goldhorn je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Prej je nekdo govorim o nemškem plehu. Če pada toča, velika kot tenis žogice ti noben pleh ne pomaga. Vsaj lani na Ptuju je bilo tako. Nemški avti niso bili prav nič manj stolčeni od drugih, videno na lastne oči. Imam pa od tam tudi veliko slikovnega materiala. Tako da tole o nemškem plehu - pa brez zamere - so zame pravljice za lahko noč, vsaj pri novejših avtomobilih (dopuščam možnost, da je bilo pred 20 leti drugače).
Tukaj so bili kosi vmes med marelicami in malimi limetami. Danes sem šel čez parking (veliko avtomobilov je stalo od včeraj) in sem dopolnil svoje mnenje.
Fiat, Renault full zbito, Bila je vmes Honda prejšnje generacije, ki je bila tudi full. Sledi Hyundai, Ford, Opel, Alfa. Na starem Seatu, novejšem Golfu in novejšem BMW 5 ni bilo nič.
Da ne bo pomote - nisem pristaš nemcev... Če bi se moral nekam uvrstit bi bil veliko prej pristaš japoncev... vozim pa korejca.
Glede na svoje izkušnje se težko strinjam s tem. Sem videl lani povsem zluknjanega Audija A6, ki ga je doletela toča na Štajerskem. Tudi jaz imam na Cordobi 4 luknjice na strehi pa se sploh ne spomnim, da bi me kdaj ujela huda toča, le sodra dvakrat.