Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii To sep 01, 2009 10:38 pm

No situacija z današnjega dneva, pa mi povejte ali bi frajerja prijavili ali ne. Jaz ga nisem, ker je zavil na petrol če pa bi vozil za mano bi pa ga.

Vozim za enim karavanom pasatom, mož sedi sam v avtu. Pridemo iz rondoja, omejitev 90, ravnina ene 200m ali še kaj več. Jaz ga prehitim, on stopi po gasu ko ga prehitevam tako da ga ne morem normalno prehitet. Po nekaj deset metrih me ne spusti noter na moj pas. ko mi ze zacne vozit nasproti avto se le umakne, da porinem avto vmes za drug avto. Mi trobi, blenda, maha. Mu pomahan z roko, ce je normalen in ga ignoriram naprej. Vozimo nekaj km naprej po cesti, on mi visi za ritjo, blenda jaz ga enostavno ignoriram naprej. Si pravim, ko pride naslednja šansa, prehitim naslednjega voznika pred mano in se rešim tega kretena. No na srečo pride semafor, rdeča luč. Se frajer postavi zraven mene, mu dam šipo dol, še preden kaj rečem me začne nadirat koliko je omjitev pa kaj se grem, mu rečem da je omejitev 90 in da nisem ogrožal nikogar. pa mi odgovori da on je na sihtu, da se mu nikamor ne mudi, zakaj morm to delat ce sm normalen itd.. mu rečem, da nism nc narobe naredu. se prižge zelena in se odpeljem. on za mano mi še par km vozi 1m za ritjo, ko že ratajum živčen in mi že malo manjka, da ustavim in mu posvetim par kozjih molitvic opazim, da medtem, ko vozi za mano, da i**** gladko pije laško v avtu. Ravno ko sme ga hotel prijaviti da mu dajo malo za pihat, pa zavije na petrol. Tako, da si tudi registracije nisem si zapomnil, vem samo da je bil celjan.

Torej, kaj bi vi naredili. Jaz naslednjič 100% ga prijavim, da se spravi take idiote s ceste. Se mi neda ukvarjat z takimi imbecili, če bo pa pameten pa naslednjega še tako kot nebivedu z dvigalko nalomim.

Lp, Gapi

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 01, 2009 10:44 pm

eni res niso za na cesto...

in če bi se poskrbelo da s take kretene spravi s ceste bi bile ceste uporabnikom prijaznejše...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr sep 02, 2009 7:41 am

Zdaj ne metat v isti koš one: Ki so pijani, vozijo napačno itd ali pa kot smo napisali v tem primeru JA!

Ne pa če kdo hitro pelje, pa prehiti 3 avte naenkrat ali pa nevemkaj. Čisto odvino od situacije. Imaš pa pacijente ki vozijo ko po jajcih, delajo kolone. (danes zjutraj) Kangoo, za njim 20 avtomobilov. On pa se je za skuterjem vozil, v nasprotno smer gužva in kaj preljali smo se pač 60 skozi tudi tam ko je omejitev 90 ali pa 70... Ko pa je bilo 50 pa je tip za ''vska slučaj'' peljal 35-40km/h... Vglavnem katastrofa. Pa kaj naj zda kličem policijo zato? Dajte no.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 02, 2009 9:04 am

gasy je napisal/-a:No situacija z današnjega dneva, pa mi povejte ali bi frajerja prijavili ali ne. Jaz ga nisem, ker je zavil na petrol če pa bi vozil za mano bi pa ga.

Vozim za enim karavanom pasatom, mož sedi sam v avtu. Pridemo iz rondoja, omejitev 90, ravnina ene 200m ali še kaj več. Jaz ga prehitim, on stopi po gasu ko ga prehitevam tako da ga ne morem normalno prehitet. Po nekaj deset metrih me ne spusti noter na moj pas. ko mi ze zacne vozit nasproti avto se le umakne, da porinem avto vmes za drug avto. Mi trobi, blenda, maha. Mu pomahan z roko, ce je normalen in ga ignoriram naprej. Vozimo nekaj km naprej po cesti, on mi visi za ritjo, blenda jaz ga enostavno ignoriram naprej. Si pravim, ko pride naslednja šansa, prehitim naslednjega voznika pred mano in se rešim tega kretena. No na srečo pride semafor, rdeča luč. Se frajer postavi zraven mene, mu dam šipo dol, še preden kaj rečem me začne nadirat koliko je omjitev pa kaj se grem, mu rečem da je omejitev 90 in da nisem ogrožal nikogar. pa mi odgovori da on je na sihtu, da se mu nikamor ne mudi, zakaj morm to delat ce sm normalen itd.. mu rečem, da nism nc narobe naredu. se prižge zelena in se odpeljem. on za mano mi še par km vozi 1m za ritjo, ko že ratajum živčen in mi že malo manjka, da ustavim in mu posvetim par kozjih molitvic opazim, da medtem, ko vozi za mano, da i**** gladko pije laško v avtu. Ravno ko sme ga hotel prijaviti da mu dajo malo za pihat, pa zavije na petrol. Tako, da si tudi registracije nisem si zapomnil, vem samo da je bil celjan.

Torej, kaj bi vi naredili. Jaz naslednjič 100% ga prijavim, da se spravi take idiote s ceste. Se mi neda ukvarjat z takimi imbecili, če bo pa pameten pa naslednjega še tako kot nebivedu z dvigalko nalomim.

Lp, Gapi

Imel sem nesrečo zaradi takega primerka (11 let nazaj), ker je tip vozil 30 po ovinkih in po ravnini, ko sem ga hotel prehitet, me je spustil da sem prišel ob njega, potem pa po gasu in me ni pustil nazaj na moj pas (tudi ko sem jaz zabremzal, je tip zabremzal). Ko je prišel pa ovinek je pa njega odneslo na moj pas, jaz pa namesto vanjga, sem šel iz ceste in naredil totalko. Tipček je z mesta nesreče potem zbežal, bilo je pa na hrvaškem, tip je bil pa slovenec - naslednji dan se je njegov avto že prodajal v firmi v kočevju in novi lastnik (firma) ni hotel izdati kdo je bil prejšnji lastnik avta.
Zato za takega takoj ob prvem poizkusu - ko ga hočem prehitet in on pospeši - pokličem policijo, pa naj se je*be policija z njim, ker men vem da bi se strgal in bi ga "reveža" sigurno zrinil iz ceste, pa še kej bi mu naredil (kar bi jaz potem obžaloval in plačeval še dolgo), tako da raje zadiham in vzamem telefon, pa pokličem 113.

Imam pa še novo tehniko povečevanja varnostne razdalje (tistega za mano) - zapeljem na obcestni pesek (bankino) z desnima gumama in pohodim gas do konca (na terencu se nič ne pozna ko zapelješ iz asfalta na pesek in je avto stabilen) - gume na terencu so orenk narezane in začnejo metat pesek nazaj na avto za mano - zelo hitro je za 2 do 3 avte varnostne razdalje za mano ali pa še več, če so večji kamni. To prakticiram povsod, koder se mi kdo preveč na rit nalima in tudi po parih bremzanjih in manjšanju hitrosti noče povečat varnostne razdalje.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr sep 02, 2009 10:03 am

Drugje take prijave delajo:

http://www.youtube.com/watch?v=nghau2LfjmE
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr sep 02, 2009 10:34 am

Drugje je to stvar kulture, odgovornosti, če ne celo dolžnosti voznika.
Pri nas se tega ne razume, da je za splošno dobro pomembno, da se idiote skine s ceste in tudi izloči iz družbe, če ne razumejo prvič ali drugič.
Problem pa je predvsem v policiji. Reveži so tako mizerno plačani, da se jim ne da z ničemer ubadat, kar je razumljivo.Tu je potreben dobršen delež samoiniciative policistov, da sankcionirajo vsako mamico z gsm-om v roki in vsakega divjaka v naselju. Samoiniciative je med našimi policaji, razumljivo, zelo malo.
To posledično pomeni, da se lahko na cesti "pederisaš" (oprostite izrazu), kolikor ti srce poželi, v 95% brez posledic.

Če ni sankcije, (ozr. je malo verjetnosti, da jo fašeš), potem tudi pravno pravilo nima učinka. Enostavno kot pasulj s klobaso.
Pa lahko kazni dvignejo na 10.000€. Bo folk pač bežal pa bo še večje sranje...

Ne rabimo več radarjev, rabimo AKTIVNE policiste na cesti, bolj zaleže ustno opozorilo ali osebno vročena kazen, kot pa položnica po pošti. Pa smo spet pri inkasantstvu...začaran krog......Vlačič pa Kresalka pa itak ne bosta nič pametnega naredila.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr sep 02, 2009 10:45 am

Ja če bi bili naši policaji bolj aktivni bi bilo fajn. Ampak ker majo plače nesorazmerne z njihovim delom, potem ko pa že dobijo denar ga pa zmečejo v neke avte, na nekaterih policijskih postajah pa še za jebeno milo v WCju nimajo, službeni čevlji so sanje ampak važno da se šef vozi okol s Touaregom.

Pa da ne bo kdo narobe razumel posnetka, to ne pomeni zdej da se gre v grm in kliče za vsazga ki ne ustavi pred stop znakom na prazni cesti, ampak z občutkom.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Sr sep 02, 2009 11:20 am

Sem klical enkrat na policijo ker se en s Cliotom z MB registracijo od Šmarja proti šentjurju peljal 40-60km/h kjer je omejitev 90km/h in seveda za sabo naredil ogromno kolono in so vozniki osebnih avtomobilov morali nevarno se med tovornjake vrivat ki so se za njim nabrali, oni na centrali pa mi reče, da se more voznik sam umaknit, da oni tu ne morejo nič naredit.

Pa kolk jz vem je kazen za takšno vožnjo.
TIGR

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Sr sep 02, 2009 11:54 am

nekje sem slišu da lahko voziš do 50% počasnej kakor je omejitev da nisi v prekršku.
naj kdo popravi, kr se ne spovnem, sam mislim da je blo na forumu omenjeno nekaj časa nazaj

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr sep 02, 2009 12:40 pm

Prav imaš, na žalost. Tak zakon omogoča egoizem in kretenizem določenih voznikov, je definitivno povod za nevarne situacije. Še en dokaz, da ni vse, kar je legalno tudi legitimno.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 02, 2009 1:16 pm

tads je napisal/-a:nekje sem slišu da lahko voziš do 50% počasnej kakor je omejitev da nisi v prekršku.
naj kdo popravi, kr se ne spovnem, sam mislim da je blo na forumu omenjeno nekaj časa nazaj

Ja pa sej smo že 100x napisal - lahko voziš tako, ampak če za to nimaš vzroka, se moraš na vsakem primernem mestu umakniti, če imaš kolono za sabo (>3 avte).

Če greš pa pod 50% omejitve, velja pa enako, samo da moraš imet še 4 utripalke prižgane, pa umaknit se moraš vedno, ko je možnost.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr sep 02, 2009 1:33 pm

gasy je napisal/-a:No situacija z današnjega dneva, pa mi povejte ali bi frajerja prijavili ali ne. Jaz ga nisem, ker je zavil na petrol če pa bi vozil za mano bi pa ga.

Vozim za enim karavanom pasatom, mož sedi sam v avtu. Pridemo iz rondoja, omejitev 90, ravnina ene 200m ali še kaj več. Jaz ga prehitim.....

ej. 200 metrov ravnine. a ga moraš prehitevat ? moraš bit frajer ?

normalno da ljudi razkuriš s takimi

komaj čakam da policija počisti divjake s ceste

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr sep 02, 2009 2:16 pm

a4 je napisal/-a:

Vozim za enim karavanom pasatom, mož sedi sam v avtu. Pridemo iz rondoja, omejitev 90, ravnina ene 200m ali še kaj več. Jaz ga prehitim.....

zakaj pa ga ne bi prehitel? ravnica,varno je,normalno da prehitiš takšnega. jst takoj pomislim: če po ravnem tako vozi,buhvej kaj bo šele po ovinkih.

in ne vem zakaj folk živčn rata če jih prehitiš. so počasni in nekdo je pač hitrejši.

pol ti pa stara mamca reče da že 40 let vozi pa še nobene nesreče ni mela. ja valda,zarad nje in njene prepočasne živcirajoče vožnje je pa že 5 mrtvih verjetno.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Sr sep 02, 2009 2:36 pm

a4 je napisal/-a:

V 200m pa res ni problem prehitet če se oni počasi pelje.
TIGR

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr sep 02, 2009 3:06 pm

lenivec je napisal/-a:je problem če maš avto z najbol švoh mašino ki obstaja v ponudbi.
in 3/4 je takih avtov slo. zato je pa tolko ogorčenja pri takih prehitevanjih, ker tistih 60 konjičev na 1400 težkem avtu ne zmore prehitet niti v 1km ravnini

sej ni čudno pol da se zgražajo ko priletiš mimo, če si ne znajo predstavljat da so razlike med 100,150,200 konjskimi avti. pa med 175 in npr. 225 gumami.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Sr sep 02, 2009 3:16 pm

a4 je napisal/-a:

Me policija ne more počistit z ceste, ker tam ko sem prehiteval nisem šel čez omejitev ( je frajer vozil tako počasi, da mi tudi ni blo treba iti čez omejitev), da se razumemo če bi vozil normalno ga ne bi prehiteval ;) , bila je črtkana črta in ogrožal nisem nobenega. . Toliko v vednost in kaj zdaj ne smem nobenega prehiteti, če pa ga pa sem že norec?!? Nisem ogrožal ne njega, ne nikogar ki bi vozil proti meni in navsezadnje tudi sebe ne. Zdaj ne vidim tu problema? Se mi je mudilo, njemu se ni. Sem ga prehitel in nadaljeval svojo pot. Zdaj sem pa divjak in ostalo, zaradi takih ki majo tako razmisljanje pa so pizdarije na cesti...

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr sep 02, 2009 3:31 pm

ne vem zakaj ga ostali branite...

saj je sam povedal: mudilo se mu je

oni ti je pa samo pokazal da se ne rabiš delat frajejra pa da njegov avto tud dobro potegne

sicer pa če je šel na bencinsko... :lol: je ziher počasi pospeševal :lol:

policisti te lahko dobijo če se ti bo še naprej tako mudilo na cesti :lol:

pa čimveč varnih kilometrov

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Sr sep 02, 2009 3:54 pm

lenivec je napisal/-a:je problem če maš avto z najbol švoh mašino ki obstaja v ponudbi.
in 3/4 je takih avtov slo. zato je pa tolko ogorčenja pri takih prehitevanjih, ker tistih 60 konjičev na 1400 težkem avtu ne zmore prehitet niti v 1km ravnini

in takšni so najbolj pogumni, ter največ prehitevajo :x

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr sep 02, 2009 3:57 pm

Prehitet morač čimhitreje in čimbolj varno! Je pa razlika če nekdo prehiteva z 60 konji nekdo pa z 250 konji...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Polo78 in 2 gostov