrižala pot 40 t-ska "zverina" - pa še kakšno sočno izjavo + kretnjo v njihovem narečju izrekla.
Tam gre prednost po teži vozil - "ta glavni" so tovornjaki in ostala "težka" druščina - na koncu je PANDA in njej podobni.

Imejte vedno v glavi : Potrpljenje je božja mast ! Se splača !

LP

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe okt 10, 2008 2:21 pm

Karl :tomidelej:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 10, 2008 3:41 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:Kaj bi bilo šele, če bi se srečali z "realnostjo" v kakšnem Napoli-ju ?

...že v Trstu je norišnica, vendar v pozitivnem smislu: vse poteka kot po maslu, nikjer se ne stoji, noben nobenga ne izsiljuje direktno, pa vsi vozijo in to dokaj visoko mestno povprečje, velikih trkov ni, le manjši risi in raziskave delane deset let nazaj so pokazale, da v Italiji na enako dolg interval zelene luči križišče prevozi točno enkrat več vozil, kot pa v Ljublajni na enako dolg čas prižgane zelene luči; - to po vse......

P.S pa mam občutek, da najslabša voznica (baba) prekaša marsikaterega voznika, ki se visoko ceni......

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Pe okt 10, 2008 6:53 pm

uros_p je napisal/-a:Nima smisla karkoli razlagati, ker ima več kot polovica vas, ki tukaj pišete svoja prepričanja in svoje zakone. Trdite in zagovarjate svoje, čeprav zakon naroča drugače. Potem pa še v istem dahu izjavite kako nekulturni smo. Nekateri pravite je...eš zadrge, drugi da dokler ni smernika, nima kdo kaj mrdati, tretji da se nima kaj vrivati tik pred znakom, itd... Vse je zgrešeno in zaradi obnašanja ki ga ima večina vas tukaj, je kulura takšna kot je in se še dolgo ne bo popravila. Vsaj dokler si ne boste prišli gor da niste vi zakon in da zakon ni napisan za okras. In predvsem, dokler ne boste mislili s svojo glavo.

1. Na linku, ki ga je prilepil martk na prvi strani, lepo kaže zadrgo in tudi lepo piše, da je vklučevanje potrebno tik pred zaprtjo pasa. Citiram:

"Vozniki, ki vozijo po prometnem pasu, ki se nadaljuje, so dolžni toliko povečati varnostno razdaljo, da se lahko izmenično razvrstijo nanj tudi vozniki s prometnega pasu, ki se zapira.
Vozniki, ki se razvrščajo s prometnega pasu, ki se zapira, morajo to storiti v zaključku prometnega pasu in ne prej, ker bi s tem ovirali pretočnost prometa."

2. Kdor pravi je..š zadrge pravi hkrati je..š zakon. Zakon ni samo o zadrgah in samo sprašujem se, kje vse se še določeni požvižgate na zakon.

3. Veliko vas trdi "dokler nima žmigavca, nima kaj za mrdat". Ni res. Če nima žmigavca, krši 27. člen ZVCP, če pa si vi mislite da ob tem zaradi tega ne rabite upoštevati zadrge, pa še sami zraven kršite 26. člen ZVCP - KRIVA OBA!

4. Še za konec: Nekdo je rekel, da besede tega, ki je bil priča, dokazujejo, da se je subaru vrinil. Ravno NASPROTNO! Priča je bila na istem pasu kot avtor. Na sliki po incidentu pa je vidno, da je med pričo in avtorjem ravno ta subaru. To ne pomeni, da se je vrinil, ampak po 26. členu ZVCP to dokazuje, da je rinil avtor teme. Prednost je po principu zadrge imel subaru! Ne avtor!

Vse to in še več dokazuje, kakšno kulturo imate večina vas tukaj! Ne vsi, ampak velika večina, na žalost. In VI ste tisti, ki zadržujete dvig kulture. Bedno mi je sploh še karkoli pisati, ker nima smisla! Ko boste pometli pred svojim pragom, potem pa dajte pametovat drugim.

S točkami 1.-3. se bolj ne bi mogel strinjati. Žal je na cesti veliko ovac, ki nimajo pojma kakšni so pometni predpisi. Takšni na AC/CMV zasedajo levi pas, na krožiščih zunanjega in v zožitvah tistega, ki se ne konča z zaporo, v vseh primerih pa se po 'svojih' pravilih gredo pasivno izsiljevanje in neupoštevanje predpisov ... kot sem rekel, ovce, le policaji jih preredko postrižejo.

LP,

Milan

Uporabniški avatar
AuDi™
Nov uporabnik

Kraj: GO

Napisal/-a AuDi™ Pe okt 10, 2008 9:28 pm

The one thing that unites all human beings, regardless of age, gender, religion, economic status or ethnic background, is that, deep down inside, we ALL believe that we are above average drivers..

:P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe okt 10, 2008 10:00 pm

uros_p je napisal/-a:....
.....

Se poovsem strinjam - razen s tretjo točko. Smernik ni samo zaradi lepšega, je zato, da nakaže intenco (vključevanja na levi pas - zadrge)!

!. primer - če bi subarujevka vozila (se premikala), je očitno, da se bo tudi vkljućila (zadrga) - tu imaš verjetno kar prav.

2. primer - če bi subarujevka že stala (gužva itd), ne bi mogla/smela kar brez smernika začet zavijat na levi pas, saj tisti na levi (avtor) ne bi bil z ničemer opozorjen na njeno namero/dejanje. Stoječa in brez smernika bi morala čakat - pa magari v nedogled (ali do smernika oz premika - najprej naprej in šele nato tudi levo).

Poglejmo obrnjeno - če bi imel ti prav in je vedno - tudi brez smernika - treba upoštevat princip zadrge. V takem primeru (stoječa, brez smernika) nihče ne more vedeti, ali ona sploh hoče levo (morda bi se ji v kakšnem drugem primeru avto pokvaril (npr šla vsa elektrika) in bi ravno ona bila tista "ovira", zaradi katere je potrebna zadrga).

Po tvoje bi "vsak", ki jo dohiti (na sosednjem pasu), moral ustavit in čakat, da ona spelje levo (še vedno brez smernika), ona tega ne stori (v nekem drugem hipotetičnem primeru), zato ta "vsak" spelje, a že naslednji za njim bi spet moral ponoviti vajo in tako do neskončnosti. To se ne zdi ravno OK, je tako?

Brez smernika ona dejansko nima pravice vozit levo, ne glede na to, da po tvoje krši samo del zakona o smernikih - seveda samo za primer, da prej že stoji. Mora nakazat intenco!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe okt 10, 2008 10:45 pm

Se strinjam z esemom. Kot da je tako težko stegnit prst pa nakazat smer. Meni gre na K že na AC, ko je pri vključevanju še bolj logično da bo folk zapeljal na vozni pas, pa mi gre vseeno na živce če to delajo brez smernikov, po možnosti še prav sunkovito..
Če pa se hoče nekdo vključit pred mene pa da je to nakazal kšno sekundo prej, ga pa kjerkoli komot spustim..

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe okt 10, 2008 10:54 pm

Vrjetno je izsilila in izrinla avtorja teme, ampak neki pa mi ni jasno.
Kak človek nima j**c držat linije na svojem pasu, če noče nekoga spustit pred sebe, ma pa jajce zapeljat na nasprotni pas?

Drugače pa js vsaj na AC začnem se vključevat na desni pas pri tabli 300m, ker nekateri izjemno neradi spuščajo pred sebe.

PS:Pa naj še pohvalim voznika srebrne 156sw s konjiškimi tablicami za zelo korektno vožnjo po desnem pasu na zožanju pri Slivnici. Edino luči maš konkretno previsoke, če slučajno bereš.
LP Rok

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king So okt 11, 2008 5:26 am

trust je napisal/-a:Vedno spustim voznika naprej, če se hoče iz desnega pasa uvrtist v levega, lepo da žmigavec in jaz ga spustim pred mano, bilo kje to delam. Mene tud včasih kdo spusti pa sem mu zelo hvaležen, jest pa dejansko tud to počnem, prav tako se odmikam, če nasprotno vozilo prehteva kolesarja se jaz pomaknem čisto na desni konc cestišča.
Vedno dajem prednost drugim, če je potrebno.

LEGENDA !!!

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted So okt 11, 2008 7:24 am

sem prebral vse tri strani tele teme in nekako nemorem verjet, kako lahko uporabnik (uros_p) zagovarja nek svoj princip ter obnašanje te subaru lastnice, ko pa vsi vemo kako nas te stvari v praksi razpi*dijoi! Mislim da enmal zdrave pameti v roke za volanom nebo škodlo. Sploh pa menim, da bi marsikdo izmed vas (tudi verjetno uros_p) dosti bolj burno reagiral, če bi se ta stvar zgodila vam (in sploh ne dvomim, da se že ni). lp

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 So okt 11, 2008 8:21 am

Jaz pa mislm ASFALT, da sta si oba z lastnico subaruja zelo podobna. Oba mislta, da sta taglavna na cesti in da se vse vrti okrog vaju.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov