Debate, ki niso vezane na ostala področja...

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 3:39 pm

PiLLLe je napisal/-a:Evo tkole avtek k ga jst furam sm doskarat stisnu mrzuga pac j*** ga treba se je folerat ppred solo :) posledica tega je to da mi pije olje mal knse deci na 1000km ostalo ga pa okol zmece k je notr castrol gtx3 podn od podna :) preredk je ce mene prass :) V glavnm je pa tko da se cut ko je ogreta masina saj jst cutm al se mi pa sam zdi k ga ze itk pol tiscim :twisted: :P :lol:

Lp PiLLLe

Res je, da motor lepse tece, ko je segret. Glede solskega "frajarjenja" ti pa predlagam drugacno strategijo :wink: Ko bos videl, da vsi takoj pritisnejo avtomobile, spelji ti prav lepo pocasi. Ko te bodo vsi prav debelo gledali (ker bos verjetno edini... :roll: ), jim pa razlozi, da to pac skoduje motorju 8) Tisti, ki imajo vsaj nekaj sivih celic v mozganih aktivnih, ti bojo dali prav, za mnenja onih drugih se pa jaz takoalitako ne bi prevec sekiral... :hi

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jul 30, 2004 3:50 pm

HEHe, sam ko smo sli z sole zmer do daske :lol:
Pa vecinoma sam z enega razloga ker drugace se nismo umaknali, pol sem zmer mel cesto fraj ko sem zakurblal ga :lol:
Skratka eno leto Brez problemov delal, pol pa sem ga itak menjal :D

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 4:01 pm

monster_d je napisal/-a:HEHe, sam ko smo sli z sole zmer do daske :lol:
Pa vecinoma sam z enega razloga ker drugace se nismo umaknali, pol sem zmer mel cesto fraj ko sem zakurblal ga :lol:

...Za tistega reveza za tabo, ki je nasankal namesto tebe, ti pa itak dol visi :-:o

Najbrz si se tudi zato tako zagrebel za "pole position", da so drugi vdihavali tvoje izgorelo olje in ne ravno obratno... :roll:

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe jul 30, 2004 4:07 pm

_Jerry_ je napisal/-a:

...Za tistega reveza za tabo, ki je nasankal namesto tebe, ti pa itak dol visi :-:o

Najbrz si se tudi zato tako zagrebel za "pole position", da so drugi vdihavali tvoje izgorelo olje in ne ravno obratno... :roll:

LOL in kdo naj bi revez bil? :lol: :lol:
BTW
Ne toti motor ne prejsn ni pil olja, oz ga nikol nisem dolival sem ga menjal na 10.000km in to je to.
Ne nalagaj o olju :D

Kaj mam jaz z ¨pole position?¨ :roll:

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Pe jul 30, 2004 4:31 pm

hmmmm...jst sm ga pa en dan res nenormalno gonil ampk res tumač...in mi je avto na lepem ugasnil...na serviisu so ugotovil da sm skuru al kaj ene žičke + en senzor..avto se je ugašal..tko da... :roll: :?:

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe jul 30, 2004 6:55 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
PiLLLe je napisal/-a:Evo tkole avtek k ga jst furam sm doskarat stisnu mrzuga pac j*** ga treba se je folerat ppred solo :) posledica tega je to da mi pije olje mal knse deci na 1000km ostalo ga pa okol zmece k je notr castrol gtx3 podn od podna :) preredk je ce mene prass :) V glavnm je pa tko da se cut ko je ogreta masina saj jst cutm al se mi pa sam zdi k ga ze itk pol tiscim :twisted: :P :lol:

Lp PiLLLe

Res je, da motor lepse tece, ko je segret. Glede solskega "frajarjenja" ti pa predlagam drugacno strategijo :wink: Ko bos videl, da vsi takoj pritisnejo avtomobile, spelji ti prav lepo pocasi. Ko te bodo vsi prav debelo gledali (ker bos verjetno edini... :roll: ), jim pa razlozi, da to pac skoduje motorju 8) Tisti, ki imajo vsaj nekaj sivih celic v mozganih aktivnih, ti bojo dali prav, za mnenja onih drugih se pa jaz takoalitako ne bi prevec sekiral... :hi

Sj to ni blo tist da hitr spizdis stran :) to so bli after school burn out-si :P vsak dan po 2 do 3 :P aja umes je blo se neki rocne :P

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Pe jul 30, 2004 8:05 pm

By the way, ne vem točno kateri ampak mislim da prejšnji BMW M3, je imel na obratomeru lučke k so kazale do kolk obratov ga lahko maksimalno zavrtiš. Pač ko je bil še mrzel je šlo do ene 4k pol do 6k ko je bil dobro segret pa do 8000. Še dobro, da so me takrat poučili da ni dobro tiščat mrzlega motorja.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 8:42 pm

monster_d je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

BTW
Ne toti motor ne prejsn ni pil olja, oz ga nikol nisem dolival sem ga menjal na 10.000km in to je to.

Preberi si se enkrat moj post, ampak bolj pocaaaaaaaasi, pa bos morda razumel :roll:

Ce ti se vedno ne bo jasno, ti bo pa (upam) kdo drug razlozil, kaj sem mislil 8)

P.S.: Ne ti meni "ne nalagaj o olju", kot da se me prav nic ne tice... Zrak, ki ga vdihavamo sicer res ni od nikogar, ampak izgorelo olje, ki je v njem kot posledica tvojega tiscanja hladnega motorja, je pa TVOJE :evil:

Oprosti za malo visji ton, ampak tole me res razkuri! Brez zamere, prosim :wink:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 8:47 pm

fastfury je napisal/-a:By the way, ne vem točno kateri ampak mislim da prejšnji BMW M3, je imel na obratomeru lučke k so kazale do kolk obratov ga lahko maksimalno zavrtiš. Pač ko je bil še mrzel je šlo do ene 4k pol do 6k ko je bil dobro segret pa do 8000. Še dobro, da so me takrat poučili da ni dobro tiščat mrzlega motorja.

Tocno tako, kot si napisal :D Te lucke bi morali imeti vsi avtomobili, pa bi bil zrak veliko cistejsi :wink: Ko je motor enkrat primerno ogret, ga lahko mirno tiscis, kolikor ti dusa da, pa ne bo prav nic narobe. Skodujejo mu sele obrati znotraj rdecega polja, pa se ti le v primeru, da trajajo dlje casa :!:

Uporabniški avatar
Doctore
Nov uporabnik

Napisal/-a Doctore Pe jul 30, 2004 9:21 pm

@Jerry
Aampak če ga mrzlega stiskam se hitreje segreje. :lol:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 9:36 pm

Doctore je napisal/-a:@Jerry

Doktor, tvoj tamau se tud segreje, ce ga stiskas :EE

Tole tukaj je (zaenkrat se) resna debata, ki pa jo nekateri (zal) ne jemljejo resno. Meni se pac ne zdi niti malo smesno, ce na cesti srecam nekoga, ki bi mu zavidal vsak dihur :roll: Sorry pal!

P.S.: Doktor je moj kolega iz enega drugega foruma, ki pa je tokrat nasel slab trenutek za salo. Toliko v vednost.

Uporabniški avatar
Doctore
Nov uporabnik

Napisal/-a Doctore Pe jul 30, 2004 9:57 pm

_Jerry_ je napisal/-a:

Tole tukaj je (zaenkrat se) resna debata, ki pa jo nekateri (zal) ne jemljejo resno. Meni se pac ne zdi niti malo smesno, ce na cesti srecam nekoga, ki bi mu zavidal vsak dihur :roll: Sorry pal!

P.S.: Doktor je moj kolega iz enega drugega foruma, ki pa je tokrat nasel slab trenutek za salo. Toliko v vednost.

Jerry, jerry ne se takoj jezit.Vsak kunte ve, da se motor najbolj uničuje, če ga stiskaš mrzlega in ravno mrzli vžigi pozimi najbolj skrajšujejo življensko dobo motorja, pa bizgeci, ki ga stiskajo hladnega.
Nekateri tudi ne vejo, kar si ti že povedal, da tudi če je tem.vode na delovnih stopinjah, olje v motorju sigurno ni. :wink:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 10:08 pm

Doctore je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

Jerry, jerry ne se takoj jezit.Vsak kunte ve, da se motor najbolj uničuje, če ga stiskaš mrzlega in ravno mrzli vžigi pozimi najbolj skrajšujejo življensko dobo motorja, pa bizgeci, ki ga stiskajo hladnega.
Nekateri tudi ne vejo, kar si ti že povedal, da tudi če je tem.vode na delovnih stopinjah, olje v motorju sigurno ni. :wink:

Je ze kul, doktor :wink:

Preberi si malo poste, pa bos videl, da je veliko takih, ki tega ne vejo, ali pa nocejo vedeti (kar je se tezji primer) :(

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d So jul 31, 2004 2:13 am

_Jerry_ je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

BTW

Preberi si se enkrat moj post, ampak bolj pocaaaaaaaasi, pa bos morda razumel :roll:

Ce ti se vedno ne bo jasno, ti bo pa (upam) kdo drug razlozil, kaj sem mislil 8)

P.S.: Ne ti meni "ne nalagaj o olju", kot da se me prav nic ne tice... Zrak, ki ga vdihavamo sicer res ni od nikogar, ampak izgorelo olje, ki je v njem kot posledica tvojega tiscanja hladnega motorja, je pa TVOJE :evil:

Oprosti za malo visji ton, ampak tole me res razkuri! Brez zamere, prosim :wink:

Jah to so se bli casi ko smo bili mladi in nori :lol:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So jul 31, 2004 8:00 am

Doctore je napisal/-a:Jerry, jerry ne se takoj jezit.Vsak kunte ve, da se motor najbolj uničuje, če ga stiskaš mrzlega in ravno mrzli vžigi pozimi najbolj skrajšujejo življensko dobo motorja, pa bizgeci, ki ga stiskajo hladnega.

Mrzli vžig pozimi baje na motor deluje kot bi naredil 5.000 km (ali pa še več ne vem več točno). Torej drastično skrajšuje življensko dobo avtomobila. To nam je na faksu povedal prfoks tako, da bo že držalo.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So jul 31, 2004 9:45 am

Me veseli, da se razumemo :wink: Je pa verjetno se vedno kje kdo, ki tega ne ve :roll: Sicer pa, tako kot je napisal monster_d, z leti modrost zamenja norost... 8)

Reaper85
Novinec

Re: Škodi motorju, če ga "stiskaš"??

Napisal/-a Reaper85 Pe sep 14, 2012 5:39 pm

Jest ga teram mrzlega že od novega, ima 73k km pa ni še nobenih problemov.
Ni zdej da grem kr takoj do blokade, ampak do 4k ali pa 5k ga pa potegnem, krajšanje življenjske dobe motorja ali ne.
Pa da bi čakal 10km tud ne pride v poštev, če grem v eno smer 12km, potem bi rabil 200KM da bi imel realnih 100 konjev. Da rabim it do blokade (klanec gor, kakšno prehitevanje izven naselja) je pa ponavad po ene 3-5km.
Lahko ste tukej pametni, ampak če imaš 105 konjev, voziš kratke razdalje in se zelo nerad voziš počasi, čakanje da se motor ogreje in vožnja do samo 3000rpm ne pride v poštev.
Pa nikakor nisem med najhitrejšimi vozniki, poznam tri iz moje okolice ki izkoristijo avto skoraj 100%, seveda to pomeni da ne čakajo da se motor ogreje.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe sep 14, 2012 5:58 pm

Jst se čudim, kje ljudje najdejo 8 let stare teme? :DDD :lol: :lol:
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe sep 14, 2012 6:45 pm

IcEm4n je napisal/-a:Jst se čudim, kje ljudje najdejo 8 let stare teme? :DDD :lol: :lol:

Jaz se čudim a je enim res tolk dolgčas v življenju, da se jim da iskat 8 let stare teme :lol: :lol:

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Pe sep 14, 2012 7:21 pm

Na Googlu, kje pa drugje. Novejše na to temo pač ni bilo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov