xandrej je napisal/-a:Legoless je napisal/-a:Se popolnoma strinjam s CHANom in esemom. Lepo sta napisala fanta.

Jaz imam tudi precej takšnih izkušenj, a najbolj mi je ostala v spominu ena izpred par dni na AC. Jaz se vozim s konstantno hitrostjo 130-140 km/h, lepo dinamično po avtocesti. Je kar precej prometa, saj je veliko tovornjakov. In seveda ko se približujem šleparju, pogledam v ogledala in ker ni nobenega dam smerokaz in zavijem na prehitevalni pas. Prehitim šleparja in ko prehitevam drugega (bila sta čisto eden za drugim, nisem mogel vmes zavit na vozni pas), vidim zadaj črnega Audija A6, ki tera okoli 180 km/h in že na daleč blenda. Si mislim, kaj naj, zapeljem pod šleparja? Ko ga prehitim (pred mano je bilo še eno vozilo), se umaknem na vozni pas in spustim nestrpnega voznika Audija naprej. Tip zapelje mimo mene in ko vidi, da ga čudno gledam zabremza, vozi vzporedno z mano in oba s sovoznikom vred (starost 18-20) mi pokažeta sredinca, potem pa gas naprej in 2 avta naprej izsilita prednost in zavijeta na izvoz. Tudi jaz sem tam zavil dol, a raje nisem sledil bedakoma, čeprav bi jima z veseljem povedal svoje. Takšnih prigod je nešteto...
Lp
Sorry samo prehitevalni pas je namenajan temu, da ČIMPREJ prehitiš objekt prehitevanja in, da se čimprej vrneš na vozni pas nazaj... V menčiji ti nebi sredinca pokazali ampak še kaj drugega... Če prehitevaš prehiti čimprej pa je... ne pa da cincaš s 140 naprej...
Hm, pri nas je še omejitev 130 km/h na avtocesti? 140 je cincanje???
Prehitevalni pas je očitno postal adrenalinski park, kjer se morajo "počasnejši" umikati in pri tem zavirati za tovornjaki. Zanimivo razmišljanje.
OKI, da me kdo ne bo napačno razumel - prehitevalni pas seveda ni namenjen temu, da si na njem aboniran, premišljujoč, da bo po vsej verjetnosti čez cca 1 km na voznem pasu zopet tovornjak in se boš moral neizmerno potruditi, da vklopiš smernik, se vključiš na prehitevalni pas ter ga prehitiš.
Ampak, če nekdo na prehitevalnem pasu ne zna oziroma ne zmore samo malce spustiti noge s plina (in, ne, ni potrebno zavirati) ter počakati, da nekdo v miru prehiti tovornjake s hitrostjo 130 km/h, potem je nekaj hudo narobe z njim! Mene osebno ne zanima, če nekdo vozi po avtocesti 350 km/h - nisem policist, da bi ga opozarjal in kaznoval - me pa hudičevo moti, če VOZIM PO PREDPISIH, da spravlja mene in družino ne samo v slabo voljo, temveč tudi v nevarnost.
Mar je tako težko razumeti, da nismo vsi vozniki enaki in ima vsakdo enak način vožnje - zato pa, ne boste verjeli, obstajajo PROMETNI ZAKONI!
Čedalje bolj mislim, da postaja slovensko cestišče en velik športni poligon, kjer bi vsi radi tekmovali - očitno smo res "športen" narod.