GiGi1985 je napisal/-a:Domen, si mogoče policaj? (ni mišljeno kot "napad", zgolj radovednost)
Heh ne

, tudi ne bi zelel biti, zame bi bil to psihicno prevec naporen poklic. Vsak dan poslusati nesmiselno kregarijo med ljudmi, se ukvarjati s prestopniki, ki se povrh vsega se pritozujejo ("ja vi tudi niste vozili po omejitvah" - tipicna izjava divjaka, ki so ga ujeli).. js nimam zivcev za kej takega.
GiGi1985 je napisal/-a:Zakaj potem pomagajo odvisnikom od mamil?
Tam se gre res za odvisnost z vsemi komponentami, ne samo za razvajenost in domisljavost kot pri agresivni voznji. Ce ti mislis da si lahko vse privoscis, divjanje na cesti, prehitevanje brez potrebe, tudi ce vsemu temu dodas nalepko "ampak jaz vse to pocnem VARNO" (mimogrede - varnega prehitevanja ni, to je samo v glavah tistih ki bi radi opravicevali divjanje; in nasprotovanje predlaganemu zakonu je samo to in nic drugega), to nic ne pomeni - se vedno bistveno bolj ogrozas sebe in druge kot bi bilo potrebno za normalno udelezbo v prometu.
Kar se tice penzionistov in podobnih se cisto strinjam s tabo. Tudi taki brez potrebe ogrozajo varnost vseh nas, potrebno bi jih bilo pouciti o omejitvah, o predvidevanju, o opazovanju, umikanju.. Seveda to ni lahko, sploh ce so uzaljeni v smislu "kaj bos ti meni govoril, ze 40 let sem na cesti", ampak tukaj ni kaj, prometna situacija je danes taksna kakrsna pac je. In tudi glede takih se mi zdi, da lahko bistveno vec kot drzava naredimo mi sami. Ne dvomim da v svojem okolju vsak pozna vsaj kaksnega voznika tega tipa - tu se izboljsevanje prometne kulture lahko zacne.
On je napisal/-a:Kot si sam ugotovil zakaj na grem na dirkališče, SAJ GREM IN TO VEČKRAT NA LETO (pač denar nosim v sosednje države,čeprav bi ga z veseljem pustil v RS)!! Žalostno je predvsem to, da si jaz lahko to privoščim MNOGI SI PA ŽAL NEMOREJO, kaj naj potem oni?? Posledično je stanje takšno kot je...
Ce bo v Sloveniji dovolj velik trg za to se bo gotovo nasel investitor, ki bo zgradil dirkalisce. Do tedaj pa ni nic narobe ce gres za taksen hobi v tujino, tisti ki si tega ne morejo privosciti pa naj si najdejo drug hobi. Tukaj se pac ne gre za kaksno resno odvisnost, tu se gre le za razvade, ki se tragicno koncajo, kadar se jih izvaja na cesti.
Sploh pa, zakaj nasprotovanje omejitvam divjanja? V resnici se gre le za tiho samoopravicevanje, cetudi po ovinkih, v vseh mogocih besednih preoblekah, da se zakrije svojo zeljo po divjanju. Ta naj ostane na dirkaliscu, ne na javni cesti.