eld0 je napisal/-a:Kao neki pametni izumi, saj to je tisto kar dela zmedo izumi posameznikov namesto da bi se držali predpisanega. Po pravilih se v krožišču uporablja samo desni smernik, in ko vstopiš v večpasovno krožišče in ga ne zapuščaš na prvem izhodu se postaviš v notranji pas ko hočeš it vn pa spet desnega in prideš na zunanjega in potem vn.
Jaz pa sem mnenja da je treba izsiliti v krožnem, oz. če bi vsi upoštevali da se da smernik ko zapustiš krožišče bi bila krožišča bolj pretočna. Pri nas je spet gneča na cesti samo zato ker se ne daja smernika ko se gre vn ali pa ker se slabo vključujejo.
Mislm da je večji problem krožišč v sloveniji to da jih ljudje ne znajo uporabljati. Namen krožišč je pretočnost prometa, torej da se ne ustavlja, da se skos pelje. Ampak ljudje tukaj tega ne pogruntajo. Lep primer je BTC ob sobotnih gužvah ali okoli 4ih med tednom. Pa kaj ni folku jasno. Vsi se gužvajo v tisto citypark garažno hišo in zafilajo do konca tisto krožišče in stojijo kot budale zraven pa ovirajo še ves drug promet ki gre skozi to krožišče. Pa pejt še en krog sej zato je krožišče in do takrat ko ga boš odpeljal boš lahko zapeljal v tisto garažno hišo.
Se mi zdi škoda denarja za krožišča ko bi bli semaforji bolj učinkoviti.