abbe je napisal/-a:pa dokazi ti kaj od tistega spiska k ga je za dve strani od mb-ja.
kr neki se kle repencis.....
pa dj ti dokaze.
pa kar je lenivec napisal je res...gre se za to.kdo je kaj PRVI vgradil ne pa da se vedno vgrajuje....
Normalno da gre za to kdaj je kdo kaj prvi vgradil, kaj pa drugega??!
Ok, ker ste tko grozn vsi govoril, da jes samo zahtevam dokaze, jes jih pa ne podam zraven...no pa začnimo (sm si vzel čs)

:
1.) prvo testno vozilo, prve varnostne ključavnice, prva varnostna kletka, prvi test preobračanja, servo volan, abs, airbag, teleaid
http://www.youtube.com/watch?v=zv0ZPyj7 ... re=related
2.) esp,presafe,avtomatska zašlita pri prevračanju pri cabriotih,prvi voznikov airbag,abs
http://www.youtube.com/watch?v=Ysxxe3QL ... re=related
Glede zadev, ki jih bom pa spodaj navedel, je pa res tako, da prav dokazev nimam (ker tok časa za brskat spet nimam) če mi pa ne verjamete pa pobrskajte in javite, če je kdo imel prej v seriji sledeče zadeve:
-keyless-go (odpiranje vrat s kartico in zagon motorja preko gumba)
-distronic (sistem pri katerem vozilo sam drži distanco med vozilom predseboj)
-nightvision (sistem ki preko infrardeče kamere nadzoruje in opozarja na premike in dogodke na cesti)
-inteligentlightsystem (prilagajanje snopa luči glede na cesto,hitrost in načinu vožnje)
-ogledala s samodejno zasenčtivijo (vgrajen senzor, če kdo posveti z lučmi, jih potemni na temnorjavo oz. temnozeleno)
-vakumsko zapiranje vrat (w140 premiera) + prtljažna vrata
-avt.zapiranje vzratnih vrat (preko gumba w220 premiera)
-dvojna zasteklitev (premiera w140)
-stranski airbag v vratih (92 koncept v w124, 95 premiera v w210)
-linguatronic (govorni ukazi za navi,soundsystem,klimo in telefon)
-airmatic (podvozje zračno, ki ima možnosti nastavitve višine in tudi TRDOTE amortizerjev z gumbom v armaturni plošči)
NO NAJDITE MI VOZILA, KI SO IMELA TE STVARI PRED MERCEDESOM, ČAKAM..
LP

;);)
p.s.:
@Zian: ...nism obseden s to firmo, ampak ji zaupam in ji pripisujem največje število varnostnih in tehničnih izumov, poleg vsega so mi najlepši in najboljši za vozit. Pač tko je, jaz lahko to trdim, ker sem jih imel, jih imam in sem imel tudi druge premium znamke. Si jih imel ti tudi? si že vozil MB?..
@abbe: je, japonski trg