abcabc je napisal/-a:Se vidi, da sem delal cpp v taki avtošoli, k je bilo 100% južnjakov (tajnica, šef, inštruktor avtošole), mene so učili, da če vidiš tak znak je 70.
mihaing je napisal/-a:zajbel je napisal/-a:Tabla, ki nima črnega robe ne pomeni nobene omejitve. ne 70, ne 90 in tudi nobene druge.
a imamo potem autobahn?![]()
nevermind je napisal/-a:Včasih je bla res tale tabla brez črnega roba 70.
Sedaj oz. že kar nekaj časa je 90 oz. takšna hitrost, kot je bila pred naseljem.
abcabc je napisal/-a: ...Mene ni inštruktor nič učil sam vozil sem....
Energetik81 je napisal/-a:Ja, sej, če si naredu CPP bi res moral že vse vedeti. Inštruktor ti lahko samo še pokaže, kako to zgleda v praksi.
Očitno so CPP testi prelahki. Po mojm tudi preveč piflarski. Morali bi biti bolj na logiko razmišljanja obrnjeni. Ker ljudje, ki ne razmišljajo logično, po mojm niso za na cesto. In takih je veliko.
Logično razmišljenje je recimo to:
"aha, cesta je mokra, vozim 130km/h, torej moram imeti toliko in toliko varnostne razdalje." ali pa
"zunaj je -10° ---> cesta je lahko poledenela---> torej po ovinkih ne smem več kot npr. 60km/h".
_B3yBo_ je napisal/-a:zanimivo ne dovgo nazaj ko so tako tablo postavili pred drenov gric. prej bila omejitev 90. so policaji z radarjom cilal in eni niso opazl table pa so padl na radar, ker po tanovem je tam omejitev 70
Vikking je napisal/-a:Za križišče se smatra kadar govorimo o razveljavitvi hitrosti sledeč:
Je označeno z semaforjem
ali
je označeno s prometnim znakom
ali
je označeno s talnimi oznakami.
Kadar križišče nima vsaj enega od teh pogojev, se ne smatra za križišče za katerega velja razveljavitev hitrosti.
zajbel je napisal/-a:Vikking je napisal/-a:Za križišče se smatra kadar govorimo o razveljavitvi hitrosti sledeč:
Je označeno z semaforjem
ali
je označeno s prometnim znakom
ali
je označeno s talnimi oznakami.
Kadar križišče nima vsaj enega od teh pogojev, se ne smatra za križišče za katerega velja razveljavitev hitrosti.
To pa ne bo držalo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov