Napisal/-a ejsim Pe dec 25, 2009 9:29 am
Na žalost ne bo nekega večjega efekta očitno, ker tisti, ki do sedaj niso spoštovali ne bodo niti po tem oz. se bodo tem karticam smejali ipd ampak..
Primer..ko si še v OŠ, recimo nekje 1. ali 2. razred in nekaj narediš dobro, te učiteljica pohvali in potem si lahko ali:
1. priden, da dokažeš, da si res zaslužiš tisto pohvalo, sicer pa bi bil vsaj malo "poreden"
2. priden, ker si tako ali tako priden
3. "poreden", ker ti dol visi za to pohvalo
4. "poreden" ker ne bi rad izpadel nek "piflar" pred sošolci
Tisti pod točko 3. in 4. bodo pač vedno tam in so vedno bili..upati je le, da jih je čim manj. Tisti, pod točko 2. bodo verjetno tako ali tako vozili vzorno. Tisti, pod točko 1. pa se bodo mogoče zamislili.. Ne vidim nič napačnega v tej akciji, mogoče jim uspe rešiti kako življenje. Mogoče se sliši malo 1, 2 ali 5 rešenih življenj, ampak pomislite, da mogoče s tem rešijo življenje vaše žene, otroka, očeta, matere, sestre, brata..?
Drugače sem jaz do teh raznoraznih akcij sicer precej skeptičen - tudi kar se tiče kazni ipd. Tudi nisem ravno vzoren voznik, ker ne vozim stalno po omejitvah, nisem pa neumen.. Ta akcija pa se mi zdi manj zgrešena kot kake kazni..mogoče bi se pa vendarle večkrat potrudil in zmanjšal hitrost.. Kar se stroškov in "koliko nas bo davkoplačevalce to stalo" tiče...jaz bi recimo brez pomisleka dal vse svoje premoženje, da rešim življenje bližnje osebe..
Ljudje, ki se usedejo pijani za volan, ki nekoga s svojim načinom vožnje ubijejo in podobno, pa so mnogokrat ljudje "brez morale". Na take pač te kartice in druge "pohvale" žal ne bodo vplivale, ker so z vzgojo zamočili že doma.. Te gane mogoče le danar ali kaka druga osebna korist prej kot lastna vest.
lp