Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če mar 12, 2009 5:53 pm

Fiatfan je napisal/-a:Vprašanje je kakšno je realno stanje Audija. Izplačilo lastnikom se res opravi v času ekspanzije v podjetju ( dividende ali možnost reodkupa delnic), vendar je trenutno zaradi gospodarske krize v panogi rececija. Lahko gre za psihološki vpliv managementa delavcem, da podjetje dobro deluje oziroma je presegel napovedan tržni delež, kar seveda pomeni večjo produktivnost zaposlenih. Vendar skoraj gotovo trdim, da imajo določeno rezervo denarja oziroma t.i. zadržani dobiček, ki se uporablja v času recesije in podobno. Podrobnejša analiza bilance stanja in poslovnega izida bi pokazala jasno sliko podjetja.
lp

se popolnoma strinjam. pomoje bo audi vsak čas propadu. to so samo zadnje brce...

p.s.: zanimiv nick...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če mar 12, 2009 7:11 pm

geronimo je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:trenutno gre audija očitno zlo dober ker smo naročl nov avto pa pride še kasneje kot običajno, več ko 2 meseca je treba čakat..

A tisto iz reklame drži in na novega Audija po naročilu ne dobiš nobenega popusta? Ker za avtomobile iz zaloge imajo zdaj eno akcijo.

če naročiš novega imajo pakete opreme tudi do 50% ceneje..
tist se ful splača..

te ko so jih mel na zalogi so bili dražji kot ta s tem paketom opreme, ker prej si mogu kao vse posebej plačat..

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če mar 12, 2009 10:45 pm

frgo je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:Deli za Audija so delani večinoma na Češkem in Slovaškem. Audi je le znamka, lasntnik pa VW.
Ko berem vaše poste imam občutek, da mnogi ne veste kam stvar spada.
Jaz pravim, da je še lepše kot Audi biti VW. Sploh pa Škoda je najboljši nakup.

Si eden izmed tistih, ki ima octavio in se posmehuje lastnikom audijev a4, kako so bedaki plačali 2x več kot ti, pa imajo enak avto?

Lastniki Audijev dražje plačajo, kot bi lahko. Danes Audi z 44 % popusta, da se trgovcu ga splača prodati pa lahko sklepamo, koliko je avto ali znamka vredna, če uporablja enake VAG motorje kot njegovi bratranci.
Audi ni ponos pri VW, kot mnogi mislijo, ampak Golf in Octavia.
Avto, moj partner!

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Če mar 12, 2009 11:30 pm

..pa na Porsche si pozabil :clapclap ,ki se prodaja nad pričakovanji oz.se je
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Lepo je biti Audi

Napisal/-a Doktor Pe mar 13, 2009 11:42 am

PRODRIVE je napisal/-a:http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=4827

V tej krizi skoraj ne moreš verjeti,kvaliteta se prodaja

Politika nagrajevanja v AUDI-ju je starejša od marsikaterega udeleženca na forum-u.

Skratka - nič posebno novega.

Naprednejši inovatorji dobijo za nagrado preprosto avto - jasno nov AUDI.

Tudi poslovanje, politika, ... AUDI-ja je lahko vzor oz zgled marsikateremu proizvajalcu.

LP

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe mar 13, 2009 11:55 am

nagrajevanje v takšnem obsegu že običaj :?:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe mar 13, 2009 12:01 pm

Lepo je biti Audi? :twisted: Ne bi rekel :?

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe mar 13, 2009 12:12 pm

fant govora je o letu 2008 ;) ,kaj bo prineslo 2009,bomo videli šele naslednje leto,rezultate seveda
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe mar 13, 2009 12:15 pm

slovenija je res merilo ja.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe mar 13, 2009 12:18 pm

in to veeeeeliko :EE
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Pe mar 13, 2009 1:19 pm

lol... Kie je folk šel kupovat sedaj :)
Ok...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe mar 13, 2009 1:40 pm

H2 je napisal/-a:lol... Kie je folk šel kupovat sedaj :)
Ok...

seveda.....lansko leto so jih prodali 10 v prvih dveh mesecih, letos pa 19.....in to je ta index :lol:

...suzukija pa 2, letos pa 3 :P

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe mar 13, 2009 1:57 pm

PRODRIVE je napisal/-a:fant govora je o letu 2008 ;) ,kaj bo prineslo 2009,bomo videli šele naslednje leto,rezultate seveda

In takrat recesije ni bilo 9 mesecev. Kot si rekel drži, da bo treba počakati na konec tega leta.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe mar 13, 2009 2:53 pm

Ok...

bolse kia ko namisljen audi :twisted:
Slika

KeBab
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a KeBab Pe mar 13, 2009 3:17 pm

kak je lahk tvoj prvi post: http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=4827
V tej krizi skoraj ne moreš verjeti,kvaliteta se prodaja....

pol pa trdiš da je govora o letu 2008??????
1,2,3,4,5, Rally

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Pe mar 13, 2009 3:26 pm

Ja to je pa res. Lani še ni kriza vplivala na prodajo. Letošnji rezultati bojo merilo.
GQ

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe mar 13, 2009 6:09 pm

Ok...

To je odraz tega kar že nonstop trdim in to je, da pri Ceed-u dobiš največ avta za neko količino denarja in da so te nove KIE zelo kvalitetni avtomobili (NE trdim pa, da je najboljši avto v razredu, da ne bo kdo spet narobe razumel moj stavek).

In evo, ravno danes sem zasledil naslednje prodajne številke za Slovenijo za mesec januar in februar 2009:
1. Kia Ceed ... 492 prodanih vozil
2. Renault Megane ... 426
5. VW Golf ... 393
itd.

In sedaj me prav zanima, kaj boste tisti porekli na to, ki se nonstop ponavljate, da ne rečem duvate, da so prodajne številke alfa in omega odraza kvalitete in vsesplošno merilo pri ocenjevanju uspešnosti nekega modela... :idea: Me prav zanima!! :roll: Res, da je to le Slovenija a vseeno! Ta argument o velepomembnosti prodajnih številk se je namreč nonstop pojavljal pri Golfu (običajno takrat, ko je ostalih argumentov zmanjkalo).

Mogoče odpiram pandorino skrinjico, a nisem se mogel zadržat.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe mar 13, 2009 6:12 pm

hja, mogoče je kia bla najbolje prodajan avto zadnjih 2eh mescev(že za 9.990€, al kolk je bla cena) kaj pa prejšnji mesci, leta? ma kdo kako tabelo?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe mar 13, 2009 11:31 pm

hladni je napisal/-a:kolk je meni znano, dobiš pri A tudi popust tam do 5%. Ostalo pa ti dajo v obliki opreme, ki je pa neke vrste popust. Raje imam sicer denar, ampak če tega ne morm zadržat je tudi oprema dobrodošla.

ja mogoče na porscheju, kjer mislijo da edini prodajajo audije..
na hitr sm pogledu mislim, da je bilo nekje 12% dol od osnvne cene, res pa da je blo treba it v 3 avtohiše pogledat ter da moraš dajat vtis da veš kake so cene drugod in da iščeš najcenejšo ponudbo, pol se mal pobrigajo..

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So mar 14, 2009 12:26 am

Polo78 je napisal/-a:
To je odraz tega kar že nonstop trdim in to je, da pri Ceed-u dobiš največ avta za neko količino denarja in da so te nove KIE zelo kvalitetni avtomobili (NE trdim pa, da je najboljši avto v razredu, da ne bo kdo spet narobe razumel moj stavek).

In evo, ravno danes sem zasledil naslednje prodajne številke za Slovenijo za mesec januar in februar 2009:
1. Kia Ceed ... 492 prodanih vozil
2. Renault Megane ... 426
5. VW Golf ... 393
itd.

In sedaj me prav zanima, kaj boste tisti porekli na to, ki se nonstop ponavljate, da ne rečem duvate, da so prodajne številke alfa in omega odraza kvalitete in vsesplošno merilo pri ocenjevanju uspešnosti nekega modela... :idea: Me prav zanima!! :roll: Res, da je to le Slovenija a vseeno! Ta argument o velepomembnosti prodajnih številk se je namreč nonstop pojavljal pri Golfu (običajno takrat, ko je ostalih argumentov zmanjkalo).

Mogoče odpiram pandorino skrinjico, a nisem se mogel zadržat.

Se strinjam s teboj. če pustim trenutno recesijo na strani, se vidi, da se Korejci,Japonci (kia,mazda) vedno bolj prodajajo. to niso več časi 90tih, ko so bili razni golfi in audiji "bogovi", z nemško kvaliteto, odlično raporejeno armaturo,kjer je bilo vse na svojem mestu, lepa oblika, vzdžljivi, dobro poceni in če si ga imel tudi ti, si bil "mali bog". nasprotno pa je bila mazda za nas čudnih oblik, nihče je ni znal porihtat, dokaj draga, nepriznana....
Sedaj so drugi časi. Oblika japoncev in korejcev je vedno bolj po srcu evropejcev, odlični motorji, ogromno opreme serijsko, vzdržljivi, brez elektronike in raznih nepotrebnih in dragih senzorjev.....vse to za dobro ceno. Medtem kot pri raznih zvenečih imen nemških avtomobilov dobiš serijski avto brez opreme, vsaka dodatna oprema je draga, visoke cene, in vzdržljivost na ravni Golfa 2 D je že zdavnaj mimo, servisi dragi,....

namen mojega posta ni začetek krega, pač samo izražam svoje mnenje. Zagotovo bodo desetletje nemci še vedno prevladovali. Mi je pa všeč da ljudje niso več tako ozkogledni, da se znajo ozret še za čim drugim kot VW. ;)

Lp vsem, pa ne se kregat :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov