Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To nov 25, 2008 7:19 pm

Mitsubishi je napisal/-a:Joj ste eni zakomplicirali...
Mislim, da malo pretiravate.
...

haha, lej mitsi, men je vseen kaj ti verjames pa kaj ne, se najmanj pa se mi da limat linke kjer si bos lahko razsiril obzorja. za to je google in ostali iskalniki... jaz in tut drugi so ti hoteli samo pokazat da je tvoje znanje vec kot pomankljivo (v bistvu tvoje znanje ne seze dlje od znacke na haubi tvojga nadavtomobila mercedesa) in da zadeve niso tako crno bele kot si sam mislis...
pa lep dan
juhica

ps: ker pa imam ravno pri roki, poglej si predstavitev podjetja Bosch glede abs-a... torej prvi popolnoma elektronski. abs sistemi pred tem so bili mehanski ali samo delno elektronski...
http://www.obitet.gazi.edu.tr/sunular/1.ppt

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 7:21 pm

Pustimo kregarijo ob strani, poskusimo se osredotočit na temo.

To, kar sem rekel že v prvem postu (npr kako definirat izum, lepljenje linkov/dokazov ob izum itd), je edino smiselno. Tako se lahko sčasoma nabere dovolj dobra baza, da jo uredimo v neko pregledno temo, ki bo zelo informativna in zanimiva - ne samo za naš forum. Prosim, dajte - tudi za prejšnje poste - nalepit linke, ki dokazujejo prvenstvo.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Re: IZUMI Avtomobilskih firm

Napisal/-a C4V4L13R To nov 25, 2008 7:23 pm

adis je napisal/-a:
Mitsubishi je napisal/-a:VW:
-TDI

+ golf

en model avtomobilske znamke. kaj je tukaj tako inovativnega? potem lahko naštejemo vse svetovne avtomobilske modele kot izume... še sami moderatorji provocirate... :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 7:28 pm

Eno provokacijo na leto mu pa tudi lahko (od)pustimo :P

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To nov 25, 2008 7:30 pm

Sem skoraj 100%, da je FIAT prvi imel TDI v Cromi leta '86 in ne VW Golf oz.Audi. Sam nimam nobenega linka z dokazom. Velikokrat sem slišal to zgodbo in prebral po internetu.
Če kdo najde dokaz naj prilepi link.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To nov 25, 2008 7:33 pm

off:
@C4V4L13R: to je bilo smatrano kot šala nisem si mislil, da bo kdo to vzel resno

tako, da upoštevajmo @esem-ov post, pa mi odpustite nedolžno šalo in ni šlo za provociranje ;)

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 7:34 pm

abbe je napisal/-a:pa dokazi ti kaj od tistega spiska k ga je za dve strani od mb-ja.
kr neki se kle repencis.....
pa dj ti dokaze.
pa kar je lenivec napisal je res...gre se za to.kdo je kaj PRVI vgradil ne pa da se vedno vgrajuje....

Normalno da gre za to kdaj je kdo kaj prvi vgradil, kaj pa drugega??!

Ok, ker ste tko grozn vsi govoril, da jes samo zahtevam dokaze, jes jih pa ne podam zraven...no pa začnimo (sm si vzel čs) ;) :

1.) prvo testno vozilo, prve varnostne ključavnice, prva varnostna kletka, prvi test preobračanja, servo volan, abs, airbag, teleaid
http://www.youtube.com/watch?v=zv0ZPyj7 ... re=related

2.) esp,presafe,avtomatska zašlita pri prevračanju pri cabriotih,prvi voznikov airbag,abs
http://www.youtube.com/watch?v=Ysxxe3QL ... re=related

Glede zadev, ki jih bom pa spodaj navedel, je pa res tako, da prav dokazev nimam (ker tok časa za brskat spet nimam) če mi pa ne verjamete pa pobrskajte in javite, če je kdo imel prej v seriji sledeče zadeve:
-keyless-go (odpiranje vrat s kartico in zagon motorja preko gumba)
-distronic (sistem pri katerem vozilo sam drži distanco med vozilom predseboj)
-nightvision (sistem ki preko infrardeče kamere nadzoruje in opozarja na premike in dogodke na cesti)
-inteligentlightsystem (prilagajanje snopa luči glede na cesto,hitrost in načinu vožnje)
-ogledala s samodejno zasenčtivijo (vgrajen senzor, če kdo posveti z lučmi, jih potemni na temnorjavo oz. temnozeleno)
-vakumsko zapiranje vrat (w140 premiera) + prtljažna vrata
-avt.zapiranje vzratnih vrat (preko gumba w220 premiera)
-dvojna zasteklitev (premiera w140)
-stranski airbag v vratih (92 koncept v w124, 95 premiera v w210)
-linguatronic (govorni ukazi za navi,soundsystem,klimo in telefon)
-airmatic (podvozje zračno, ki ima možnosti nastavitve višine in tudi TRDOTE amortizerjev z gumbom v armaturni plošči)
NO NAJDITE MI VOZILA, KI SO IMELA TE STVARI PRED MERCEDESOM, ČAKAM..

LP ;););)

p.s.:
@Zian: ...nism obseden s to firmo, ampak ji zaupam in ji pripisujem največje število varnostnih in tehničnih izumov, poleg vsega so mi najlepši in najboljši za vozit. Pač tko je, jaz lahko to trdim, ker sem jih imel, jih imam in sem imel tudi druge premium znamke. Si jih imel ti tudi? si že vozil MB?..

@abbe: je, japonski trg ;)
Slika
Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V & Mercedes-Benz S 420 V8 32V
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 7:36 pm

chevy je napisal/-a:Sem skoraj 100%, da je FIAT prvi imel TDI v Cromi leta '86 in ne VW Golf oz.Audi. Sam nimam nobenega linka z dokazom. Velikokrat sem slišal to zgodbo in prebral po internetu.

The first production turbo diesel car was the Peugeot 604 turbo diesel with a 2.3 litre turbo diesel introduced in 1979.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To nov 25, 2008 7:39 pm

Voith je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:Sem skoraj 100%, da je FIAT prvi imel TDI v Cromi leta '86 in ne VW Golf oz.Audi. Sam nimam nobenega linka z dokazom. Velikokrat sem slišal to zgodbo in prebral po internetu.

The first production turbo diesel car was the Peugeot 604 turbo diesel with a 2.3 litre turbo diesel introduced in 1979.

tdi je turbo dizel z direktnim vbrizgom.pa ma chewy prou ja.so ga pr fiatu razvil pa poj prodal...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To nov 25, 2008 7:41 pm

Car-t-maN je napisal/-a:Odlična tema. Že če samo pogledate 1. post boste videli da je MB svetlobna leta pred ostalimo značkami.

Je pa res še nekaj američani so resnično najboljši inovatorji - saj imajo vse kakšno leto prej vendar nič od tega ne deluje. Saj kar koli se oni spomnijo še skorajda isti mesec dajo v proizvodno.

Že jaz sem tako na hitro našel nekaj nepravilnosti v prvem posto o mercedesu! Če bi se še bolj zavzel bi gotovo našel še kakšno! In zagotovo bi našel še veliko stvari, ki jih je npr. cadilac imel pred mercedesom. Tko, da niso glih svetlobna leta pred drugimi.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 7:44 pm

It is our proprietary Turbo Direct Injection diesel technology known as TDI. It was invented by Audi and it is the cleanest, most efficient diesel in the world

no ameriska podruznica ljudskih vozov pravi drugace.

http://www.volkswagengroupamerica.com/m ... can_cc.htm

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 7:44 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Car-t-maN je napisal/-a:Odlična tema. Že če samo pogledate 1. post boste videli da je MB svetlobna leta pred ostalimo značkami.

Je pa res še nekaj američani so resnično najboljši inovatorji - saj imajo vse kakšno leto prej vendar nič od tega ne deluje. Saj kar koli se oni spomnijo še skorajda isti mesec dajo v proizvodno.

Že jaz sem tako na hitro našel nekaj nepravilnosti v prvem posto o mercedesu! Če bi se še bolj zavzel bi gotovo našel še kakšno! In zagotovo bi našel še veliko stvari, ki jih je npr. cadilac imel pred mercedesom. Tko, da niso glih svetlobna leta pred drugimi.

oh prosim te no, kako sploh loh primerjaš enega cadilaca z Mercedesom... :roll:
tu gre za svetlobna leta..

povej mi kakšno napako, sem točno napisal 3 poste višje, da mi kar najdi navedene izume, če jih je kdaj kdo pred MB uporabil ;)
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To nov 25, 2008 7:45 pm

-distronic (sistem pri katerem vozilo sam drži distanco med vozilom predseboj)

sistem je bil že uporabljen prej kot ga je mercedes začel uporabljati:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cruise_control
http://en.wikipedia.org/wiki/Adaptive_Cruise_Control

toyota: dokazi
In 1995, Toyota launched the world's first Vehicle Stability Control (VSC) system, which automatically controls brake force and engine output to help prevent skidding. Toyota offers VSC on all passenger vehicles, regardless of engine or grade¹. VSC was precursor to the company's groundbreaking active safety technology, Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), introduced in 2004.

Vehicle stability
Accident mitigation
Anti-lock Brake System (1971)
Traction Control (1987)
Vehicle Stability Control (1995)
Pre-Crash Safety (2003)
Zadnjič spremenil adis, dne To nov 25, 2008 7:55 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To nov 25, 2008 7:46 pm

abbe je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:

tdi je turbo dizel z direktnim vbrizgom.pa ma chewy prou ja.so ga pr fiatu razvil pa poj prodal...

Tako je, z direktnim vbrizgom - sem napisal v mojem prvem postu v tej temi.
...prodali so ga pa BOSCH-u.

LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To nov 25, 2008 7:47 pm

Mitsubishi je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

oh prosim te no, kako sploh loh primerjaš enega cadilaca z Mercedesom... :roll:
tu gre za svetlobna leta..

povej mi kakšno napako, sem točno napisal 3 poste višje, da mi kar najdi navedene izume, če jih je kdaj kdo pred MB uporabil ;)

ti mas res tezave z dojemanjem an?
pa lepo ti je napisal da je verjetno kaj kar je cadilac mel pred mb.in ti mu poj o enih svetlobnih letih.
ja je ze res da je sedaj mb svetlobna leta pred cadilacom.ampak 50 let nazaj pa ni blo tko.in jaz misli da so americani prvi mel klime v svojih vozilih
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 7:59 pm

noja kokrkol se obrne, je mercedes avto z zgodovinsko gledano dalec najbolj inovativnim pristopom in ima dalec najboljsi dirkaski ugled med avtomobili.

kar se zgodovine dirkanja tice mu nobena znamka ne seze do kolen. porsche&ferrari included.

sicer pa je na jutubi precej filmckov z topgearom vred, kjer pojejo slavospev S klasi.

in spet ma tanova S klasa vse tisto kar drugi pac nimajo.

sicer mercedesa sam nebi imel, ker me prevec spominja na brkate turke, ampak zgodovino ma pa najbolj blesceco od vseh znamk in to mu je pac treba priznati.

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 8:06 pm

adis je napisal/-a:-distronic (sistem pri katerem vozilo sam drži distanco med vozilom predseboj)

sistem je bil že uporabljen prej kot ga je mercedes začel uporabljati:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cruise_control
http://en.wikipedia.org/wiki/Adaptive_Cruise_Control

toyota: dokazi
In 1995, Toyota launched the world's first Vehicle Stability Control (VSC) system, which automatically controls brake force and engine output to help prevent skidding. Toyota offers VSC on all passenger vehicles, regardless of engine or grade¹. VSC was precursor to the company's groundbreaking active safety technology, Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), introduced in 2004.

Vehicle stability
Accident mitigation
Anti-lock Brake System (1971)
Traction Control (1987)
Vehicle Stability Control (1995)
Pre-Crash Safety (2003)

kolega očitno ne poznaš razlike med tempomatom in distronicom...ti si mi sedaj dal link od CELE ZGODOVINE cruise controla...tempomata

in še vedno ne vidim kdo naj bi izumil prej distronic kot MB?..
Slika

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 To nov 25, 2008 8:10 pm

The Swedish company Autoliv AB, was granted a patent on side airbags, and they were first offered as an option on the 1995 model year Volvo 850, and as standard equipment on all Volvo cars made after 1995.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer To nov 25, 2008 8:11 pm

Mitsubishi je napisal/-a:Normalno da gre za to kdaj je kdo kaj prvi vgradil, kaj pa drugega??!

Enkrat govorite kdo je prej izuimil eno stvar...enkrat pa kdo je prvi vgradil...odločte se zdej :roll:
Rally is not for fun, rally is for LIFE!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov