Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Če okt 08, 2009 6:45 pm

jay je napisal/-a:rešli se še nismo ;) treba v 5tih letih opravit 35ur tečaja...
Ko smo mi pisali pole sem se pogovarjal z gospo zaposleno ne OOZS je rekla,da imamo čez 5let neko predavanje ki naj nebi trajalo več kot 2uri in ti spet velje za 5let ;)
Slika

denis4
Nov uporabnik

Napisal/-a denis4 Ne okt 18, 2009 12:33 pm

FRANCIVW je napisal/-a:
jay je napisal/-a:rešli se še nismo ;) treba v 5tih letih opravit 35ur tečaja...
Ko smo mi pisali pole sem se pogovarjal z gospo zaposleno ne OOZS je rekla,da imamo čez 5let neko predavanje ki naj nebi trajalo več kot 2uri in ti spet velje za 5let ;)

To zagotovo ne drži. Po petih letih moraš opraviti skupno 35ur tečaja (brez nobenega izpita). V Sloveniji je za sedaj možno le letno po 7 ur oz. za sedaj se še ne ve, ali bo sploh možen tečaj v enem kosu (5dni po 7h v enem kosu).

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad Po okt 19, 2009 7:41 pm

eh, čez pet let o NPK ne bo ne duha ne sluha. Tako kot za parkirne prostore,.......

jaz sem šel na EU in so mi ga avtomatsko vpisali v vozniško.

lp
evo4fun

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 20, 2009 8:55 am

kingroad je napisal/-a:jaz sem šel na EU in so mi ga avtomatsko vpisali v vozniško.

mogoče si bil na UE :?: (17 eur so hoteli in čez 5 let kao neko preverjanje) - meni so rekli, da če se poklicno ne ukvarjam s šoferajem in čeprav imam kategorije(žlahtniku kdaj pa kdaj na kiperu pomagam) je vpisovanje brezpredmetno.......in tudi noben ne ve kaj bo čez leto/dve, kaj šele 5 ali več...........kot sem že napisal; pobiranje denarja in prelivanje "iz šupljeg u prazno".........

tropsky
Nov uporabnik

Napisal/-a tropsky So feb 13, 2010 1:31 pm

Mojemu delodajalcu so na OZ rekli da ne rabim opravlajt NPK ker naša firma ne izvaja prevozov razen za lastne potrebe. A je to res?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So feb 13, 2010 4:54 pm

@tropsky, res je. Za prevoze za lastne potrebe ni potreben sedaj imenovan TPK oz. bivši NPK.
Nebi vedo tega, če nam nebi povedali na predavanjih TPK-ja.
Kaj so te naučili na NPK nevem, vem pa, da zdaj pri TPK te naučijo kar nekaj dobrih zadev, ki jih prej nisi vedel in si samo mislil, da jih veš. :) Men je koristlo.

Moreš pa potem v 5 letih opravit 35 ur spet. Ali pred iztekom 5. leta delaš skupaj 35 ur, verjetno kar cel teden ali pa delaš vsako leto 7 ur tega tečaja, da imaš pred iztekom petega leta opravljeno. Samo da pipajo denar.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Ne feb 14, 2010 7:05 am

[quote="Lumpy_"]@tropsky, res je. Za prevoze za lastne potrebe ni potreben sedaj imenovan TPK oz. bivši NPK.

Ja res zanimiva država. V čem je tu zdej fora če voziš za lastne potrebe? Se pravi,da stvari ki jih razlagajo na tem ku...vem predavanju niso potrebne voznikom,ki opravljajo samo prevoze za lastne potrebe? Slovenija je pa res u p...i!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po feb 15, 2010 7:31 pm

Po drugi strani pa npr furaš kamion za lastne potrebe, ki ima tahograf, ne rabiš delat TPK, a spet pojma nimaš potem, kako moraš pavze delat med drugim in še dost drugih zadev, ki ravno tako pridejo prav pri prevozu tovora.
Zakaj za lastne potrebe ne potrebuješ, pa nevem niti jaz ne. Tam ti samo poveoj, kdo tega ne rabi, da bi pa definirali to, pa tud ne. :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
dennilson
Nov uporabnik

Kraj: Laporje

Napisal/-a dennilson So mar 06, 2010 12:34 pm

Vpišejo ga tistim, ki so pred letom 2001 bili zaposleni oz. so imeli pogodbo z enim od nosilcev avtoprevozniške obrti. Drugače pa je treba na UE predložit spričevalo o opravljenem TPK. Jas sem jo delal en mesec nazaj v Mariboru pri Fortuni.
550€ za prevoz tovora. Za prevoz potnikov pa mislim da dodatnih 50€.
dennilson ®

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec So mar 06, 2010 6:35 pm

dennilson je napisal/-a:Vpišejo ga tistim, ki so pred letom 2001 bili zaposleni oz. so imeli pogodbo z enim od nosilcev avtoprevozniške obrti. Drugače pa je treba na UE predložit spričevalo o opravljenem TPK. Jas sem jo delal en mesec nazaj v Mariboru pri Fortuni.
550€ za prevoz tovora. Za prevoz potnikov pa mislim da dodatnih 50€.

Sploh ni res in ne zavajaj-preberi za nazaj oziroma vprašaj,če ne veš!

rudi.rudi.
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a rudi.rudi. Če jul 15, 2010 7:31 pm

Star sem 55 let . narejeno imam poklicno sofersko solo narejeno na Jezici in voznisko c, e kategorije. Vozil sem v nekaj podjetjih kot ce voznik. V tem obdobju ko so prisle te kode 95 sem pa delal kot varnostnik in se mi se sanjalo ni da bi moral vpisati to kodo, ker ce imas poklicno solo in izpite si to potem "poklicni voznik " vsaj do konca zivljenja. Tako pa sem zdaj zaradi te evrope , ostal brez poklica.Drzava hoce da delamo do starosti 65 let ali pa vsaj do tri dni po smrti.To me vse bolj spominja na "odpisane soferje" , saj tudi za tiste taprave odpisane ko so jim vzeli vse in zdaj vidijo da so ga posrali in bojo to enkrat morali poplacati. Zato predlagam da vsi soferji ki so na istem zahtevajo za to eno odskodnino, in da naredijo en strajk, pred zato odgovornim. Moje mnenje o evropi pa je ,da je takoj za tem ko se je rodila zacela umirati. Jaz sem vedno mislil ce naredis en izpit za kar koli je to potem tvoje za celo zivljenje.Tudi pri nas imamo stare " prdce" na polozajih, kaj pa njihove sole ali so se veljavne, ali bi oni rabili eno kodo v glavi.
evro koda 95

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Če jul 15, 2010 11:02 pm

rudi.rudi. je napisal/-a:Star sem 55 let . narejeno imam poklicno sofersko solo narejeno na Jezici in voznisko c, e kategorije. Vozil sem v nekaj podjetjih kot ce voznik. V tem obdobju ko so prisle te kode 95 sem pa delal kot varnostnik in se mi se sanjalo ni da bi moral vpisati to kodo, ker ce imas poklicno solo in izpite si to potem "poklicni voznik " vsaj do konca zivljenja. Tako pa sem zdaj zaradi te evrope , ostal brez poklica.Drzava hoce da delamo do starosti 65 let ali pa vsaj do tri dni po smrti.To me vse bolj spominja na "odpisane soferje" , saj tudi za tiste taprave odpisane ko so jim vzeli vse in zdaj vidijo da so ga posrali in bojo to enkrat morali poplacati. Zato predlagam da vsi soferji ki so na istem zahtevajo za to eno odskodnino, in da naredijo en strajk, pred zato odgovornim. Moje mnenje o evropi pa je ,da je takoj za tem ko se je rodila zacela umirati. Jaz sem vedno mislil ce naredis en izpit za kar koli je to potem tvoje za celo zivljenje.Tudi pri nas imamo stare " prdce" na polozajih, kaj pa njihove sole ali so se veljavne, ali bi oni rabili eno kodo v glavi.

Prav imaš,EU je gnila in razpadla bo slej ko prej.Mislim,da bi rabli v Sloveniji in nenazadnje tudi v po celi EU en velik štrjak in to ne samo šoferji marveč vsi zatirani in pošteni delavci.Ne bomo pustili,da se bodo tisti,ki so pri koritu delali norca iz nas in nas molzli,kot krave.Kodo 95 si lahko pa zabijejo naravnost v svoje gnile riti.In tisti,ki si je to izmislu bi mu vžgal v čelo kodo z napisom 95% k****n.

otevc
Nov uporabnik

NPK (nacionalna poklicna kvalifikacija) poklicni voznik

Napisal/-a otevc Po maj 02, 2011 10:02 am

lep pozdrav!
Konec meseca maja zacenjam z tecajem NPK-poklicni voznik in me zanima ce je gradivo dostopno kje na internetu oz. pole itd...saj bi se rad pripravil ze v naprej.
Kakrsenkoli info na temo je dobrodosel :)
Hvala za odgovore
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov