Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jun 14, 2009 5:18 pm

baucek je napisal/-a:Če bo treba, tudi to. Naj naredijo dorkališče sredi Ljubljane pa naj Ljubljančani prenašajo ta hrup. Sem napisal že v enem postu, da je že speedway hrupen - pa živim več kot 5 kilometrov od proge. Itak pa se v Lendavi ne ve nihče ničesar zmeniti, tako da ...

bomo pa referendum spisali :D mislim, da 20.000 glasov nebo težko zbrati ;)

šalo na stran... zaradi mene tudi če progo sred ljubljane zgradijo toliko še bolje mi bo bližje.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Ne jun 14, 2009 5:20 pm

Tayfun je napisal/-a:Nas je kar nekaj, ki smo pripravljeni odštet 150€+ za kakšen track day, tukaj niso všteti stroški gum, goriva in ostalega potrošnega materiala. Zanimanje vsekakor je, trenutno se nekateri vozijo v tujino na track daye in porabijo po 5x več denarja za vse skupaj. Tako, da zadeva bo sigurno aktualna tako za motoriste kot avtomobiliste.

se podpišem pod tole !!! :tomidelej:

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Ne jun 14, 2009 5:22 pm

Ne me narobe razumet, jaz nisem proti dirkališču - nasprotno. Samo mi gre na živce, ko se vse "sranje" zmeraj rine v Prekmurje, češ naj bo tam, itak so nerazviti.

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun Ne jun 14, 2009 5:31 pm

Kjerkoli bo bo super, razumem da ima lokalno prebivalstvo mešane občutke, ampak roko na srce lokacija je idealna. Mislim da bi se tja privabilo poleg nas tudi dosti avstrijcev, madžarov in hrvatov, ki imajo splošno več zanimanja za motošport.

Aja, pa jaz bi potreboval od Lenarta do Lendave le kake slabe pol urce...

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Ne jun 14, 2009 5:37 pm

Saj ne vem, če je to bilo že kdaj povedano, samo je bilo v igri, da bi bilo v okolici Lendave (na eni drugi lokaciji 15 km od Lendave) zgrajeno dirkališče. Samo pač moto-društvo ni bilo zainteresirano, ker ne bi mogli tam imeti nobenih koristi. Bilo pa bi v vasi Dobrovniku, tam kjer je tovarna orhidej.

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Ne jun 14, 2009 6:43 pm

Po moje, dirkališče v Prekmurju ali pa malo bližje MB, sploh ne bi bila slaba ideja. Pokrije del Austrije, Madžarske, pol Slovenije... Gradec z Magno je blizu (testna proga po potrebi), pa na razdalji okoli 300km od ostalih dirkališč (Grobnik, Hungaroring, Brno..).

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jun 15, 2009 8:20 am

Za kaj takega bi bilo res potem problematično za okoliško prebivalstvo.
Zato vprašanje, kje bi bila v Slo. lokacija dovolj odmaknjena od hiš? Verjetno je ni.
To, da potem predvsem verjetno konce tedna, cele dneve poslušaš tisto navijanje, to znoriš.

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Po jun 15, 2009 9:29 am

Ja, najbrž se pri nas v Idriji nebi noben pritoževal, saj imamo dirkanje v krvi. Sam kaj ko pa placa nimamo.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Po jun 15, 2009 12:51 pm

Na Brniku bi bilo primerno, na eni strani je letališče, na drugi pa avtocesta. Sedaj je tam že kros proga.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po jun 15, 2009 1:48 pm

hmm. speedway ima nov tišji izpuh.. akrapovič ma edini licenco. a noben ne ve nič o tem ?

pa mimogrede, v času dirk so prebivalci Petišovec na prizorišču, ne pa doma živčni. to je velik dogodek za ta kraj

največji problem so zemljišča (oja še kako rodovitna so.. nekdo prej je bluzil da tam nič ne more rast) oz. samo lastnišvo in potem tudi namen zemljišča (njiva, gozd..dirkališče ?) ja, birokracija

mimogrede, spodaj je nafta, je pa črpanje predrago :lol:

ajd, dovolj Lep pozdrav

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Po jun 15, 2009 2:22 pm

Ja rodovitna zemlja je že, samo trgovske centre pa lahko gradijo pa bloke. Pogledaš Kranj, so uničli najbolj rodovitno zemljo. Zgradil 3 trgovske centre (čemu le), ne vem kolk novih blokov (vsi prazni) pa še mislijo gradit.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Po jun 15, 2009 2:45 pm

baucek je napisal/-a:Ne me narobe razumet, jaz nisem proti dirkališču - nasprotno. Samo mi gre na živce, ko se vse "sranje" zmeraj rine v Prekmurje, češ naj bo tam, itak so nerazviti.

hahahhaha
in kaj imate vi tolk sranja da se vse sranje rine k vam???kaj vas tolk moti??

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jun 15, 2009 4:07 pm

Prokarjon je napisal/-a:
luke18 je napisal/-a:Ne vem zakaj nebi mogel zavarovati dirkališča, dons se pa res vsaka stvar da zavarovat, njim je itak važen samo denar.

Točno tako.

V Sloveniji pa je itak problem samo prakse. Pač slovensko zavarovalništvo je povsem brez prakse in žal zastopnik ni pravi naslov za taka vprašanja... oni na žalost nima ne pojma ne nič s tem da bi lahko bil naslov za take odgovore.

To bi se moral pozanimati višje hierarhično.

Sicer pa tujina čaka z odprtimi denarnicami :lol:

Lahko je bit pameten ;)

Jaz vam vsem uredim zavarovanje za voznika (telesne poškodbe voznika oz. kogarkoli pač želite) na dirkališčih. Je pa pač ustrezno dražje, ker je riziko tok večjih (kake 30 e recimo za dan na dirkališču - upam, da razumete zakaj je tok dražje). Uredim pa vam tudi zavarovanje motorja, avta, če ga razbijete na pisti ;) Res pa je da ti nobena zavarovalnica ne bo krila odškodnine, ki bi jo ti povzročil na drugih stvareh - če ubiješ 3 iz publike je vse na tvojih ramenih ;) ali pa če se zabiješ nekomu v avto. Ne glede na to, če poznaš lastnika zavarovalnice ;) (tu se izključujejo možnosti, ki bi po nelegalnih poteh pokrili tako škodo - npr. če bi šlo za utajo da je bilo na dirkališču - kar je pa tudi kaznivo dejanje za tistega, ki to naredi ;))
Zadnjič spremenil eclipse_R, dne Ne jun 05, 2011 7:44 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po jun 15, 2009 4:34 pm

eclipse_R je napisal/-a:
Prokarjon je napisal/-a:
luke18 je napisal/-a:Ne vem zakaj nebi mogel zavarovati dirkališča, dons se pa res vsaka stvar da zavarovat, njim je itak važen samo denar.

Točno tako.

V Sloveniji pa je itak problem samo prakse. Pač slovensko zavarovalništvo je povsem brez prakse in žal zastopnik ni pravi naslov za taka vprašanja... oni na žalost nima ne pojma ne nič s tem da bi lahko bil naslov za take odgovore.

To bi se moral pozanimati višje hierarhično.

Sicer pa tujina čaka z odprtimi denarnicami :lol:

Lahko je bit pameten ;)

Jaz vam vsem uredim zavarovanje za voznika (telesne poškodbe voznika oz. kogarkoli pač želite) na dirkališčih. Je pa pač ustrezno dražje, ker je riziko tok večjih (kake 30 e recimo za dan na dirkališču - upam, da razumete zakaj je tok dražje). Uredim pa vam tudi zavarovanje motorja, avta, če ga razbijete na pisti ;) Res pa je da ti nobena zavarovalnica ne bo krila odškodnine, ki bi jo ti povzročil na drugih stvareh - če ubiješ 3 iz publike je vse na tvojih ramenih ;) ali pa če se zabiješ nekomu v avto. Ne glede na to, če poznaš lastnika zavarovalnice ;) (tu se izključujejo možnosti, ki bi po nelegalnih poteh pokrili tako škodo - npr. če bi šlo za utajo da je bilo na dirkališču - kar je pa tudi kaznivo dejanje za tistega, ki to naredi ;))

Kličite na 031 209 143 :), ali pa pišite na marko.ferlin(at)arenaskupina.com.

In kaj ti ni odgovarjalo pri mojem odgovoru... a mogoče to, da sem edini trdil da SE DA zavarovat?!?!?!

Lahko je bit pameten brez da prebereš zakaj se gre...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jun 15, 2009 5:14 pm

Nekaj omenjaš prakso? Kako imaš lahko prakso iz nečesa kar ne obstaja? Obstaja ogromno zastopnikov, ki imajo prakso iz marsičesa (npr. premoženjskih zavarovanj), iz vsega pa je res ne moreš met, saj se stvari tok hitro nadgrajujejo pa spreminjajo, da je praktično nemogoče pa če skleneš 30 zavarovanj na dan. Imel boš "prakso" samo iz tistih vrst, katere so pri tebi najbolj pogoste, iz nečesa kar pa nisi še nikoli naredil je pa pač ne boš imel.. boš pa vedel kje pogledati.

Zavarovati se da marsikaj, marsičesa pa tudi ne

lp
Slika

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po jun 15, 2009 5:34 pm

eclipse_R je napisal/-a:Nekaj omenjaš prakso? Kako imaš lahko prakso iz nečesa kar ne obstaja? Obstaja ogromno zastopnikov, ki imajo prakso iz marsičesa (npr. premoženjskih zavarovanj), iz vsega pa je res ne moreš met, saj se stvari tok hitro nadgrajujejo pa spreminjajo, da je praktično nemogoče pa če skleneš 30 zavarovanj na dan. Imel boš "prakso" samo iz tistih vrst, katere so pri tebi najbolj pogoste, iz nečesa kar pa nisi še nikoli naredil je pa pač ne boš imel.. boš pa vedel kje pogledati.

Zavarovati se da marsikaj, marsičesa pa tudi ne

lp

In še vedno ne vem kaj te moti... to da nimajo prakse sem jaz rekel... in kaj je tle narobe? Saj sam praviš da je nimajo...
Mam filing da še zdaj nisi dobro prebral kaj sem napisal.

Brez zamere samo kr neki... in tko se potem objave nabirajo pod slikco...

wroom
Nov uporabnik

Napisal/-a wroom To jun 16, 2009 12:37 pm

Dirkam in sem zavarovan za bogih 50€ celo sezono!!! ha, kar se pa dirkališča tiče ga je pa brezveze delat... ni dnarja ni ljudi ni močnega avtošporta... Poglejte hrvati bojo v roku 2 let v EU, iz lj do reke mamo samo eno uro, če ga pa naredijo v lendavi rabm pa skor 3 ure do tja mislm res brez veze, uni na gorenskem majo salzburg ring bliz pa tko ... tist k bi rd kej doživu se mu ni problem vozt 2 ure, sej v tujini se tut vozjo po 4 ure na dirkališče sam da so pač še zmer u isti državi, porblem je v državi ne v pomankanju dirkališč.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To jun 16, 2009 1:11 pm

problem je v denarju .. kok vas je takih k bi odšel za en dan 1000€ za dirkališče ??

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 To jun 16, 2009 1:30 pm

Ke si pa ti zdej to cifro dobu?
To bi se cev mesec za tak dnar vozu.

wroom
Nov uporabnik

Napisal/-a wroom To jun 16, 2009 9:11 pm

na grobniku je 120€ na URO

OZIROMA 500€ na uro če hočeš biti na pisti sam
Vrni se na Splošna debata