Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Ne jun 21, 2009 4:01 pm

eld0 je napisal/-a:Kao neki pametni izumi, saj to je tisto kar dela zmedo izumi posameznikov namesto da bi se držali predpisanega. Po pravilih se v krožišču uporablja samo desni smernik, in ko vstopiš v večpasovno krožišče in ga ne zapuščaš na prvem izhodu se postaviš v notranji pas ko hočeš it vn pa spet desnega in prideš na zunanjega in potem vn.
Jaz pa sem mnenja da je treba izsiliti v krožnem, oz. če bi vsi upoštevali da se da smernik ko zapustiš krožišče bi bila krožišča bolj pretočna. Pri nas je spet gneča na cesti samo zato ker se ne daja smernika ko se gre vn ali pa ker se slabo vključujejo.

Mislm da je večji problem krožišč v sloveniji to da jih ljudje ne znajo uporabljati. Namen krožišč je pretočnost prometa, torej da se ne ustavlja, da se skos pelje. Ampak ljudje tukaj tega ne pogruntajo. Lep primer je BTC ob sobotnih gužvah ali okoli 4ih med tednom. Pa kaj ni folku jasno. Vsi se gužvajo v tisto citypark garažno hišo in zafilajo do konca tisto krožišče in stojijo kot budale zraven pa ovirajo še ves drug promet ki gre skozi to krožišče. Pa pejt še en krog sej zato je krožišče in do takrat ko ga boš odpeljal boš lahko zapeljal v tisto garažno hišo.
Se mi zdi škoda denarja za krožišča ko bi bli semaforji bolj učinkoviti.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Ne jun 21, 2009 8:44 pm

AgitatoR je napisal/-a:Ko zapelješ v krožnega ne, ko se pa premakneš na notranji pas pa to menda nakažeš s smernikom ?

Kolikor sem bral, je šlo za uvoz v krožišče, ne menjavo pasu. Pri uvozu pa nimaš kaj dajat levega....

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jun 22, 2009 8:17 am

Finta je pri nas, da ima večina krožišč premajhen radij za več pasov. Npr pri Leclercu je tako majhen, da če greš na notranji pas, težko prideš potem na 2. izvozu ven, ker se ta pojavi takoj. Krožišče Tomačevo je po mojm komaj zrelo za 3 pasove, vsa ostala mini krožišča pa bi lahko imela le po 1 pas, mogoče Žale 2...
Glede te kure me pa skrbi predvsem to, da ne razmišlja; ker če grejo VSI v drugo smer, je logično, da vsaj malo začneš razmišljat, zakaj je tako...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Po jun 22, 2009 8:37 am

Pred krožiščem je znak v katerem so narisan piščice v smeri vožnji skozi krožišče, potem je pa v krožišču še znak za obvezno smer. Ne vem kako gre lahko še vseeno v napačno smer in potem še ostalim žuga, kao da grejo oni narobe.

Jaz bi ji vzel izpit in jo poslal ponovno pisati teste. :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jun 22, 2009 8:44 am

V pomoč:

48. člen Zakona o varnosti cestnega prometa (Uradni list RS št 56/2008) UPB (uradno prečiščeno besedilo) 5

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=2345

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Po jun 22, 2009 10:28 am

MacTron je napisal/-a:Zanimiv clanek pod kategorijo potovalne informacije :roll:
http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=7&novica=896

Presenetljivo je da je to tako pogost dogodek :shock:
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jun 22, 2009 9:34 pm

Evo še ena. :lol:
Malo mokra cesta pa je verjetno pohodila bremzo do daske. Tale Accentek pa nima ABS, pa je šla lepo v štango...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po jun 22, 2009 9:50 pm

Da jaz to vidim se tak zaletim v njo da joj, napravlal pa bi se tak da bi biu 1 leto v bolnci

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 22, 2009 9:56 pm

poznam rešitev že dolgo časa.......samo ne smem je povedat na glas :P S.Arabija ma to dobro pošlihtano(sem že študiral, da bi se dol preselil :P ) :lol:

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po jun 22, 2009 10:06 pm

sašo5 je napisal/-a:poznam rešitev že dolgo časa.......samo ne smem je povedat na glas :P S.Arabija ma to dobro pošlihtano(sem že študiral, da bi se dol preselil :P ) :lol:

:lol:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po jun 22, 2009 10:59 pm

Sašo, za kako pivo bi pa lahko povedal ne? :lol: Pridem v Brežice če treba :P
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To jun 23, 2009 8:02 am

Imam vsak dan vsaj 2 poti skozi lokalni rondo do doma in naletim na vse vrste cepcev, da - tudi moški niso izjema. Taki k trobijo ko čakajo na vstop in nato še mahajo z rokami me razpizdijo do amena. In v enem letu sem vsaj 20x mogu na hard zavirat in predvidevat, da se vključujoči ne bo ustavil in me bočno sesul... eni vozijo v rondo tako kot da sanjajo in sploh ne pogledajo levo in prevozijo znak... takih se je najbl za bat :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To jun 23, 2009 8:04 am

ja...to imas praw ice....ceprav v kopru je v zadnjem letu zrastlo enih 5-10 krozisc....je tu bolj problem da se folk ne ve vklucevat....recimo sta dva avta v kroznem...med njimi placa za 2-3 auta...in folk se ne bo vkjucu ne....bo cakal ca ima celo krozisce zase....in pol si lahko zamislis kaka guzva nastane....pa tudi delno zato, ki vsi vozijo po zunanjem pasu...pametno... :?
Slika

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx To jun 23, 2009 8:53 am

meni pa ni jasno zakajh v enih križiščih tako velik notranji krog potemn pa zunaj samo 1 pas ki je občutno premalo :? to velja za ''Kovtrov'' most pri Dravogradu in gre v Smeri Ravne na Koroškem ter Slovenj gradec, prej je bila kriza ko ga ni bilo, zdaj pa se še ravno tako hitro zapolni....
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 23, 2009 8:53 am

V zadnjih treh letih se mi je zgodilo vsaj 5x, da se je voznik za mano napičil na kljujko v rondoju tomačevo. Voznik za mano sicer gleda in spremlja dogajanje, vidi da je 20m praznih, kjer bi on s hitrim sicer avtom potegnil, ne vidi pa da se z veliko hitrostjo približuje i****, ki bo v dveh sekundah priletel mimo.
Ker pa imam sam orenk višji avto, kot njegov športnik, te stvari vidim in ker predvidevam, da sam ne bom uspel speljat in pridobit dosti prednosti, da me i**** nebi nabasal, ali pa celo zaradi mene (ker bi ga kao izsilil) nebi priletel v kako mamico z otročkom, se raje ustavim, tisti zadaj pa sanja in prileti v kljuko.

Se pa v rondoju ogromno dogaja (vsaj iz smeri jarš proti trzinu), da gredo na skrajni desni pas, potem pa izsilijo preko polne črte na levi pas in gredo naprej proti bežigradu. Taki so orenk nevarni, ker tega zaradi polne črte ne pričakuješ.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To jun 23, 2009 9:16 am

Jaz samo čakam v rondoju zdaj na enega pametnega ko po priletel not pa ga zabašem (prvi odbijač je potrebn barvanja).

Zadnje čase opažam da folk sploh nezna v rondo peljat. Če se postaviš in gledaš koliko jih prav odpelje jih lahko na prste prešteješ. Folk da prvo smerokaz ko se vključi, pol ostanejo na zunanjem pasu in potem brez smerokaza ven :roll: Policajev pa itak tam ni, policaji so tam ko je omejitev na ravnci cesti 50km\h

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 To jun 23, 2009 2:05 pm

Se strinjam, ampak pri nas so rondoji vsekakor premajhni za več pasov. Vsi bi morali imeti 1/2 trenutnih pasov. Torej če ima 2 pasova bi moral imeti enega!
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho To jun 23, 2009 2:24 pm

nebivedu je napisal/-a:Se pa v rondoju ogromno dogaja (vsaj iz smeri jarš proti trzinu), da gredo na skrajni desni pas, potem pa izsilijo preko polne črte na levi pas in gredo naprej proti bežigradu. Taki so orenk nevarni, ker tega zaradi polne črte ne pričakuješ.

no s temle se pa v celoti strinjam, pa niso redki, ki iz smeri Črnuč počnejo enako, čez polno črto in naprej proti Jaršam oz. na obvoznico.
Predvsem pa mi ni jasno, kako za vraga nekaterim rata v tomačevskem krožišču zapelat v napačno stran, ker morraš kr orng zavit v levo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jun 23, 2009 4:15 pm

Sem že imel primer, da je nekdo iz Jarš potem čez polno šel črto pri izvozu za Črnuče in Trzin (jst bil na srednjem pasu). Še sreča, da je dal vsaj levi smernik, da sem vsaj mal bolj pozoren bil nanj, ker v nasprotnem primeru bi mu rit odnesel.
Slika

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward To jun 23, 2009 4:28 pm

Technologic je napisal/-a:Jaz samo čakam v rondoju zdaj na enega pametnega ko po priletel not pa ga zabašem (prvi odbijač je potrebn barvanja).

Upam da se najde kakšen enakega mišljenja kot si ti in nabaše tebe ko boš naredil kako napako.
Malo razmisli preden kaj blekneš.

Glede krožnih pa vsak povozi po nekih svojih pravilih in zato pa je tak, mene je recimo v aš učil, da se ko greš not ne daje žmigavca. če mi ko smo delali izpit v času krožišč ne vemo kaj točno je prav, kak naj pol starejši vedo?
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov