Debate, ki niso vezane na ostala področja...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 15, 2009 9:53 pm

abbe je napisal/-a:nism nikjer napisal da je kdo i****.al sem?
men se pac to zdi nepotrebno oz nevem kako bi napisal.pac nisem nkool pomislisl o tem,ker ne vidm potrebe a bi to delal,ker tut prednosti ni.ce pa ti mislis da s tem k mal polijes vode po avtu speres dol sol k se je zasusila na avtu pa tut ok.
pac vsak po svoje resuje zadeve

Da napišem še zadnji post, da utemeljim svoje. Saj ne sperem avta zato, da čistim sol, ampak da spravim ves sneg in led dol, ki bi se mi sicer topil v garaži.

Kle je ena slikca z neta:

Slika

Kaj bi blo če bi dal tak avto v garažo? Zjutraj bi mel poplavljeno celo pritličje v bajti. In v tem je namen. Ne bom šel pa z eno metlo čistit sneg s strehe avta, pol bodo pa črte po laku, kot da ga je medved spraskal.

Da pa ne bi kdo mislil, da sem tak pacient da grem zvečer, ko pada sneg in je zunaj pod ničlo umivat avto z wapom, šamponom in gobo. :roll:
Zadnjič spremenil peroRS, dne To dec 15, 2009 9:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 15, 2009 9:57 pm

ja ce se pa s takim avtom vozis okol,da je tko zasnezen poj bi ti pa res dal kazn :D
pa sj avto nikol ni tok zasnezen k se prpeles s "fure"

to da avta ne peres z vapom pa samponom k je zunj minus mi je pa itak jasno.
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 15, 2009 9:59 pm

Bi bil presenečen :lol:

Po avtu morda res ni tolk snega, sam po kolotekih pa po pragih je pa kriza.

EDIT:

Evo še ena slikca z neta:

Slika

Upam, da se razumemo.

lp

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To dec 15, 2009 10:31 pm

Mene edino zjutri to moti, da je šaltkeber "trd" neki casa, preden se use ogreje
There is no time...

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To dec 15, 2009 10:32 pm

alesdrolec je napisal/-a:
jay je napisal/-a:vozim opla in me ne skrbi sol :lol:

dolgo se nisem tako nasmejal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

montezemolo je napisal/-a:pri vseh novejših sol NE MORE poškodovati karoserije oz. laka, saj je prevlečena s posebno snovjo. tako da če imaš yugeca ga le parkiraj zunaj, drugače pa je veliko boljša (topla) garaža.

pa še: sol deluje do temperature -7 C...

am ne........
cesta je posuta.......s peskom........guma ti ga fila naravnost v blatnike, najbolj na udaru so sprednji ( edino če je clio kjer so plastični tako kot pol avtomobila... ) in to zbije dol zaščito, lak pa še barvo če treba......tam pa sol lahko začne delat.....
in če se hitro segreje dela hitreje......zato je najboljša ali neogrevana garaža če že garaža ali pa zunaj pod nadstreškom in ne vem katerega dela ne razumete...človek napiše pod nadstreškom in potem vsi pa je treba odmetavat sneg iz njega pa šipe so zamrznjene.......nadstrešek je lahko tudi zaprt iz ene, dveh ali treh strani.....pa tudi če je čisto odprt niso šipe kar zamrznjene in avto zametan.......
to je to od mene lep pozdrav :D

Danes več ni avta, ki nebi imel plastičnega blatnika na notranji strani. Če ga nima, pa ga tak ni škoda, sploh pa ne soli.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 15, 2009 11:16 pm

Avto je suženj meni in ne jaz njemu. Če zrjavi en kos blatnika/praga/podvozja ga spomladi zrežem ven in navarim novega, zaščitim in tako je mir za nasljednje.

Sicer starejše slike ampak ko je sneg je vsako leto podobna zgodba....

Prvo je treba prit ponoči domov (hvalabogu fuldi :D)
Slika

In tak je ko se ga postavi v garažo....
Slika

Garaža si deli prostor s kurilnico in je tako lepo ogrevana....pod avtom je kanal v katerega odteka voda in je zjutraj popolnoma suh in lepo ogret na okoli 18-20 stopinj.
Nasljednji dan predenj postaviš avto spet v garažo , garažo lepo pometeš in je to to.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To dec 15, 2009 11:25 pm

Jaz pa vsak dan ko pridem domov iz službe, si nalijem mrzle vode, malo šampona not, pa v akcijo. Najprej avto dobro sperem s šlaufom, da spravim sneg in led s tavečjega dol, tudi podvozje, se po snegu lepo zdrsnem pod avto, da sprepucam vse špranje. Naslednje celega sprešamponiram z gobo. Potem ga s šlaufom ponovno sperem, pa postavim v garažo. Brišem ga z jelenjo ne, ker mi ni ko gre sneg, to pa gre zdaj vsak dan.

Ni lepšega kot avto opran. Komaj čakam na jutri, da bo konec šihta, da pridem domov pa notočim vode. Jaaaajjj....

.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To dec 15, 2009 11:26 pm

lisko je napisal/-a:Avto je suženj meni in ne jaz njemu.
Točno tako.

Če je pa kako zrno soli kdaj gor, pa nič za to. Kot bi rekel premier "So what?"

Ne ampak res sem presenečen - a eni res spirate avto vsak dan preden gre v garažo? :shock:
kako se vam da, ej...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To dec 15, 2009 11:31 pm

Za 500 eur vreden avto je vsen k.... kje je, če pa rjavi pa poštimaš in je rešen problem, če maš pa avto vreden recimo 30k eur je pa druga muska

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 15, 2009 11:42 pm

pskoda je napisal/-a:Za 500 eur vreden avto je vsen k.... kje je, če pa rjavi pa poštimaš in je rešen problem, če maš pa avto vreden recimo 30k eur je pa druga muska

Avto za 30k eur pa ne rjavi :D In mislim da če bi kupil avto za 30k eur bi se še manj sekiral....popravila v garanciji....rjavet ne sme vsaj 6 let, je itak dobro že tovarniško zaščiten....ko bo pa star 10 in več let pa tako spet ne bo kaj dosti vreden in ga ne bo škoda.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Sr dec 16, 2009 12:03 am

Kokr so rekl jst sm kupu auto ni auto mene :lol: Sej ne rečem rd mam čist auto ampak poleti ja, pozimi pa je itak use svinjsko kamor se obrneš in je res glupo prt auto. Mam pa garažo pač streha pa 3 stene razn pač vhoda je odprt, tko da važno je da ne napada sneg da ne nametava da ne zamrzne. Met pa prou ogrevano pa nevem kok je uredu :?:

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Sr dec 16, 2009 1:29 am

ajoj vsak dan avto splahnit zaradi soli pa snega ???

pa na kraj pameti mi ne pade. a zdaj bo pa nekdo reko da sem kupil avto 2004letnik , in moram pazit da mi sol nebi razrla podvozja al česarkoli pač mislite. sej pa ne vozimo 90 letnik jugota...

pa ki te živite vi. ima da ko pridem domu, da ga postavim pred blok pa da grem jaz na toplo spat, pa drugo jutro avto vsaltam 5min da se šipe porihtajo pa pičim. gretje sedezev na 6ko pa fertik. kolega ma na a4ki original webasto (zakon).

sej mam jaz tudi rad čist avto, samo da bi pa vsak dan nekaj z toplo vodo pral, pa v garazo daval, nisem niti pomislil.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Sr dec 16, 2009 2:31 am

Kar velik procent vas (od udeleženih v razpravi) ima avtomobile stare do 5 let.
Potem pa ste fensi in ga itak prodate. (o tem kako je z korozijo pa vas niti ne zanima, niti se vam ne sanja, pa kaj bi vam zameril)
Če pa kdo misli da avto ne bo nikoli zarjavel pa je optimist.
Delajte z svojimi avtomobili zaradi mene kakor vas je volja- vaš avto vaša skrb.
Tema pa se vrti o tem kaj je bolje in kaj ne. Vsi podcenjujete yugece, pa vendar vaši super duper jekleni konjički bodo slej ko prej rjavi kot lisica, vprašanje pa je, če bodo takrat še v vaši lasti.
Novemu ni sile, star pa bo slej ko prej, rjav pa tudi (v to sem 100% prepričan).
Razlika v dobi do prerjavenja je lahko tudi 200% (zelo pogojeno z lastnikom, mnogo manj z delavcem v tovarni). Tisti ki ga perete vsak dan lepo skrbite za svoje vozilo. Če ga imate namen imeti dolgo je to super, če ga imate namen prodajat se pa priporočam :)

Če je kdo za fore, lahko pripelje 10 let star avto, bova primerjala lak na avtu z lakom z mojega, pa mu bo kaj hitro jasno o čem govorim. Tiste ki to sploh ne zanima so lahko pametni, vendar njihov komentar je brez teže in ne pove nič.

Se pa nasmejem ob branju določenih komentarjev, pomoje pišete tudi na izklopu in na 24 ur itd, branje takih komentarjev pa je videosmešnica in metanje časa stran :)
(govorim za specifično skupino ljudi ki pišejo ravno toliko da pač nekaj napišejo).

Tisti ki misli da so današnji avtomobili narejeni za večno, je pa optimist, ki misli da bo živel 10000 let, pa bo še vedno mlad in čil kot pri svojih 25ih letih. ;)
L.P.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Sr dec 16, 2009 5:38 am

sej mate prav po eni strani, samo da bi pa ga vsak dan??? pa sej ne zivimo za avto...

tu pa tam ga je treba porihtat, pretivarat pa ni potrebno.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr dec 16, 2009 6:08 am

Pozdravljeni!

Da še jaz pristavim moje mnenje...

Res je, da sol hitreje uničuje kovinske dele na toplem. To je dejstvo.
Smiselno je, da imaš avto pod odprtim nadstreškom, ker s tem upočasniš delovanje soli, pa čeprav je drugo jutro mrazzz v avtomobilu, ko štartaš.
Res je bolje, da ga imaš v zaklenjeni garaži, s tem, da predhodno odstraniš čimveč soli.

Ampak..
Ko ga boš imel namen prodati, boš mogoče dobil nekaj res malega € več, kot pa tisti, ki niti približno ne skrbi tako dobro za avto kot ti.
Se ti splača?

No, tukaj sem izpustil izjeme, ki si kupijo avto in ga imajo vsaj 15 let. Tisti pa že znajo skrbeti in jim ni težko skrbeti za avto.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Sr dec 16, 2009 7:30 am

V navodilih za moj avto pise nekako tako da je cez zimo garaza ok, ce je v garazi zracenje, in sicer zaradi vlage. V nasprotnem primeru je avto bolje pustiti zunaj.
Avto mam pa drugac cez zimo v garazi in ga do spompladi sploh ne perem, kje da bi ga splahval vsak dan po sluzbi, zaenkrat se ni rje.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr dec 16, 2009 9:58 am

Itaq.....avto bom imel celo noc zunaj na minus10, garaza bo pa prazna topla....:) in bom zmrzaval 15min zjutri, da se avto segreje. :lol: 8)
Ne recem, da je dobro zapeljat 1X na teden v pralnico in ga tako saj malo oprat ampak pretiravat pa ni treba. Da bo zdj sol kr razjedala avto in podobno....sicer mi niti na misel ni prslo, da bi ga pustil zunaj....sem kupil jaz njega in ne on mene.

Lp
:)

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Sr dec 16, 2009 11:28 am

Sam imam avto zunaj ker nimam garaže :( avto se pa pozimi opere 4 do 5x mesečno ker ne vidim potrebe vsak dan avto splaknit ko se prpeljem domov
VW golf IV

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Sr dec 16, 2009 12:05 pm

Samo kompliciranje.......avto je za vozit, je tako......torej ne preveč komplicirat, tam kje ni potrebe. Pa da ne bo pomote, sam skrbim za svoj avtomobil nadstandardno, vendar ob določenih postih mi gre pa vseeno smeh :lol:

Dejstvo pa je da se raje vsedem v topel avto, kjer takoj začne delovati gretje in se motor hitro segreje, kot pa da zmrzujem 15 minut.
Na hladni zagon motorja pa nihče ni pomislil. Vžiganje motorja pri -20 zagotovo pusti določene posledice in je zato bolje, da je avto je v garaži, kjer je okoli 15 stopinj. Takšen vžig zagotovo toliko škoduje agregatu, kot sol pločevini.
Vendar zaradi nobenega od teh dveh dejavnikov ne bo avto propadel, če bo deležen rednega vzdrževanja.

Tako da vsakodnevno spiranje avtomobila predenj se ga zapelje v garažo je ena izmed največjih neumnosti, katere sem zaseldil v zadnjem času.

PS
Imam 10 let star avto z 220.000 km, kateri je od novega garažiran in glej ga zlomka, vse deluje tako kot mora in nikjer ni ne duha in sluha o rji ;)
Za povrh je pa še italjan :lol:

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr dec 16, 2009 12:44 pm

mah jest ga butnem v ogrevano garažo, kljub temu, da je poln snega in zdaj to počnem že šesto leto in ni pikce rje niti na laku niti na podvozju, zdi se mi pa škoda pitne vode, če veš, da bo drug dan in tretji dan spet snežilo in boš domov prpelju usran avto in potem jovo na novo metanje stran pitne vode, sicer pa kakor komu pač paše, zame se zdi potratno tko z vodo delat, zdej se bo pa še precej podražila....pa sej ni avto iz papirja, da ti bo zgnil v petih al pa desetih letih.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov