Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So mar 27, 2010 10:18 am

berlingoman je napisal/-a:
In zakaj naj nebi dobil RAM certifikata. Ker ni originalen, sploh platišča in kovinski dodatki, to je npr kot bi dal na jugota 16 col in zahteval certifikat.

Kateri kovinski dodatki? Platišča res nima original, vendar to niso neka moderna platišča, ampak taka kakršna si lahko dobil v prvi avto trgovini leta 1975! Res je tudi predelan, ker je dvignjen, ampak vse to se je lahko naredilo in se je delalo tudi leta 1975. Po mojem mnenju si ta avto zasluži najmanj certifikat z opombo predelave.

Drgač so mi pa osebno tile iz ene in druge zveze (svamz, svs) oboji totalni debili! Tipični zahojeni slovenceljni, ki stalno drug drugega nekaj drkaji in foušarijo zganjajo.
Govoril sem z obema "ta glavnima" iz obeh zvez in oba sta brez kakršnega koli razloga ali povoda začeli govort in se fajn razgovorila čez drugo zvezo :roll: ! In to človeku, ki ga prvič vidijo! Pa ne moreš to tako! Slabše kot mularija.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So mar 27, 2010 10:33 am

cruiser1 se popolnoma strinjam z tabo
sem pa to zapisal da se bo vedlo zakaj se je sploh šlo

če bi že dajali v cajtnge slike avtov kateri nebi smeli imeti certifikat
bi lahko dali kaj bolj očitnega-npr. taxi službo pri nas :D

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide So mar 27, 2010 11:17 am

berlingoman je napisal/-a: In zakaj naj nebi dobil RAM certifikata. Ker ni originalen, sploh platišča in kovinski dodatki, to je npr kot bi dal na jugota 16 col in zahteval certifikat.

Ravno zaradi tega obstaja certifikat za predelana vozila. Drugače pa certifikat dobijo tudi tisti oldtimerji, ki so že rižasti. Hroščev je kar nekaj takih in imajo certifikat. Takim pa res ne bi dal. :roll:

kunc
Nov uporabnik

Napisal/-a kunc Sr mar 31, 2010 9:05 am

Pozdravljeni,

sprašujem poznavalce teh stvari: imam pajero l.1986 v zelo dobrem stanju. Kako bi zanj uredil status oldtimerja? Drugače avto uporabljam za občasno vožnjo..... :D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 31, 2010 9:38 am

@kunc
Po vseh pravilih boš lahko dobil certifikat za tvoj avto prihodnje leto, ko bo star 25 let. V kolikor do takrat še ne bodo dvignili meje za starodobnike na 30 let. Včasih je pa možno dobiti certifikat za avto, ki je mlajši od 25 let, vendar pod pogojem, da je vozilo res nekaj posebnega ali redkega (kakšni so kriteriji za to, ne vem). Se mi pa zdi, da Pajero ni ravno kandidat za kaj takega. Najbolje pa je, da se o vsem pozanimaš na zvezah SVS in SVAMZ.

maremm
Nov uporabnik

Napisal/-a maremm Če apr 01, 2010 12:11 am

V naši državi se pa res povsod morajo prilepiti eni voluharji zraven, pa delit ene certifikate, a na državni homologaciji pa to ne morejo sami ugotoviti, če je vozilo starodobnik ali pa ni. Ne vem zakaj jo potem sploh rabimo, dobiš cetifikat pa bi ti vpisali, ne pa da vsi vlečejo keš.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če apr 01, 2010 6:30 pm

@Berlingoman: Te popolnoma zastopim, kaj hoces povedat in ce sem iskren se v doloceni meri strinjam s tabo.

Ce bi vse Golfe mk1 (in zdaj so prisli na vrsto se mk2 srdljivci), ki so dobili pri svamz-u certifikat, dali v moj pregled jih 100% 2/3 zgubi certifikat. Pri vecini se ze po slikah vidi kako so šalabajzrsko sestavljeni vkup in stukani z mk2 in mk3 generacijo.
In teli Golf-i ceprav gredo marsikatermu v nos, so postali kultni avto, tako kot hrosc.

Kar mi gre pa meni najbolj v nos, so pa recimo hibridi ala Jeep Willis, ki so v vecini posiljeni z dizl mopedi iz MB avtov. Po moznosti, se napol Mahindre, ko folk ni dobil kosov in so stukani z vseh vetrov, enako Hrošč zmazki + cabrioleti (ceprav mi je original hrosc cabrio pred letom 60' eden lepsih cabriotov vseh casov.), ko ljudje niso imeli denarja, imeli pa so kar nekaj "znanja", volje in predvsem časa. Rezultate si lahko pogledas na avto.net-u. Obup.

Pa lep pozdrav!

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Če apr 01, 2010 7:38 pm

Jasno, da do neke mere moraš popuščat ljubiteljem stare tehnike,
ampak tole je šlo zdaj čez vsako mero.
Na eni strani ljubitelj, ki da za obnovo več tisoč eur, na drugi strani pa en rjav star avto za par sto eur( v večni primerov žal golf, ker je pač tak robusten, da se brez obnove še skup drži po 25 .letih)
in oba dobita isti certifikat :(
Se mi ne zdi pošteno do resničnih ljubiteljev.

Ko bi na drag race pišel z Axionom al pa Ligierjem..

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Sr apr 07, 2010 8:34 am

berlingoman je napisal/-a:Ko bi na drag race pišel z Axionom al pa Ligierjem..

Hey! :D

Tisto skropucalo je Axiam.

strojnix
Nov uporabnik

Napisal/-a strojnix Sr apr 07, 2010 9:22 am

Slika

morda je mislil s tem... :lol:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Re: Avto brez elektrike

Napisal/-a cruiser1 Pe nov 26, 2010 2:52 pm

sebaz je napisal/-a:Nadaljeval bom v temi oldtimer, ker je sorodna tema:

Vprašanje:

ali obstaja serijsko vozilo oz. avtomobil, ki nima nobenih električnih delov, razen morda akumulatorja za vžig in luči, tako kot starejši traktorji?

Hvala in lp

Ma, obstajajo tudi taki brez akumulatorja in starterja! Vžigajo se na "kurbl", ročno.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Re: Oldtimer

Napisal/-a f.taunus Pe nov 26, 2010 5:16 pm

... pa z lučmi na petrolej

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Re: Oldtimer

Napisal/-a cruiser1 Pe nov 26, 2010 5:39 pm

sebaz je napisal/-a:In kateri so ti avti?

Jaz ti ne morem kaj dosti pomagati. To so avtomobili iz začetka 20 stoletja in avtomobilizma, probaj malo "pogooglat".
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov