Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Re: Črpalke pri Hoferju v avstriji

Napisal/-a arijan Pe jun 01, 2012 1:28 pm

tristan01 je napisal/-a:
nellyville je napisal/-a:jaz sem s postojnskega doma in crpalka v postojni že laufa par dni......na cenovni tabli pa pise:

eurodiesel:1,1 €

euro 95: 1,2€

ce te cene res drzijo potem treba sprobat ker tule se pa ze pozna pri polnem tanku.....

Uh ja tole se pa res pozna.... Daj si malo zračunat, približno 1,5 centa na liter je cena nižja. Če tankaš poln rezervoar, dobrih 50 litrov prihraniš slab EUR. Pri povprečni porabi 2 rezervoarja na mesec... Pa imaš konec leta v žepu kakšnih 20 EUR od tega varčevanja. Bolje če skadiš kakšno škatlo cigaret manj ali pa se odpoveš kakšni kavi ali dvema na teden. Bo prihranek precej večji.

Lp Tristan01

Če tankaš 50 litrov pri ceni 1,427€ za liter na petrolu, plačaš za poln tank 71,35€.
Pri Hoferju pa 50 litrov za 1,20€ te pride 60€ za poln tank.
In zakaj se potem ne bi splačalo prihranit 11€ na tank? Seveda pri pogoju, da je dobro gorivo...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jun 01, 2012 3:05 pm

matayus je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:
nellyville je napisal/-a:jaz sem s postojnskega doma in crpalka v postojni že laufa par dni......na cenovni tabli pa pise:

ce te cene res drzijo potem treba sprobat ker tule se pa ze pozna pri polnem tanku.....

Uh ja tole se pa res pozna.... Daj si malo zračunat, približno 1,5 centa na liter je cena nižja. Če tankaš poln rezervoar, dobrih 50 litrov prihraniš slab EUR. Pri povprečni porabi 2 rezervoarja na mesec... Pa imaš konec leta v žepu kakšnih 20 EUR od tega varčevanja. Bolje če skadiš kakšno škatlo cigaret manj ali pa se odpoveš kakšni kavi ali dvema na teden. Bo prihranek precej večji.

Lp Tristan01

Razlika je okoli 15-20centov na liter. Tako, da nekaj se pozna na mesec. Me zanima, če že na Štajerskem kje gradijo?

Če je re toliko razlike tudi mene zanima....pri mojih porabljenih 250-300 litrov mesečno bi blo dobro vedet :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe jun 01, 2012 3:16 pm

bi blo pocas treba kaksno konkurenco iz tujine ponudit pri nas, ta omv pa petrol mata itak dogovorjene cene
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 01, 2012 6:11 pm

Pa je to s strani Hoferja "legalno", glede na to, da je pri nas povsod ista cena bencina?
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jun 01, 2012 6:53 pm

Ne veš, da je pri nas določena izključno max cena goriv? Ampak očitno so bencinski servisi zmenjeni, da imajo vsi cene na max.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Pe jun 01, 2012 7:26 pm

To je z ali brez DDV ,ker če prišteješ davek prideš na ceno Petrola ali Omv ?

Pa za več kot za 80€ baje tud ne gre tankat .......

Pa še nekaj tisti ko tankate tam pazite ,da vam iz pištole v primeru da tankate bencin res teče bencin ,ker je baje en cajt tekla nafta in obratno tak sem na alter bral :lol:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 01, 2012 7:42 pm

Energetik81 je napisal/-a:Ne veš, da je pri nas določena izključno max cena goriv? Ampak očitno so bencinski servisi zmenjeni, da imajo vsi cene na max.

To vem - ker je nekoč 24/7 (danes MaxEn) že imel nižjo ceno od ostalih, ampak to minimalno (na poln rezervoar mogoče kak euro ali dva). Tu pri Hoferju gre za precej večjo razliko - tudi za 10€ na rezervoar. Se to kje na internetu da videti, koliko je minimalna cena, ki jo lahko postavi bencinski servis?
Slika

Maso
Nov uporabnik

Napisal/-a Maso Pe jun 01, 2012 8:43 pm

Ne, določena je samo maksimalna.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po jun 04, 2012 1:04 pm

V Ivančni gorici je tudi že odprta Hofer črpalka. Sem videl danes zjutraj in cena je sledeča:
Bencin okrog 1,30€
Dizel okrog 1,18€
Takšne cene imajo napisane na tabli.
Tankal ga še nisem, ker sem že včeraj točil drugje, tako da ne morem še komentirat kvalitete goriva.
LP

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Po jun 04, 2012 1:50 pm

IcEm4n je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Ne veš, da je pri nas določena izključno max cena goriv? Ampak očitno so bencinski servisi zmenjeni, da imajo vsi cene na max.

To vem - ker je nekoč 24/7 (danes MaxEn) že imel nižjo ceno od ostalih, ampak to minimalno (na poln rezervoar mogoče kak euro ali dva). Tu pri Hoferju gre za precej večjo razliko - tudi za 10€ na rezervoar. Se to kje na internetu da videti, koliko je minimalna cena, ki jo lahko postavi bencinski servis?

Cenovna razlika lahko nastane samo zaradi marže, ki si jo BS obračuna. Cena goriva je določena na borzi + dave + trošarina + marža pa maš prodajno ceno.

Sej je bil v Žurnalu en člank na to temo, kjer so Petrolovci zagovarja visoke cene s ponudbo, ki jo nudijo va svojih BS ;)

Maso
Nov uporabnik

Napisal/-a Maso Po jun 04, 2012 2:34 pm

V Celovcu je bil dizel na Hoferjevi črpalki cenejši 5 centov od konkurence. V soboto sem videl.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jun 04, 2012 3:47 pm

Je neka fora pri Hoferjevih črpalkah s karticami, zato so takšne cene. Naj nekdo napiše če ve.
Pri nas je 1,1x za dizel, za neosvinčen 1,2x... ne vem točnih cen.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Po jun 04, 2012 3:54 pm

mene pa zanima, čigavo bo gorivo s hoferjeve črpalke od katerega proizvajalca

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po jun 04, 2012 3:57 pm

Kaj zdaj? Je to res s temi pumpami? Ce lahko prisparam 10 eur/tank oz 40-50 eur/mes, takoj tankam tam. Kakovost..Petrol ni nek presezek kakovosti.

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin Po jun 04, 2012 4:07 pm

Da, je res. Danes točil na Hofer-jevi črpalki v Postojni, liter 95 oktanskega bencina ima ceno 1,297 €. Glede na to, da je na drugih črpalkah 95 oktanski bencin 1,427 €, sem tako prišparal cca 5 € pri natočenih 38,56 litrih. Imajo pa samo 95 oktanski bencin ter dizel.

Lp

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Po jun 04, 2012 4:45 pm

Še debata na traktor forumu (nekdo je objavil račun od tankanja): http://traktor.mojforum.si/traktor-abou ... asc-0.html

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po jun 04, 2012 7:19 pm

maarkec je napisal/-a:mene pa zanima, čigavo bo gorivo s hoferjeve črpalke od katerega proizvajalca

Kolkor sem jaz na netu bral naj bi blo od Mola zdaj ,če to 100% drži ne vem ....... vem pa da ta firma katera ma črpalke nima nobene veze z Hoferjem .....

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jun 04, 2012 7:29 pm

Baje bo od Mola ja.
Hmm potem rabiš imet minimalno 80€ na računu in natankaš lahko maksimalno do 80€.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jun 04, 2012 8:49 pm

Ni MOL, ampak FE-trading.

Dokaz nekje z neta.

Mi je pa čuden način plačevanja - če sem prav prevedel:
1. vstaviš kartico
2. PIN koda
3. vzameš kartico
4. tankaš
5. stisneš knof za tiskanje računa

Kako to gre? Si avtomat zapomni podatke kartice in PIN ter šele na koncu tankanja odtrga?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jun 05, 2012 8:23 am

Energetik81 je napisal/-a:Ni MOL, ampak FE-trading.

Dokaz nekje z neta.

Mi je pa čuden način plačevanja - če sem prav prevedel:
1. vstaviš kartico
2. PIN koda
3. vzameš kartico
4. tankaš
5. stisneš knof za tiskanje računa

Kako to gre? Si avtomat zapomni podatke kartice in PIN ter šele na koncu tankanja odtrga?

Avtomat najprej preveri stanje tvojega računa - predavtorizacija, potem pa obračuna iztočeno količino. Podobno kot če v hotelu plačaš nočitev, kjer je treba marsikje narediti predavtrorizacijo kavcije.

Kar se tiče goriva, ta firma nabavlja gorivo pri več dobaviteljih. Verjetno kar pri vseh velikih (Petrol, MOL, OMV in ENI), tako da gorivo je iz vseh vetrov. O blagovni zmanki kot jo imajo Petrol, OMV in MOL ni za sanjati - čeprav gorivo mora vseeno ustrezati veljanim standardom. Popuste pa le izkoristite dokler so tako dobri, saj podjetje z vsakim prodanim litrom dela pošteno izgubo in je veliko vprašanje kako dolgo bo tole še šlo, ali pa se bodo popusti konkretno zmanjšali. Na dolgi rok ni pričakovati več kot cent ali dva razlike v primerjavi z velikimi. Glede na to, da je nabava goriva pri velikih ga bodo ti s prodajnimi pogoji prislili v nižanje popustov.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov