Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To maj 26, 2009 9:47 am

goldhorn je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Prej je nekdo govorim o nemškem plehu. Če pada toča, velika kot tenis žogice ti noben pleh ne pomaga. Vsaj lani na Ptuju je bilo tako. Nemški avti niso bili prav nič manj stolčeni od drugih, videno na lastne oči. Imam pa od tam tudi veliko slikovnega materiala. Tako da tole o nemškem plehu - pa brez zamere - so zame pravljice za lahko noč, vsaj pri novejših avtomobilih (dopuščam možnost, da je bilo pred 20 leti drugače).

Tukaj so bili kosi vmes med marelicami in malimi limetami. Danes sem šel čez parking (veliko avtomobilov je stalo od včeraj) in sem dopolnil svoje mnenje.

Fiat, Renault full zbito, Bila je vmes Honda prejšnje generacije, ki je bila tudi full. Sledi Hyundai, Ford, Opel, Alfa. Na starem Seatu, novejšem Golfu in novejšem BMW 5 ni bilo nič.

Da ne bo pomote - nisem pristaš nemcev... Če bi se moral nekam uvrstit bi bil veliko prej pristaš japoncev... vozim pa korejca.

Glede na svoje izkušnje se težko strinjam s tem. Sem videl lani povsem zluknjanega Audija A6, ki ga je doletela toča na Štajerskem. Tudi jaz imam na Cordobi 4 luknjice na strehi pa se sploh ne spomnim, da bi me kdaj ujela huda toča, le sodra dvakrat.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To maj 26, 2009 10:02 am

evo pa je še ljubljano včeri stolkl-vsaj nekatere konce mislm, nm (lj-polje) je uničl salonitke nad nadstreškom za avtomobile.........kok je tolkl, da me je blo, kr mal groza gledat, kako luknja parkirni nadstrešek..........avtomobili so k sreč jo odnesl brez posledic.......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To maj 26, 2009 10:07 am

goldhorn je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Prej je nekdo govorim o nemškem plehu. Če pada toča, velika kot tenis žogice ti noben pleh ne pomaga. Vsaj lani na Ptuju je bilo tako. Nemški avti niso bili prav nič manj stolčeni od drugih, videno na lastne oči. Imam pa od tam tudi veliko slikovnega materiala. Tako da tole o nemškem plehu - pa brez zamere - so zame pravljice za lahko noč, vsaj pri novejših avtomobilih (dopuščam možnost, da je bilo pred 20 leti drugače).

Tukaj so bili kosi vmes med marelicami in malimi limetami. Danes sem šel čez parking (veliko avtomobilov je stalo od včeraj) in sem dopolnil svoje mnenje.

Fiat, Renault full zbito, Bila je vmes Honda prejšnje generacije, ki je bila tudi full. Sledi Hyundai, Ford, Opel, Alfa. Na starem Seatu, novejšem Golfu in novejšem BMW 5 ni bilo nič.

Da ne bo pomote - nisem pristaš nemcev... Če bi se moral nekam uvrstit bi bil veliko prej pristaš japoncev... vozim pa korejca.

Kako pa veš, da so bili tam na parkingu od včeraj oz. se vmes ni kdo kam odpeljal ali pa odkod prišel? In pa ali zanesljivo veš, da od onih ki so bili, da ni bil kateri izmed njih zaščiten s kako ponjavo ali deko (katero je medtem lastnik odstranil) in je mogoče zaradi tega manjša škoda?! Sorry, samo tole je čist preveč pavšalna in površna ocena, razen če si nonstop dežural na parkingu. :lol:

Saj tu drugače ni važno čigav pristaš si - jaz nisem pristaš nikogar, samo ti miti o übernemškem plehu so pa včasih pretirani...

Ko pridem domov bom prav poiskal tisto, kar sem poslikal lani na Ptuju in bom prilepil sem gor.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP To maj 26, 2009 10:08 am

Evo vceraj v kranju!
Priponke
25052009186.jpg

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To maj 26, 2009 10:36 am

kolk avto stolče je odvisno od velikosti toče in kota pod katerim pade na avto.
Npr doma je e39, ki ga je dobila lani toča na ptuju. Avto ima preko 100 vdolbin sam na strehi in pa vdolbine ma tudi med sankami(je touring) in zgornim robom vrat, tam ko je pleh močen in še ozka ravna površina.
LP Rok

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To maj 26, 2009 10:41 am

Polo78 je napisal/-a:Najboljša zaščita pred točo je preventiva. Če vidiš, da se oblači oz. da postaja vse bolj črno pač pravočasno pospraviš avto nekam pod streho (hvalabogu imamo doma garažo). Če ti pa to ne znese, potem pa kasko. Ponjave sicer tudi niso slabe a ponavadi se jih folk loti dajat gor pol minute preden začne padat ali pa celo ko že pada. Pri takih jajcih je to početje prvič zelo, zelo nevarno, običajno ti pa potem še veter ponjavo ene 3x obrne preden ti jo uspe pravilno namestit.

Praktično vsak ima že GPRS mobitel. Če greš na Planet imaš tam pod Vreme animirano radarsko sliko. Vsak lahko že 20 min prej vidi približno kam se giblje nevihta in ali je možnost toče. Tako da je preventiva povsem enostavna - razen če takrat nisi prisoten pri avtu. Če nimaš garaže, manj stane tistih 10L bencina, ki ga porabiš da pobegneš pred nevihto, kot popravljanje pleha.
Sicer pa je navadna deka + privezana nepremočljiva ponjava v redu zaščita recimo recimo 2 cm točo. Za večjo je bolj primerna kakšna debelejša odeja.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To maj 26, 2009 10:52 am

Pobegneš, ja doma v garažo ni problem, tisto je itak skoz v garaži, če sem doma. Kak pa češ pobegnat, če se to zgodi dopoldne, ko sem na šihtu in avto stoji pod milim nebom? Na park placu je kakih 80 avtov, kam češ vse to dat? Mogoče še kakih par skrije pod kako streho ali pa, če se kar v fabriko zapelje, večina si pa nima kaj pomagat.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To maj 26, 2009 10:53 am

Polo78 je napisal/-a:
goldhorn je napisal/-a:

Kako pa veš, da so bili tam na parkingu od včeraj oz. se vmes ni kdo kam odpeljal ali pa odkod prišel? In pa ali zanesljivo veš, da od onih ki so bili, da ni bil kateri izmed njih zaščiten s kako ponjavo ali deko (katero je medtem lastnik odstranil) in je mogoče zaradi tega manjša škoda?! Sorry, samo tole je čist preveč pavšalna in površna ocena, razen če si nonstop dežural na parkingu. :lol:

Saj tu drugače ni važno čigav pristaš si - jaz nisem pristaš nikogar, samo ti miti o übernemškem plehu so pa včasih pretirani...

Ko pridem domov bom prav poiskal tisto, kar sem poslikal lani na Ptuju in bom prilepil sem gor.

Vem, da so na istem mestu, ker so polni svinjarije, ker bi jo med vožnjo odpihnilo. Za ponjave pa sem 99.9% da jo neben ni imel.

Lahko, da je v igri sreča... vendar če imaš dva avtomobila en ob drugem parkirana in je en konkretno naluknjan, drugi pa ne je očitno nekje razlika :).

Pristaštvo sem omenil, da ne bi slučajno mojih zaključkov kdo pogojeval z "fanatičnostjo" - pripadnosti brandom, ki jo ima marsikateri uporabnik tukaj.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To maj 26, 2009 10:59 am

Tisti, ki mislite, da je vseeno, kaj je - al je Renault, Kia al pa BMW - vprašajte kakega, ki popravlja avtomobile po toči. Na raznih "nemcih" se sploh ne grejo popravil brez barvanja, če je po posameznem kosu več, kot par jamic. Sploh na avtih z vrha lestvice (sedmica, petica, Audi 8 in 6,...)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To maj 26, 2009 11:10 am

mišek je napisal/-a:Pobegneš, ja doma v garažo ni problem, tisto je itak skoz v garaži, če sem doma. Kak pa češ pobegnat, če se to zgodi dopoldne, ko sem na šihtu in avto stoji pod milim nebom? Na park placu je kakih 80 avtov, kam češ vse to dat? Mogoče še kakih par skrije pod kako streho ali pa, če se kar v fabriko zapelje, večina si pa nima kaj pomagat.

Jah, sej sem napisal, da je to problem, če takrat nimaš časa, si v službi itd. Takrat lahko edino ob taki napovedi pokriješ z deko+cerado.
Ali pa greš zjutraj parkirat npr. v garažno hišo v BTC in se naprej v službo zapelješ z zložljivim ALU biciklom. Kot 1 izmed predlogov.
No, moji starši in jaz se v službo poleti itak vozimo z bicikli in naših avtov toča sploh ne more dobiti. Imamo pa to srečo, da imamo do služb max 6 km. :|

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To maj 26, 2009 11:12 am

no ko smo že glih pri debelini pleha, no mojemu unotu turbotu( letnik 93 že standarno slab pleh-rjavina pa to) ni razen ene male vdolbinice na havbi nč vidt, pa je stal zunaj na prostem, zravn nam je pa salonitke napušča prerešetal, v čem je pol fora te toče?......

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered To maj 26, 2009 11:12 am

Kako je tu že s kaskom. A če imaš osnovni kasko, je to za točo že všteto, ali je treba doplačat pri kasku za točo in približno kolk procentov več potem stane kasko.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To maj 26, 2009 11:15 am

a kdo ve slučajno kok je tolkl v spodnjem al zgornjem Kašlju, od zaloga še par kilometrov, čisto ob savi?
mam tam avto že par dni na servisu..

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To maj 26, 2009 11:23 am

V Polju (praktično zraven Kašlja) je padala 4 cm toča. Upaj, da so imeli tvoj avto pod streho. Sicer pa bodo verjetno morali plačati kompletno popravilo.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To maj 26, 2009 11:26 am

Energetik81 je napisal/-a:V Polju (praktično zraven Kašlja) je padala 4 cm toča. Upaj, da so imeli tvoj avto pod streho. Sicer pa bodo verjetno morali plačati kompletno popravilo.

jap potrjujem, v polju od koder sem je dejansko padala 4 cm toča........upam, da ti ni naredl škode....... :?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To maj 26, 2009 11:50 am

vsem želim, da vam toča ni resno poškodovala avta ali katerekoli stvar pod milim nebom.
pri nas je medtem ko je v fužinah padalo kot za stavo malo padal dež in malo sjalo sonce!
sem pa dobrih deset minut stran, seveda po avto cesti.
no sem pa tudi jest imel malo sreče, ker sem glih včeraj dal popravit kombi na vič pa sem šel danes iskat in je majstr reku, da ga je kr pod most čez avtocesto zapeljal in čakal da bo mimo! sreča tam ni bilo skoraj nič toče!

upam da vsi dobro zrihtate nastalo škodo.
lp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To maj 26, 2009 11:59 am

najbol, bi ble pene, ki jih imajo v telovadnicah, da se otroc po njih valjajo, dejansko imajo tm en 40 mm premera, sam, to če si doma in prneseš iz kleti in vržeš čez avto, za transport naokoli tudi če bi zrolal pa bi pomoje bila preveč glomazna........

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To maj 26, 2009 12:07 pm

Slika
Baje ma Avtotehna Vis take. Stanejo pa okoli 180 eur.
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To maj 26, 2009 12:26 pm

sicer ta nadstrešek zgleda ok in pomoje kr dobr obrani avto pred točo, sam kokr zgleda pa rabiš vsaj eno uro, da ga sestaviš-morda se motim..........

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To maj 26, 2009 1:05 pm

blackmagic je napisal/-a:Slika
Baje ma Avtotehna Vis take. Stanejo pa okoli 180 eur.

Tole takrat na Ptuju ne bi kaj dosti pomagal, ker je točo nosilo zelo postrani. Vrata bi bila 100% stolčena.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov