Polo78 je napisal/-a:To je odraz tega kar že nonstop trdim in to je, da pri Ceed-u dobiš največ avta za neko količino denarja in da so te nove KIE zelo kvalitetni avtomobili (NE trdim pa, da je najboljši avto v razredu, da ne bo kdo spet narobe razumel moj stavek).
In evo, ravno danes sem zasledil naslednje prodajne številke za Slovenijo za mesec januar in februar 2009:
1. Kia Ceed ... 492 prodanih vozil
2. Renault Megane ... 426
5. VW Golf ... 393
itd.
In sedaj me prav zanima, kaj boste tisti porekli na to, ki se nonstop ponavljate, da ne rečem duvate, da so prodajne številke alfa in omega odraza kvalitete in vsesplošno merilo pri ocenjevanju uspešnosti nekega modela...

Me prav zanima!!

Res, da je to le Slovenija a vseeno! Ta argument o velepomembnosti prodajnih številk se je namreč nonstop pojavljal pri Golfu (običajno takrat, ko je ostalih argumentov zmanjkalo).
Mogoče odpiram pandorino skrinjico, a nisem se mogel zadržat.
Se strinjam s teboj. če pustim trenutno recesijo na strani, se vidi, da se Korejci,Japonci (kia,mazda) vedno bolj prodajajo. to niso več časi 90tih, ko so bili razni golfi in audiji "bogovi", z nemško kvaliteto, odlično raporejeno armaturo,kjer je bilo vse na svojem mestu, lepa oblika, vzdžljivi, dobro poceni in če si ga imel tudi ti, si bil "mali bog". nasprotno pa je bila mazda za nas čudnih oblik, nihče je ni znal porihtat, dokaj draga, nepriznana....
Sedaj so drugi časi. Oblika japoncev in korejcev je vedno bolj po srcu evropejcev, odlični motorji, ogromno opreme serijsko, vzdržljivi, brez elektronike in raznih nepotrebnih in dragih senzorjev.....vse to za dobro ceno. Medtem kot pri raznih zvenečih imen nemških avtomobilov dobiš serijski avto brez opreme, vsaka dodatna oprema je draga, visoke cene, in vzdržljivost na ravni Golfa 2 D je že zdavnaj mimo, servisi dragi,....
namen mojega posta ni začetek krega, pač samo izražam svoje mnenje. Zagotovo bodo desetletje nemci še vedno prevladovali. Mi je pa všeč da ljudje niso več tako ozkogledni, da se znajo ozret še za čim drugim kot VW.
Lp vsem, pa ne se kregat