Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po jul 13, 2009 8:44 am

a_sist je napisal/-a:Pravkar sem prišel s štiridnevnega potepa po italiji in lahko samo rečem, da se slovenci po vozniški kulturi ( sploh na avtocesti ) lahko skrijemo v najbolj črno luknjo..

X3. Bil na dopustu pri sosedih in kaj opazim? Da smo največji kreteni na cesti res Slovenci... kakršna koli nesmiselna prehitevanja, prehitra vožnja ali izsiljevanja so bila izvedena z strani vozil z SLO tablico. Mene je bilo, po pravici povedano, sram. Ne vem, razno razni nemci, švicarji, nizozemci so vozili kulturno, strpno, potem pa vidiš slovenca ki rine in prehiteva za vsako ceno... kot da bi prišel od ne vem kako daleč in bi se mu mudilo na končno destinacijo.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po jul 13, 2009 4:20 pm

Zanimive izkušnje imate, jaz nisem doživel še ničesar podobnega.
Vozniški izpit imam že vrsto let in še nikoli nisem doživel ''srednjega prsta'' ali česa podobnega. In se ravno tako vozim 4x na teden v Ljubljano ali dlje.
Tudi v mojem mestu, Kočevju, sploh ne slišim takih stvari, da bi kdo to doživel.
Mogoče se tega ne dela v Kočevju zaradi majhnosti mesta, ker skoraj vsak pozna vsakega. ;)

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po jul 13, 2009 5:46 pm

matr, sm mislu da je bla dons zjutrej taista baba v golfu, kot tista na sliki prvega komentarja. reg. je bla prav tako iz kranja, samo nadaljevanje ni ustrezalo kombinaciji. je pa, isto blond baba, se zjutrej na S obvoznici uštulila med mene in saxo-ja (za mano) dobesedno na centimetre, in to na polno!

drgač je pa take svinjarije ogromno! od raznoraznih sredincev od mulčkov, ki prevažajo na sopotnikovem sedežu mamico, do bremzanja iz prehitevalnega na izvozni pas. pa vse do padalcev, ki prehitevajo luft po par kilometrov - za take bi jst na vsak kilometer na avtocestah in hitrih cestah postavil "radarje" (ali kakorkoli bi se jim že reklo), pa samo položnice domov pošilju.

aja, benz gre dol :woohoo , k****a nafta pa ne :ue :/:o:/

za vse ki se kle kurčimo, predlagam poslušanje komada od Slona in sadeža - Levi pas :D

lp

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Po jul 13, 2009 6:43 pm

Ena zgodbica iz leta 2004, ko sem bil še dokaj 'zelen' voznik.

V naselju vozim 50 km/h. Počasi dohitim avto, clio 2, ki vozi 40 km/h. Ker je bila pred nami dolga ravnina, sem se odločil prehitevat. Pri tem moram povedat, da že nekaj let ne prehitevam v naselju, če vozilo pred mano res ni ekstra počasno (kak traktor naprimer) K temu so me privedli primeri kot je ta.
Skratka, v tistem času sem vozil en polnoletni mali avtek z motorjem 1.0. Med prihitevanjem sem opazil, da je v cliu 5 ljudi. Naenkrat mi ni bilo jasno, zakaj jih ne morem prehitet, čeprav na vso moč pospešujem. Sem dokaj hitro ugotovil, da voznik tudi clia pospešuje. Vsa sreča, da se ni nič zgodilo ali pa nisem naletel na radar. V trenutku, ko sem nehal prehitevat clio in sem se raje vrnil za njim, je bila moja hitrost 90 km/h, medtem ko je on še naprej pospeševal. V naselju! :(

Tudi sedaj si ne upam trdit zase, da sem odličen voznik, a sedaj do tega ne bi prišlo, ker ga pač ne bi šel prehitevat v naselju.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po jul 13, 2009 7:38 pm

Energetik81 je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:ali pa včeraj na obvoznici (od podutika do dunajske). Dva avta na voznem pasu neki čudno vozita en za drugim, sprednji na polno bremza, zadnji se mu drži za par cm za ritjo. Se vključim ju prehitim, se postavita vsak na svoj pas in furata nekje 60 kako minuto, da se oddaljim, potem pa po gasu, jih vidim v špeglu čist skupaj, nato pa tisti na voznem pasu, ki je bil malo spredaj (mislim, da srebrna alfa 166), kak meter za mojim avtom zavije na prehitevalni pas, ravno za las mimo mene in pa za par cm pred tistega na prehitevalnem. Hvala lepa pa tako merjenje kurcev. Stopta iz avta, jih dejta na mizo pa metr v roke, usaj ne bo noben poškodovan..

Da ne rečem, da se fura človek 60 po prehitevalnem, zavestno, na obvoznici, kjer avti redno furajo vsaj po 2× več..

lp

Mene pa zanima, če v takih primerih kaj prijavite policajem? Imam tak občutek, da to noben ne dela. Imate anonimno cifro, pokličete in poveste kaj se dogaja, registrske cifre..
Če bi vsi, ki opazijo take situacije na cesti takole prijavljali, grem stavit, da bi se vedno manj bedarij pojavljalo.
Se strinjam, da se je velikokrat najbolje izognit pacientom in čimprej pozabit, ampak včasih pa to ne gre. Če ti en stopi iz avta in grozi, boš valda prijavil policiji, vsaj na anonimno cifro.
Hvala bogu take hude situacije še nisem doživel, se mi je pa vse sorte že dogajalo.

Aja, da še malo pojamram o kulturi - očitno obstajata na SLO cestah le še 2 večji skupini voznikov - taki ki vozijo občutno prepočasi, sanjajo, speljujejo ko crknjen konj; v drugi so pa taki, ki mislijo da sedijo v F1, vozijo 30% hitreje od omejitev, se limajo na rit in prehitevajo na nemogočih mestih.
Takih, ki zmerno speljejo takoj pri zeleni, ki takoj zmerno pospešijo na potovalno hitrost in se držijo omejitev tako na regionalkah kot v naseljih, je zelo malo. In voziti za/pred takšnimi je užitek.

Jaz sem prijavil takega idiota dvakrat v roku pol ure na 113, ne na anonimno cifro. Boli jih k***c grdo rečeno. Rekli so mi, da bodo ukrepali, ko bo kaj narobe. Tolk o temu in tolk o plavih "angelih" varuhih. :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Po jul 13, 2009 7:47 pm

Ja lazje je stat za vogalom ap pa na parkingu in pisat poloznice nepripetim voznikom (se mi je zgodilo v tivoliju na parkingu).

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po jul 13, 2009 10:19 pm

Majand je napisal/-a:Ja lazje je stat za vogalom ap pa na parkingu in pisat poloznice nepripetim voznikom (se mi je zgodilo v tivoliju na parkingu).

al pa čakat kdaj bo kdo šel preko ceste kjer ni prehoda :twisted:

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a Prezioso To jul 14, 2009 8:11 am

kar se tiče divjanja po cestah, sem opazil največ norcev z LJ targo

lp

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 To jul 14, 2009 9:04 am

Še izkušnja mojega prijatelja:

Po J ljubljanski obvoznici je prehiteval tovornjake s približno 130-140km/h, nakar se mu za ritjo prilepi črn bmw 5 in mu začne blendati in prižigati meglenke.
Kolega bi se lahko umaknil na vozni pas med tovornjake, ampak se iz principa ni hotel, saj ni vozil pod omejitvijo tovornjaki so šli pa okoli 100.
Ko pride končno mimo vseh tovornjakov se umakne na vozni pas, češ, naj gre že mimo če se mu mudi.
Voznik bmw-ja pa pripelje vzporedno z njim, sovoznik odpre okno in razbije kolegovo ogledalo,...potem pa gasa naprej.
V avtomobilu so seveda bili trije ali štirje mulčki, ki so verjetno fotru vzeli avto in se šli ganjat po obvoznici.

Pa še ena moja, ko sem vozil še v avtošoli...
Sem se vozil po Ljubljanski obvoznici ( nekje pred izvozom koseze ) in je bila gužva ( ravno toliko da smo se premikali) in mimo mene po odstavnem pasu prileti Range Rover, ki sigurno ni vozil manj kot 100km/h.
Četudi je bil kakšne 500m naprej izvoz, takšno početje še zdaleč ni upravičeno, sploh pa ne s tako hitrostjo.

Nevem zakaj prijatelj ni poklical takrat policije, jaz je pa tudi če nebi vozil takrat v avtošoli verjetno nebi, ker nisem videl registrske številke.

kurent
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a kurent To jul 14, 2009 9:59 am

Zakaj dosti voznikov misli, da če malce hitreje pospešim da hočem dirkati z njimi? Potem pa slišim tudi od svojih prijateljev kako nesejo boljše avtomobile...ki pa sploh niso tekmovali... :?

Tržaška cesta v Mariboru, sem na levem pasu pred semaforjem. Hočem čez par sto metrov zaviti desno tako da mislim bolj zategniti da bom lahko šel na desni pas in hitro še zavil desno in nikogar oviral. Zelena se prižge, jaz zategnem, desni smernik, pogledam mrtvi kot in tam je Honda z punim gasom. Ni bilo drugega kot da spustim gas in Honda oddrvi mimo. Verjetno se je potem hvalil kako je nesel eno Mazdo da je raje kar pobegnila v stransko ulico. :lol:

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 To jul 14, 2009 11:05 am

kurent je napisal/-a:Zakaj dosti voznikov misli, da če malce hitreje pospešim da hočem dirkati z njimi?

Tudi v Lj jih je veliko, ki bi radi dirkali. Skoraj vsak dan naletim na koga, če sem prvi na semaforju. Nabijanje gasa, pogledovanje proti meni... in zanimivo, imam dizel karavana, ki mu niti slučajno ne pritičejo kurjenje gum in nabijanje v blokado.

Jaz v teh primerih dam človeka čisto na ignore in speljem kot star ata. Pa naj kuri bencin in gume, če mu je to v veselje. Tako ali tako se pri naslednjem semaforju spet srečamo in če imam srečo on stoji, jaz pa se odpeljem mimo, ker ravno ujamem trenutek, ko se prižge zelena. Izraz na njegovem obrazu v tem primeru je priceless :D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jul 14, 2009 7:10 pm

Še kakšna zgodba od Elvirja VR6 nam manjka. :D Kje je legenda.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po jul 20, 2009 5:37 pm

kulture v Slo in na HR je ni, preprosti razlog, predolgo so se nekateri vozili s skiroji in ukradenimi kolesi, potem pa naenkrat avto in glej ga zlomka, pojdi s ceste jaz prihajam. Prepričani bodite, da ti skirofarerji v tujini tega nebi počenjali. So pač riti.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po jul 20, 2009 7:28 pm

še ena nova izkušnja...danes po severni obvoznici ob največji gužvi tip s dizl cliom, mislm, če ni naredil kolone 2 km dolge pol sem jaz slon, očitno je misl da ima najmočnejši motor, bilo je pa ravno obratno :!: če to bereš, saj avto pa že gre več kot 70, ne?
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po jul 20, 2009 10:08 pm

Jerch_ je napisal/-a:marsikaj se dogaja. predvsem pa opažam nekaj tipičnih sindromov (ker vozim vedno s pomočjo tempomata- ko ga imam).
1) ker imam nekaj na strehi, me ljudje smatrajo avtomatično za počasnega. kar je ok, če le nebi po prehitevanju spet vsi zmanjšali in imeli z mano konjskih dirk..

He,he! Nekaj podobnega se tudi meni stalno dogaja. Redno uporabljam tempomat, kar pomeni, da imam stalno enako hitrost nastavljeno na omejitev določene ceste. Ker imam tovorni avto so ljudje prepričani, da je pred njim okoren tovornjak, ki se vleče, kot smrkelj zato me stalno prehitevajo in, ko me prehitijo začnejo voziti počasneje, kot jaz in me prisilijo k zaviranju in izklopu tempomata. In potem tisti, ki so še za mano mislijo, da sem jaz kriv za zaviranje in me še ti začnejo prehitevati in tako naprej stalno vsi zaviramo in nastane kolona namesto, da bi se vsi lepo peljali po omejitvi. Zgodi se tudi, da me kdaj kdo ne more dovolj hitro prehiteti ali pa je med mano in avtom pred mano premalo prostora, da bi se vključil nazaj na naš vozni pas, ko se po nasprotnem pasu že bližajo avtomobili. Potem začno živčno trobit čes kaj se grem zakaj ga ne spustim naprej, da kao pospešujem!! Naj še enkrat povem vozim s tempomatom in zaradi takih debilov ne mislim stalno zavirat čeprav sem parkrat res moral saj bi drugače zelo hudo pokalo! V zahvalo potem dobim dvignjen sredinec pa take fore, sem pa tja.

@Jerch
Drugače pa zelo dobro napisan ves tvoj post.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po jul 20, 2009 11:14 pm

všeč mi je stavek "pa take fore" :D

sicer pa verjamem da imate tovornjakari kar dosti za povedat. če so tovornjaki med sabo blizu, jaz pa prehitevam.. zadaj en b**** hoče mene prehitet... pol je res nevarno da se rinem med tovornjake

res ne razumem ljudi. a mamo res toliko VIP ljudi ? jaz prekoračim dovoljeno hitrost za 20km/h in prehitevam... za mano pa en ko misli ne vem kaj.

kaj hodi po glavi takim ljudem ? to me res zanima

sem pa že doživel da sem bil sovoznik... voznik na prehitevalnem prehiteva tovornjake.. zadaj pa prileti en norc ki sveti, trobi... in kaj naredi voznik ? upočasni na max. dovoljeno hitrost :lol: :lol: onemu zadaj se je itak vtrgalo

zanimivo da ljudje niso sposobni voziti po pravilih. vsak ima svoja pravila. samo zapomnite si: do prve nesreče ali prvega radarja. od takrat naprej velja CPP ;)

pa srečno in varno vožnjo vsem.

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin Po jul 20, 2009 11:31 pm

miha7889 je napisal/-a:Še izkušnja mojega prijatelja:

Po J ljubljanski obvoznici je prehiteval tovornjake s približno 130-140km/h, nakar se mu za ritjo prilepi črn bmw 5 in mu začne blendati in prižigati meglenke.
Kolega bi se lahko umaknil na vozni pas med tovornjake, ampak se iz principa ni hotel, saj ni vozil pod omejitvijo tovornjaki so šli pa okoli 100.
Ko pride končno mimo vseh tovornjakov se umakne na vozni pas, češ, naj gre že mimo če se mu mudi.
Voznik bmw-ja pa pripelje vzporedno z njim, sovoznik odpre okno in razbije kolegovo ogledalo,...potem pa gasa naprej.
V avtomobilu so seveda bili trije ali štirje mulčki, ki so verjetno fotru vzeli avto in se šli ganjat po obvoznici.

Izslediu mulce pa jih nalomu k prasce. Ali pa vsaj zapisal reg. številko pa prijavil policiji :)

Sicer imam podobno prigodo z ogledalom. V naselju kjer živim ni pločnikov ampak je ena velika cesta (za dva avta pa kakega s pešhondo). Zapeljem iz dvorišča in cca 50m naprej vidim babico pa dedija, ki se lepo počasi sprehajata čez pol ceste. Prehiteti ju nisem mogel, ker je nasproti prihajalo vozilo, ki je pravtako imelo pešca pred sabo (ta je vsaj ob robu ceste hodil). No pripeljem počasi po svojem pasu v upanju, da se bo tako kot vsak pešec umaknil tam, kjer mu je mesto (kar pa ni na sredini ceste). Začne dedi neki pizditi in v tem času babi užge po ogledalu toliko, da se ta "nalomi" in "pospravi" v svoj položaj. Sekunda ni minila sem že biu uzuni in pizdiu nad njiju, kaj jima ni jasno. Dedi je ves pogumen grabil za mobitel in grozil s policijo. Babi je po tem, ko sem planil ven iz auta bila prestrašena ko cucek v dežju. V tistem sunku adrenalina in šoka sem izgovoril marsikaj ampak tudi če pomislim dobro nebi drugače ukrepal. Po kaki minuti sem odpeljal naprej, saj me je bilo strah, da ju nebo infakrt od mojega dretja (že tako sta bila stara ene 50-60let). Kolegica mi je samo rekla, da me nikoli ni videla tako besnega.
Vidimo tudi, da pešči niso ravno kulturni na cesti...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po jul 20, 2009 11:31 pm

cruiser1 ti si ziher požigalec :lol:

jaz še nisem doživel srednjega prsta, sem pa se že skregal čez šipo ker eni pač nevejo kak vozit po krožnem, jaz pa ko sem noter itak nebom ustavil pa če sesujem cel avto.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po jul 20, 2009 11:32 pm

Haha hvala bogu da nimam izpita za avto čes kake 3 leta se vidmo na cest že zdej kot sovoznik vidm mudele, ki so med nebom in zemljo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 21, 2009 12:47 am

Sam imam mal drgačno zadevo. Že nekaj časa nazaj sem se vozil po stari dolenjki (ivančna gorica - žužemberk) ponoči in v dežju (bil je kr dober naliv), pa se mi je na rit prilepil suzuki swift z meglenkami in dolgimi lučmi, vozil je okol 3 do 4 metre za mano. Nekaj časa vozi tako za mano in mu prižigam meglenko, večkrat, da bi ga opozoril na dolge luči in meglenke. Pa po ene desetih kilometrih tipu še vedno ne kapne, da mi sveti in me s tem ovira. Prideva tako do vasice Krka, kjer je 90 stopinjski ovinek. Cesto poznam na pamet in sem vedel, da če zapeljem naravnost, je naprej njiva(na katero skočiš s kakega metra višine). Pri ene 80 vklopim pogon na vsa 4 kolesa in se odpeljem naravnost na njivo. Tipček v swftu pa direkt za mano. Jaz sem se iz sveže zorane in totalno namočene njive odpeljal, on pa je ostal tam. Malo naprej sem se ustavil in gledal prizor, kako se matra, da bi avto spravil nazaj na cesto. Po ene pol ure je poklical AMZS in so ga prišli povlečt ven iz blata, ter ga naložil na avtovleko. Drugi dan je bil v njivi še njegov prednji odbijač in en polomljen prag.

Ta naslednjič sigurno ne bo več vozil3 do 4 metre za ritjo nobenemu, pa tut meglenke in dolge luči bo najbrž ugašal takrat ko bo potrebno.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov