Debate, ki niso vezane na ostala področja...

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak So jun 06, 2009 1:09 pm

Se strinjam. Bo kar držalo, da so JTD-ji in BMW dizli zakon.
Poznam nekoga, ki kupuje mareo JTD in ko sem ga vprašal zakaj ravno mareo JTD je rekel, da jo ima njegov kolega z 800.000 prevoženimi brez dodatnih posegov v motor.

TiGeR_
Nov uporabnik

Napisal/-a TiGeR_ So jun 06, 2009 6:59 pm

ne uros,tko mislm da ga lahko v mejah normale zahodš:)
sory sam sm bl swoh u angli tok da bi te prosu če mi lahko poweš saj prbližn, pa druge bi tut prosu,da vidm kašne mate pa ostali informacije
drgač pa hwala ti

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So jun 06, 2009 8:40 pm

marjan novak je napisal/-a:Se strinjam. Bo kar držalo, da so JTD-ji in BMW dizli zakon.
Poznam nekoga, ki kupuje mareo JTD in ko sem ga vprašal zakaj ravno mareo JTD je rekel, da jo ima njegov kolega z 800.000 prevoženimi brez dodatnih posegov v motor.

a ni zanimivo k vsi enga poznajo k un enga pozna in tako dalje z avtom ki ima čudežno veliko kilometrov in to brez vsakega problema! če že to govorite potem vsaj podprite z dokazom( sliko) in ne kr neki govort brezveze.

lp

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So jun 06, 2009 8:52 pm

marjan novak je napisal/-a:Se strinjam. Bo kar držalo, da so JTD-ji in BMW dizli zakon.

http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=43670

:twisted:

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu So jun 06, 2009 10:16 pm

pugi405 je napisal/-a:

Moj tast je imel na BMW-ju 320d isti problem s sesalno loputo in vem da popravilo ni bilo poceni. Je res,tudi dobri motorji imajo gdaj probleme :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 06, 2009 11:09 pm

Pitu je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:

Moj tast je imel na BMW-ju 320d isti problem s sesalno loputo in vem da popravilo ni bilo poceni. Je res,tudi dobri motorji imajo gdaj probleme :)

Je v zadnjem postu lepo opisano zakaj je možnost da pride do takih problemov. Vsak avto (poleg menjave olja in filtrov) zahteva določeno vzdrževanje. In če se recimo za dizle ve , da je treba pri okoli 200 tisoč pregledat (in po možnosti menjat) šobe, je pač treba......če se ve da je treba pri 300 tisoč dat obnovit bosch pumpo je pač treba. EGR je treba od časa do časa očistit in takrat ko zašteka je že prepozno.....
Skratka vzdrževanje avta ( pa naj bo to bilokateri) ni samo menjava osnovnih stvari in obisk servisa, ko se pojavi kaka okvara....Vzdrževanja avta je veliko več.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jun 06, 2009 11:14 pm

a bi znal men en povedat mal okol teh aditivou ki jh omenjajo (un z dreco nalepko) na bmw forumu.
sam vozn pumpe duse (pd) dizla in me zanima ker dodatek bi bil priporocljiv za nalit notr da se recmo mal sobe sppucajo.ker ma avto 180.000 prevozenih,kasna je nasa nafta se pa ve.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jun 06, 2009 11:38 pm

mene tut tej aditivi zanimao, ker mam isti motor kot ti abbe.. tut čipan.

btw sem pa v trzinu dal kakšni 2 leti nazaj prečistit motor za okoli 250eu (kar opisujem spodaj+ še nekaj dodatnega)..
zgledalo je pa tako, da je priklopil med motor in verjetno pumpo za benz oz. nafto nek ogromen stroj, ki je potem vbrizgal notri neko stvar.. avto je kar nekaj časa to prečrpaval, bil prižgan..
posledice so bile pozitivne. že po vonju pri hladnem se je opazilo, tudi manj je kadil..
kaj vse točno se je še prečistilo pa nevem. majstru zaupam in avto je delal potem olajšano.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Ne jun 07, 2009 8:15 am

Točno tako kot je Lisko napisal. Brez pravilnega in rednega vzdrževanja lahko avto, kakršenkoli že je, hitro gagne. Žal po izkušnjah iz okolice lahko rečem, da velika večina voznikov v Sloveniji po tem, ko je avto izven garancije, dejansko dela servise v garažah bodisi kar doma, bodisi pri lokalnih majstrih. Seveda se menja samo ojle in filtri, ostalo pa kot da ne obstaja. Ravno zaradi tega sem pristaš nakupa novih avtov, saj ljudem enostavno ne moreš zaupati.

Najbrž pa tudi drži, da pravilno vzdrževan avto, pa naj bo Dacia ali pa Mercedes, ne glede na to ali je benz ali dizel, zdrži da ne bom rekel kakšen miljonček km, kar potrjujejo razni modeli izpred 30 let z ne najbolj napredno tehnologijo.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne jun 07, 2009 11:16 am

Moznost zatipkanja v unasanju kilomterov.
Moznost prodaje pri nas z cudeznimi 100000km.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Ne jun 07, 2009 12:49 pm

Če se res ni zatipkal, je to cca 330 km/dan, vsak dan.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 07, 2009 1:23 pm

Ni se zatipkal, ker piše v tekstu da ima res tok prevoženih.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr jun 10, 2009 12:47 am

Če bodo redni servisi narejeni, 500k km ni nikakaršnja blabla meja :)

Drugače pa... Realno gledano... 3/4 ali pa še več naših avtov ima prevrtene kilometre...

Ne morejo se vse reanult 5 prodajat z 130k km, clioti z 150k km, pasati in golfi pa z 200k km :D
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
blazairbrush
Nov uporabnik

Kraj: zagorje ob savi

življenska doba dizlov

Napisal/-a blazairbrush Sr jun 10, 2009 8:53 am

vidim da gre debata o dizlih zato me zanima eno vprašanje...
od mehanika sem slišal, da pri novejših dizlskih motorjih pri renault, ford, citroen.....zmanjšajo porabo tako da "stisnejo šobe" oziramo da so šobe tlačilke zelo skupaj.
problem pa je sledeč, da zaradi precej onesnažene nafte v sloveniji obstaja možnost da se šobe zabijejejo, uničijo......to pa je potem velik strošek (cerka 3000 eur) katerega pod garancijo ne moreš uveljavljati saj to ni njihova napaka....
ne me kregat ker jaz nisem mehanik zato vprašam vas če ima kdo kakšne izkušnje s tem,

sprašujem pa zato, ker imam v lasti tudi cliota dizla starega 2 leti in nimam trenutno denarnih sredstev, če bi slučajno prišlo do te okvare.

še kot informacijo lahko povem, da se je to zgodilo pri clioto staremu 17 mesecev z prevožinimi kilometri nekje okoli 13000
zanima me predvsem a je to osamljen primer ali se to dogaja pogosteje?
be creativ have fun

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr jun 10, 2009 9:50 am

šobe gredo rade k vragu, sodelavc je dobu pol nek rabljene za 400 evrov in avto še danes dela. kolikor sem bral za te šobe sem veno bral za DCI-ja. Lahko imaš srečo in ti bo skos delalo super.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 10, 2009 10:17 am

Ma ja, če avto redno servisiraš in zanj skrbiš, potem avto dela normalno dolgo časa. Sam sem kupil, sicer bencinarja, petko turbo s 130.000km in jo prodal s 550.000km in vmes zamenjal enkrat dihtungo (po neumnosti), ker mi je crknil oljni hladilnik, pa nisem opazil in sem mislil, da je dihtunga in enkrat menjalnik, ker je zaružil in spusti olje. Turbina je potem zdržala še 130.000 km pri kolegu, ki še vedno vozi ta avto.

Tako da ni vse v materialih, največ je v rednih servisih in skrbi za avto.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov