Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So okt 25, 2008 2:26 pm

Ja, povoženega bojo bolj težko vprašali... So pa zmeraj ene špekulacije "kaj pa če" in podobno. Tudi, če ga je nekdo drug oplazil, se ne bo nikoli izvedelo.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
AuDi™
Nov uporabnik

Kraj: GO

Napisal/-a AuDi™ So okt 25, 2008 2:33 pm

Zakaj bi potem ovadili onega ko je ta zadn sel mimo (cez).. se najbolj posten se je verjetno ustavu, ne slutec kaj ga caka.. :?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So okt 25, 2008 2:39 pm

Temu ko je ovaden so vzeli avto in ga dali v preiskave. In bi naj iz teh preiskav najdli kako in kaj. kak in zakaj ne vem......amapk tako sem slišal.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto So okt 25, 2008 2:50 pm

Psepi je napisal/-a:
AM je napisal/-a:Men gre pa najbol na k.... ko se ljudje pri praznih krožiščih ustavljajo.
Al pa malo bolj redki, pa vseeno čakajo, da se krožišče sprazni in šele potem spelje.
To so tako nesposobni vozniki da znoriš. Vedno več je krožišč in ljudje očitno imajo predstavo da se bo tisti ki je tam na oni strani tako hitro pripeljal da se ni varno vključit v krožišče . Ne razumem jih in mi grejo res na k...

Pojdi en dan v Koper :P

+1
italijani 55/h proti Trstu. polni jurčkov v omaki in krvavih zrezkov. ko pride domov je že prebavljeno. Slikano, bolš da sere pr njih ko pr nas.>)

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW So okt 25, 2008 5:47 pm

če hočeš razbit avto se vozi en teden po kopru ob času ko folk gre na malco in ob koncu šihte. 90% možnosti imaš da ga razbiješ pa čeprav si pazliv.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun So okt 25, 2008 7:36 pm

sašo5 je napisal/-a:
snoopek je napisal/-a:@sašo5 pjd enkrat pelat šleperja ko ti bo en vozu 88 ti pa čistih 90 pa boš vidu al ga boš šou prehitevat al ne....

....vozil in prehiteval, aaaaaaaaaaaaampak ve se "kdaj, kje, kako" .....ko v levem špeglu ni nobenih "luči" na vidiku, ne pa da me vidi, da "prihajam" pa čeprav kilometr zadaj on pa levo in "tri kilometre" hojla drija preden prehiti, ter še zanalašč ostane dlje časa na levem pasu, pa sredinec kaže............ne mi rečt, da ne veš za take primere, oz. se ti ni zgodilo.........

P.S kolikokrat si se (recimo na Poljanskem klancu) umaknil na parking ter kolono vozil spustil mimo?.......E vidiš.to je to, o čem hoče uporabnik(LudiLimun) na prejšnji strani povedat.....

KAPO DOL PR'JATU!!!

Sej v mojem komentarju spoštovani šofer tovornjaka ni razumel, da sem govoril o severni ljubljanski obvoznici - ampak pustimo ga v zmotnem življenju, v katerem predpostavlja in me označuje za 100% sovražnika tovornjakarjev.

Včasih se je vse to počelo (spuščalo kolono mimo na vrhu klanca, neizsiljevalo prednost, pozdravljalo ko si mu odstopil prednost ...). DANES?! Danes, ko za volanom sedijo otroci tistih, ki so v prejšnji povedi spoštovali "nenapisane zakone", danes čast ne pomeni nič več. E JEBIGA!

LP!

York
Nov uporabnik

Napisal/-a York Ne okt 26, 2008 6:16 pm

V petek na poti iz službe so zastoj delale 3 rorelašice na NEMŠKI cesti v LJ :shock: !!

Glede na to, da ni bilo nobenega članka o njih v črni kroniki so očitno preživele. Še vedno mi pa ni jasno kaj so imele od rolanja v uni gužvi in izpušnih plinih. Da se moraš pa zaradi avtomobilov non stop umikat na bankino pa naredei vse skupaj res čist brez veze. Da o možnosti preživetja ne govorim!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne okt 26, 2008 6:29 pm

Kurja pamet ;)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne okt 26, 2008 6:35 pm

PiWPiW je napisal/-a:če hočeš razbit avto se vozi en teden po kopru ob času ko folk gre na malco in ob koncu šihte. 90% možnosti imaš da ga razbiješ pa čeprav si pazliv.

Saj ni treba it v Koper, ker koprčani pridejo tudi v Ljubljano. Mene je pred dobrima dvema mesecem koprčan naredil v Ljubljani totalko, ko je 3 sekunde po prižigu rdeče prpizdil slalom skoz križišče in direktno vame... po pa stop ven pa mi reče "oprostite" - kakšen manj skuliran bi mu v tistem trenutku razbil gobec. :oops:

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Slavc Ne okt 26, 2008 7:31 pm

lisko je napisal/-a:
Slavc je napisal/-a:Očitno jih res imajo, saj se je pred nekaj dnevi, bilzu Radelj ob Dravi, zgodila prometna nesreča, kjer je nekdo povozil človeka, ki je lažal na cestišču :shock:
Je to kakšna nova oblika samomora?? :?

Baje bi naj tega človeka prej zbil že nekdo drug, ki pa naj bi ušel. tale ki ga povozil je samo finiširal......tako sem slišal.

ja, to sem tud jaz slišal, da ga je nekdo prej zbil in pobegnil. Ja pa povoženi bil pod vplivom alkohola menda... tak da verjetno ni šlo za samomor. Zgodilo se je pa na križišču za Vuhred.
kar je dobro ni slabo ... :)

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne okt 26, 2008 7:42 pm

sašo5 je napisal/-a:
snoopek je napisal/-a:@sašo5 pjd enkrat pelat šleperja ko ti bo en vozu 88 ti pa čistih 90 pa boš vidu al ga boš šou prehitevat al ne....

....vozil in prehiteval, aaaaaaaaaaaaampak ve se "kdaj, kje, kako" .....ko v levem špeglu ni nobenih "luči" na vidiku, ne pa da me vidi, da "prihajam" pa čeprav kilometr zadaj on pa levo in "tri kilometre" hojla drija preden prehiti, ter še zanalašč ostane dlje časa na levem pasu, pa sredinec kaže............ne mi rečt, da ne veš za take primere, oz. se ti ni zgodilo.........

P.S kolikokrat si se (recimo na Poljanskem klancu) umaknil na parking ter kolono vozil spustil mimo?.......E vidiš.to je to, o čem hoče uporabnik(LadiLimun) na prejšnji strani povedat.....

ne govori, kolkrat in kje sem se jaz umikal, ker me ne poznaš. Govoriš lahko samo za tiste šoferje (ni jih malo) ki so res budale in se jim dobesedno je... za druge! Sicer pa pjd enkrat v nemčijo, italijo, belgijo, nizozemsko in boš videl kakšna kultura je tam. Daš žmigavec na kamjonu, in ti vzadaj lepo osebni avto poblenda in ti pusti plac da lahko prehitiš drugega šleperja nato pa gre mimo tebe. Samo ne mi o tej kulturi, ki je slovenci niti najmajn nimamo! V Sloveniji oz. na našin avtocestah nisem nikoli dožveu, da bi mi kdo dal plac, največkrat mi je hupu pa blendu pa sredinca kazu... Tko, da o tem sploh ne bom več govoru...

LadiLimun je napisal/-a:APO DOL PR'JATU!!!

Sej v mojem komentarju spoštovani šofer tovornjaka ni razumel, da sem govoril o severni ljubljanski obvoznici - ampak pustimo ga v zmotnem življenju, v katerem predpostavlja in me označuje za 100% sovražnika tovornjakarjev.

Včasih se je vse to počelo (spuščalo kolono mimo na vrhu klanca, neizsiljevalo prednost, pozdravljalo ko si mu odstopil prednost ...). DANES?! Danes, ko za volanom sedijo otroci tistih, ki so v prejšnji povedi spoštovali "nenapisane zakone", danes čast ne pomeni nič več. E JEBIGA!

LP!

No, da ti povem nekaj, jaz nisem tisti ki živi v zmotnem življenju. Kot sem že tvojem kolegu @sašo5 povedu, ne govori kako vozim če me nisi videl. Vedno, če je za mano kolona se držim nenapisanega pravila in se lepo umaknem da jih pustim mimo! Sicer pa, kultura v Sloveniji je itak na višku, in niti se mi ne da razlagat kako kulturni so vozniki osebnih avtomobilov in kako spoštujejo šoferje tovornjakov, ki se j**e.. po cestah za svoje preživetje... Premalo spoštovanja je do tovornjakarjev pri nas! Zato pa meni je vedno bolj všeč se vozit po nemških in ostalih cestah kot pa pri nas, ko so vsi živčni in se vsem nekam mudi pa samo dolge luči prižigajo in hupajo...
Neda se mi sploh več razglablat o tem!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne okt 26, 2008 11:19 pm

Glej Snoopek, v svojem pisanju delaš točno tisto kar nočeš da drugi počnejo tebi in tvojim kolegom kamionarjem - to je posploševanje. Najprej pizdiš kako Sašo piše čez vse kamionarje takoj v naslednjem odstavku pa ti pizdiš čez vse voznike osebnih avtomobilov, kot da smo vsi samomorilci in budale.

Evidentno je, da je procent budal enak tako pri kamionarjih kot pri voznikih osebnih avtov ampak je ena velika razlika in sicer bo kamionar s svojim izsiljevanjem naredil iz avta palačinko, če pa o avto izsilil kamion bo pa v 95% naj**** samo voznik sam.

Kar se tiče nemških avtocest so večino tri pasovne kar je bistvena prednost saj se na desnih dveh pasovih kamionarji lahko prehitevajo po mili volji pa še vedno je prazen levi pas za vse tiste, ki bi se radi peljali več kot 90km/h.

Verjetno ti je jasno, da na dvopasovnih cestah med temi divjimi dirkami slonov (baje je to nemški izraz za neskončna prehitevanja in tekmovanja med tovornjaki), ko zasedejo kamionarji oba pasova, ostali vozniki res nismo navdušeni in ne vem zakaj bi morali biti.

In če od Lj do Mb naletiš na kakih 10 takih prehitevanj ti počas gre že vse na živce in popolnoma razumem (ne pa odobravam), da se nekdo spravi na blendo in hupo ter začne pizditi. Take situacije pa nastanejo samo zato, ker se pač ti ne boš vozil 88km/h ampak cela dva kilometra več oz. boš v osmih urah delavnika za volanom prihranil časa za celih neverjetnih 16km oz. 10minut. Pa še to ob pogoju, da uspeš vseh 8 ur voziti s hitrostjo 90km/h.

Zaradi teh kurčevih 10minut si pripravljen nervirati vse druge voznike, ki se morajo kilometer ali dva cijaziti za tabo in se pol še pritožuješ nad blendanjem... hmmm le zakaj kamionom na voznem pasu pa nihče ne blenda in ne trobi, le zakaj? ;)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po okt 27, 2008 12:21 am

na Krasu same probleme mamo z italijani in ljubljančani. sploh italijani so res nerodni da ne moreš verjet, so ustavljeni sredi ovinka ker gre kdo scat alpa pobirat kake rujeve vejce :shock: , obračajo kar na cesti, blokado hitrosti imajo na 60km/h!!!
kar pa imam pritožb nad ljubljančani (oz tistimi ki imajo oznako tablice LJ) pa je to da vozijo prepočasi. ok recimo 65% LJ tablic ki jih vidim po našem koncu gre prepočasi, zelo počasi, problem je ker ni veliko placa za prehitevanja zaradi ovinkov, umaknejo pa se tudi ne, blendati in trobiti pa se mi zdi grda navada zato tega ne uporabljam. italijanou ,ki so bolj kritični in jih je veliko več , pa jih gre cca 90% veliko prepočasi ( vsi imajo neko mejo 60km/h kar resno mislim da imajo blokado nastavljeno tam).
aja, prej ko si reku da sti je koprčan zaletu si mislu da je biu iz Kopra in okolce, al je meu oznako KP? ker bi rad da se dela razliko. ker KP ima skoraj pol primorske in je velika razlika. zato sem tudi jaz napisau u procentih da nebi posplošu, čeprau vidiste da gre za velik procent. ;)
pa nism teu nnobenga ki ima tablico LJ užalt al kaj tazga, ker itak usi vemo da to je stvar voznika in ne tablice.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Po okt 27, 2008 5:54 am

BBoss je napisal/-a:Glej Snoopek, v svojem pisanju delaš točno tisto kar nočeš da drugi počnejo tebi in tvojim kolegom kamionarjem - to je posploševanje. Najprej pizdiš kako Sašo piše čez vse kamionarje takoj v naslednjem odstavku pa ti pizdiš čez vse voznike osebnih avtomobilov, kot da smo vsi samomorilci in budale.

Evidentno je, da je procent budal enak tako pri kamionarjih kot pri voznikih osebnih avtov ampak je ena velika razlika in sicer bo kamionar s svojim izsiljevanjem naredil iz avta palačinko, če pa o avto izsilil kamion bo pa v 95% naj**** samo voznik sam.

Kar se tiče nemških avtocest so večino tri pasovne kar je bistvena prednost saj se na desnih dveh pasovih kamionarji lahko prehitevajo po mili volji pa še vedno je prazen levi pas za vse tiste, ki bi se radi peljali več kot 90km/h.

Verjetno ti je jasno, da na dvopasovnih cestah med temi divjimi dirkami slonov (baje je to nemški izraz za neskončna prehitevanja in tekmovanja med tovornjaki), ko zasedejo kamionarji oba pasova, ostali vozniki res nismo navdušeni in ne vem zakaj bi morali biti.

In če od Lj do Mb naletiš na kakih 10 takih prehitevanj ti počas gre že vse na živce in popolnoma razumem (ne pa odobravam), da se nekdo spravi na blendo in hupo ter začne pizditi. Take situacije pa nastanejo samo zato, ker se pač ti ne boš vozil 88km/h ampak cela dva kilometra več oz. boš v osmih urah delavnika za volanom prihranil časa za celih neverjetnih 16km oz. 10minut. Pa še to ob pogoju, da uspeš vseh 8 ur voziti s hitrostjo 90km/h.

Zaradi teh kurčevih 10minut si pripravljen nervirati vse druge voznike, ki se morajo kilometer ali dva cijaziti za tabo in se pol še pritožuješ nad blendanjem... hmmm le zakaj kamionom na voznem pasu pa nihče ne blenda in ne trobi, le zakaj? ;)

Glej, js popolnoma razumem, da to nervira voznike osebnim avtomobilov. Prav zato pa so pri nas tudi uvedli prepoved prehitevanja ob določenih urah. Js sicer ne vozim tovornjaka veliko po naših cestah, opazujem pa, kaj se dogaja po avtocestah ko se tam peljem z osebnim avtomobilom. In glej, ne gre se za teh kurčevih 10 minut, ampak gre se za to, da se ti ne da skos prižigat in ugašat tempomata, ko se ti nekdo pelje majn kot se pelješ ti. Glede nemčije pa tko, samo pri večjih mestih so 3 ali 4 pasovnice, drugače pa po večini so samo 2 pasovnice. Nevem, vrjetno imajo v tujih državah drugačno toleranco do tovornjakarjev ali pa so jih že bolj navajeni kot pri nas. Pri nas je število kamjonarjev narastlo, ko smo postali člani EU. V glavnem jaz nisem proti nobenmu, na živce mi gre samo to, da so NEKATERI preveč, ampak res preveč živčni in netolerantni! Tolk o tem ;) zdj pa pustmo to, ker če ne se lahko v nedogled kregamo ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 27, 2008 12:40 pm

snoopek je napisal/-a:ampak gre se za to, da se ti ne da skos prižigat in ugašat tempomata, ko se ti nekdo pelje majn kot se pelješ ti. Glede nemčije pa tko, samo pri večjih mestih so 3 ali 4

.....no pa smo tam.....

Poznam šoferja, starejšega, ki se je držal "teorije" (ko je bila stara dolenjka še "cesta smrti" in ni bilo ne duha ne sluha o avtocesti)da ko osebni prehiteva proti njemu(kdaj pa kdaj se komu tudi zalomi in manever se sprevrže v "škarje") on ne misli zavirat 10x do Ljublajane, ker itak vemo, da mora nato iz "šestnajste" prestave najmanj v osmo prestavit, ter nato s plovičkam nabirat hitrost nazaj, do tistih spodobnih 90km/h.......

snoopek je napisal/-a: Kot sem že tvojem kolegu @sašo5 povedu, ne govori kako vozim če me nisi videl. Vedno, če je za mano kolona se držim nenapisanega pravila in se lepo umaknem da jih pustim mimo!

si v to čist siguren, kar si napisal :?: (to o nepisanem pravilu.....) al bo mogoče potrebno mal "znanje" v avtošoli obnovit.....

P.S če ne verjameš, bom zvečer izbrskal člen iz ZVCP-ja, boš videl, da je to kr PISANO pravilo.... ;) ......

.....pa noben se ne krega, le debatiramo.....tudi tisto s "T I" nisem mislim nate, ampka sem pisal posplošeno, ker pa sem citiral tebe, sem napisal ti......

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po okt 27, 2008 1:36 pm

snoopek je napisal/-a:Js sicer ne vozim tovornjaka veliko po naših cestah, opazujem pa, kaj se dogaja po avtocestah ko se tam peljem z osebnim avtomobilom. In glej, ne gre se za teh kurčevih 10 minut, ampak gre se za to, da se ti ne da skos prižigat in ugašat tempomata, ko se ti nekdo pelje majn kot se pelješ ti.

Ampak glej spet gledaš egoistično - jaz se z osebnim avtom tudi vozim s tempomatom na 130km/h (realnih po GPS-ju) in zarad stalnih prehitevanj kamionarjev moram skos ugašat tempomat in celo bremzat iz 130 na 90 zato, ker se nekaterim pač ne da zmanjšat za bora dva kilometra nastavitev na tempomatu in zavijejo direkt pred mano.

Zate iz kabine kamiona to verjetno ne zgleda moteče saj ti se še vedno voziš s tempomatom za vse tiste, ki pa morajo zato bremzat si pa o tebi (o kamionarjih nasplošno) mislijo kar si pač mislijo in to sigurno niso pozitivne misli. Nekateri manj uravnovešeni pa te slabe misli izražajo z blendanjem in hupanjem ;) .

Zanimivo bo, ko bodo na dvopasovnicah prepovedali prehitevanja (se že obeta) potem boste/bodo kamionarji pa kar naenkarat znali lepo voziti v koloni z enako hitrostjo pa če bo to 88km/h bo pač toliko. ;)

p.s. nikakor se ne kregamo - to je samo izmenjava mnenj

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po okt 27, 2008 1:49 pm

berlonso je napisal/-a:aja, prej ko si reku da sti je koprčan zaletu si mislu da je biu iz Kopra in okolce, al je meu oznako KP? ker bi rad da se dela razliko. ker KP ima skoraj pol primorske in je velika razlika. zato sem tudi jaz napisau u procentih da nebi posplošu, čeprau vidiste da gre za velik procent. ;)

Je kar bil iz Kopra saj sva v evropsko poročilo zapisale vse podatke ;)

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Po okt 27, 2008 6:29 pm

mah saj prepovedi so itak že pri nas določen čas veljajo čez dan, ampak se jih večina sploh ne drži. Po nemčiji in ostalih državah ko je po cel dan prepoved pa noben ne upa prehitevat ker te tako opalijo po žepu da je groza! Ja vem, to so tudi mene učili ko sem delal izpit, da je treba se umaknat če delaš kolono! Brez skrbi, ne bo treba nič obnavljat ;) hehe

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun To okt 28, 2008 7:00 pm

v smislu konstruktivne debate:

no evo, spet nesmisel, katerega tovornjakarji jemljejo za nekaj čisto povsem normalnega.

v tujini se noben ne upa prehitevati, ker jih opalijo po žepu - se pravi da daš tempomat na OFF, oz. ga zmanjšaš, pri nas se pa lepo na levi pas postavi, in potem bentijo po forumih kako so vozniki neotesani :roll: v tujini pa tega ne počno, pritrjujejo vsi v en glas. Jasno! Ker jih noben tovornjakar ne izsiljuje.

Me zanima kako korajžni ste na autobahnu, ko ni omejitev, kr žmigovc prpalit, pa na levo?

LP!

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To okt 28, 2008 7:18 pm

LudiLimun je napisal/-a:Me zanima kako korajžni ste na autobahnu, ko ni omejitev, kr žmigovc prpalit, pa na levo?

Na tistih avtobanih, ko ni omejitve je pa itak 3 ali pa 4 pasovnica po večini. Če si s tem ko si reku če smo korajžni na avtobanu ki nima omejit mislim omejitev hitrosti.
Ampak, da ne boš mislil je tudi pri nas visoka kazen, če te vidi policaj da prehitevaš ko ni doboljeno... Ampak nekaterim je pač vseeno, imaš tudi talente ko po nemčiji prehitevajo vse po redu tudi če je prepoved... Nekateri so pač bedaki!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov