Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Ne jan 04, 2009 11:01 pm

TriCikl je napisal/-a:cca 3 te naprave pa sploh ne rabiš več bencina :lol: Sicer pa že z eno to napravo nebi bila poraba 5l/100km za moj V6 motor sploh omenbe vredna.

Če prav razumem se tu razstavlja voda iz H2O na H2 in O? Zakaj mislim, da to ni tako enostavno in da so zato potrebne visoke temperature ter visok pritisk?

O kot tak ne obstaja. Obstaja O2 in O3 kot ozon.

Enačba gre takole 2* H20 --> 2* H2 + O2
Pri tej reakciji se sprošča veliko več kisika kot vodilka (molska masa kisika = 16 (*2 =32), vodika = 1(*4 =4))

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 05, 2009 3:22 am

fičfirič je napisal/-a:Važn da bodo amerikanci naredil zdej umetno "sonce",oziroma elektrarno ki bi dajala miljonkrat več energije kot bo porabljala.Brez vsega onesnaženja ter drugih vplivov.

To pove dovolj o tvoji "strokovnosti". Je to neka neznana čudežna varianta (link prosim?) ali si mislil morda fuzijsko elektrarno, ki je - samo kot eksperimentalna - oddaljena še kar nekaj let, prava komercialna izvedba pa vsaj nekaj desetletij? In Evropa (z Japonsko itd) je temu bližje kot Amerika! Tudi milijonkrat več energije je zeeloo pretirano, saj bo samo za vzdrževanje nadzora fuzije šlo še pa še energije, kaj šele ostalo. Če bo čez sto let faktor sto, bo še dobro. Tudi radioaktivnega onesnaženja (vsaj razgradnja) ne bo?

Žal zaradi takih objav težko verjamem tudi ostalemu, kar si napisal, čeprav me močno zanima, kaj je res.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne feb 01, 2009 5:54 pm

Evo danes končno so pri Vox-u testirali to zadevo. Sklepam da bo v naslednjih dneh na internetu za ogledat.

Prihranek goriva ? Ga ni.
Slika

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne feb 01, 2009 7:55 pm

hehehe, pričakovan rezultat.
Dajte si malo prečekirat epizode od Myth busterjev. Je ena epizoda, ko stestirajo vse te izdelke, ki naj bi prihranili pri gorivu. Ena izmed teh je tudi takšna kot je v tej temi, s to razliko, da mislm da so oni dali samo en valj not, pa da so priklopili direkt na baterijo...ampak.... zadeva ni delovala kot bi se spodobilo.

LP

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Ne feb 01, 2009 8:23 pm

DoubleG je napisal/-a:
TriCikl je napisal/-a:cca 3 te naprave pa sploh ne rabiš več bencina :lol: Sicer pa že z eno to napravo nebi bila poraba 5l/100km za moj V6 motor sploh omenbe vredna.

Če prav razumem se tu razstavlja voda iz H2O na H2 in O? Zakaj mislim, da to ni tako enostavno in da so zato potrebne visoke temperature ter visok pritisk?

O kot tak ne obstaja. Obstaja O2 in O3 kot ozon.

Enačba gre takole 2* H20 --> 2* H2 + O2
Pri tej reakciji se sprošča veliko več kisika kot vodilka (molska masa kisika = 16 (*2 =32), vodika = 1(*4 =4))

Mja tu sm hotu napisat, da pač vodo razstavi na vodik in kisik :D Se pa strinjam s tabo, maš res :lol:
Prelude To Disaster

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro Po feb 02, 2009 2:09 am

mal off:D

najbl pa zmaga kar se prihranka tice, en kirurg iz amerike k dela liposukcije, speh doma predela v gorivo in se voz okol:D
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po feb 02, 2009 2:20 am

a pol pa po grumpih(ocvirkih) smrdi, ko se za njim pelješ :D

merlin1
Nov uporabnik

Napisal/-a merlin1 Po feb 02, 2009 11:12 am

:-P

Ja zadeva dela, za tistga ki opravi par testiranj in se v to prepriča 8) .
Renault 5 diesel, poraba na 100 km cca o,5 - 1 litra manjša. Prej 5 do 5,5 litrov, zdaj 4,02 do 4,5 litrov. pa ma motor krepko čez 250KKM.

Zanimivo da se s teorijo niti nisem preveč ukvarjal :P .

LP

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Po feb 02, 2009 12:29 pm

ti si prišo samo malo reklamo naredo?

objav: 1
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

merlin1
Nov uporabnik

Napisal/-a merlin1 Po feb 02, 2009 1:04 pm

Dego je napisal/-a:ti si prišo samo malo reklamo naredo?

Pa kaj bi rad ? če si len , pa zadeve ne poskušaš narest je itak brez veze o tem razpravljat. Ja število objav imam 1 pa kaj potem smrkavc :twisted: :P

Zadevo sem si naredil čist tako iz firbca zanimivo da deluje tistim ki probajo.

Lahko pa se potrudiš tudi malo lepše napisat, da te bom vsaj razuimel, kaj misliš povedat. Zadeve ne prodajam, naredil sem sem po svojem načrtu.

LP
Zadnjič spremenil merlin1, dne Po feb 02, 2009 1:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po feb 02, 2009 1:06 pm

cat je napisal/-a: Drugače povedano : ni variante da bom iz vodika in kisika dobil več energije, kot je potrebujem za razgradnjo oz. elektrolizo. Če se slučajno motim se priporočam za prezentacijo v smislu zgornjih alinej.

S tem je vse povedano. Lahko tuhtate še 1000 let, pa ne bo nič drugače. Mogoče v nekem drugem vesolju z drugačnimi fizikalnimi zakoni.
@esem, tudi izkoristek bencinarja/dizla je omejen s termodinamičnim izkoristkom, ki je odvisen od temperature delovnega sredstva (zrak v valjih) in temperature okolice.
izkoristek= 1 - Tok/Tnotr (za Carnotov proces)
Pač temp. okolice je stalna, lahko edino višaš temp. v mašini, kar pa ne gre v nedogled, ker se material začne taliti...nikoli ne prideš do 100%; do nekje 70% pri temperaturah, ko se začne taliti jeklo...mogoče s keramičnimi valji, bati, ventili...
Edina možnost izboljšati skupen izkoristek motorjev z notranjim izgorevanjem je, da jih držimo v optimalnem obratovalnem področju, kar je možno le s hibridnim pogonom, kjer ICE dela optimalno, ali pa je ugasnjen.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Po feb 02, 2009 1:45 pm

merlin1 je napisal/-a:

Pa kaj bi rad ? če si len , pa zadeve ne poskušaš narest je itak brez veze o tem razpravljat. Ja število objav imam 1 pa kaj potem smrkavc :twisted: :P

Lahko pa se potrudiš tudi malo lepše napisat, da te bom vsaj razuimel, kaj misliš povedat. Zadeve ne prodajam, naredil sem sem po svojem načrtu.

LP

smrkavc ti je zjutraj s picekom po pesku napiso "merlin1"

ja kdo bi to sprobavo če ne dela?miljon oddaj ter testov že narejenih, ti pa si edini na svetu ki ti je ratalo, ja čestitam potem, Nobelova nagrada je tvoja.

toti denar če si že res zapravil za to zadevo oz. podobno bi si rajši kupo sendvič z 10 dag pariške bi mel večjo korist.
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

merlin1
Nov uporabnik

Napisal/-a merlin1 Po feb 02, 2009 2:16 pm

Dego je napisal/-a:
merlin1 je napisal/-a:

LP

ja kdo bi to sprobavo če ne dela?miljon oddaj ter testov že narejenih, ti pa si edini na svetu ki ti je ratalo, ja čestitam potem, Nobelova nagrada je tvoja.

toti denar če si že res zapravil za to zadevo oz. podobno bi si rajši kupo sendvič z 10 dag pariške bi mel večjo korist.

Zanimivo, kakšen strokovnjak si. Naredi, probi, se prepričaj in govori :P . Kot vidiš nisem edini, ki je zadevo v praksi poskusil. Še enkrat ti povem, da me teorija prav nič ne zanima, men je važno da deluje :lol: Še vedno pa trdim da si smrkavc. :rofl

LP

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po feb 02, 2009 2:44 pm

@merlin1: če je nekaj teoretično nemogoče in ti to praktično narediš da dela, potem si torej čarovnik? :wink:

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po feb 02, 2009 2:51 pm

merlin1 je napisal/-a:
Dego je napisal/-a:
merlin1 je napisal/-a:

LP

Zanimivo, kakšen strokovnjak si. Naredi, probi, se prepričaj in govori :P . Kot vidiš nisem edini, ki je zadevo v praksi poskusil. Še enkrat ti povem, da me teorija prav nič ne zanima, men je važno da deluje :lol: Še vedno pa trdim da si smrkavc. :rofl

LP

Nekateri vemo da perpetuum mobile ne more obstajati.
Ti pa se z veseljem prijavi za Nobelovo nagrado.
Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po feb 02, 2009 2:55 pm

Energetik81 je napisal/-a:@merlin1: če je nekaj teoretično nemogoče in ti to praktično narediš da dela, potem si torej čarovnik? :wink:

ime ma že tako :? ;)

jah nimaš kej,če njemu dela,prav,hvalabogu,ampak mi si mislimo svoje...
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Po feb 02, 2009 2:58 pm

Energetik81 je napisal/-a:@merlin1: če je nekaj teoretično nemogoče in ti to praktično narediš da dela, potem si torej čarovnik? :wink:

Merlin je čarovnik :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Merlin
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po feb 02, 2009 3:31 pm

:vc :rofl

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po feb 02, 2009 3:46 pm

Energetik81 je napisal/-a:...
@esem, tudi izkoristek bencinarja/dizla je omejen s termodinamičnim izkoristkom, ki je odvisen od temperature delovnega sredstva (zrak v valjih) in temperature okolice.
izkoristek= 1 - Tok/Tnotr (za Carnotov proces)
Pač temp. okolice je stalna, lahko edino višaš temp. v mašini, kar pa ne gre v nedogled, ker se material začne taliti...nikoli ne prideš do 100%; do nekje 70% pri temperaturah, ko se začne taliti jeklo...mogoče s keramičnimi valji, bati, ventili...
Edina možnost izboljšati skupen izkoristek motorjev z notranjim izgorevanjem je, da jih držimo v optimalnem obratovalnem področju, kar je možno le s hibridnim pogonom, kjer ICE dela optimalno, ali pa je ugasnjen.

Ne vem, na katero objavo se to nanaša. Če na tisto, v kateri govorim, da imajo sodobni motorji 30-40% izkoristek goriva (razpoložljive energije v njem), se s tabo itak strinjam (BTW- lepo napisano), to je splošno znano (čeprav marsikomu ne). Jasno je, da 100 % niti v teoriji ni dosehljivih, a treba je spomnit, da - će štartamo z osnove recimo 30 % in povečamo izkoristek na 45 %, to ni 15 % povečanje ampak kar 50 %, čemur hkrati sledi (skoraj) enako manjša poraba. Zato tu vsak procent šteje.
Itak pa je smiselna samo uporaba elektrike in odpadne energije (regenerativno zaviranje itd).

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po feb 02, 2009 3:49 pm

4.02

:D :D :D :D

Pa kaj naredi ta štos iz dizla? :D :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov