Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust So okt 25, 2008 9:24 pm

Gospodarska kriza :shock:
kaj to pomen za na dijake/študenta/delavce, ...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So okt 25, 2008 9:32 pm

trust je napisal/-a:Gospodarska kriza :shock:

in kmete

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne okt 26, 2008 8:06 am

SAVINJCAN je napisal/-a:

in kmete

Kmetu bo še zmeraj krompir rastel. Če pride do kake ekonomske katastrofe, bojo vsi birokrati dninarji. Za vsako rit se pal'ca najde.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne okt 26, 2008 3:12 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:

in kmete

...subvencije jim vzet, zadnji čas že p....

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne okt 26, 2008 3:14 pm

lol :D ti bi jim pa kr subvencije uzeu :D
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne okt 26, 2008 3:25 pm

sašo5 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

in kmete

Ne vzeti subvencije, ampak jih pametno "dajati"... Potem pa že tako veliki kmet kupi še ogromen traktor in druge stroje, samo da ima boljše in močnejše od sosednjega kmeta in to use dobi subvencionirano, mali kmetje, ki pa bi rabili subvencije za njihov razvoj pa dobijo mišji ku*** :roll:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

York
Nov uporabnik

Napisal/-a York Ne okt 26, 2008 6:11 pm

Pa saj v avtomobilski industriji je kriza že nekaj časa. Oziroma je huuuda konkurenca, kar rezultira v zapiranju določenih obratov... Vsi ti ugodni pogoji nakupov avtomobilov (pol zdej pol pa pol; nevemkolkcajta do prvega obroka.....) so posledica huuude konkurence ne tem tržišču in tega, da se morajo avt firme pajdašiti z bankami, da na zasičenem trgu lahko sploh še kaj prodajo.

No dokler je to za nas uporabnike fino, ni panike.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne okt 26, 2008 10:11 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:

in kmete

:twisted:
subvencije niso glavni vir zasslužka pri nas je nedvomno gozd (40ha) + travniki + njive 10ha + najem 5 ha od tega 2 ha brez najemnine.
35 govedi, kunce, pujse, piščance, kure, ...
Zadnjič spremenil trust, dne Ne okt 26, 2008 10:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne okt 26, 2008 10:12 pm

eentox je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

in kmete

Ne vzeti subvencije, ampak jih pametno "dajati"... Potem pa že tako veliki kmet kupi še ogromen traktor in druge stroje, samo da ima boljše in močnejše od sosednjega kmeta in to use dobi subvencionirano, mali kmetje, ki pa bi rabili subvencije za njihov razvoj pa dobijo mišji ku*** :roll:

sorry jest sem iz kmetov doma pa nisem niti centa dležen teh državnih pomoči.

Drugače pa bite res videl kako je bit pravi kmet in, da te država oz.agencije vedno kotrolirajo, ti ukazujejo in, če jih ne ubogaš zgubiš vse.

P.S, MOderatorji

Kaj ste mi spet en čopič nalimal zaradi mene jih lahko 10000, ampak saj veste, kaj sledi, meni en bo noben pameti solil. :roll:

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Ne okt 26, 2008 10:39 pm

trust je napisal/-a:
eentox je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

in kmete

Drugače pa bite res videl kako je bit pravi kmet in, da te država oz.agencije vedno kotrolirajo, ti ukazujejo in, če jih ne ubogaš zgubiš vse.

P.S, MOderatorji

Kaj ste mi spet en čopič nalimal zaradi mene jih lahko 10000, ampak saj veste, kaj sledi, meni en bo noben pameti solil. :roll:

Bravo, podpis :!:

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne okt 26, 2008 10:41 pm

hp6715s je napisal/-a:
trust je napisal/-a:
eentox je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

in kmete

P.S, MOderatorji

Bravo, podpis :!:

Boš videl, kak me bodo nekateri napadli, ko divji prašiči.
Sem enkrat že imel srečanje z njim v gmajni pa se je dobro izšlo.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne okt 26, 2008 10:42 pm

Moderatorji sedaj pa si dobro preglejte odgovore pa boste, tako pogruntali, kdo je začel smetit temo.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Ne okt 26, 2008 11:03 pm

lahko nisi dosti dobiu ker si pošten in delaš na svojo pest. vem pa da veliki kmeti dobijo pu stroškou za stroj subvencioniranih, samo tisti ki se znajdejo. tisti, ki pa ne težijo za vsak cent (kot sva jaz in ti) pa ne dobiva nič. tako da kar se dogaja ni več poštenje in tudi jst bom najbrž rabu ratat svinja če bom hotu se lazit skozi mesec brez gledat kolko bo ostalo in skrbet za vsak euro. tako kot je uni majstr zgoraj napisou subvencije je prau da so, vendar pravilno (smiselno) razdeljene. tisti ki več ima bo več zahtevau od države in se bo znajdu po vseh pisarnah in pisau papirje. pa bo dobu...

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne okt 26, 2008 11:47 pm

berlonso je napisal/-a:lahko nisi dosti dobiu ker si pošten in delaš na svojo pest. vem pa da veliki kmeti dobijo pu stroškou za stroj subvencioniranih, samo tisti ki se znajdejo. tisti, ki pa ne težijo za vsak cent (kot sva jaz in ti) pa ne dobiva nič. tako da kar se dogaja ni več poštenje in tudi jst bom najbrž rabu ratat svinja če bom hotu se lazit skozi mesec brez gledat kolko bo ostalo in skrbet za vsak euro. tako kot je uni majstr zgoraj napisou subvencije je prau da so, vendar pravilno (smiselno) razdeljene. tisti ki več ima bo več zahtevau od države in se bo znajdu po vseh pisarnah in pisau papirje. pa bo dobu...

Jaz osebno nič ne dobim dobi starejši brother.
Jaz sem doma, kot HLAPEC, tako, kot v resni.šovu KMetija.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Po okt 27, 2008 6:38 am

Če je včeraj kdo gledal na Vox-u ob 17. uri oddajo (Vox Automagazin),
je lahko videl kako nemška avtomibilska industrija znižuje proizvodnjo.
Od BMW-ja (18.000 avtomobilov manj), pa do Opla (45.000).Ne MB in
ne VAG group niso izjeme.

V Ameriki jim je padla prodaja - MB za okoli 18%, BMW za dobrih 30%.
Vsi dealerji so jamrali, da prodajo manj novih avtomobilov, kot pred tem.
Pa še to je zanimanje za majhne modele - Fiat 500, Twingo, Fiesta,...
Počasi se zvišuje % prodaje rabljenih.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po okt 27, 2008 7:49 am

SDelam v avtomobilski industriji in vem, da nas čakajo še zelo težki dnevi, meseci, morda tudi leta.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 27, 2008 12:19 pm

trust je napisal/-a:Jaz osebno nič ne dobim dobi starejši brother.

...ja pa kaj bi še ti rad dobil(pa stara mama, pa pradedek.......pa ne vem kdo še ne vse :roll: ) ....če ni nič nate napisano, potem logično ne dobiš nič. Dobi gospodar (kapo di :!: )
mihaing je napisal/-a:SDelam v avtomobilski industriji in vem, da nas čakajo še zelo težki dnevi, meseci, morda tudi leta.

Poglej si Sonček: kdo bo pa njemu dal :?: Enostavno bo na borzo dela moral in potem "snađi se" kar pa verjemi, je zelo težko.........

V tej državi bi morali že zdavnaj razjasnit, kdo je kmet in kdo delavec in naredit red: nimaš ti meni kaj na šihtu "počivat" popoldne pa gruntar bit, ter formularje nosit na občino, ter zahtevat kaj jaz vem kaj vse, pa po bolniški se vlačit, ko je čas poljedelskih del....(tipičen primer je bil Revoz) ko so se spravili Francozi red delat jih je bilo 150 mimogrede "na cesti" .....in so se lahko posvetili zemljiškim delim....
Zadnjič spremenil sašo5, dne Po okt 27, 2008 12:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po okt 27, 2008 12:24 pm

Če že nadaljuješ z OFF-om, uporabi tudi ključen citat
trust je napisal/-a:sorry jest sem iz kmetov doma pa nisem niti centa dležen teh državnih pomoči.

dovolj OFF-a!

-----------------------------------------------------------------------------

So pa na obzorju še hude težave - poleg hipotekarnih kredtitov razpada tudi sistem kreditnih kartic, takoj zatem sledi sistem avtomobilskih kreditov, kar bo verjetno še dodatno precej zmanjšalo prodajo novih avtov. Preveč "slabih", nepreverjenih/nepokritih kreditov, ki jih ljudje ne morejo plačevat - že prej (ne kot posledica sedanje krize), sedaj bo pa še slabše.

več tu http://www.mladina.si/dnevnik/27-10-200 ... e_kartice/

(BTW - tu piše tudi to: "nizozemska vlada morala z 10 milijardami evrov priskočiti na pomoč bančno-zavarovalniški skupini ING". To pomeni, da bo Renault F1 izgubil glavnega pokrovitelja?)

V novi številki Mladine je tudi intervju s Stojanom Petričem, vodilnim Kolektorja (največji svetovni proizvajalec komutatorjev (delov elektromotorjev), namenjenih avtomobilski industriji), ki ne pričakuje hitrega izboljšanja. Tudi največjim zagovornikom (npr Greenspan) je postalo očitno, da je princip Laissez-faire zelo zgrešen - dobesedno nas bo utopil v lastnem dreku.
Folk - v riti smo! :P
Zadnjič spremenil esem, dne Po okt 27, 2008 12:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 27, 2008 12:51 pm

Končni efekt bo (mislim za avtomobilsko industrijo), da bo v evropi manj kot 5 tovarn, ki bodo proizvajale avtomobile in vsaka od njih bo proizvajalo samo par modelov avtomobilov, ki drugim ne bodo hodili v zelje. Vse ostalo pa mora propasti, ker 26 znamk avtomobilov, pa vsakih 6 mesecev 5 novih modelov, pa res ne rabimo.

Čimprej nej propadejo, da bo moj avto dražji in ga bom lahko dražje prodal!!! :twisted:
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po okt 27, 2008 1:03 pm

@esem: ING sponzorira tudi Manchester United poleg F1 Renault Team-a, in Man Utd so že zagotovili, da jih bodo podpirali tudi v bodoče

kar se tiče kreditov - propadli bodo samo tisti, ki ne bodo imeli kritja za svoje kredite, ker si niso plačali zavarovanja kredit-a ( da imajo vseskozi nespremenjeno obrestno mero itd....) drugo je, če ta ista oseba izgubi službo

kot rečeno že prej, ne brat časopisov na to temo oz. poslušati novinarjev še posebaj tistih na pop tv, ker tako radi zganjajo paniko

@nebivedu: avtomobilska industrija bo prva oz. je prva, ki je/bo doživela "šok"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov