black je napisal/-a:Bel-Tirid je napisal/-a:ja fak, ke je tle fora, zakva ga nebi enkrt mav v obrate zavrtel
a dilo pri straniščni školki tut ne dvignete do konca nikoli!
zmaga![]()
a zadrge na hlačah tut ne potegnete do konca

el_diablo je napisal/-a:avto je najbolš vozt tam kjer mu najbl paše,kar pa pod 1700 obrati zihr ni ker se matra+prebogato mešanco dela.odvisno od kje ma največ navora.
tok da te fore v peti po mestu,s 1350 obrati so prou bedaste.
ALIEn3001 je napisal/-a:Dokler se ne segreje so priporočljivi obrati, ko se turbina sploh ne zažene. Torej manj = bolje. Jaz 1-2-3 prestavljam pri cca 1500 obratih, potem pa vedno pod nekje 2000 dokler se ne segreje.
1700 obratov sploh ni problem za dizla, samo kdaj pa kdaj ga pa le spravi do 4000 obratov, da se malo prezrači.
Doktor je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Ko je že ravno taka tema, naj še kdo pove, kakšni so optimalni obrati pri dizlu pri vožnji s konstantno hitrostjo. Oziroma zanima me, kolikšni so priporočljivi minimalni obrati, ko še ni treba šaltat v nižjo prestavo? Ker npr. pri meni v 6. prestavi pri 90 km/h motor lavfa malo pod 1700 obrati - je to premalo?
Eni pravijo, da lahko dizla voziš tudi pri 1500 obratov ali celo pod to številko, drugi spet pravijo, da ti bo jermen vtrgal, če boš tako vozil. Kaj je zdaj res?
Pa še eno vprašanje: Dokler se mašina ne segreje, kolikšni so max. obrati, ki še ne škodijo motorju oz. turbini? Ja vem, glupa vprašanja, ampak sem bolj nov pri dizlih...ops:
Odvisno od motorja samega (konstrukcija, izvedba vbrizga, ... )
LP
speedfreak je napisal/-a:Če teb jermen utrga ti dam za novga :P ( kokr vem, maš ketno ).
Drugače pa, ko je avto lepo zagret ( cca 15 km pri temp okoli 0 ), kar lepo po gasu pritisni, se vsaj saje ne bodo zapacale pa filter saj se ti bo mal spucal pa take...ne ga šparat preveč, ko je segret seveda še enkrat poudarjam.
MyWay! je napisal/-a:seat je napisal/-a:Za avto nikakor ni prijetno,če dela pod predpisanimi obrati,...
...Kako to,da se tega ne spomnejo v tovarni in bi naredili eko avto,ki bi dosegel samo 1500rpm
Kako to, da se ne spomnijo, da bi naredili motor, ki nikoli ne pade pod "predpisane obrate"?
Polo78 je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Če teb jermen utrga ti dam za novga :P ( kokr vem, maš ketno ).
Drugače pa, ko je avto lepo zagret ( cca 15 km pri temp okoli 0 ), kar lepo po gasu pritisni, se vsaj saje ne bodo zapacale pa filter saj se ti bo mal spucal pa take...ne ga šparat preveč, ko je segret seveda še enkrat poudarjam.
2.0 crdi ima jermen, 1.6 crdi imajo pa verigo, tako da imam jaz kar lepo jermen.Je pa zato veliki servis predviden "šele" pri 160.000 km (za razliko od nekaterih, ki imajo to že pri 90.000 km ali 120.000 km).
Je pa tista res verjetno mal bosa, da ti jermen odleti, če se voziš pri (pre)nizkih obratih. :P
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov