Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe feb 05, 2010 8:08 pm

@esem
S teboj se pa strinjam v eni stvari. Res, poglej malo kako je drugod po EU pa boš mogoče videl, da živiš v banana republiki. Ampak očitno ti paše podpiranje državnih lopovov, tako da se ne daj motiti :tomidelej:

Če pa komu uspe zbrat folka za en protest("francosko" verzijo, ne 5 komadov pijancev), pa napišite ZS sem zagotovo zraven :lol:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe feb 05, 2010 8:13 pm

"Esem" _ tudi ti lahko nakažeš plačo (vključno z najetim kreditom) na davčn oz.kr vlado, tako kot je Čare napisal....

Obtožbe gor ali dol če ti res vse paše in če ti res paše da ti trgajo davek od plače pa potem še pri vsaki stvari ki jo kupiš....si pomoje edini tak ki ti res vse paše v SLO.Nakaži plačo kar direkt na davčno da si opomorejo in vzami še kredit kolikor ga lahko dobiš pa ga pošlji Vlačiču da bo železnico popravil.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 05, 2010 8:25 pm

Otročja podtikanja ali resna debata?

Če tega bednega nivoja ne boste sposobni preseči, bo pač zaklep.

Glede podtikanja vas je pa že MacTron opozoril. To je zadnjič!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe feb 05, 2010 8:34 pm

esem je napisal/-a:Otročja podtikanja ali resna debata?

Če tega bednega nivoja ne boste sposobni preseči, bo pač zaklep.

Glede podtikanja vas je pa že MacTron opozoril. To je zadnjič!

a to kar se dogaja zadnje leto in pol ni bedno :?: kaj je pol bedno :?: ........pa saj ni nič drugega potrebno, kot s svojo glavo mislit in oči odpret.....

PS in noben nobenemu nič ne podtika, le debata, in sicer na avtomobilističnem forumu bi se dejansko morali izogibati politike, ampak nažalost ne gre, ker vsak ukrep, vsaka novost se dotakne avta in bencina_pa do kdaj še, ljudje božji...........a ne bi bilo lepše prebrat: "vlada železničarje spustila iz 1400 eu povprečja na 850" ....in verjemi, masikdo od nas bi ploskal.....

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe feb 05, 2010 8:35 pm

se prav nič ne čudim, zakaj hočejo nujno kupit nov vodni top.pa če pomislite kaj vsa ta "reforma" bo za sabo potegnila. že zdaj ko je vse tako obdavčeno, večina firm (predvsem večja) delajo z ničlo ali pa z izgobo.dosti privatnikov že razmišlja o delu v avstriji. tudi polizdelki, ki jih večina firm dela za tuje proizvajalce, bojo izgubile posel zaradi previsokih davkov. še malo pa bojo davki pojedli slovenca.vsaka dobrina je obdavčena.še na račun 36 urnega delavnika ti država "da" 60€ BRUTO.še malo pa bo vinjeta za internet :roll:
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Pe feb 05, 2010 8:39 pm

Raje zaklep kot pa prebrat resnico. Eni modiji ste res tu gor za bv. Ko nekdo koga pikne bi že zaklepali.
Esem si pač napiso svoje mnenje nakar se nas večji odstotek ne strinja. Jaz sem tudi napisal svoje pa se majnši odstotek ne strinja. pa kaj. Bom zaj zakleno temo za to?
To je zame otročje.
V glavnem preberi si kaj ti je perors in doche napisal. Kaj je tu tak težko razumeti?
bistvo je da so na vladi lopovi. Poberejo denar naredijo en drek pol pa bodo že davkoplačevalci pokrili to sra...!
Mislim da je tega dovolj!!!
Make my day

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe feb 05, 2010 8:50 pm

Badmike je napisal/-a:Raje zaklep kot pa prebrat resnico. Eni modiji ste res tu gor za bv. Ko nekdo koga pikne bi že zaklepali.
Esem si pač napiso svoje mnenje nakar se nas večji odstotek ne strinja. Jaz sem tudi napisal svoje pa se majnši odstotek ne strinja. pa kaj. Bom zaj zakleno temo za to?
To je zame otročje.
V glavnem preberi si kaj ti je perors in doche napisal. Kaj je tu tak težko razumeti?
bistvo je da so na vladi lopovi. Poberejo denar naredijo en drek pol pa bodo že davkoplačevalci pokrili to sra...!

+1

Ponavadi je vedno tako. Očitno imate nekateri previsoke plače, ali pa pač vzdržujete red na največjem avto portalu v Sloveniji. Bohnedaj da bi bilo ljudstvo nezadovoljno oz izrazilo svoje mnenje. Vedno morajo poslušati voditelja.
Ste vi tukaj tudi kaj finančno podprti (portal), da so vam obdavčitve všeč?
Kdor ima 5000€ plače, mu je res figo mar. Ampak tak ponavadi pod svojem nivojem ne vidi ljudi. Več ali manj nad svojim, zato pa vsak vedno več hoče.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe feb 05, 2010 9:50 pm

OFF

Da bo popolnoima jasno - nihče ni zagovarjal večjih obdavčitev! Jasno, da smo do tega lahko samo kritični! A to ne pomeni, da samo pljuvamo, da ne iščemo drugačnih rešitev, da vsi planemo na nek sporadičen citat, da nismo sposobni bolj kulturne debate in še in še!
Bistvo nikoli ni bilo v (ne)strinjanju z možnim dvigom dajatev za avtomobiliste, vedno je bilo samo v kvaliteti foruma (več argumentov in manj pljuvanja) in omejevanju podtikanja.

-----------------------------------------------------------------

Začelo se je s tem opozorilom MacTrona

MacTron je napisal/-a:... se ni potrebno nekaj govorit na pamet sploh pa ne z nekimi neresnicnimi obtozbami... previdno z jezikom. Povej mi kje sem napisal, da je v drzavi vse uredu? preberi si se enkrat stavek iz tiste oz. teme s tega linka: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 89#1279489 ...potem to razcleni in postavi v pravi subjekt. Se enkrat opozarjam, taksne obtozbe kjer se nekaj na "blef" komponira bodo sankcionirane.

Nadaljevalo se je s spodnjim citatom, kjer čare podtika MacTronu, da je zadovoljen z vsem in naj plačo nakaže direkt na davčno itd

čare je napisal/-a:MacTron mislil sem Domna ja.Obtožbe gor ali dol če ti res vse paše in če ti res paše da ti trgajo davek od plače pa potem še pri vsaki stvari ki jo kupiš....si pomoje edini tak ki ti res vse paše v SLO.Nakaži plačo kar direkt na davčno da si opomorejo in vzami še kredit kolikor ga lahko dobiš pa ga pošlji Vlačiču da bo železnico popravil.

Nakar sem še jaz dobil dozo podtikanja. Nikjer nisem hvalil morebitnega ukrepa (ali vlade), rekel sem samo, da je v dani situaciji tako razmišljanje (vsaj kot opcija) korektno (ni pa nujno točno oz primerno), predvsem pa sem pozval k argumentirani debati, saj je bilo pljuvanja že dovolj.

Takih in drugačnih argumentov ne manjka, zakaj bi torej ostajalo samo pri večinskem pljuvanju. Kaj bomo imeli od tega, kakšna kritika je to? Če je samo pljuvanje, če je kritika brez argumentov, je to navadno lajanje, nevredno resnih članov foruma.

Na korekten (čeprav bi po MacTronovem opozorilu že morali biti kartoni) poziv sem dobil taka podtikanja:

GiGi1985 je napisal/-a:... Ampak očitno ti paše podpiranje državnih lopovov, tako da se ne daj motiti :tomidelej:
...
sašo5 je napisal/-a:"Esem" _ tudi ti lahko nakažeš plačo (vključno z najetim kreditom) na davčn oz.kr vlado, tako kot je Čare napisal....

in tudi tole

Badmike je napisal/-a:Raje zaklep kot pa prebrat resnico. Eni modiji ste res tu gor za bv. Ko nekdo koga pikne bi že zaklepali.
To je zame otročje.

Se torej ne strinjaš, da bi moralo bit več argumentov, četudi kritičnih in manj pljuvanja? Res misliš, da je resnica v pljuvanju ali da take skoraj izključno "pljuvajoče" teme dvigajo nivo foruma? Verjamem, da si hotel dobro, a vendar - si sploh resno prebral moje poste, na katere se nanašaš? In zraven še, kaj je otročje in kaj je tu tak težko razumet? Svašta...

Nekateri očitno res ne preberete postov ali jih vsaj ne razumete.

Še en primer podtikanja oz nerazumevanja
Gosic je napisal/-a:...
Ste vi tukaj tudi kaj finančno podprti (portal), da so vam obdavčitve všeč?

Zakaj torej sploh ta podtikanja ali drugače, če recimo niso bila namerna - kako se reče ljudem, ki ne razumejo niti najbolj razumljivo napisanega? Zakaj se oglašate, če nanašajočih postov sploh niste prebrali?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Kaj naj zdaj - dam petim ali šestim karton (po upravičenem predlogu MacTrona)? Naj temo zaklenem, da se bo spet vsulo po nas modih, ki želimo vsaj nek minimum kvalitete? Je sploh možen kakšen drugačen izhod?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Verjamem, da se bo vsaj en opravičil, na ostale pa bomo ob bodočih napakah ali podtikanjih toliko bolj pozorni.

Zdaj pa dovolj o tem!

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Pe feb 05, 2010 9:56 pm

Zbriši celo temo ker nima smisla.

Bo pač še en davek več. Ali pa tudi ne...
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe feb 05, 2010 10:06 pm

error 90 je napisal/-a:Zbriši celo temo ker nima smisla.

Bo pač še en davek več. Ali pa tudi ne...

Ne bom še zbrisal, ker upam, da bo kdo, ki je odgovarjal, bolje prebral moj prejšnji post in se vsaj malo zamislil...
Zadnjič spremenil esem, dne Pe feb 05, 2010 10:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe feb 05, 2010 10:07 pm

esem je napisal/-a:Verjamem, da se bo vsaj en opravičil, na ostale pa bomo ob bodočih napakah ali podtikanjih toliko bolj pozorni.

[b]Zdaj pa dovolj o tem![/b]

Komu ali čemu? ......tebi g. Esemu kot državljanu? mogoče kot moderatorju foruma? ali kr celotnemu vodstvu portala...........in predvsem se mi poraja vprašanje "zakaj".....

PS zadnje odebeljeno bo najpametneje....................

PS.1. najverjetneje v kratkem na ulici Vas itak verjetno ne bo, tako kot vas ni bilo nikjer, ko so okrog uh krogle frčale........

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe feb 05, 2010 10:11 pm

Težko verjamem, da res ne vidiš, kje in kdaj si podtikal?
Ker kar nadaljuješ, si dobil nagrado. Priporočam, da nehaš...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe feb 05, 2010 10:25 pm

Nočem se kregati, pa vendar:
Kartone bi razdelili zaradi tega, ker imajo ljudje prav?

Poleg tega pa, tudi sam zadnjič nisi prav nič kulturno izpadel, ko si spraševal za nek avto, namesto da bi sam prebrskal po forumu. Verjetno bom dobil ukrep, ampak če ga, ga bom dobil nepravično.

Tako ja, dovolj o tem> puško v peteršilj in pač skomignemo z rameni in gremo dalje. :roll:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe feb 05, 2010 10:30 pm

Gosic je napisal/-a:Nočem se kregati, pa vendar:

Poleg tega pa, tudi sam zadnjič nisi prav nič kulturno izpadel, ko si spraševal za nek avto, namesto da bi sam prebrskal po forumu. Verjetno bom dobil ukrep, ampak če ga, ga bom dobil nepravično.

Tako ja, dovolj o tem> puško v peteršilj in pač skomignemo z rameni in gremo dalje. :roll:

ni bil on; Adis je bil......

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe feb 05, 2010 10:34 pm

Se opravičujem za zamenjavo, pa vendar. Hotel sem povedati da ima vsak pravico do mnenja in da se vsak lahko zmoti in naredi napako. Samo priznati in popravit je noben noče.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe feb 05, 2010 10:36 pm

Gosic je napisal/-a:Nočem se kregati, pa vendar:

Kolikokrat je še treba povedat, da nikjer nisem govoril o tem, kaj je prav in kaj ni - to so mi podtikali drugi. Preberi še enkrat bolj natančno.

Gosic je napisal/-a:Poleg tega pa, tudi sam zadnjič nisi prav nič kulturno izpadel, ko si spraševal za nek avto, namesto da bi sam prebrskal po forumu. Verjetno bom dobil ukrep, ampak če ga, ga bom dobil nepravično.

Sašo pravi, da nisem bil jaz, verjetno res ne, ker se sploh ne spomnem. Če pa sem slučajno bil, mi pošlji link na ZS, bova tam uredila.

-----------------------

Sašo5 - že dvakrat sem ti zbrisal neprimerne komentarje - predvsem zato, da ni drugih sankcij!
Če še enkrat pripomneš nekaj v tem stilu, boš na mestu banan.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe feb 05, 2010 10:45 pm

esem je napisal/-a:Kaj naj zdaj - dam petim ali šestim karton (po upravičenem predlogu MacTrona)? Naj temo zaklenem, da se bo spet vsulo po nas modih, ki želimo vsaj nek minimum kvalitete? Je sploh možen kakšen drugačen izhod?

Pomoje ni potrebe po nekaksnem 'zakljucku' ali 'izhodu'. Namrec ta problem tukaj je problem splosne kulture ljudi. Edini nacin, da se to dvigne pa je ta, da se tistim, ki z grobimi in zaljivimi opazkami motijo tok pogovora, pokaze, da to ne vodi nikamor in da taksna agresivnost nima nobenega smisla. In mislim da si s citati in obrazlozitvijo to zelo lepo nakazal, zdaj pa je na teh posameznikih, da umirijo svojo jezo in nadaljujejo pogovor v cloveku dostojnem tonu (oz. kot pravis: da bo vsaj minimalen nivo kvalitete).

Podobno se mi zdi, da je tudi glede kulture na cesti: bistveno vec lahko k varnosti in kvaliteti voznje prispevamo mi sami, kot pa bi zalegli izhodi v kazni.

Vcasih pa je kaznovanje sicer neizbezno, a tukaj se mi zdi zaenkrat pozitivno, da se tema se ni zaklenila (da si lahko preberemo in vidimo nase napake, moznosti za izboljsanje,..) - je pa gotovo na hudi preizkusnji potrpezljivost moderatorja, ker pri nekaterih je kultura res na nizkem nivoju.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe feb 05, 2010 10:49 pm

Hvala za ta post. Upam, da se bomo sedaj vrnili na temo.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe feb 05, 2010 10:56 pm

Mene zanima kako imajo po drugih evropskih drzavah urejeno placilo dajatev pri registraciji. Predvsem pa: ali je res da je v Sloveniji cestnina bistveno cenejsa, kot to pravi Vlačič.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 05, 2010 11:00 pm

domen_ je napisal/-a:Mene zanima kako imajo po drugih evropskih drzavah urejeno placilo dajatev pri registraciji. Predvsem pa: ali je res da je v Sloveniji cestnina bistveno cenejsa, kot to pravi Vlačič.

Nisem se sicer poglabljal, ampak bratranec, ki živi na Nizozemskem mi je govoril, da je avto pri njih res luksuz, saj morajo vsake 3 mesece plačati nek davek, ne vem točno kakšen, vendar je bila cifra bistveno večja kot pri nas cestnina ob registraciji+vinjeta.

Pri njih zato ne plačujejo posebej cestnin oz. nimajo vinjet:
http://www.amzs.si/?podrocje=260&drzava=1

Pri nas pa imamo najdražje vinjete v Evropi. :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov