Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 11:34 am

Energetik81 je napisal/-a:Ej ne da se mi več debatirati, tuki gre za osnovne fizikalne zakone. In leteti na smučkah je fizikalno povsen možno, imeti perpetuum mobile (ki iz nič prideluje energijo) pa niti teoretično ne.
Smo pa OT, prava tema za take pogovore je že tukaj.

precej relativna stvar.

perpetum mobile je ze sama narava ce tko pogledas. popolnoma samozadosten ciklični sistem, ki morda res ni večen, je pa večen vsaj za našo precepcijo časa.

perpetum mobile torej verjetno v absolutnem smislu res ni mogoč, je pa popolnoma mogoč v okvirjih naše (omejene) zaznave časa.

Energetik81 je napisal/-a:Na žalost takih časov ne boš dočakal, pa če čakaš do konca časov. No, razen če spravijo fuzijski reaktor na mere 1x1x1 meter (poskusni se sedaj razprostira na nekaj hektarih površine ...

energetik stresaš buče, da je joj. fuzijski reaktor sm js hotel delat v garaži. mogoče ga še bom, sam prej se bom moral še spustiti v anale zadeve.. so pa veliko manjši od kubičnega metra.

fusion_is_easy

FUSION IS NOT SPECIAL OR IMPOSSIBLE TO DO! You do not need a $200 million machine to do fusion. Accelerating high energy atoms of deuterium at one another to make fusion reactions is child's play.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To nov 25, 2008 12:21 pm

Voith je napisal/-a:energetik stresaš buče, da je joj. fuzijski reaktor sm js hotel delat v garaži. mogoče ga še bom, sam prej se bom moral še spustiti v anale zadeve.. so pa veliko manjši od kubičnega metra.

fusion_is_easy

FUSION IS NOT SPECIAL OR IMPOSSIBLE TO DO! You do not need a $200 million machine to do fusion. Accelerating high energy atoms of deuterium at one another to make fusion reactions is child's play.

Upam, da ne misliš resno, sicer ti pa nobelova ne uide. ;)
Ni to fizija, kjer daš skupi 2 kosa urana (če jih slučajno dobiš kje pri ruski mafiji) in se ti zadeva že greje...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 12:30 pm

nobelova mi tko al tko ne uide ker sem itak genuine genij :lol:

drgac pa v tvojem postu z 25 nov 2008 11:21 omenjaš fuzijski reaktor in celo boldal si besedo. moja replika se nanaša na to.

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW To nov 25, 2008 1:35 pm

kaj ima veze fuzijski reaktor in smučke z debato? ko pa kdo reče kaj pametnega in se admini ne strinjajo pa je cel jok in stok.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To nov 25, 2008 2:14 pm

Stvar je taka, da če EU uvede tak ukrep bo konec z rabljeno pločevino.
Iz cest bodo izginili starejši in nolgastični avtomobili. Najbolj bodo nastradali navadni delavci in študentje, ki za nov avto nimajo denarja. In zopet bodo po glavi dobili reveži.
Premija za uničenje starega vozila za gotovo ne bo dovolj visoka, da bo revežu omogočila nov avto.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me To nov 25, 2008 2:36 pm

sej med predlogi je tudi minimalno 65 delavnih ur na teden, tko da pomoje ne bo problem novga avta kupt :mrgreen:
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To nov 25, 2008 2:57 pm

tist debilček ki je včeraj sanjal po televiziji o tem uničenju lahko to govori,ker vsak mesec nese vsaj 5000€ domov in ga boli čošak in če bi radi rešili avtomobilsko krizo potem naj za polovico znižajo cene in bojo sigurno vse prodali,tista ideja o 65 urah je pa tako bosa da se dela megla ko kdo tako prijavi!Naj mi en pove kako nas bojo plačevali za 65 ur na teden če še za 40 ur kao nimajo??

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 3:39 pm

PiWPiW je napisal/-a:kaj ima veze fuzijski reaktor in smučke z debato? ko pa kdo reče kaj pametnega in se admini ne strinjajo pa je cel jok in stok.

človek protislovij preberi si svoj podpis :P

smučke dejansko imajo zvezo. če pri avtomobilih ta sistem užge, bo elan začel isto filozofijo. stare smučke preč, čene se bo sneg na kile računal, kot jagode, sam s tem da bo šel v davčno olajšavo :lol:

ok nebom več, obljubim :>

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To nov 25, 2008 6:45 pm

http://24ur.com/novice/slovenija/boj-za ... oncan.html

V Bruslju že dobro preizkušajo naše živce...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 6:51 pm

Zanimivo, kako izgubljajo čas za take bedne predloge (odpuščajo, krajšajo delovni čas, a hkrati ga hočejo podaljšat??), ko so nujni hitri in kvalitetni predlogi za omilitev in reševanje krize.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 25, 2008 6:52 pm

smile4me je napisal/-a:sej med predlogi je tudi minimalno 65 delavnih ur na teden, tko da pomoje ne bo problem novga avta kupt :mrgreen:

...to so "fluzali" še pred "krizo" (nekje na začetku leta sem prvič zasledil)....

....sedaj bi zal bit že 32-36 urni delavnik o.k.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 25, 2008 7:02 pm

En komentar na vse tole.

Vse hiše starejše od 20 let podret, pa ugodne kredite dat ljudem, da si bodo nove zgradili.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To nov 25, 2008 7:21 pm

Če bojo taki krediti kot takrat v bivši jugi, potem kar 8)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 7:34 pm

Ker pa bi za pridobivanje vseh dovoljenj in ob počasni gradnji (zasedenost kapacitet gradbenih firm) vse skupaj trajalo več kot 20 let, podrimo že takoj zdaj vse skupaj :P

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To nov 25, 2008 10:41 pm

delam v firmi, ki delajo notranjo pohištvo...tudi pri nas se pozna upad prodaje.torej tisti ko majo 10 let staro pohištvo, ga je treba skurit.pa kupit novega
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 To nov 25, 2008 11:00 pm

Eni mislte, da bodo kr vse avte uničl :lol:
Kdor bo hotu svoj avto dat za uničenje bo dobil popust pri novem, ki bo pomojem veliko večji od vrednosti avtomobila.
Men se zdi čist ok.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To nov 25, 2008 11:02 pm

jaz delam pa v zdravstvu in tisti ki so starejši od 60 let takoj frdirbat da lahka nardimo nove :twisted:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To nov 25, 2008 11:15 pm

mislim, da je ta ukrep fenomenalen- zakaj- zato ker je boljše, da pomagajo ljudem pri nakupu novega avtomobila, kakor da dajejo finančne inekcije direktno tovarnam, saj od tega nebomo imeli direktno nič. uglavnem dnar bo EU avtomobilska industrija dala- vprašanje pa na kakšen način
italija je imela pred leti podoben ukrep- si dobil pomoč, če si menjal avto brez katalizatorja za novega s katalizatorjem- akcija je bila uspešna in je pomagala fiatu iz krize
lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr nov 26, 2008 1:01 am

denar naj dajo direktno nam pa je.

jebes avto tovarne. survival of the fittest al kako ze gre to. itak kdo rabi proizvodnjo vseh teh kurcevih j**c ki jih stanca vecina tovarn dan za dnem.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr nov 26, 2008 7:38 am

To sploh ni tako slaba ideja - seveda v primeru, da dajo dovolj velike subvencije (saj s kakimi 1000€ si ravno ne moreš velik pomagat pri nakupu novega avta) pa da da ne dajo slučajno kakih glupih pogojev... :idea:
Če bi dali primerno subvencijo, potem bi to bila najboljša rešitev tako za ljudstvo (predvsem tistim, ki si avta drugač ne morejo privoščiti; prav tako delavcem v avtomobilski industriji, ki bi še naprej imeli delo) kot tudi za proizvajalce, katerim zaradi krize nebi padel promet in jim s tem grozil propad (sicer pa bi te vse te vodilne menedžerje trebal postrelat ker so le oni krivi za krizo, saj denar kopičijo v lasten žep, delavci pa nimajo nič od tega, firmi pa grozi propad)..

Ste pa lahko ziher brez skrbi - nihče vas ne bo prisilil, da morate uničiti vaš star avto!ampak boste se lahko za to povsem prostovoljno odločili!

Torej super ideja, sam vprašanje le, če se bo dejansko uresničila in pod kakimi pogoji in v kakšnem času... :pray:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov