Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe jan 22, 2010 4:28 pm

v takem primeru z bmw-ju ne gre vsaj za moje pojme ne lp
Priponke
03112009816.jpg
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe jan 22, 2010 4:38 pm

@roberto-82
Ma dej no! Golf je res najbolši avto in FWD najboljši možen pogon. :EE :roll:

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe jan 22, 2010 5:20 pm

@roberto-82, ko bi ti vedel kaj vse se da in ne tako posploševal. Na sliki imaš 10cm snega na sredini, kot je že nekdo rekel saj bi nehali prodajati, če bi bila takšna j***a..@cruiser, se strinjam s tabo, golf DAS AUTO!

Lp

Edit. od kdaj so J A J C A grda beseda, da imate zanjo nastavljen filter?!
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jan 22, 2010 5:43 pm

roberto-82 je napisal/-a:
kamot se lahko dobima pa da vidimo kake "rovte "mate ker za ene so rovte ze tam ko malo asfalta fali :D :D :D :D kake avte sm pa js mev je pa moja stvar jih je pa blo kr nekaj res pa da na zadnji pogon nobenega kot sem ti že povedo ne poznam vašh koncev sam js sem iz okolice črne pa vsi ki maju tu avte na zadnji pogon so v snežnih razmerah parkerani zdej pa ne vem al si ta tak expert šofer pa su tu vsi "butli"ker ne znajo vozit la kako nevem :D :D :D

S tem stavkom si vse povedal. Za vikend si pa lahko vzameš čas in nareediš hitri tečaj slovenskega jezika. ;)
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe jan 22, 2010 5:45 pm

cruiser1 je napisal/-a:@roberto-82
Ma dej no! Golf je res najbolši avto in FWD najboljši možen pogon. :EE :roll:

Pomoje so stare dvojke dizli najboljši avto za v sneg z prednjim pogonom.. pač od normalnih avtov :D

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Pe jan 22, 2010 5:55 pm

eclipse_R je napisal/-a:
roberto-82 je napisal/-a:bmv-ji niso niti približno za v sneg razen če so 4x4 pa še taj tak tak kolega ma 318-ko 99l pa mavo snega pa da še cesta malo visi ne rabi dost ga že tišijo pa tudi ma esp
:D :D :D

ene 4× sem že prebral pa nimam pojma, kaj si hotel povedat.. Kkšna vejca pa pika, da človk sploh ve ke si začel stavk pa ke končal, bi mogoče prav prišla.

Drugače pa lani smo se vračali pozimi z Nanosa, dopoldne, temperature fajn pod ničlo, na cesti gladek led, po vrhu pa centimeter svežega snega. Klanec navzdol. Mi v Polotu, kolega spredaj v Volvu XC70. Vsi dobre gume. Vsi na smrt skor prestrašeni (desno prepad, hud klanec navzdol). Pri 3 kmh, ko si zabremzal si samo še na hitrosti začel dobivat. Se nekej peljemo pa spredej vidmo kako skoraj trči XC70 in drugi avto pri cca 1,5 kmh, ker avti niso nič ubogali. Oba obrne postrani.. Pol je blo šele j**e jih spravit naravnost, ker ko si dal gas je šlo samo kamor je klanec visel, ne pa tja kot so gume hotle. Prodejo mimo hardcore terenci, SUVi, navadni avti, vsi iste probleme, vsi samozavestni da bojo kam pršli, 4 kolesni pogon pač vrti vse 4 gume v prazno. Noben ne more ne gor ne dol. Stojimo, čakamo, naročeno je bilo posipanje cest. Medtem se pripeljeta en SUV in pa ta nova 330 ci po klancu navzgor. Vsi pametni, tale bemfl pa res ne bo mel za burek če so terenci ostali sredi klanca (in to terenci domačinov, ki so pripravljeni na razmere). Se ustavita ker sta tujca, malo povprašata kaj se dogaja, BMW je bil spredaj. Ustavila sta se sredi najbolj problematičnega klanca. Se usedeta nazaj v avto, BMW spelje kot da ni nič. Kot da bi speljal z ravnega, sredi poletja na asfaltu. Pač nadaljuje pot, kot da se naša situacija ne bi zgodila. In ni bil AWD, ampak lepo na zadnji pogon. Toliko o problemih z zadnjim pogonom

lp
Če je imel zadaj oznako 330ci še ne pomeni da ima samo zadnji pogon. Zadnji modeli, če se ne motim od leta 2008 naprej, se ne označujejo več s črko X za oznako motorja, (330xd recimo). Namesto tega X-a imajo na blatniku, pod smerokazom, oznako X-drive. Da ne bo kdo presenečen ko mu bo kakšen 330ci pobegnil na zasneženem klancu. :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 22, 2010 5:56 pm

roberto-82 je napisal/-a:v takem primeru z bmw-ju ne gre vsaj za moje pojme ne lp

Roberto - zresni se!

V temi o BMW in snegu si napisal že štiri poste, čeprav priznavaš, da nikoli nisi vozil avta z zadnjim pogonom. Vsi tvoji posti so torej samo rekla-kazala, hkrati pa povzročajo stalen OFF.

Oglašaj se, ko boš res imel kaj za povedat (iz lastnih izkušenj oz znanja), predvsem pa piši bolj razumljivo (to velja povsod)! Tudi za tak neprimeren odnos so lahko sankcije.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Napisal/-a roberto-82 Pe jan 22, 2010 10:38 pm

esem je napisal/-a:
roberto-82 je napisal/-a:v takem primeru z bmw-ju ne gre vsaj za moje pojme ne lp

Roberto - zresni se!

V temi o BMW in snegu si napisal že štiri poste, čeprav priznavaš, da nikoli nisi vozil avta z zadnjim pogonom. Vsi tvoji posti so torej samo rekla-kazala, hkrati pa povzročajo stalen OFF.

Oglašaj se, ko boš res imel kaj za povedat (iz lastnih izkušenj oz znanja), predvsem pa piši bolj razumljivo (to velja povsod)! Tudi za tak neprimeren odnos so lahko sankcije.
lej

preber ši še enkrat kaj sem napiso (da ga nisem mev)kar ne pomeni da ga nisem vozu .
Če pa izrazim svoje mnenje pa povem moje izkušnje pa nevem kaj vas boli.Še enkrat to so moje ugtovitve in izkušnje "kolk jih pač mam z avti na zadnji pogon" lp :D

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jan 22, 2010 10:47 pm

esem je napisal/-a:

Roberto - zresni se!

lej

preber ši še enkrat kaj sem napiso (da ga nisem mev)kar ne pomeni da ga nisem vozu .
Če pa izrazim svoje mnenje pa povem moje izkušnje pa nevem kaj vas boli.Še enkrat to so moje ugtovitve in izkušnje "kolk jih pač mam z avti na zadnji pogon" lp :D

izkušnje moraš dati v narekovaje, ne stavka za njim

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Pe jan 22, 2010 11:30 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

Roberto - zresni se!

lej

Samo neki me zanima, katere avte na zadnji pogon si vozil? Pa brez zamere nič slabonamernega.

Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 23, 2010 4:28 am

OFF
roberto-82 je napisal/-a:lej
preber ši še enkrat kaj sem napiso (da ga nisem mev) kar ne pomeni da ga nisem vozu .

Vidiš, do takih lapsusov pride predvsem zaradi tvojega nerazumljivega pisanja, zato se potrudi lepše pisat, da ne izgubljamo časa in volje z dekodiranjem ali nerazumevanjem, kar ima za posledico take OFF-e.

Poleg tega - če te nekdo vpraša po konkretnih izkušnjah in ti rečeš, da nisi imel avta na zadnji pogon, se to še prehitro in predvsem razume, češ da nimaš takih izkušenj. Temu botruje tudi omemba kolega, ki so ga tiščali (in ne tebe), pa parkirani avti (ki jih vidiš in ne voziš) itd. Tako ali drugače je križ s to tvojo "slovenščino" oz komunikacijo.

Popravi izražanje, pa bo nerazumevanja in pripomb manj.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk So jan 23, 2010 7:58 am

BeMyWagen je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

Roberto - zresni se!

lej

Samo neki me zanima, katere avte na zadnji pogon si vozil? Pa brez zamere nič slabonamernega.

Lp

vozil je samokolnico;ko jo je rival pred seboj je imel zadnji pogon... :bow

lp tdk

p.s.mater kaj eni pametujejo o o zadevah o katerih pojma nimajo...ja,je vozil zadnji pogon;3km po suhem asfaltu 23.julija 2004...in sedaj ima izkusnje o bemflu in zadnjem pogonu ter voznji v snegu.
sam sem imel 320d,2004,150konjev,pozimi ga nisem vozil,imel sem ga manj kot 3 mesece(loputa);me je pa enkrat skoraj obrnilo;pridem iz ovinka,mokra cesta,pa po gasu...mi je zadek kar fajn odneslo,da sem komaj avto ujel.

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor So jan 23, 2010 10:35 am

@roberto 82 - hvališ se kam vse tvoj golf pride medtem, ko bmw-ji ostajajo zadaj. Kot prvo bmw-ju sneg ni idealen teren (tam kjer tvoj golf ''blesti''), ampak postavi ga v položaj, da mu lahko kljubuje. ''Entry level'' bmw-ji s slabimi gumami na živem ledu se sigurno ne obnesejo, ampak obstajajo tudi ''nalowdane'' verzije s ketnami.
To, da je zadnji pogon slabši na mokrem in v snegu, je pa že ispeta, zadnja rešilna bilka zagovornikov prednjega pogona. Z vsemi današnjimi raznoraznimi pomagali in z glavo na vratu seveda, ti bo avto zelo težko ušel iz kontrole.

Lp

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo So jan 23, 2010 10:48 am

XTR je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:
roberto-82 je napisal/-a:bmv-ji niso niti približno za v sneg razen če so 4x4 pa še taj tak tak kolega ma 318-ko 99l pa mavo snega pa da še cesta malo visi ne rabi dost ga že tišijo pa tudi ma esp
:D :D :D

ene 4× sem že prebral pa nimam pojma, kaj si hotel povedat.. Kkšna vejca pa pika, da človk sploh ve ke si začel stavk pa ke končal, bi mogoče prav prišla.

Drugače pa lani smo se vračali pozimi z Nanosa, dopoldne, temperature fajn pod ničlo, na cesti gladek led, po vrhu pa centimeter svežega snega. Klanec navzdol. Mi v Polotu, kolega spredaj v Volvu XC70. Vsi dobre gume. Vsi na smrt skor prestrašeni (desno prepad, hud klanec navzdol). Pri 3 kmh, ko si zabremzal si samo še na hitrosti začel dobivat. Se nekej peljemo pa spredej vidmo kako skoraj trči XC70 in drugi avto pri cca 1,5 kmh, ker avti niso nič ubogali. Oba obrne postrani.. Pol je blo šele j**e jih spravit naravnost, ker ko si dal gas je šlo samo kamor je klanec visel, ne pa tja kot so gume hotle. Prodejo mimo hardcore terenci, SUVi, navadni avti, vsi iste probleme, vsi samozavestni da bojo kam pršli, 4 kolesni pogon pač vrti vse 4 gume v prazno. Noben ne more ne gor ne dol. Stojimo, čakamo, naročeno je bilo posipanje cest. Medtem se pripeljeta en SUV in pa ta nova 330 ci po klancu navzgor. Vsi pametni, tale bemfl pa res ne bo mel za burek če so terenci ostali sredi klanca (in to terenci domačinov, ki so pripravljeni na razmere). Se ustavita ker sta tujca, malo povprašata kaj se dogaja, BMW je bil spredaj. Ustavila sta se sredi najbolj problematičnega klanca. Se usedeta nazaj v avto, BMW spelje kot da ni nič. Kot da bi speljal z ravnega, sredi poletja na asfaltu. Pač nadaljuje pot, kot da se naša situacija ne bi zgodila. In ni bil AWD, ampak lepo na zadnji pogon. Toliko o problemih z zadnjim pogonom

lp
Če je imel zadaj oznako 330ci še ne pomeni da ima samo zadnji pogon. Zadnji modeli, če se ne motim od leta 2008 naprej, se ne označujejo več s črko X za oznako motorja, (330xd recimo). Namesto tega X-a imajo na blatniku, pod smerokazom, oznako X-drive. Da ne bo kdo presenečen ko mu bo kakšen 330ci pobegnil na zasneženem klancu. :D

hmm, to pa prvič slišim. mislim, da ne bo držalo. kolega ima 335 Xi, letnik 2008, tko da za bencinarje to zagotovo ne drži, mogoče pa za dizle (pa še to samo za X serijo).

lp

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So jan 23, 2010 11:02 am

veš zakaj gre ? Ker je visok 30cm od tal :EE
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Napisal/-a roberto-82 So jan 23, 2010 11:06 am

Thor je napisal/-a:@roberto 82 - hvališ se kam vse tvoj golf pride medtem, ko bmw-ji ostajajo zadaj. Kot prvo bmw-ju sneg ni idealen teren (tam kjer tvoj golf ''blesti''), ampak postavi ga v položaj, da mu lahko kljubuje. ''Entry level'' bmw-ji s slabimi gumami na živem ledu se sigurno ne obnesejo, ampak obstajajo tudi ''nalowdane'' verzije s ketnami.
To, da je zadnji pogon slabši na mokrem in v snegu, je pa že ispeta, zadnja rešilna bilka zagovornikov prednjega pogona. Z vsemi današnjimi raznoraznimi pomagali in z glavo na vratu seveda, ti bo avto zelo težko ušel iz kontrole.

Lp

Lej pač js sem dav zaprimerjav dav sem pa svoj avto ,da nebi blo spet kakega nasporazuma kolegov avto,od strica brat....Vem da v snegu se bmv pa golf ne morta primerjat saj veš kaj pravijo za golfe II dizle(nedelski traktor)it res drži :D .
Drugače pa če nimaš kaj v glavi ti pa tudi sprednji pogon ne koristi ,če tišiš gas v poden.lp

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR So jan 23, 2010 12:21 pm

montezemolo je napisal/-a:hmm, to pa prvič slišim. mislim, da ne bo držalo. kolega ima 335 Xi, letnik 2008, tko da za bencinarje to zagotovo ne drži, mogoče pa za dizle (pa še to samo za X serijo).

lp

Drži, drži, tudi za limuzine in kupeje, samo to je od konca leta 2008 naprej, predvsem letniki 2009 imajo take oznake, najde pa se tudi kakšen 2008. Lahko preveriš recimo na mobile.de.
Sem spraševal na X-drive touru (konec 2008) zakaj nima limuzina oznake X pa mi je prodajalec razložil da imajo BMW-ji sedaj napis X-drive, tako kot ima Audi Quattro, zaradi boljše prepoznavnosti štirikolesnega pogona. Za Quattro vsak ve kaj pomeni za tist mali X v oznaki modela pa redki.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jan 23, 2010 8:24 pm

letošnjo zimo vsak sneg na relaciji podplat-poljčane z e46 z manj problemov kot avti s sprednjim pogonom. Prednost bmwjev je v tem, da ma dobro razporeditev teže in v ovinek prideš z večjo hitrostjo. Edino kar je treba pazit, da ne pohodiš gasa ko butl na izhodu iz ovinka. Pa dsc je treba včasih izklopit, da ne vzema gasa takrat ko nesmeš počakat zarad gum, ki niso več nove.
LP Rok

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So jan 23, 2010 9:24 pm

Drocky je napisal/-a:
letošnjo zimo vsak sneg na relaciji podplat-poljčane z e46 z manj problemov kot avti s sprednjim pogonom. Prednost bmwjev je v tem, da ma dobro razporeditev teže in v ovinek prideš z večjo hitrostjo. Edino kar je treba pazit, da ne pohodiš gasa ko butl na izhodu iz ovinka. Pa dsc je treba včasih izklopit, da ne vzema gasa takrat ko nesmeš počakat zarad gum, ki niso več nove.

Na tej relaciji Podplat - Poljčane pa res ni nek breg, da bi lahko imel probleme ;)
Razen tist zadnji ovinek pred vrhom, ko obrneš skoraj za 180°, tam zna bit problem. Drugje pa ravno toliko visi, da lahko španaš in koplje kolikor ti paše :lol:

Jaz sam vem za Mercedesa E klase novejši letnik, da sem se prejšni teden enkrat peljal za njim v hrib (še celo iz naše vasi je bil). Ko sem še bil pred garažo je že on bil na glavni cesti - 600m prednosti. Sem ga kar kmalu dohitel, v klanec sem mu šel pa čist za ritjo, z lučmi svetil točno pod kolesa. Se je prav videlo kako ga je začelo matrat, kopalo, rit mu je kar kmalu začelo metat za dober meter levo desno. Med tem, ko moj clijič za njim brez kakršenega koli kopanja, za probo sem tudi pohodil gas, tudi, če je kopal je bil stabilen, brez premetavanja levo-desno. Po približno 200 metrih pa se je Mercedesova pot končala, vedno bolj počasi mu je šlo potem pa je dokončno obstal. Jaz pa z nekaj kopanja po levi mimo in naprej :)
Ne vem pa kaj bi šele potem ta delal v kakem večjem snegu ali pa v bolj pravem hribu.
Bi rekel, da take ladje z zadnjim pogonom niso ravno za kake hribovce.

Zlo podoben primer sem tudi dostikrat videl mimo naše gorce, ko še ni bilo asfalta so bile po kolesnicah položene ene take betonske plošče. In ko so te bile malo mokre je človek tudi z Mercedesom E220 CDI brusil gume po tistih ploščah, da se je kar kadilo. Če je vzel zalet je še nekak prišel gor, če pa je bilo zaleta premalo je dostikrat moral nazaj in ponovni poskus :roll: Sem mu rekel: "Tole pa ne gre najbolje tule gor." Pa je rekel:" Ja veš, težek je spredaj" :lol: Sem si mislil, ma jebeš pol tak avto. Takrat je dal čez 6miljonov za njega potem pa je v dežju komaj prilezel od bajte. Zdaj je asfalt je boljše, ko je pa sneg ga pa še vedno na vrh hriba pušča. Če pa ga spodaj dobi pa ne pride na vrh, dokler ni cesta črna. Samo ajd, človek je v penziji se ne sekira, drugače pa ni to to. :?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 23, 2010 9:43 pm

mišek je napisal/-a:Bi rekel, da take ladje z zadnjim pogonom niso ravno za kake hribovce.

Zato maš pa:
http://www.youtube.com/watch?v=s9r865Nv ... re=related

:lol: :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov