Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vam domače ali druge živali delajo škodo na parkiranem vozilu?

Da.
35
40%
Ne.
53
60%

Skupaj glasov : 88

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr sep 02, 2009 3:20 pm

cruiser1 je napisal/-a:[
Kaj pa psi, ki ščijejo po feltnah? To dva sosedova cucka pri nas kar pogosto počneta. Pa dostikrat še komu uide pes pa potem ščije po vseh avtomobilih in serje po MOJI zemlji. Najbolje, da jih zastrupim! Kajne? Dej zamislite se mal nad sabo :roll:

Psi v naseljih NE smejo biti spuščeni! Tudi iztrebke morajo lastniki pobrat.

http://www.siol.net/slovenija/aktualno/ ... d_psi.aspx

Če se to večkrat dogaja prijavi na Policijo, reci da se majhni otroci bojijo teh psov ;)

Še en nasvet:
Fizično nasilje ni dovoljeno, ampak če lastnik ''slučajno'' stopi na drek od svojega psa.... :roll: teh lastnikov in psov ni bilo več u moji ulici :lol:
Zadnjič spremenil Pero, dne Sr sep 02, 2009 3:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Sr sep 02, 2009 3:21 pm

Kaj pa kaj takega? Sem zasledil nekje na netu da se prodaja, nisem pa sprobal osebno. Lahko pošljem tudi podatke iz oglasa ven če koga zanima.

Naprava zaščiti območje ali predmete pred psi in mačkami. Primerna je za uporabo tako v notranjih prostorih kot zunaj. Ultrazvočno valovanje je za človeka neslišno, za pse in mačke pa izredno neprijetno, zato se območja, ki ga pokriva (do 11 metrov v vse smeri), na daleč izogibajo.

Odganjalec ima možnost delovanja na več načinov. Ko IR senzor zazna gibanje začne oddajati ultrazvočne signale in s tem žival nemudoma odžene. Sam uporabljam "preventivno" oddajanje signalov na določen sekundni interval, tako da se žival sploh ne približa mestu, kjer nima kaj iskati.

Naprava ima možnost delovanja na baterije, kot tudi priklop na elektriko z omrežnim napajalnikom. Odganjalec se je izkazal za izredno zanesljivega, saj živali na lep način nauči kam smejo in kam ne, nas pa reši odvečnih skrbi ter nereda, ki ga pustijo za seboj. Priložena slovenska navodila.

Kot zajemanja (IR senzor): 90°
Dimenzije: 15,5 x 7,8 x 6,4 cm
Teža: 230 g

Cena: 33€

Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr sep 02, 2009 3:31 pm

Pero je napisal/-a:
Psi v naseljih NE smejo biti spuščeni! Tudi iztrebke morajo lastniki pobrat.

http://www.siol.net/slovenija/aktualno/ ... d_psi.aspx

Če se to večkrat dogaja prijavi na Policijo, reci da se majhni otroci bojijo teh psov ;)

Še en nasvet:
Fizično nasilje ni dovoljeno, ampak če lastnik ''slučajno'' stopi na drek od svojega psa.... :roll: teh lastnikov in psov ni bilo več u moji ulici :lol:

Pa saj v glavnem hočem povedat, da je vsak problem možno rešit na nek normalen in human način.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr sep 02, 2009 3:37 pm

Da ne bi res kdo zastrupljal živali :evil: :evil: !!!!
Meni je mačka s tačkami poštempljala komplet avto. In kaj sem naredu? Nič! Jezil sem se nase ker sem jo po nepazljivosti zaprl v garažo. :lol: :lol:
Upam, da tisti, ki bo zastrupil kako živalco naleti na "pravega" lastnika. Jaz svojega psa čuvam in pazim kaj dela. Da pa zvem, da mi ga je nekdo zastrupil... Grem sedet na Dob 100%. :twisted:
Zamislite se nada seboj!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr sep 02, 2009 4:05 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Pa saj v glavnem hočem povedat, da je vsak problem možno rešit na nek normalen in human način.

Mislim da se strinjava.

Ampak se mi je dejansko že zgodilo da stojim na ulici, pa gre lastnik mimo mene, pes se userje 5 m pa gresta naprej. Kljub opozorilu se dela neumnega da to ni res, pa grem proti lastniku ali lastnici, povem kaj se bo zgodilo, potem pa le začne vlečt vrečko. :)

Pa niso vsi taki, večina jih pospravi za sabo, čeprav se še vedno vidi vsako tolko drek sredi trave ali direkt na pločniku.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr sep 02, 2009 4:18 pm

Pero je napisal/-a:Še en nasvet od lastnika mačkov. Mački označujejo (nekastrirani z uriniranjem, kastrirani se pa samo z glavo drgnejo) in označijo svoje teritorije in imajo dobro razvit vonj.

Priporočam ti da okoli celega avta (pod pragovi in odbijači in koloteki) spodaj namažeš. To bodo sigurno zavohali.

Pa previdno probaj na manj vidnem delu da nebo kaj trajno poškodovalo lak ali plastiko. Bo še več škode kot par mačjih tac na avtu.

Bolj mažeš z nekimi čudnimi vonji, bolj mačka ščije, da to prekrije :lol:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr sep 02, 2009 4:27 pm

eljuero je napisal/-a:
Bolj mažeš z nekimi čudnimi vonji, bolj mačka ščije, da to prekrije :lol:

Se nebi strinjal, obstajajo vonji ki so jim odvratni (kot meni vonj po vampih) :D

Sicer pa če ima kdo probleme z uriniranjem mačkov je treba tisti del ornk oprati, pa prešpricati s čem ki prekrije preostali vonj.

Sem se pa spomnil ideje: gume od avta naj vsak večer premaže s špehom, se bojo svetile bolj kot od glicerina, pa še maček bo celo noč spodaj namesto na haubi :D

Joke ;)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr sep 02, 2009 5:49 pm

gasy je napisal/-a:Kaj pa kaj takega? Sem zasledil nekje na netu da se prodaja, nisem pa sprobal osebno. Lahko pošljem tudi podatke iz oglasa ven če koga zanima.

Naprava zaščiti območje ali predmete pred psi in mačkami. Primerna je za uporabo tako v notranjih prostorih kot zunaj. Ultrazvočno valovanje je za človeka neslišno, za pse in mačke pa izredno neprijetno, zato se območja, ki ga pokriva (do 11 metrov v vse smeri), na daleč izogibajo.

Odganjalec ima možnost delovanja na več načinov. Ko IR senzor zazna gibanje začne oddajati ultrazvočne signale in s tem žival nemudoma odžene. Sam uporabljam "preventivno" oddajanje signalov na določen sekundni interval, tako da se žival sploh ne približa mestu, kjer nima kaj iskati.

Naprava ima možnost delovanja na baterije, kot tudi priklop na elektriko z omrežnim napajalnikom. Odganjalec se je izkazal za izredno zanesljivega, saj živali na lep način nauči kam smejo in kam ne, nas pa reši odvečnih skrbi ter nereda, ki ga pustijo za seboj. Priložena slovenska navodila.

Kot zajemanja (IR senzor): 90°
Dimenzije: 15,5 x 7,8 x 6,4 cm
Teža: 230 g

Cena: 33€

Slika

33€ sigurno, to moram že en dan delat... to mi bo kupil latnik živali če že, sam pač nebom zapravljal po nepotrebnem :roll:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če sep 03, 2009 1:47 pm

NejcZ je napisal/-a:33€ sigurno, to moram že en dan delat... to mi bo kupil latnik živali če že, sam pač nebom zapravljal po nepotrebnem :roll:

Po tem kako te motijo mački in ostale zverine sklepam, da veliko vlagaš v nego avtomobila. Razni šamponi, poliranje...zdaj ti je pa teško še teh 33eur dati za avto? Če ti je to preveč potem tvoj avto že ni toliko vreden in ni nič hudega, če maček leži na njem. Lahko se pa res probaš z lastnikom živalce zmenit, da on prispeva za nakup. Nikoli ne veš.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če sep 03, 2009 3:42 pm

lenivec je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=CQLbwOhdMG0&eurl=http%3A%2F%2Fwww.detailingworld.co.uk%2Fforum%2Fshowthread.php%3Ft%3D132255%26highlight%3Dsoft-top%26page%3D2&feature=player_embedded

po besedah avtorja posnetka mačke ni več bidel an avtu

Zafrustriran k r e t e n z spimpanim avtom.

(komentar ni namenjen uporabniku foruma Lenivcu)
Zadnjič spremenil Pero, dne Če sep 03, 2009 5:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 03, 2009 3:45 pm

lenivec je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=CQLbwOhdMG0&eurl=http%3A%2F%2Fwww.detailingworld.co.uk%2Fforum%2Fshowthread.php%3Ft%3D132255%26highlight%3Dsoft-top%26page%3D2&feature=player_embedded

po besedah avtorja posnetka mačke ni več bidel an avtu

haha,še premalo jo je polil :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če sep 03, 2009 5:07 pm

Bom očitno moral tud sam vrečko popra vsipat na avto danes, če res kaj pomaga. Kupiš si avto brez praske, pol pa ti po dveh večerih sosedov maček pokrampa haubo.
Če je komu vseeno za take stvari, meni ni.

Prasec, kot da je vohal, da sem kupil nov avto, ker na prejšnjega ni hodil ležat. :evil:
Al ga bom pa zvezal na avto od njegovega lastnika, pa naj krampa.

Bo si še skusil, kak je hodit v mojo koruzo srat :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če sep 03, 2009 6:10 pm

Če pa je tak fajn po frišnem dišal pa junfer je še bil, nekaj novega in si je pač prisvojil najlešo/najlepšega v ulici .... tolažba no :D

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če sep 03, 2009 6:40 pm

Še en mačk bo šol zgleda.. fotru je zanč en notr v avto šol.. kake volje je bil ne rabim razlagat :lol:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če sep 03, 2009 6:53 pm

Mah saj v bistvu se mi smilite, ker ste tako ubogi in hudobne mačke vam še bolj grenijo življenje. Prav vam je! :EE

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če sep 03, 2009 7:36 pm

ne vem no sej je sam avto, sej vam macek ni mame posilil :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Če sep 03, 2009 8:50 pm

kako moreš popraskan avto sploh primerjat s posilstvom in to mame...mislim ej sick!!!

zakaj eni ne dojamete, ne gre se za ljubezen do pleha, ampak zakaj bi moral met popraskan avto?! sploh če je nov ali negovan ali pa je star pa zgleda kot nov..
eni avto čuvamo, eni ga negujejo tko, da ga skos polirajo pa voskajo pa ne vem kake žaube dajo gor na njega,pol ti pa mačk popraska havbo ker ni mogel čez blatnik gor splezat...itak, da si jezen...
to je isto dam primer, pes ti kavč raztrga, pa naj ga, a kavč nov..a to bi blo pa ok? mislim, da bi znoru vsak..

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Medicius Pe sep 04, 2009 12:27 pm

V vednost glede popra. Sem ga posipal po predpražniku kjer maček rad leži in nima NOBENEGA učinka saj le ta veselo drema na njem. Za gel pa tudi lahko povem, da ne pomaga saj sem ga namazal po okenski polici in kljub temu maček na njej sedi. Očitno bo treba nabaviti neko elektronsko napravo, a kaj ko ne vem, če so 100% zanesljive, denar pa ne bi rad brezveze metal stran.
Življenje je zastavljanje ciljev. Kdor jih nima, ne živi.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe sep 04, 2009 3:45 pm

eljuero je napisal/-a:Če pa je tak fajn po frišnem dišal pa junfer je še bil, nekaj novega in si je pač prisvojil najlešo/najlepšega v ulici .... tolažba no :D

:EE šaljivec

Bom danes avto zunaj pustil na dežju, pa da ga vidim če bo taki as, pa se bo vlego vseeno na avto :vc
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov