Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 11, 2009 9:48 am

Berem in berem in skoraj ugotovim, da nekateri kupujete cele ladje samo za zaletavanje, in za prevoz pol premoženja na morje. :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne jan 11, 2009 9:59 am

Mindflash je napisal/-a: Sam trdim, da je Ford Galaxy po okretnosti zelo blizu Cliu Storii... Testirano. TUdi soseda se raje vsede v Galaxy-ja kot Clia.

Točno tako, tudi moja žena veliko raje uporablja galaxyja kot navaden avto. Poleg tega, da je bolj komot ga je tudi lažje peljat...

Sam sem sicer 4 leta nazaj kupil prvega enoprostorca, ker sem potreboval avto
za prevoz večjega števila oseb (turisti)...Do takrat sem tudi sam mislil, da so to
neokretne krave, ki dosti več požrejo, so dražje za vzdrževanje in neudobne.
Dejstvo je drugačno: za galaxyja je vzdrževanje čisto isto kot zs npr. golfa 4, nekoliko dražje so le gume (20%), pa kasko zavarovanje. Tudi poraba 6-7 litrov se mi zdi za prevoz 7 oseb sprejemljiva, glede na to da toliko "kao" normalno porabi clio 1.4... ;)
Lep dan!

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne jan 11, 2009 10:47 am

lancia hf je napisal/-a:Berem in berem in skoraj ugotovim, da nekateri kupujete cele ladje samo za zaletavanje, in za prevoz pol premoženja na morje. :lol:

Tudi že se imaš ti za tako superiornega, da je nemogoče, da se zaletiš v koga, se lahko kdo drug vate. Dovolj je samo enkrat...
Vem, da karikiraš glede premoženja a vseeno... naslednjič, ko boš kuhal makarone jih, daj v taki posodi, da jih boš ravno spravil notri. Potem pa mi povej, če je kuhanje enako neproblematično kot v liter ali dva večji posodi. ;) Saj ne rečem, da se v Clia ne da spraviti prtljage za en teden... a zakaj bi samo čakal, da ti kaj pade ven iz avta, ko odpreš vrata? Ali da ti kaj prileti v glavo, če moraš malo močneje zabremzati?

jony
Novinec

Napisal/-a jony Ne jan 11, 2009 10:52 am

Sam sem v podobnem položaju (imamo mesec staro štruco), imamo dva avta. Eden je zelo star in trivraten, pa še sedeži se ne podirajo več. V tem letu bova verjetno tega menjala za večjega, ali enoprostorc (ala Scenic) ali pa karavan, seveda rabljen. Probajte spravit avtosedež in otroški vozičekv majhen avto. Kmalu ugotoviš, da ne moreš dat niti ene stvari več noter. Poleg tega pa treba gledat tud mal na varnost!
LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 11, 2009 11:07 am

Mindflash je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Berem in berem in skoraj ugotovim, da nekateri kupujete cele ladje samo za zaletavanje, in za prevoz pol premoženja na morje. :lol:

Tudi že se imaš ti za tako superiornega, da je nemogoče, da se zaletiš v koga, se lahko kdo drug vate. Dovolj je samo enkrat...
Vem, da karikiraš glede premoženja a vseeno... naslednjič, ko boš kuhal makarone jih, daj v taki posodi, da jih boš ravno spravil notri. Potem pa mi povej, če je kuhanje enako neproblematično kot v liter ali dva večji posodi. ;) Saj ne rečem, da se v Clia ne da spraviti prtljage za en teden... a zakaj bi samo čakal, da ti kaj pade ven iz avta, ko odpreš vrata? Ali da ti kaj prileti v glavo, če moraš malo močneje zabremzati?

To je bilo bolj mišleno, da ko se usedeš v avto sigurno ne razmišljaš, kdo se ti bo gdaj zavetel vate, če bi usi tako razmišljali bi se verjetno (malo pritiravanja) že vozili z oklepniki. Kar se pa tiče varnosti, imajo pa tudi že ostali avtomobili, ki niso enoprostorci toliko izpopolnjeno varnost da, je že kar nekje tam, tam.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne jan 11, 2009 11:13 am

jony je napisal/-a:Sam sem v podobnem položaju (imamo mesec staro štruco), imamo dva avta. Eden je zelo star in trivraten, pa še sedeži se ne podirajo več. V tem letu bova verjetno tega menjala za večjega, ali enoprostorc (ala Scenic) ali pa karavan, seveda rabljen. Probajte spravit avtosedež in otroški vozičekv majhen avto. Kmalu ugotoviš, da ne moreš dat niti ene stvari več noter. Poleg tega pa treba gledat tud mal na varnost!
LP

točno to.se da spraviti tudi sedež v tak avto samo si potem, ko daješ otroka notri in ven vsakič kičmo zlomiš... pač tak ki nima otroka si težko prestavlja, kako je to 5,7,10,15,...kg težko živo bitje lepo in previdno spraviti v sedež če se še sam težko zravn zbašeš.

pač jaz podpiram nakup večjih avtomobilov za potrebe družine.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne jan 11, 2009 11:16 am

lancia hf je napisal/-a:
Mindflash je napisal/-a:

To je bilo bolj mišleno, da ko se usedeš v avto sigurno ne razmišljaš, kdo se ti bo gdaj zavetel vate, če bi usi tako razmišljali bi se verjetno (malo pritiravanja) že vozili z oklepniki. Kar se pa tiče varnosti, imajo pa tudi že ostali avtomobili, ki niso enoprostorci toliko izpopolnjeno varnost da, je že kar nekje tam, tam.

Že samo višina ni tam-tam, pa je zelo pomembna pri trku..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 11, 2009 11:22 am

Ampak saj tudi notranjost dosti višje in sediš tudi dosti višje v takih avtomobilih, tako da imaš spet streho tik nad glavo. Koliko ti pa pri trku kaj bolj pomaga, je pa spet vprašanje.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne jan 11, 2009 11:33 am

lancia hf je napisal/-a:Ampak saj tudi notranjost dosti višje in sediš tudi dosti višje v takih avtomobilih, tako da imaš spet streho tik nad glavo. Koliko ti pa pri trku kaj bolj pomaga, je pa spet vprašanje.

Saj ravno to, da sediš dosti višje sem mislil. Poglej kak filmček na youtube koliko višina (oddaljenost od tal) pomaga pri recimo čelenm trku. Nižji avto se kar zarine pod višjega. Skrajni primer je recimo osebni avto proti tovornjaku.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne jan 11, 2009 11:58 am

Zdaj smo pa prišli na varnost v cestnem prometu, lepo.

Ko bi vsaj 50% slovenskih šoferjev imelo takšno skrb za varnost na cesti.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne jan 11, 2009 12:15 pm

jaz sem tudi za enoprostorca avto ni kaj ekstra dražji je pa veliko bolj uporaben in udoben pa kar koli kupiš (od pohištva naprej do tv-jev ....)daš not pa furaš domov pa lepi so tudi bolj vsaj za mene lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne jan 11, 2009 12:21 pm

Seveda je razlika ce sedes v avto kot je S-Max, Touran ali pa nekaj podobnega kot pa ce sedes v Golfa 5. Imas tisti poseben obcutek nosilnosti, samo koliko je pa enoprostorec varnejsi je pa spet vprasanje. V primeru da te tovornjak nagazi ti tako ali tako se Patria ne bi pomagala.
Kaksnih mocnih razlik v varnosti ni, se pa najdejo ...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jan 11, 2009 12:53 pm

Ne bit tako prepričani, da če maš enoprostorca, da zdaj so pa tvoji otroci varni in se jim ne more nič zgoditi. Sploh, ko gledam kaj nekateri vozniki teh kapelc na kolesih počenjajo po cestah - predvsem raznorazne Xare Picasso ipd. Zgleda je voznikom teh, otrok tolk zameglil možgane, da pač nato kupijo nekaj takega a v svoji relativno mladostniški dinamičnosti potem te škatle priganjajo, do roba svojih zmogljivosti.

Kr obrne se mi, ko s tisto visoko majajočo se zadevo pičijo po ovinkih, zadi pa nalepka "otrok v avtu"... bolje bi bila recimo "otrok za volanom".

Enoprostorci niso športni avti in tud temu niso namenjeni pa še zgleda strašno butasto, če z njim cviliš čez ovinke al pa da ga stiskaš do konca po AC.

Kaj hočem povedat, da za varnost svojih otrok največ narediš sam s svojo premišljeno vožnjo in tudi, če otroka ni v avtu to ne pomeni, da zdaj bodo pa dirke. Sploh če ti je kej do svojega naraščaja in mu želiš, da bo odrasel ob očetu in mami in da ga že v mladosti ne bodo zaznamovale prezgodnje izgube staršev.

Pa še nekaj: k tole prebiram dobivam občutek, da nekateri zavestno želite biti sužnji svojih otrok in da jih radi razvajate veliko preveč kot je z zdravim razumom sploh še sprejemljivo. Potem se pačudijo kako so danes mladostniki razvajeni in naveličani življenja brez želja in brez pričakovanj.

Ma sej ne more bit drugače, če pa cel življenje jih zatrpavamo z vsem takšnim in drugačnim materjalnim svetom tistega pristnega družinskega odnosa pa ni saj morajo starši cele dneve delat, da lahko nato otrok vse ima - da tudi enoprostorca, pa ko se gre za en teden na izlet, celo omaro oblek pa pol otroške sobe igrač.

C'mon, pa dejte otroke naučit življenja in da materialni svet ni vse in da ko se gre na izlet naj otroci oživajo še v čem drugem kot pa samo da jim date te igrače (ki jih ima že itak skoz doma) samo da da mir. Ukvarjite se z njim takrat, ko imate čas, naj otrok začuti, da ima starše in da njegovi starši niso samo plišaste igrače, plastične pizdarije in cel kup elektronskih napravic.

Naučite jih, da se znajo prilagajati, da ne dobijo vedno tist, kar si v tistem trenutku zmislijo, da si znajo zaželeti in tudi potrpeti ne pa da jim vse pade z neba in da jim je vse dano na zlatem pladnju. Mnogi se sploh ne zavedate kakšno škodo delate svojim otrokom, ko jim manjko svojega časa zamenjujete z materialnim svetom.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne jan 11, 2009 1:24 pm

Se ne bi mogel bolj strinjat s postom @BBoss-a. ;)

Kar se enoprostorcev tiče, se strinjam da je nakup smotrn če imaš npr. 3 otroke ali več in seveda če so finančne zmožnosti. Najbolj bedno se mi pa zdi kupovat enoprostorca, po možnosti tipa Espace zaradi enega samega froca. Kdor pravi, da ga potrebuje zaradi prostornosti, je organizacijsko nesposoben. Kdor pa pravi, da zaradi varnosti pa očitno še ni slišal za aktivno varnost (pa ne od avta ampak tisto v naših glavah) :roll:. Pika na i pa je, da se nekateri še do konca zapufajo... :bonk

Saj ne rečem, da so enoprostorci praktični, zanimivi za vozit itd. ampak treba je priznat, da so tudi ena velika modna (beri: potrošniška) muha, ki so pod pretvezo enega froca in pod pretvezo varnosti kao nujni. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne jan 11, 2009 1:35 pm

mja eni gledate tako, jaz pa gledam zakaj bi si oteževal življenje tam, kjer to ni potrebno? pač če imam finančne in ostale zmožnosti grem po liniji najmanjšega odpora in z čimmanj truda.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne jan 11, 2009 1:44 pm

maky je napisal/-a:mja eni gledate tako, jaz pa gledam zakaj bi si oteževal življenje tam, kjer to ni potrebno? pač če imam finančne in ostale zmožnosti grem po liniji najmanjšega odpora in z čimmanj truda.

Edino logično in normalno :)

Polo78, kaj ma veze aktivna varnost, ko se dva zaletita? Bolj nič.. :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 11, 2009 2:08 pm

Predvsem bi lahko tekla debata tudi v smer enoprostorec vs. karavan.

Sam sicer še nimam izkušenj :(, ampak po pogovoru z kolegom, ki ima Citroena, mi je dejal da je občutno več prostora v prtljažniku pri Xsari Break kot pri Picasso-tu.
Kako je pa s tem?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne jan 11, 2009 2:34 pm

simply je napisal/-a:Predvsem bi lahko tekla debata tudi v smer enoprostorec vs. karavan.

Sam sicer še nimam izkušenj :(, ampak po pogovoru z kolegom, ki ima Citroena, mi je dejal da je občutno več prostora v prtljažniku pri Xsari Break kot pri Picasso-tu.
Kako je pa s tem?

tastar picasso res nima dosti placa v prtljažniku, novi je boljši
mene zanima, zakaj bi bil bolj smotrn nakup karavana od enoprostorca- ker karavani so načeloma dalši- torej po vaše strah in groza za parkiranje ;)
če pogledamo espace - torej eden večjih enoprostorcev ima 4.65m oz v grand izvedbi 20 cm več
laguna grandtour ima 4,8m
passat variant 4,77m
c5 4,83m
nižji razred:
golf variant 4,56m
megane 4,5m- bo sigurno še zrasel
ceed sw 4,48m
večina enosprostorcev na cesti je torej krajša od večine karavanov
torej kateri avti so tiste velke krave za parkirat??
drugo pa je, če nekateri še vedno mislite, da je clio dovolj za družinske potrebe- je če si ne moreš privoščiti drugega
tudi tv z diagonalo 51cm je dovolj za v dnevno sobo- vendar se veliko lepše vidi na recimo 117cm ekranu ;)
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 11, 2009 2:55 pm

Xsara picasso ima enega večjih prtljažnikov znotraj konkurence - 550 l, C4 Picasso - 500 l, Scenic 480 l, (oba Granda seveda večja), Xsara break ima manjšega od XP, je pa morda daljši in se da verjetno lepše zložit stvari nad robom sedeža (kar pa ne pomeni, da je več prostora). Ob podrtih sedežih je XP tudi večja od XB.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne jan 11, 2009 3:39 pm

maky je napisal/-a:mja eni gledate tako, jaz pa gledam zakaj bi si oteževal življenje tam, kjer to ni potrebno? pač če imam finančne in ostale zmožnosti grem po liniji najmanjšega odpora in z čimmanj truda.

Se pravi, kupiš kišto za več deset tisoč evrov, ker si len. Ali sem narobe razumel?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov