Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr okt 22, 2003 1:10 pm

Free Styler je napisal/-a: :Povejte mi v kateri drzavi je razred 1:25 oz . 1: 30 v nemciji???

JAR,več ali manj vse afriške države,turčija,bolgarija,ukrajina,litva,latvija,češka, slovaška,BIH, Srbija in črna gora.
pa ne tupit da so to same nerazvite države ker tudi slovenija spada med nerazvite :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Sr okt 22, 2003 1:11 pm

Sicer me prov boli k...,jest bom zase pa za svojo familio ze poskrbu...tok za info, k vidm kako eni vneto zagovarjajo EU ; pa brez zamere , ce se vidmo lohk eno na ta racun :pivo

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Sr okt 22, 2003 1:14 pm

Mazda MX3... v vecini stvari se strinjam s tabo. In je stvar res taka, kdor hoce delat naj ga ne skrbi! :P

Sam jst recimo delam v eni italijanski firmi v LJ, pa mamo sestrsko firmo v Italiji... pa ves kaj ti povem, ta firma v LJ je kura ki nosi zlata j***a... lastniki majo astronomske dobicke... zakaj le? Ker smo tu v LJ bolj efektivni (je spagetar stisnu janeza), delamo pa za full manj... lastnikom pa zlica v med, ker neumne janeze placuje 3x manj kot njihove delavce, naredijo pa za 20-30% vec! Je pa tut res, da verjetno zivljenje v Italiji in preostali EU tut vec stane, tako da je logicno da bodo imeli visje place. Sam se mi vseeno zdi, da zivljenje v EU ni toliko drazje, kot so v Sloveniji place nizje! :?

LP ;)

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Sr okt 22, 2003 1:15 pm

OK. Predlagam ,da pocakamo ene par let pa pol razglablamo o tem ,ker je ta debata mal prevec zabredla s poti .Se bojim ,da se lohk se postrelimo med sabo.Sicer smo pa samo navadni smrtniki,ki ne morejo cisto nic ,sej se dela tko kot jim pase .

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Sr okt 22, 2003 1:17 pm

COBO je napisal/-a:za tiste ki ste PROTI ... in kje bomo cez 10 20 let ? v se vecji pi... kukr smo zdej poglejte srbijo in podobne si zelimo bit taki ( gospodarsko gledano ) ??? zarad 10% cen NOVIH avtomobilov tlele bruke delate jozos jozos pa ministre kurcate - najlazji je sam kurcat pa nc delat. tko da EU Da. :P

malo si poglej stanje v državi! očitno premalo spremljaš tv
ti pokažem število stečajev od leta 97 do 2001 v Sloveniji?
a ne opaziš, da so državni odhodki konstantno večji od prihodkov za 1,5%DBPja in da niso še glede tega nič storili
a ne veš, da se proračunska luknja krpa z prodajo javnih podjetij? s čim se bo, ko teh ne bo več?
a veš da hoče država pobrati leta 2005 1700 milijard denarja za proračun (pred dvema letoma je bilo pod 1000 milijard)...a se ti zdi, da kaj takega lahko prenese tako majhna ekonomija?

PS: eni bote res morali začet malo spremljat politiko in gospodarstvo, ne samo gleda EU, pa lepe avte itd...z polno ritjo pa je itaq lahko srat, pa če si na balkanu ali v tako opevani "Evropi"

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Sr okt 22, 2003 1:21 pm

Daco je napisal/-a:Mazda MX3... v vecini stvari se strinjam s tabo. In je stvar res taka, kdor hoce delat naj ga ne skrbi! :P

Sam jst recimo delam v eni italijanski firmi v LJ, pa mamo sestrsko firmo v Italiji... pa ves kaj ti povem, ta firma v LJ je kura ki nosi zlata j***a... lastniki majo astronomske dobicke... zakaj le? Ker smo tu v LJ bolj efektivni (je spagetar stisnu janeza), delamo pa za full manj... lastnikom pa zlica v med, ker neumne janeze placuje 3x manj kot njihove delavce, naredijo pa za 20-30% vec! Je pa tut res, da verjetno zivljenje v Italiji in preostali EU tut vec stane, tako da je logicno da bodo imeli visje place. Sam se mi vseeno zdi, da zivljenje v EU ni toliko drazje, kot so v Sloveniji place nizje! :?

LP ;)

Ti rad verjamem za to kar si napisal, ne vem pa če veš koliko te stane 1 mesec zivljenja v Italiji?
Z naso placo si pogorel ze pri stanovanju, da ne govorimo o vseh ostalih stroskih.
Za ostale stvari bi moral pol se ledvice prodajat :)

Tako je to, vedno so ljudje izkoriscali, konec koncev pa je to njihova firma, njihova politika.

Sej pravim, da je najbolje unemu, ki sam nekaj ustvari, ker pol on narekuje tempo podjetja.
Direktor: "Delavci skocite!"
Delavci: "Kako visoko gospod Direktor?!!!", so zakricali vsi v en glas.

Vsak si zeli imet tako izkusnjo, kaj ni res?! (kot direktor mislim....hehe)
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr okt 22, 2003 1:23 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Sr okt 22, 2003 1:24 pm

EU,EU,EU ,le kaj imam od EU :shock: :shock: :shock: Cisto nic ,kksn tujc me bo kupu pa bom za male pare pr njem delu :D :D :D EU, EU EU ...

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 22, 2003 1:25 pm

Free Styler je napisal/-a:OK. Predlagam ,da pocakamo ene par let pa pol razglablamo o tem ,ker je ta debata mal prevec zabredla s poti .Se bojim ,da se lohk se postrelimo med sabo.Sicer smo pa samo navadni smrtniki,ki ne morejo cisto nic ,sej se dela tko kot jim pase .

ok by me... :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Sr okt 22, 2003 1:30 pm

OK dejmo koncat zadevo!

Free Styler: kot prvo mislim da je suznjelastnistva konec, kot drugo pa upam in mislim, da nisi tako poceni, da se te bo kdo prisvojil.

Ce nimas zaupanja sam vase nimas nic......
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Sr okt 22, 2003 1:36 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:OK dejmo koncat zadevo!

Free Styler: kot prvo mislim da je suznjelastnistva konec, kot drugo pa upam in mislim, da nisi tako poceni, da se te bo kdo prisvojil.

:D :D :D Ja malo sale na moj racun , da nau zamere , ja se strinjam s tabo mazda-mx3 ,saj smo na avtomobilizmu,loh udarmo kero na ta racun :?: :roll:

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Sr okt 22, 2003 1:59 pm

Free Styler je napisal/-a:
mazda-mx3 je napisal/-a:OK dejmo koncat zadevo!

:D :D :D Ja malo sale na moj racun , da nau zamere , ja se strinjam s tabo mazda-mx3 ,saj smo na avtomobilizmu,loh udarmo kero na ta racun :?: :roll:

hehe nisem te hotel uzalit.....
OK dejmo res zakljucit, ki se pocutim kot v parlamentu :vc kot kak "kekec"....

LP vsem
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr okt 22, 2003 2:08 pm

:rofl :pivo
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Sr okt 22, 2003 2:13 pm

BERI TO!!!!
Mazda je napisal:Ti rad verjamem za to kar si napisal, ne vem pa če veš koliko te stane 1 mesec zivljenja v Italiji?
Z naso placo si pogorel ze pri stanovanju, da ne govorimo o vseh ostalih stroskih.
Za ostale stvari bi moral pol se ledvice prodajat

G-4S je napisal/-a:Hm, stanovanja..... V ljubljani se cene stanovanj lahko primerjajo s cenami stanovanj v CENTRU Dunaja... :?

G-s 4 dobro piše!! In ne samo dunaja tudi kakega Pariza in podobno!!!!!

Vsi tisti ki imamo prepustnice in smo koristili I.V.A. nazaj v naš zep ga bomo z EU krasno najebali!!! Tudi mx Mazda.
Še dobro da na meji s hrvaško imamo še vedno DUTY FREE-JE, tudi tu profitiram pri nakupih(ALKOHOL!!! I HAAA)
Kar se pa tiče avtov slo. je predraga! Mislim na nove avte.
So pa izjeme npr. VW PHAETON 4.2 335 KM V SLO JE 71000 EUR V ITALIJI pa čez 80000eur.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 22, 2003 2:29 pm

Halllloooooooooooooo.
Hrana v italiji je cenejša - vsi skos dol špecerijo kupujejo.
dvosobno stanovanje v ljubljani ali rimu - v rimu je 15k sit cenejše - sprobano v živo.
Delavci v naši podružnici v milanu imajo za isto delo v isti firmi, samo država je druga tudi do 3X večje plače.

Ne pametujte - v italiji je skoraj vse cenejše - plače so pa višje - davki pa isti kot pri nas.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr okt 22, 2003 2:45 pm

To mi delaj :)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a domzalcan21 Sr okt 22, 2003 3:50 pm

Hm, folk, a vi veste kolk folka bo službo zgubil?!?!?! Špediterji, cariniki itd...vsi ki delajo na mejah...med njimi so tudi policaji, toda oni bojo poceni odnesli in bojo dobili premestitev, ker jih povsod rabijo...kaj pa cariniki šprediteji.. Na to pa nic ne pomislite, ampak mislite samo na cene cene cene cene avte avte avte...mislte da bote lahko takoj nasledn dan sli v EU in si zbrali službo po vasi želji... MALO MORGEN!
Za službo v tujini bo trajalo kar nekaj let...do uvedbe evra spet nekaj let...in to bo trajalo, dokler EU nebo osušil naših prelepih žepov in dokaj polnih denarnic...c c c. Ne vem kaj se nekateri grejo...res ne...

LP

COBO
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Slovenia

Napisal/-a COBO Sr okt 22, 2003 6:07 pm

Yugo : to si pa lepo povedal. But still -> in mislis da bi bilo bolje da ne gremo v EU ? se bomo sami pozrli in razpordali vse in dobesedno IZGINILI.
Slika

1997 CIVIC 1.4i ( who needs VTI when u have Da BiNgO :)

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Sr okt 22, 2003 9:38 pm

Vsak bo najprej za svojo rit poskrbel pol pa bo kukr bo! Komur bo ratalo lepo žvet bo hvalu EU tisti ki pa bojo(bomo) bolj z meseca v mesec capljal bomo pa itak čez Eu tolkli itd...

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Če okt 23, 2003 6:29 am

waaa ej vi ste cisto zasli!:)
Hm hmmce je res v Italiji vse tako poceni, zakaj pol italijancki hodijo k nam kupovat špežo v Koper??
Niso več 80-a leta, ko smo navalili vsi na Trst.

In lepo prosim ne mi govorit da so v Italiji iste cene za stanovanja kot pri nas.
Stric zivi v centru milana in je "majckena" razlika v primerjavi z ljubjano glede stanovanja in stroskov.

Martin: zakaj pa bom tudi jaz najebu v EU?
PO moje bo prej kdo drug. Jaz imam voljo do dela..hehehe
Slovenski Mazda forum
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov