Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
anzee
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a anzee Pe nov 12, 2004 1:25 pm

oldi je napisal/-a:jaz sem komisar, ki je zavrnil manto na pregledu in to povsem upravičeno!

hoj evo mene :)
pa sej niti nisi zavrnil mante, rekel si da bi jo moral se cez dan pogledat :) pol pa te nisem vec klical, ker itak nisem imel drugega avta nase napisanega... matki pa tudi ne bom tezil da name napise njen avto (ki ga sicer tudi jaz dnevno uporabljam). Kaj pa je ta upravicen razlog da bi/si jo zavrnil? Masina? Ali kaj drugega?

oldi je napisal/-a:je pa tko da sm ga tud jest ocenu in ni res da ga niti pogledal nisem! lahko ti tudi po spominu povem da je bil izredno slabo polakiran...(smeti, pomaranča,...)

no mogoce sem malo "grobo" napisal - seveda si ga pogledal, ampak ni bil pa tak temeljit pregled :) mas prav, mestoma je res malo slabo polakiran (delcek strehe, pod zadnjimi lucmi,..), sicer pa ni tako slabo

aja se tole - a ma tvoj bmw serijsko te krom obrobe na feltnah (tako kot moja manta) - ful dobr zgleda..

lp Anze

Uporabniški avatar
anzee
Nov uporabnik

Napisal/-a anzee Pe nov 12, 2004 1:40 pm

oldi je napisal/-a: Model SR je imel izpuh na desni model L pa na levi.

si preprican glede tega? ker se mi zdi prakticno nemogoce da bi izpuh bil speljan pod bencinskim tankom; mogoce si mislil da je SR imel dvojni nastavek na izpuhu?

sicer je pa tlele veliko informacij, sicer v nemscini.. http://www.manta-a-online.de/Austman.htm

oldi
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a oldi Pe nov 12, 2004 1:41 pm

anzee je napisal/-a:
oldi je napisal/-a:jaz sem komisar, ki je zavrnil manto na pregledu in to povsem upravičeno!

hoj evo mene :)
pa sej niti nisi zavrnil mante, rekel si da bi jo moral se cez dan pogledat :) pol pa te nisem vec klical, ker itak nisem imel drugega avta nase napisanega... matki pa tudi ne bom tezil da name napise njen avto (ki ga sicer tudi jaz dnevno uporabljam). Kaj pa je ta upravicen razlog da bi/si jo zavrnil? Masina? Ali kaj drugega?

oldi je napisal/-a:je pa tko da sm ga tud jest ocenu in ni res da ga niti pogledal nisem! lahko ti tudi po spominu povem da je bil izredno slabo polakiran...(smeti, pomaranča,...)

no mogoce sem malo "grobo" napisal - seveda si ga pogledal, ampak ni bil pa tak temeljit pregled :) mas prav, mestoma je res malo slabo polakiran (delcek strehe, pod zadnjimi lucmi,..), sicer pa ni tako slabo

aja se tole - a ma tvoj bmw serijsko te krom obrobe na feltnah (tako kot moja manta) - ful dobr zgleda..

lp Anze

glede 316 E21, moj brat ima E21 323i in ta avto res dobro poznam in vidim vse napake zelo hitro, mogoče je zgledalo kot bežen pregled vendar imam za E21 kar izostren pogled ;) glede tvoje mante pa je problem predvsem v motorju, in če me spomin ne var a tudi bava ni iz palete ki je bila takrat dobavljiva ter nekaj me je motilo v notranjosti pa se ne spomnim kaj...
moj tii nima original obročev gor so bili pa dodatna oprema iz tistega obdobja... in so skoraj identični kot na oplih...
najboj me moti da se takole po forumih piše kao da samo kupiš 25 let star avto in se potem voziš zastonj...
ti si rihtal tvojo manto in veš koliko dela je to in seveda denarja...

lp oldi

oldi
Nov uporabnik

Napisal/-a oldi Pe nov 12, 2004 1:46 pm

anzee je napisal/-a:
oldi je napisal/-a: Model SR je imel izpuh na desni model L pa na levi.

si preprican glede tega? ker se mi zdi prakticno nemogoce da bi izpuh bil speljan pod bencinskim tankom; mogoce si mislil da je SR imel dvojni nastavek na izpuhu?

sicer je pa tlele veliko informacij, sicer v nemscini.. http://www.manta-a-online.de/Austman.htm

ne mislil sem bolj na levi (kakšnih 15 cm)... če me spomin ne vara

lp oldi

Uporabniški avatar
cagiva
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a cagiva Pe nov 12, 2004 3:18 pm

Ko berem to debato sem zaskrbljen :roll:
Se pravi, da jaz ne bom mogel registrirat C Kadetta pod oldtimerja zato,ker bom imel na avtu Irmscherjev spojler spredaj,ki je prov original za Kadetta iz tistga cajta, ker imam mat črno sprednjo haubo, ker bodo notri sedeži od Calibre Turbo. Avto pa bo popolnoma obnovljen ličarsko in mehansko. Pa letnik 1977 je. Sej jaz bi bil že s 50% bonifikacije zadovoljen ;)

Kaj bi šele rekel,če bi dal gor razširjene jeklene feltne in pa Apex vzmeti ,ki avto znižajo za 6.5 cm :o :?: :?: :?: :?:

prosim za odgovore!

hvala

lp cagiva
Born to be free

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe nov 12, 2004 3:30 pm

Zdravo Jure (oldy)

Ne vzet tole pisanje kot provokacijo. Verjetno imava obadva iste cilje da se oldtimerji ohranjajo pri življenju in da se lepo skrbi za njih.

Imava pač drugačna merila kaj je za koga oldtimer in kdo si zasluži bit nagrajen z malo manjšo registracijo, kar je v končni fazi stvar zavarovalnic ne mene in tebe.

V debati te moram malo kritizirat nikakor pa ne želim biti provokativen in nesramen. Zato sem se tudi podpisal in kar nekaj ljudi iz foruma me pozna in ve kdo sem in za čem stojim. Z oldtimerji se ljubiteljsko ukvarjam ker so mi pač všeč in se mi zdi lepo da se tehnična kultura nekega naroda kaže tudi na tak način.

Žal se mi nisi dosti iskazal z znanjem.

Za mene je oldtimer tisto vozilo ki izgleda kot če bi bilo takrat kupljeno ali predelano.

O Mantah si ene par stvari napisal prav za ene par se pa motiš.

Sem bil lastnik dveh mantB 77 pa so mi avti ratali všeč pa vem par stvari, pa še kakšen star avtomagazin lahko zbrskam. Naprimer test Mante A 1,9 GTE.

Za različna tržišča so bili različni modeli in pravilno si napisal oznako S pri motorjih. Kaj pa N ki so imele manjšo kompresijo? Potem so se razlikovale še po vpljinjačih. Doma jih imam še ene par ;) Pa recimo po raznih zajlah se tudi da ugotovit za katero tržišče so delane. Ena mojih je bila Švedska ena pa Nemška. ;) Pa še ene par malenkosti jih loči katera je bila delana za kam.

Podobno je tudi z Manto A, pa podobno je tudi za marsikateri drug avto.

Če govorimo o barvanju avtov in te moti če je pomarančast: ali sploh veš kako kvalitetno so bili pobarvani serijski avti? Dvomim. A sedaj bomo lastnikom prepovedali akrilne barve in šli nazaj na nitro? Kakšno je bilo popravljanje avtov v 70 letih ali prej? Ali takrat ni nihče (privat) barval avto v druge barve razen serijske?

Glede 2002: lepo da skrbiš za njega. Ampak a ni na sliki da so pokrovi ventilov in vbrizg alu, v obnovljenem so pa mat črni? A to šteje za original ali ne?

Dejte ljubiteljem veteranov pomagat ne pa da jih odganjate. Dajte ljudem veselje in znanje da se bodo lotili obnove oldtimerjev, ne pa da se gre neka elita in gledate vsak vijak… Če vzamemo Anžeta za primer (Anže upam da ne zameriš) se je fant potrudil in sestavil avto ki stilsko absolutno odgovarja avtu kot če bi bil kupljen v 70 letih. Za ½ cole širše original feltne ali original oplove špegla na desni strani itd pa je ne bomo oteževal življenje ljubiteljem.

lahko se pa še kdaj dobiva v živo pa malo prelistava revije...
Zadnjič spremenil Pero, dne So dec 06, 2008 6:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

oldi
Nov uporabnik

Napisal/-a oldi Pe nov 12, 2004 4:01 pm

hoj
lej jest preprosto nimam cajta da bi se v neskončnost takole dopisoval
zato te povabim v klub Codelli vsak torek od 20.00 do 21.00 na eno debato in listanje revij...
zavorovalnice dajo popust ker se predvideva da se tako vozilo vozi izredno malo in je zato manjši riziko...
glede vergaserjev sem pa omenil samo modele Mante A...

znanja o motorjih pa nimam in sem to takoj priznal zato se v take stvari ne spuščam.

cagiva, da te malo potolažim, pripravlja se tudi pravilnik za predelave... samo sedežev od calibre pa avto z certifikatom ne bo imel...

resnično, pridite v klub pa se bomo tam pomenil ker tudi meni ni do "pričkanja"... in raje čas ulagam v obnovo starodobnikov...

pa uživite in lep dan še naprej
oldi

PS če pa želi kdo še kakšno dodat pa plis na zasebno sporočilo..

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe nov 12, 2004 4:19 pm

A lahko samo še napišeš kje je Klub Codelli?

Sicer je mal pozna ura pa me žena ne pusti :oops: ampak morda pa vse eno kdaj pridem.

Se pa še spomnim ''sestankov'' ko je bila prva veteranska sekcija pri AMTK-LJ in ko smo se dobivali pri Žibertu v Šiški...Nekje daleč v začetku osemdesetih...

oldi
Nov uporabnik

Napisal/-a oldi Pe nov 12, 2004 4:49 pm

Pero je napisal/-a:A lahko samo še napišeš kje je Klub Codelli?

Sicer je mal pozna ura pa me žena ne pusti :oops: ampak morda pa vse eno kdaj pridem.

Se pa še spomnim ''sestankov'' ko je bila prva veteranska sekcija pri AMTK-LJ in ko smo se dobivali pri Žibertu v Šiški...Nekje daleč v začetku osemdesetih...

to je ob lj-obvoznici, Kavadarska 21 iz celovške v smeri lj na križišču za obvoznico na desno in nato ne na obvoznico ampak naravnost in nato na prvem semaforju na levo čez obvoznico in nato zopet na levo nato naravnost ene 300m(ob obvoznici) pa na prvem odcepu na desno za 180 stopinj in si na parkingu pred AMD zvezda kjer je klub Codelli....

lp

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe nov 12, 2004 6:07 pm

se mi zdi da vem kje je to.

ti pošljem PM če pridem, pa se vidiva v živo, pa prinesel bom sabo par starih avtomagazinov. Vsaj test Tomos Nortona in ManteA GT/E pa morda še kakšen katalog...

Uporabniški avatar
anzee
Nov uporabnik

Napisal/-a anzee Pe nov 12, 2004 6:25 pm

Pero je napisal/-a:se mi zdi da vem kje je to.

ti pošljem PM če pridem, pa se vidiva v živo, pa prinesel bom sabo par starih avtomagazinov. Vsaj test Tomos Nortona in ManteA GT/E pa morda še kakšen katalog...

dej to mi bos pa posodu tale avtomagazin z manto! da si poskeniram! Ce si seveda za :)
pa tudi na kaksno takole debato bi z veseljem prisel :)

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Pe nov 12, 2004 6:42 pm

Pero je napisal/-a:se mi zdi da vem kje je to.

V torek bom tudi jaz tam, pa me pocukaj za rokav ;) Me bos komot prepoznal, ker sem najvecji cudak tam okoli... :lol: Pa prinesi kaksno slikco tvojega ameriskega stroja... :D

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe nov 12, 2004 6:54 pm

Anže... tolk kolega pa tud nisva ;) ti bom naredil kopije pa boš lahko samo prelistal originale :D

Jerry, slikc nimam... se je pa enkrat v avtomagazinu prodajal moj Camaro, pa bom poiskal če še najdem ;) Zaenkrat ni še nič za videt, ko bo bo pa hudo. Pa predvsem po mojem okusu in za moje veselje.

se še beremo/PM-amo če pridem.

BTW a je to pri Alfa (Strajner) servisu? Vsaj jaz tako zastopim da je to tam.

oldi
Nov uporabnik

Napisal/-a oldi Pe nov 12, 2004 10:13 pm

Pero je napisal/-a:Anže... tolk kolega pa tud nisva ;) ti bom naredil kopije pa boš lahko samo prelistal originale :D

Jerry, slikc nimam... se je pa enkrat v avtomagazinu prodajal moj Camaro, pa bom poiskal če še najdem ;) Zaenkrat ni še nič za videt, ko bo bo pa hudo. Pa predvsem po mojem okusu in za moje veselje.

se še beremo/PM-amo če pridem.

BTW a je to pri Alfa (Strajner) servisu? Vsaj jaz tako zastopim da je to tam.
da to je tam...
sej nekaj revij imamo tudi v klubu...

lp oldi
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov