Debate, ki niso vezane na ostala področja...

tvirus
Novinec

Napisal/-a tvirus So feb 14, 2009 4:59 pm

Jaz bi predlago da bi vsi, ki imajo vozniški morali vsakih par let delati cpp in izpitno ura, seveda ne tako strogo.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer So feb 14, 2009 6:52 pm

tvirus je napisal/-a:Jaz bi predlago da bi vsi, ki imajo vozniški morali vsakih par let delati cpp in izpitno ura, seveda ne tako strogo.

Malo prehudo bi bilo vsakih 5 let na cpp....
Lahko pa bi ob vsakem podaljšanju (10let) zahtevali praktični preizkus pred komisijo. In to obvezno na AC, krožiščih in parkiriščih!!!!!!!!!!!!!!!
Če niso sposobni pravilno reagirat, potem ne spadajo v cestni promet.
Je pa res, da se ljudem vedno bolj J**E za ostale, važno, da se njim samim izzide.
Veste kje sem to opazil? Na parkirišču (makadam brez označenih boksov). Parkiram v vrsto, pridem čez pol ure nazaj in zagledam avtomobile parkirane v tri vrste :shock: Seveda je bilo moj v srednji.... Potem sem izgubil še pol ure, da sem našel lastnka avtomobila pred sabo. Žal mi je, da nisem poklical policajev, bi lahko kar grupno pokasirali nekaj €.
In kaj to pomeni? Ja, prvi je mogoče še lahko falil, vsi drugi pa sploh niso gledali kam parkirajo..... Prav škoda, da nisem imel fotoaparata (zdaj si bom kupu mobilc z sotoaparatom), bi bila cool fotka o "jebesemeni" za druge udeležence v prometu.....

Srečno vsem
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po feb 16, 2009 8:28 am

PiWPiW je napisal/-a:ni izgovora zakaj je ženska ostala sredi ceste in da je čakal pred avtom. taki bi morali vzet vozniško zaradi ogrožanje ostalih ter totalno ne razumevanje pravil vožnje in ostalega. na žalost je takih preveč na cesti in ogrožajo ostale veliko več kot hitri vozniki.

Zadnjič sem na šmartinki v Ljubljani stal na levem pasu za enim Twingom, ki mu je očitno blokiralo zadnji dve kolesi.

Že ta primer kaže na to, da je mogoče, da se vozilo ustavi tudi tako, da ga posameznik težko ali pa ne more spraviti s ceste.

Seveda ne komentiram v tem postu (ne)postavitve trikotnikov,... pa tudi ne (ne)nošenja odbojnega jopiča,...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To feb 17, 2009 12:09 pm

Sam sem bil priča, ko je sredi Trebnjega enemu šleparju enostavno zablokiralo kolesa na prikolici in jih ni in ni mogu spravt v funcijo in kaj boš v takem primeru pol ?

Čez manj kot pol ure pa še en k****n, ki je pred mano šel na AC in lepo direkt na vozni pas pri 40km/h.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To feb 17, 2009 2:03 pm

Veste kaj se je meni pred dnevi zgodilo? Sta bila na AC dva tovornjaka (kako klasicno, kajne? :roll: ), cisto ista iz Poljske. Vozila sta borih 100km/h meni se pa tudi ni nikamor mudilo in sem se odlocil da vozim za njima.
Pazi to - ker jima je bilo neznansko dolgcas na voznji sta se odlocila da vsake toliko prehitita en drugega. In potem se eden spravi prehitevat in nekje 2 minute je skoraj rabil da je prisel mimo njega ... cez par km ponovita vajo ... in se 1x ... potem sta pa zavila dol iz avtoceste. :roll:

Ze nekaj tednov nazaj je k nam v nabiralnik priromala zlozenka da bodo imeli za starejse voznike nekaksno predavanje o kroziscih itd. itd.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To feb 17, 2009 3:27 pm

Meni se je v soboto zgodilo to
Vozim od Vrhnike proti Logatcu (AC), dokaj hitro in prehitevam, od zadaj se mi počasi bliža Clio 2 (nek močnejši model) z LJ tablicami, naprej majhna luknja, a je seveda neka Laguna bivakirala na prehitevalnem pasu (cca 120), ga z žmigavcem opozorim nase in hkrati že zaviram, Clio se približa, Laguna me opazi, da žmigavc in začne zavijat na vozni pas - in takrat gre Clio, ki je medtem že zavrl in bil za mano, na vozni pas, me prehiti in gre počasi prehitevat še Laguno po desni, čeprav je ta že prej dal žmigavc in celo že začel zavijat (se umikat s prehitevalnega pasu). Na srečo je opazil debila v Cliotu in počakal. Kaj, če ga ne bi? Seveda je Clio že kakšen km kasneje zavil proti Logatcu.

Nič ni imel od tega, brzina je bila praktično enaka, za mano je bil največ par sekund, ko nas je Laguna že opazila, videl je žmigavc in vseeno! Le kaj je mislil? Prekleti debili!

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Sr feb 18, 2009 10:44 pm

Oh, saj so tudi na prehitevalnih že stali. Bebci pač. Šleparja in gazit. Enkrat pred leti sem tudi narajmal pametnjakoviča, ko je se je šel neke scene z obračanjem na uvozu na AC in ker sem mel svoj avto na servisu, prevažal pa sem se z enimi jajci za 50 kSIT pa še čas sem imel, sem se naredil, da kao nisem mogu ustavit in ga lepo nabasal. Lepo precizno in kirurško. Njemu površinsko uničil pol sprednjega konca, sebi naredil škode par tisočakov, iz situacije pa iztržil vrednost avtomobila. Upoštevat pravila, ne obračat na avtocesti, pa ne bo karambolov :twisted:

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Sr feb 18, 2009 10:47 pm

esem je napisal/-a:. Na srečo je opazil debila v Cliotu in počakal. Kaj, če ga ne bi?

Clio bi pač zavil na odstavni pas... al kaj vem.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr feb 18, 2009 11:46 pm

nekje 5 let nazaj se je zgodilo... poln avto nisem jaz vozil..
pri počivališču tepanje je eden pozabu zavit, pa je vzporedno z počivališčem tik pred nami začel obračat na ac..
seveda zaviranje na polno in komaj smo ga obvozli po desni..

zadnje čase moram bit pa ful pazljiv na tiste ki se morajo takoj vklučiti iz pospeševalnega pasu, včasih celo kr na prehitevalnega..
ne vem čemu pol pospeševalni pas..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr feb 18, 2009 11:52 pm

še ena anekdota peljem z morja nekje po prehitevalnem 150 km\h par vozil pred mano zadaj opazim bmw m5 in še en avto..

oba avta sta pripeljala krepko čez 200 in kaj sta naredla po desni(po odstavnem) sta šla mimo z veliko hitrostjo več ko 150..
vse se je samo pokadilo ker je tam dost umazanije, mogoče je kateri celo na bakino zapeljal...

ne želim si predstavljat kako bi bilo če se neumnežema nebi izšlo..

skratka eni mislijo da igrce igrajo al kaj..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr feb 18, 2009 11:57 pm

aja še to pa ravno zadnič poslušam ene nekje 20 letnike..
kako so ponoč z 200 prehiteval po odstavnem pasu..
pa kako so 170 vozl čez naselje pa so dobl položnco.. :roll:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če feb 19, 2009 12:03 am

kolesar je napisal/-a:zadnje čase moram bit pa ful pazljiv na tiste ki se morajo takoj vklučiti iz pospeševalnega pasu, včasih celo kr na prehitevalnega..
ne vem čemu pol pospeševalni pas..

Ja, in potem voziš za enim takim in ker se normalen človek noče na AC vključit z 60kmh, tako kot tisti pred tabo, daš lepo gas in se s primerno hitrostjo vključiš, kar pomeni da ga moraš po desni "prehitet". Potem te pa čudno gledajo :roll:

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če feb 19, 2009 9:09 am

v petek skoraj postal sendvič!! med vožnjo po šmartinki slabih 150m pred izvozom na obvoznico, mi nenadoma pri 60km/h k****n pred mano napolno zavre, se napočez postavi na pločnikin ustavi. za mano pa če ena budala pripelje za rit z nezmanjšano hitrostjo in telefonom u roki. če se nebi jaz takrat hit umaknu na desno bi me un divjak za mano porinil direkt v osla pred mano. eni očitno sploh ne opazujejo dogajanja okol sebe in mislijo da so sami na cesti

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če feb 19, 2009 11:09 am

Mislim, da bi si moral vsakdo pogledat film Seven Pounds http://www.imdb.com/title/tt0814314/. Je lepo prikazano kako ti lahko trenutek nepazljivosti uniči življenje. To pišem, ker vidim kaj se dogaja po cesti... Skoraj ne moreš verjet. :bonk

tvirus
Novinec

Skoraj Tragedija

Napisal/-a tvirus So feb 21, 2009 9:05 am

Se peljem po AC proti Trojanam, med prehitevanjem tovornjaka pri 150km, pade en del iz tovornjaka pod moj avto in mi zadnjo pnevmatiko na kolesu raztrga, še dobro, da imam na avtu široke pnevmatike, da me ni obrnilo. Kličem Policijo in ne morem verjet, v 7 minutah so bili tam, naredijo zapisnik, še pride dars pa naredijo oni zapisnik, piščejo oni del, kaj je pado s tovornjaka, rečejo naj grem na zavarovalnico in je bila zadeva v 30 minutah rešena.

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Re: Skoraj Tragedija

Napisal/-a domi So feb 21, 2009 10:24 am

tvirus je napisal/-a:Se peljem po AC proti Trojanam, med prehitevanjem tovornjaka pri 150km, pade en del iz tovornjaka pod moj avto in mi zadnjo pnevmatiko na kolesu raztrga, še dobro, da imam na avtu široke pnevmatike, da me ni obrnilo. Kličem Policijo in ne morem verjet, v 7 minutah so bili tam, naredijo zapisnik, še pride dars pa naredijo oni zapisnik, piščejo oni del, kaj je pado s tovornjaka, rečejo naj grem na zavarovalnico in je bila zadeva v 30 minutah rešena.

Na čigavo zavarovalnico? Tvojo ali Dars-ovo?

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So feb 21, 2009 10:33 am

abbe je napisal/-a:najbol zanimivo je da takim nc ne mores narest.pa da se nakonc se duvajo da pa niso oni nc krivi pa nevem kaj.po pa k poc pa pride policaj.on vid eno starko pa tebe mladega v postimanem avtu in si ze v naprej kriv.po pa se babica mal potoz bla bla bla pa mas ze kazn a sploh nc nisi kriv

...se strinjam s tabo!!..lp

tvirus
Novinec

Napisal/-a tvirus So feb 21, 2009 1:46 pm

Men je policist reko, da morem it na mojo zavarovalnico in da oni pol uredijo to z darsom.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak So feb 21, 2009 3:57 pm

Uporabnike primorskre AC prijazno naprošam, da se ne vozijo v koloni po prehitevalnem pasu 3 km pred cestninsko postajo, ker s tem povzročajo nepotrebno gnečo. Običajno se po tem odseku vozim 60km/h.
In še ena zadeva: Uporabnike primorske AC zopet prijazno naprošam, da ne rinejo kot ovce skozi skrajno levo rampo cestninske postaje, ampak raje uporabijo ostalih devet ali deset na desni strani.
Vseprevečkrat se mi dogaja, da se moram po prehodu rampe ustaviti, ker se nespretni vozniki ne morejo dogovoriti - ker se nespretneži ne znajo razvrščati se v strahu zaustavijo, za njimi pa nič hudega sluteči nabirajo hitrost -, kdo bo prej zapeljal na prehitevalni pas po zožanju cestišča.
In še prošnja za DARS: Ni potrebe po voznem pasu na katerem piše ABC, ker je vedno prazen. Zato so tovornjakarji prisiljeni voziti po sosednjem pasu, kar po nepotrebnem ustvarja gnečo še daleč pred cestninsko postajo.
LP

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So feb 21, 2009 7:17 pm

zajbel je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:En glupan je parkiral na sredini zaviralnega pasu in brskal po prtlažniku, jaz pa 130 km/h zavijem iz voznega ...

A pa imaš ti nasplošno težave z opazovanjem prometa in pogosto opaziš stvari zadnji hip, ali je bil to samo en izreden primer?

Zaviralni pas je dejansko namenjen temu, da z polne hitrosti zavreš na tistih 40 al 60 km/h. Torej? Na zaviralni pas je pripeljal pravilno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov