Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 05, 2010 12:23 am

cruiser1 je napisal/-a:
Vseved je napisal/-a:
Mala pričakovanja? Kaj si s tem mislil? V novem cliu se 4 odrasli z lahkoto peljejo,

No, s temle se pa res nikakor ne morem strinjati! Pa brezskrbi, da dobro vem koliko je prostora v cliotu, sem se žal prevečkrat peljal in ga tudi vozil..

Še v meganu se lahko "z lahkoto" peljeta kvečjemu dva malo večja odrasla(180-190 cm)! Zadaj je v cliotu placa samo za kakšne zelo majhne odrasle. Sicer se tudi 5 hrustov spravi v kakšno storio ampak potem je problem zadnja vrata zapret :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 05, 2010 12:25 am

odprti clio: off:
Nisi na mestu, da bi opozarjal na napake, prvic, ker je uporabnik ze opozorjen in drugic, ker s tvojim postom samo spodbujas (verjemi se vidi). Na te napake lahko opozoris tam kjer uporabnik se ni opozorjen.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe feb 05, 2010 12:31 am

MacTron je napisal/-a:odprti clio: off:
Nisi na mestu, da bi opozarjal na napake, prvic, ker je uporabnik ze opozorjen in drugic, ker s tvojim postom samo spodbujas (verjemi se vidi). Na te napake lahko opozoris tam kjer uporabnik se ni opozorjen.

Koga pa opozarjam? Nisi resen - postavil sem se v vlogo pljuvača po renoju, če bi bila situacija obratna - in upam, da se vidi. 5. berem svoj post in ne vidim opozarjanja; da pa spodbujam - če se tebi tako zdi, prav. Gre post v izbris.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe feb 05, 2010 12:56 am

TOYOTA je napisal/-a:v motoreviji piše da je bilo največ prodanih puntov, seštevek novih in starejših cliov ja presegel število fiata...

ravno o puntu sem danes razmisljal, ko sem nek oglas v reviji videl...sploh ne vem, kdaj sem nazadnje kakega granda na cesti videl, kaj sele, da bi se dobro prodajal (sploh za precej navito ceno) :?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Pe feb 05, 2010 8:30 am

cruiser1 je napisal/-a:
Vseved je napisal/-a:
Mala pričakovanja? Kaj si s tem mislil? V novem cliu se 4 odrasli z lahkoto peljejo,

No, s temle se pa res nikakor ne morem strinjati! Pa brezskrbi, da dobro vem koliko je prostora v cliotu, sem se žal prevečkrat peljal in ga tudi vozil..

Govoril sem za clio 3 in tam se da sedeti - izvzeti primeri z 200cm višine in 140kg teže. Malo manj pretiravanja.

Kar se tega tiče je razred ali 2 boljši od predhodnika, ker tista klop je bila pa res bolj "za silo" oz. za otroke.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe feb 05, 2010 9:26 am

error 90 je napisal/-a:Sem se pogovarjal s sodelovcem k je Bosanec

On bi raje kupil golfa z 100k prevoženih in 4 leta starega, kot pa novega cliota ( in ga tudi je) Sem ga uprašal zakaj.... zato ker je to Volkswagen .

Men je bol važn da za ta denar dobim več opreme in nov avto.

Jaz bi tudi pa nisem bosanec :twisted:

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Pe feb 05, 2010 9:35 am

lambretta je napisal/-a:
error 90 je napisal/-a:Sem se pogovarjal s sodelovcem k je Bosanec

On bi raje kupil golfa z 100k prevoženih in 4 leta starega, kot pa novega cliota ( in ga tudi je) Sem ga uprašal zakaj.... zato ker je to Volkswagen .

Men je bol važn da za ta denar dobim več opreme in nov avto.

Bosanc ma prav. Doma mamo 5let starega golfa 1,9 in novega clio storia 1,2. Golf ga v vsem prekaša za dve stopnji.

Ps.: nisem Bosanc.

only on BALKAN u nemčiji tega ne vidiš
Ferrari is scaled down version of God

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe feb 05, 2010 9:48 am

Bosanci so se pred leti vozili v Golfih, ko smo se "pametni" slovenci v avtovleki :sadd

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta Pe feb 05, 2010 10:02 am

Kot sem že napisal, doma imamo golfa 5 in cilo storia. Clio skoraj nov , golf pa ma 5 let in 135kkm. Z veseljem bi napisal, da je boljši clio ampak če ni ni.Vsaj tako je moje mnenje.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe feb 05, 2010 10:23 am

napiši kako bi ssploh blo možno da bi bla Storia boljša? :roll:
kot je gor eden napisu... only Balkan kej tazga premore.
če je avto star 5 let in je biu lepo vožen in očuvan je logično da je boljši saj je razred višje, ne da se primerjat. vsekakor pa osebno raje novega Cliota (ne Storio) kot pa 5 let starega Golfa z ?km.
lp

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe feb 05, 2010 10:28 am

MacTron je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:Jaz reje kupin VW golfa z prevoženimi 200000 km kot novega Cliota z vso opremo.
Bosanec ima prav!
Jaz poznam dva Bosanca, ki imata na Golfu prevoženih več kot 500000 km in eno Bosanko, ki ima prevoženih čez 300000 km.
Pa mi pokaži Renaulta, ki lahko konkurira VW - DAS AUTO!

Taksna mnenja zadrzi za sebe ali pa sploh ne odpiraj taksnih tem... smesno odpres temo, a hkrati jo zelis zasvinjat... ne zavedas se necesa, nekredibilno oznako imas in se vedno raje zahajas v prepire. Tudi med Renaulti in ostalimi (temi ne povseci) znamkami se najde nad 300k km, ki so se vedno v teku in naprodaj. Enako kot za uporabnika lambretta velja, v kolikor bos nadaljeval taksen govor in nepreverjena mnenja - bo ukrep po pravilniku.

Nekredibilno oznako sem pač dobil ker so tako hoteli moderatorji. Ne vem pa zakaj?
Pač izražam svoje mnenje in ne kršim pravil na forumu in nikoli nisem kršil pravil.
Rad izražam svoja mnenja v skladu z pravili foruma.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe feb 05, 2010 10:36 am

če ne prej, bi jo zaslužil zdaj z zadnjim stavkom na post, kjer je MacTron nato odgovoril.
če ni kulture govorjenja/pisanja so težave, vedno več ljudi ima take probleme.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Pe feb 05, 2010 10:37 am

Pa kako lahko primerjate golfa pa cliota katera sta v čisto drugih razredih. Primerjajte Polota s Cliotom III ne pa golfa. Zanima me koliko bi se vas odločilo med temi dvemi, pa s polno opremo in kakšna cena bi bila na koncu?

Ljudje a se zavedate da obstajajo še kakšni drugi avtomobili kot samo golfi. Očitno ne, ker po prebranih komentarjih vidim da bi se večina rajši peljala v stari golfovi kripi, kot pa z novim cliotom z boljšo opremo in večjo varnostjo.

Sicer naj pa vsak dela kaj hoče s svojim denarjem.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe feb 05, 2010 10:39 am

@moj-avto, in utemeljitev tvojega posta je ?
˝Zato ker ti je Bosanec tako povedal˝ ?

@lambretta, ja zelo primerljivo, čestitam ! :roll:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe feb 05, 2010 10:50 am

Govora je bilo katerega rajši kupi človek za enak dnar. rabljen golf ali nov clio? Zakaj se ne da primerjat takega nakupa in kateri je boljši nakup?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe feb 05, 2010 11:21 am

RaVeN je napisal/-a:Pa kako lahko primerjate golfa pa cliota katera sta v čisto drugih razredih. Primerjajte Polota s Cliotom III ne pa golfa. Zanima me koliko bi se vas odločilo med temi dvemi, pa s polno opremo in kakšna cena bi bila na koncu?

Ljudje a se zavedate da obstajajo še kakšni drugi avtomobili kot samo golfi. Očitno ne, ker po prebranih komentarjih vidim da bi se večina rajši peljala v stari golfovi kripi, kot pa z novim cliotom z boljšo opremo in večjo varnostjo.

Golfa in cliota se primerja, ker sta to ena bolj pogostih avtov na naših cestah. Glede na število golfov, ne vem kaj si hotel povedati s stavkom "Zanima me koliko bi se vas odločilo med temi dvemi", s katerim verjetno hočeš nakazat da je clio boljši nakup, če ima pa toliko slovencev golfa. Očitno se jih veliko odloči za slednjega ane..

Drug stavek tudi ne razumem.. V temi z naslovom "Clio najbolje prodajani avto" sprašuješ, če se zavedamo da obstajajo še drugi avti razen golfa. Ja očitno da se folk zaveda, če pa največ cliote kupujejo, sam pač ma folk argumente tudi za golfa.

In ko omenjaš varnost.. Tolk si renault dela reklame s to varnostjo in tolko vse prirejajo temu, da je treba še žarnico od luči menjat skozi kolotek, na koncu je pa golf najbolje ocenjeni na ncap 09.

Drgač nimam nč proti cliotom in renaultu. Osebno oz. v družini imamo pač boljše izkušnje z vw, se pa nič ne vtikam v to zakaj bi nekdo raje renaulta kupil. Pač vsak ma svoje preference in izbere kar mu je kul. Jebiga.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe feb 05, 2010 12:18 pm

TOYOTA je napisal/-a:v motoreviji piše da je bilo največ prodanih puntov, seštevek novih in starejših cliov ja presegel število fiata...

Še en dokaz, da statistika oziroma gole številke nikoli ne povedo celotne zgodbe! :roll:

Grande Punto je bil lansko leto res največkrat registrirano vozilo in je celo prehitel Renault Clio (če ne upoštevamo še Clio Storia)...vendar je bilo od tega več kot 80 % enodnevnih registracij (UE Idrija), kjer so vozilo (zaradi statistike) registrirali in takoj nato izvozili! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 05, 2010 12:21 pm

RaVeN je napisal/-a:Pa kako lahko primerjate golfa pa cliota katera sta v čisto drugih razredih. Primerjajte Polota s Cliotom III ne pa golfa. Zanima me koliko bi se vas odločilo med temi dvemi, pa s polno opremo in kakšna cena bi bila na koncu?

Sicer naj pa vsak dela kaj hoče s svojim denarjem.

No kot prvo je itak tema (spet) ušla na to naganjanje vw vs. renault in ti s tem "stari golfovi kripi" ne pomagaš preveč. Torej moj odlično ohranjen 4 leta star golf z 90k km, dvopodročno klimo, ogravanimi ogledali ipd., airbagi kamor se obrneš, 5 zvezdicami, ki imajo tudi za višje potnike zadaj nekaj pomena, ker niso z glavo nabiti ob strop že ob normalni vožnji, je stara kripa?
Kot drugo se tu ne gre za večino, ker zagovornikov ene in druge opcije je na tem forumu veliko!

Razlog, da je clio tako prodajan, je pač kot sam namiguješ cena. Pač slovenci nismo ravno bogat narod. Potem je tu še namig koliko staneta polo in clio s polno opremo. Polo s polno opremo(tukaj se znajde tudi vsevprek hvaljeni DSG in še kaj česar clio sploh ne ponuja) je od cliota s polno opremo tudi boljši avto. Je novejši model, kar pri približno primerljivih znamkah vedno prinese nekaj prednosti, evropski avto leta verjetno ni brez razloga, ponuja recimo DSG in odlične(objektivno sklepam po vseh nagradah in hvalah) TSI motorje, pa tudi blumotion je tu z rekordno nizko porabo. Vsak poznavalec avtomobilov, bo objektivno postavil pola pred clia. Sicer je pa takšna primerjava absurd, ker se avtov s polno opremo pri nas proda bolj malo.

Če bi finančno stanje v naši lepi deželici bilo takšno, da bi se recimo avti takšnega razreda večinoma kupovali zaradi potrebe po manjšem avtu in ne zaradi pomanjkanja denarja, bi bila ta lestvica popolnoma drugačna. Nasplošno v tem segmentu je še kar nekaj malčkov, ki so se v evropskem/svetovnem merilu izkazali kot boljši od clia. Nekako najbolj odmevno zadnja leta mogoče mazda 2, fiesta in nazadnje polo.

Pač tako reanult kot vw sta v glavah slovencev globoko zasidrana, vsak iz svojega razloga. Pa tudi vsak človek, ki mu je nakup avtomobila zelo velik zalogaj in mora pri dobrih 10k € prekleto pazit na vsak evro, da se finančno ne pokoplje, bo svojo poceni izbiro zagovarjal na nož in mu ne bo nikakor jasno, kako lahko nekdo da recimo za enega golfa(ali kaj podobnega) čez 20k €. S tem, da prvi bo iskal največ kar lahko dobi za svoj denar, drugi pa najbolj dovršeno(tehnika, ergonomija, prostornost ipd.).

Potem je tu še dejstvo, da ker še vedno nismo na nivoju razvitejših držav oz. smo tako dolgo bili omejeni s strani ex juge, pri nas pojem "vsa oprema" pomeni približno isto kot v Nemčiji, Belgiji, Veliki Britaniji ipd. "osnovna oprema". In namesto, da bi raja zahtevala več opreme za svoj denar, se je še par let nazaj pomanjkanje klime v avtu vneto utemeljevalo s tem, da ni zdrava. Isto tako se še zdaj nakup poceni avtomobila utemeljuje s tem, da kao ni nič slabši in se vsak argument še kako poveličuje(pri renoju je to recimo varnost, pa je tudi lep kup najmanj tako varnih avtomobilov).

S svojim postom skušam malo bolj objektivno plat te kregarije pokazat in zato prosim, da ga skušate obravnavat kot zdravo debato in ne kot poveličevanje/poniževanje bilokatere znamke.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe feb 05, 2010 12:44 pm

tvoj post žal ni objektiven ker si iskreno priznal da si užaljen že v prvem odstavku, od tu naprej je to tvoje ramišljanje, na lep in eleganten način povedano. nisi direkt reku da je Renault kripa, si šel po ovinkih.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe feb 05, 2010 12:49 pm

No, da še jaz razložim razmišljanje prijatelja, ki ima Cliota 2004 letnik.

Jaz dam veliko na varnost avtomobila in pač staromodno razmišljam, da majhen avto ni varen avto. In sem ga vprašal, kaj on misli o varnosti v takih avtomobilih.
Rekel je, da ima pleha okrog sebe ravno dovolj, 2x airbag mu zadostuje, ker človekove rane se zacelijo, air bag se pa ne ,je treba imeti denar ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov