Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi Po dec 01, 2008 1:05 am

Avtomobili so moje življenje:
-že kot mulc sm skoz težil staršem, da so me vozil po salonih, da sm dobil prospekte
-pa na sejme, v slo, v avstriji,nemčiji,švici, to morm nujno vedno it
-kot 7 let str mulc sm bil naročen na 3 (!) različne avtomobilske revije in še dons sm
-doma mam ca. 280 različnih modelčkov skorej vseh malo bolj znanih avtomobilov
-celo osnovno in sredno šolo sm jih med poukom vedno risal in šele potem doma prepisal snov iz zvezka od sošolca
-7 let se ukvarjam z avtomobili tudi službeno...torej nekako hoby naredu v job :)
-in še kot zanimivost, stvar k mi še kr mat najbl zamer, namreč moja prva beseda ni bla mama, pač pa avto (resno!)

Konkretno moj avto pa mi seveda tudi ogromno pomeni, vsak mi je do sedaj, vsak ima za seboj neko zgodbo zakaj sem si ga želel, zakaj prav tega.
Ne sede mi ga tune-at, ker tut vozm avte, ki bi zgledali ceneno če bi to iz njih delal...
Sm pa zmer vesel, kdr ga spucam zuni pa not (to je saj 2x na tedn) in zelo zelo uživam v vožnji z njim, lahko se vozm in vozm (za primer, 1x sm šel v Nemčijo do Kiel-a po en avto pa nazaj, to je 1.250 km v ENO smer, 2.500 km v obe in to z 4 urnim spancem na postaji ob avtocesti, pa bi loh še kr vozu, če nebi bil preveč zmatran).
Uživam v pogledu nanj, preden se vsedem, uživam v vsakem gumbu, vonju, ko zaslišim njegov zvok, ko ponoči vse lučke in displayi svetjo, ko se premikajo števci,vse....eni si boste še kšno neumno/bolano predstavo nardil o men- ampak ne toook hudo spet ni, mam še kr raj babe ;):)

Sam k**c avto vseen ne blebeta nazaj (čeprov moj safrane je še clo to, poj k je začel mal preveč, sm se pa odloču da ga prodam...se prav sm še neki zanga dobu, pri ženski bi blo to zlo težko hehe, mal heca)

Skratka ABSOLUTNO mi avtomobil ne predstavlja le sredstvo iz a na b, pomeni mi bistveno več, veseli me in mi kdaj ko imam slab dan dejansko tudi pomaga, da se bolš počutm..in mi je velika strast in ena izmeda najpomembnejših stvari sploh.

Mislim pa tudi, da sem tu na takem specifičnem forumu, kjer če me bo kdo kje razumel, me bodo to ljudje na tem forumu 8)
Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V & Mercedes-Benz S 420 V8 32V
Slika

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Po dec 01, 2008 7:28 am

Avto mi pomeni nuja v današnjem času.Najvažnejše je ,da te prepelje od točke A do točke B , udobno ter na suhem in toplem. ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po dec 01, 2008 8:23 am

"Dnevni" avto mi pomeni prevozno sredstvo, ki me vsak dan prepelje v službo in nazaj. Od njega zahtevam udobnost, dobro lego na cesti, nekaj zmogljivosti (beri hitrosti).
Drugi avto, oldtimer pa mi je strast, dolgoletna želja, ki se mi je izpolnila šele letos. Kljub temu, da požre kar nekaj živcev in denarja, je krasen hobi.
V nobenem primeru pa nisem pripravljen žrtvovati počitnic, želja otroka ali žene, ali bog ne daj hrane in položnic zaradi avta. Raje udobno živim in se vozim v nekaj razredov cenejšem avtu.

Saj veste tisti vic, ko se Italjan, Nemec, Slovenec srečajo pred sv.Petrom in si razlagajo, kako so umrli. Nemec je zadel na lotu, si kupil BMW M5 in se razbil z njim. Italjan je dobil odpravnino, si kupil Ferrari in se razbil. Slovenec pa je kupil boljšega Audija od soseda in umrl od lakote.... :lol:

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Po dec 01, 2008 8:47 am

Nujno zlo brez katerega ne gre.
Brezvezen strošek brez katerega ne gre.
Kup pleha kateri te pripelje iz točke A do točke B.
Ekološki onesnaževalec.
Stvar s katero imaš redne odvečne opravke, kot so servisi, obiski bencinskih črpalk, vsako leto registriranje, tehnični...

Lp

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Sr dec 03, 2008 2:03 am

avto mora bit funkcionalen,prakticen,seveda dokaj lep in naj.kvaliteten. :?

aja,pa dobro muziko mora met :twisted:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr dec 03, 2008 8:02 am

Nisem značkar, a vseeno mi avto nekaj pomeni. Predvsem to, da je praktičen, kvaliteten, da imam z njim čim manj izrednih stroškov in da za svoj denar ponuja karseda največ. Po drugi strani pa mi mora biti tudi oblikovno privlačen.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr dec 03, 2008 8:14 am

comfortably numb je napisal/-a:Nujno zlo brez katerega ne gre.
Ekološki onesnaževalec.
Stvar s katero imaš redne odvečne opravke, kot so servisi, obiski bencinskih črpalk, vsako leto registriranje, tehnični...

Lp

vedno bolj se strinjam s tem... :?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Sr dec 03, 2008 8:40 am

Skratka ABSOLUTNO mi avtomobil ne predstavlja le sredstvo iz a na b, pomeni mi bistveno več, veseli me in mi kdaj ko imam slab dan dejansko tudi pomaga, da se bolš počutm..in mi je velika strast in ena izmeda najpomembnejših stvari sploh.

stem se strinjam, tudi men je avto večkrat pomagal preit iz slabega počutja (sploh kadar se je šlo za ženske :roll: ) ...

Vzel sem si urco in se samo peljal,.. Priznam, tudi men niso avti samo prevozno sredstvo iz A do B. :)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr dec 03, 2008 12:29 pm

draga igračka :D :lol: 8)
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 03, 2008 12:40 pm

dobek je napisal/-a:
Ekološki onesnaževalec.

Lp

vedno bolj se strinjam s tem... :?

Vedno bolj se stinjam z Dobekom. :P (Prej pa z Addictedom ;) )

Vedno pa - tisti eleganten in zelo oseben feeling spojenosti/usklajenosti človeka s strojem. Ko postaneš "možgani stroja", on pa tvoj mehanski podaljšek.

Sliši se malo čudno, a (vsaj pri meni) zavedanje slabih plati ne more pokvarit/zmanjšat užitka same vožnje (žal prepogosto tudi razburjanja nad "čudnimi" postopki ostalih akterjev na cesti). Pri tem "različnost" avtomobilov sploh ni faktor - tako s starim kombijem kot z novo macchino je samo prilagajanje/razumevanje stroja užitek sam po sebi, zaznavanje/preizkušanje limitov pa spet zgodba zase. In sploh ni nujno, da so to fizikalni ali mehanski limiti!
Radovednost pred vsako vožnjo je še vedno prisotna...
Zadnjič spremenil esem, dne Sr dec 03, 2008 1:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 03, 2008 12:43 pm

Men je pa važn da mam boljšga kot sosed :EE

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr dec 03, 2008 12:46 pm

Ekološki onesnaževalec.

Asociirano v stavku: Kup pleha zaradi katerega ni potrebno vstajati ob 5h
(2x avtobusni prevoz) ampak ob 6:30 in se mirno odpeljati proti sluzbenemu mestu.
Vse ostale teze so zelo relativne in uresnicujejo napisano ter potrjujejo zgornje
neodebeljeno.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr dec 03, 2008 12:54 pm

Šele zdaj ko nimam več avta, ugotavljam koliko je pomenilo, da sem se lahko odpeljal kamorkoli brez predhodnega planiranja kdaj imam avtobus, ali bom imel prevoz. Z avtomobilom sem se lahko prilagajal, primer: prideš pol urce prej? ni problema.. Sedaj je pa bolj: ne morem, imam avtobus samo ob 11ih.

Avto je torej res nuja če imaš veliko opravkov v enem dnevu na večrazličnih krjajih (fax, šiht..). Seveda se to izniči če imaš to vse v centru mesta (npr: ljubljana, kjer vozi trola pogosto). Če pa si oddaljen 7km iz centra mesta z avtobusno povezavo 2x na dan, ti je avto nuja, kot meni.

Vsekakor se pa strinjam z vsemi, ki pravijo, da si lahko z vožnjo polepšaš dan! Samo pelješ se :)

Lep pozdrav!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 03, 2008 1:01 pm

Ekološki onesnaževalec.

bedast post, kot bo bedast tudi moj odgovor oz. primer:
za 3500 eur. čez kurilno sezono tud v luft spustim(čez dimnik) a naj bom sedaj na mrzlem :?: :roll:
Sicer je pa že Mac odgovoril....

Meni pa pomeni avto neke vrste hoby in "gušt" ne glede če je za "jurja al petdeset" mora bit vedno tip top, ter "spedenan" tako kot mora bit dnevna soba, jedilnica ali čevlji oz. teniske ali vrt okoli hiše ali bilo kteri kotiček v katerem se nahajam, oz. je v moji posesti/lasti ali pa bližini........

Sem pač "perfekcionist"........(sicer pa tudi "improviziram kdaj pa kdaj)

Veste kdaj sem bil najbolj vesel? Ko sem 1986, kot 22 letni mulc novo "stoenko" GTL iz Kragujevca domov vozi(zaslužena s svojim delom) saj sem do danes imel še šest novih avtov, ampak zadovoljstvo takrat je bilo neopisno......

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Sr dec 03, 2008 1:45 pm

Vedno bol ugotavljam, da se res ne splača vlagat v avte. Je veliko stvari bol pomembnih kot pa avto. Če nebi imel punce, bi 100% ves denar vlagal v avto, ga čistil 2x na dan in zapravljal celo premoženje za par cm večje felge...
Zadnjič spremenil Bezi, dne Sr dec 03, 2008 1:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Sr dec 03, 2008 1:48 pm

Ne vem če je tako bedast kot se ti zdi na prvo žogo, bedast je odgovor "avto mi pomeni vse".

Razlika je pa v tem da sem jaz to spoznal pri 22ih, ti pa še ne pri dobrih 40ih, samo da jaz za tvoj post ne pravim da je bedast, ti pa za mojega da je.

Ja, tudi kurjenje olja je nujno zlo brez katerega ne gre. Ampak če porabite 3500€ na sezono je skrajni čas da zamenjate okna, peč, izolacijo...razen če si lastite blok. :D

MacTrona sem pa jaz očitno drugače zastopil kot ti.

Lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 03, 2008 2:13 pm

comfortably numb je napisal/-a:Ne vem če je tako bedast kot se ti zdi na prvo žogo, bedast je odgovor "avto mi pomeni vse".......

.....je, tud to je bedast odgovor.........

Pa naj bo "nujno zlo" če ti je tako lepše.......

In samo 22 let si star, pa že razmišljanje.....(moje mame.......(peš pa ne more nikamor)) bojim se ko boš v mojih letih, da boš kako sekto Amišev iskal ter se jim pridružil.......kočija, konji pa nič gretja nič sekret papirja, vse naravno.......

P.S in hiša, dokaj nova(200m2 uporabne površine) 22 stopinj, 17 radiatorjev gori, porabi 3500 litrov kurilca čez celo leto...........bil pa je že blizu eura(liter) o.k. sedaj je 0.60, samo do kdaj bo........

P.S.1 pa ni to neka "hudobija" od mene, pravilno je da smo različni, ter drugače gledamo na stvari/življenje... :pivo

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Sr dec 03, 2008 3:36 pm

Popravek: pri 22ih sem začel razmišljat tako, sedaj sem malenkost starejši.

Sam sem tudi kot mulc z palčko za ušesa 150 konjsko mašino pucal. Ampak kasneje človek dozori in ga začnejo zanimat kake druge stvari, pri teh stvareh je pa še dobro to da so zelo poceni ali pa celo zastonj.

Pa sam še vedno uporabljam avto in vedno ga bom, zato pa pravim "nujna" stvar.

Ampak pač gledam na avto kot na objekt, za katerega bom čimmanj zapravil, imel čimmanj stroškov z njim, da ustreza mojim potrebam in potrebam družine. Barva, zunanja čistoča, feltne, razni spojlerji in podobna navlaka me pa ne zanimajo.

Mogoče spodoben audio sistem, pa tudi tu se zmeraj bolj držim mojega prvega posta v tem topicu.

Na zdravje tudi tebi in na drugačnost :pivo

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Sr dec 03, 2008 4:30 pm

užitek,strast,velik strošek,predvsem pa releksacijo :twisted:
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
cat
Nov uporabnik

Napisal/-a cat Sr dec 03, 2008 5:28 pm

kot prvo "orodje", brez katerega ne gre in je žal nujno zlo, hkrati pa strošek. Zato se nepotrebnim vlaganjem v avto izogibam.

Skrbim za to, da je motor vedno v dobri kondiciji, da so zavore in podvozje v normalnem stanju, dovolj dobre gume..., skratka tisto kar je pomembno da na cesti ostanem živ. Kar pa se tiče poliranja, praskic ali kake pikice rje - pa mi je deveta briga.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov