Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Moj avto leta 2010 je

Citroën C3 Picasso
21
6%
Mercedes-Benz razred E
40
11%
Opel Astra
63
18%
Peugeot 3008
10
3%
Škoda Yeti
30
8%
Toyota iQ
9
3%
Volkswagen Polo
62
17%
žal ga ni na tem seznamu
102
29%
iz principa sploh ne odgovarjam na take ankete
18
5%

Skupaj glasov : 355

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po nov 09, 2009 5:44 pm

IcEm4n je napisal/-a:
graal je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Na tem seznamu manjkajo vsaj še Toyotina Avensis in Prius pa Subaru legacy, Ford Fiesta, Mazda 3, Honda Insight, Hyundaija i20 in ix55, Chevrolete Cruze in Kia Soul pa recimo Seat Exeo pa še bi se verjetno kej našlo.

Predvsem pogrešam kio soul in mazdo3 na tem seznamu.

o citroenu nebom izgubljal besed. Hvalabogu pa da obstajajo, da imam od česa živet.
Mercedes € sploh paše v ta seznam? sicer pa gre moj glas njemu če je že tu gor.
Opel Astra? ne se šalit no.... nepremičnina z ogromno porabo, klima katastrofalna, vozne lastnosti adijo...
Peugeot isto kot citroen.
škoda yeti... ne vem kam gre ta svet. Avti so iz leta v leto grši :)
Polo ko polo... nič novega

lp, Aleš.

Očitno še en okužen z novo gripo.

Ma kaka gripa no? Tega ni. Če smo že pri debati o gripi. Gripa je ubistvu beseda za marketinško potezo svetovne farmacije. Kdor se gre cepit, prispeva za leadrje farmacij, za nove litke, bmwje, merđe itd.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po nov 09, 2009 6:35 pm

Peugeota 3008 pa nihče ne mara? :cry:

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Po nov 09, 2009 7:09 pm

Fantje a ste za to, da si za 1 dan, nekje nafehtamo od vsakega iz seznama (ki so na voljo), po 1 komad, pa naredimo kakšen mini test?

jaz mam občutek, da 1/2 ljudi, ki glasuje in komentira, teh avtomobilov od blizu videlo ni, kaj šele vozilo.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po nov 09, 2009 7:15 pm

graal je napisal/-a:Fantje a ste za to, da si za 1 dan, nekje nafehtamo od vsakega iz seznama (ki so na voljo), po 1 komad, pa naredimo kakšen mini test?

jaz mam občutek, da 1/2 ljudi, ki glasuje in komentira, teh avtomobilov od blizu videlo ni, kaj šele vozilo.

lp, Aleš.

Ja dej si preberi enga svojih postov nazaj... Oziroma ti bom uslugo naredu, da ne boš rabil listat nazaj po temi:

o citroenu nebom izgubljal besed. Hvalabogu pa da obstajajo, da imam od česa živet.
Opel Astra? ne se šalit no.... nepremičnina z ogromno porabo, klima katastrofalna, vozne lastnosti adijo...
škoda yeti... ne vem kam gre ta svet. Avti so iz leta v leto grši

lp, Aleš.

Zdaj mi pa po resnici povej kdaj si vozil to novo Astro, da že imaš takšno mnenje kot ga imaš?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po nov 09, 2009 7:31 pm

graal je napisal/-a:jaz mam občutek, da 1/2 ljudi, ki glasuje in komentira, teh avtomobilov od blizu videlo ni, kaj šele vozilo.

Vidm, da nas imaš za idiote.. Ampak si z zgornjim citatom sam i****.
Slika

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Po nov 09, 2009 7:45 pm

tomzzi je napisal/-a:
graal je napisal/-a:Fantje a ste za to, da si za 1 dan, nekje nafehtamo od vsakega iz seznama (ki so na voljo), po 1 komad, pa naredimo kakšen mini test?

lp, Aleš.

Ja dej si preberi enga svojih postov nazaj... Oziroma ti bom uslugo naredu, da ne boš rabil listat nazaj po temi:

škoda yeti... ne vem kam gre ta svet. Avti so iz leta v leto grši

lp, Aleš.

Zdaj mi pa po resnici povej kdaj si vozil to novo Astro, da že imaš takšno mnenje kot ga imaš?

Priznam, vozil je nisem, vendar me je pa sodelavec z testno peljal iz munchna v insbruck. Ne moreš verjet kako sem bil vesel ko sem v insbrucku zagledal audija s katerim sem nadaljeval pot. pa čeprav je skoraj 2x težji ima nekje isto porabo kot astra in čeprav je moje generalno mnenje o audiju slabo (2x se mi je pokvaril mehanzem za dvig stekla, 2x napaka na senzorju abs, 1x turbina (ni lepšega kot ostati brez avtomobila sredi Francije) ) => sem ga dejansko bil vesel. Oplna kakorkoli obrneš je še vedno opel.

Če pa ti gre zadeva v nos pa si vabljen v četrtek 12.11, da se mi pridružiš na 3 dnevni furci po evropi, pa se boš imel priliko sam peljati v tej opelici, seveda pričakuj, da ti bom zagotovo ob bok postavil vsaj novega focusa če že ne mazdo3.

Če želiš nadaljevati debato glede opla, prosim piši na ZS, da ne bova smetila teme.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 10, 2009 7:17 pm

Glasujte!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To nov 10, 2009 7:19 pm

esem je napisal/-a:Glasujte!

Smo že! :D

lp

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To nov 10, 2009 10:53 pm

kdaj pa bo uradno žrebanje?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr nov 11, 2009 1:24 am

prva poved teme

esem je napisal/-a:59 novinarjev bo izbiralo avto leta 27. novembra.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr nov 11, 2009 9:39 am

Glasoval za Astro
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Sr nov 11, 2009 11:59 am

Glasoval za Astro. Katero leto zapored ze poteka to tekmovanje avto leta?

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr nov 11, 2009 12:45 pm

Mercka itak. Glede na to, da sem bil precej razočaran, ko sem ga videl na slikah, je pa v živo čisto nekaj drugega. Pač prestiž. Edino mi je res čudno, da se pojavlja skupaj z vsemi temi..., he, he :P

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr nov 11, 2009 6:17 pm

IQ brez dvoma

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr nov 11, 2009 6:33 pm

Yeti, ker dobiš zelo uporaben in zanesljiv avto za dokaj majhen denar.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr nov 11, 2009 10:48 pm

dejvi je napisal/-a:... Edino mi je res čudno, da se pojavlja skupaj z vsemi temi...

Le zakaj? Tudi kralji, če so dobri, imajo pravico do obstoja.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr nov 11, 2009 10:54 pm

danatory je napisal/-a:Yeti, ker dobiš zelo uporaben in zanesljiv avto za dokaj majhen denar.

Podatek zanesljiv prihaja od kot? Marsa mogoče, ali divjih, neraziskanih gozdov, od koder sam ime yeti tudi prihaja? :roll:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr nov 11, 2009 11:03 pm

Gosic je napisal/-a:
danatory je napisal/-a:Yeti, ker dobiš zelo uporaben in zanesljiv avto za dokaj majhen denar.

Podatek zanesljiv prihaja od kot? Marsa mogoče, ali divjih, neraziskanih gozdov, od koder sam ime yeti tudi prihaja? :roll:

Mogoče od tistih ljudi ki smo ga dejansko vozili in sprobali, ne pa od vas, ki se zgražate zato ker je to Škoda. :roll:
Škoda je samo, ker tisti znak na havbi ni še malo večji in osvetljen, da bi vas še bolj živciral. :?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr nov 11, 2009 11:11 pm

peroRS je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:

Mogoče od tistih ljudi ki smo ga dejansko vozili in sprobali, ne pa od vas, ki se zgražate zato ker je to Škoda. :roll:
Škoda je samo, ker tisti znak na havbi ni še malo večji in osvetljen, da bi vas še bolj živciral. :?

Zanesljiv po 2h mesecih prodaje?! Čakaj malo. Ko pride ven nov passat, po 1 tednu prodaje, lahko vsi sproščeno rečemo zanesljiv avto!? Kaj veš o avtu? Lahko se ti točno čez 3 mesece pokvari, lahko pride do serijske napake in ne bučk prodajat. Avto ni nič posebnega, so mi pa škode zares ušeč ! Ampak yeti je dokaz vagovskega dovgcajta, razen seata. In za to kar ponuja, je avto definitivno predrag. In ne nisem je vozil, verjamem pa da je avto dobro vodljiv, ampak zanesljivost nima veze z vodljivostjo, pojem zaneseljivost je zame: ne crkuje, ne škripa, ni čričkov, ni serijske napake, ni porodnih napak... in v temle glasovanju je zame favorit zagotovo astra. Zakaj? zato ker je nekaj novega, nov avto, nove linije, novi motorji, nova svežina. Polo, ki lepo sledi astri: pomajnšan golf, živ dovgcajt, linije so zame osebno zlo grde in pa seveda da bo spet bomba, bojo v njega utaknili 200kojnski motor, da bo nekaj spešl in gasa. Astra pa ta spešl bo, zagotovo ponujala že v skoraj osnovni opremi, razne 200 kojnski motor ravno ne, kar je tudi logično.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr nov 11, 2009 11:35 pm

Gosic je napisal/-a:Zanesljiv po 2h mesecih prodaje?! Čakaj malo. Ko pride ven nov passat, po 1 tednu prodaje, lahko vsi sproščeno rečemo zanesljiv avto!? Kaj veš o avtu? Lahko se ti točno čez 3 mesece pokvari, lahko pride do serijske napake in ne bučk prodajat. Avto ni nič posebnega, so mi pa škode zares ušeč ! Ampak yeti je dokaz vagovskega dovgcajta, razen seata. In za to kar ponuja, je avto definitivno predrag. In ne nisem je vozil, verjamem pa da je avto dobro vodljiv, ampak zaneslejivost nima veze z vodljivostjo, pojem zaneseljivost je zame: ne crkuje, ne škripa, ni čričkov, ni serijske napake, ni porodnih napak...

1) Avto ni posebej lep, je pa posebnež, tako kot Roomster in še veliko drugih avtomobilov vseh znamk.

2) ČE ga nisi vozil, kako veš da je predrag zato kar ponuja. Najprej poglej malo cenik pa boš videl, da za 21.500€ dobiš:
- Yetija 1.8TSI 160KM (že nekaj let na tržišču preverjen VAG motor, z odličnimi zmogljivostmi in za svojo moč ugodno porabo)
-4x4 pogon (z najnovejšo sklopko haldex in eLSD zaporo diferenciala, samodejno zaviranje pri spusti navzdol)
-sicer najosnovnejša oprema, a za povprečnega voznika dovolj (ESP, vsa elektrika, varnost, itd.)
-4 leta garancije

Poglej malo konkurenco pa boš videl cene.

Jaz sem prevozil 1200km z Yetijem 2.0TDI CR 140KM in opremo experience+dodatki, ki stane po ceniku ca. 28.000€, a ima avto tak luksuz, ki ga najdeš v večjih limuzinah (BI-XENON smerni žarometi, 17'' platišča z gumami širine 225, tempomat, samodejno parkiranje vozila s parkirnimi senzorji, elektronska klima, radio Bolero z zaslonom na dotik+30GB spomina+CD strežnik, kolenska zračna blazina, stranski zračni blazini zadaj, parkirna zavora.......).
3/4 ljudi take opreme sploh ne potrebuje in ti bodo posegli po cenejših varijantah.

In kaj pol če se prodaja samo 2 meseca, recimo Astra je komaj prišla ven pa je vseeno na seznamu. Izbor za avto leta nima veze s tem. Se bo pa sčasoma pokazalo, če so prisotne kakšne napake, o zadovoljnosti strank bomo pa tudi lahko prebrali ko bodo strokovnjaki in novinarji naredili anketo, ki jo naredijo vsako leto.

p.s: živimo v demokraciji in lahko glasujemo za tisti avto, ki hočemo da zmaga, pa tudi če drugim ni všeč. Meni je npr. novi Polo zlo hud (verjento zato ker mi je Golf VI hud) eni pa pravte dolgčas, po drugi strani mi pa nova Astra ni oblikovno nič posebnega, Insignia je pa druga zgodba 8)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov