Debate, ki niso vezane na ostala področja...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 09, 2010 7:41 pm

No ko je že ravno taka tema odprta naj omenim da sev je naš lokalni nastopač al kako bi mu pač lahko rekel danes odločil malko vozit z nekim štirikolesnikom ki precej dobro gre ampak ni registriran kar je očitno padlo v oko našim zabitim policistom ki so ga seveda začeli preganjat po naselju (Savsko naselje-LJ).V 5minutah kar sem na balkonu kadil čik sem naštel 6 različnih avtov (policijskih seveda) ki so tiščali po naselju pa čeprav voznika ATV-ja pozna cela Ljubljanska policija in prepričan sem da je vsaj en policaj videl kdo je voznik ATV-jaso ga oni še vedno preganjali in jim je na koncu z pošteno prednostjo ušel...In kdo je zdaj tu norec in divjak in kdo koga ogroža??En ATV ki ni registriran ali vsaj 6 policijskih vozil z po vsaj dvema bebcema v vozilu ki očitno ne pomislijo da je takega norca brezveze lovit in da so v naselju otroci ki skačejo povsod...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 09, 2010 7:50 pm

čare je napisal/-a:No ko je že ravno taka tema odprta naj omenim da sev je naš lokalni nastopač al kako bi mu pač lahko rekel danes odločil malko vozit z nekim štirikolesnikom ki precej dobro gre ampak ni registriran kar je očitno padlo v oko našim zabitim policistom ki so ga seveda začeli preganjat po naselju (Savsko naselje-LJ).V 5minutah kar sem na balkonu kadil čik sem naštel 6 različnih avtov (policijskih seveda) ki so tiščali po naselju pa čeprav voznika ATV-ja pozna cela Ljubljanska policija in prepričan sem da je vsaj en policaj videl kdo je voznik ATV-jaso ga oni še vedno preganjali in jim je na koncu z pošteno prednostjo ušel...In kdo je zdaj tu norec in divjak in kdo koga ogroža??En ATV ki ni registriran ali vsaj 6 policijskih vozil z po vsaj dvema bebcema v vozilu ki očitno ne pomislijo da je takega norca brezveze lovit in da so v naselju otroci ki skačejo povsod...

:lol:

tole bo pa še pestro...

evo dogodek, ki si zasluži oskarja in sicer:
vsi, ki živite v ljubljani predvsem v njeni okolici v mostah najbrž veste da je nasproti petrol črpalke tudi avtobusna postaja, no voznik črnega mercedesa ( e classa) se je odločil, da bo prehiteval avtomobil kar skozi avtobusno postajo ( pas kjer se mestni avtobus ustavi) in nasrečo mu je tudi uspelo saj je voznik kateri je bil prehitevan kulturno in razumno spustil pedalko gasa in tako omogočil vozniku e classe da ga prehiti... torej bravo za razumnost vozniku opel merive.

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Ne maj 09, 2010 7:58 pm

čare je napisal/-a:Reber ti si ravnal pametno ko si bil miren ampak za vsako rit se najde palca in če bi na tvojem mestu bil nekdo ki je še malo bolj trčen kot tisti voznik golfa in bi ga zagrabil za vrat in razbil gobec najbrž lep čas ne bi izzival na cesti,pa še njegovi brihtni peechki bi blo treba eno vzgojno okol ušes prpelat da bi bil mir pri bajti,Ma saj danes je že toliko debilov ampak res debilov na cesti da je mene dobesedno strah se vozit okoli pa recimo da mam nekaj izkušenj (enih 300000 km vožnje imam za sabo)

Ja dons bit hladen kakor Reber je težko in res svaka ti čast da uhraniš to hladnost krvi in mirne živce.Res kako ti to uspeva in da use to požreš...Čare policaji ne...K ni drugega za delat se pa tkole mal lovijo kakor miš in 6 mačk...(Tole k ravno policaje umenjaš čist tko mim da dodam :lol: ) smo od frenda Kio rihtal ker ni prižgala itak brez tablic avto stoji pa se policaji prpelejo itak mislu zdle bo siku ampak je sam pogledu številke šasije in reku da vas slučajno ne vidim na cesti pa se odpelu.Legenda res.Me je kr presenetu.Adis kolk je tega na cest če bi usak napisu neki kar je vidu ali doživeu bi dosegli čez 1000 postov!Žal.
https://www.facebook.com/groups/329301260593532/

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne maj 09, 2010 8:11 pm

Eh jaz se sploh ne sekiram več za deb.ile okrog sebe. Včasih sem celo kaj ukrepal nazaj. Pa vidim, da ne pomaga. Pač idi.ota ignoriram in lepo vozim svoje dalje. Pa če mu gre še tako na živce moja vožnja. Opažam pa, da je dandanes vse več nestrpnih voznikov. Vsem se mudi. Vsi ti trobijo če greš 5km/h pod omejitvijo v naselju. :roll: Pa kaj?
Ne rečem če kdo zastoje dela. To je drugo.
Skratka najbolje je ignorirat take paciente, ker dosežeš itak ne nič.

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Ne maj 09, 2010 8:29 pm

tomzzi je napisal/-a:Eh jaz se sploh ne sekiram več za deb.ile okrog sebe. Včasih sem celo kaj ukrepal nazaj. Pa vidim, da ne pomaga. Pač idi.ota ignoriram in lepo vozim svoje dalje. Pa če mu gre še tako na živce moja vožnja. Opažam pa, da je dandanes vse več nestrpnih voznikov. Vsem se mudi. Vsi ti trobijo če greš 5km/h pod omejitvijo v naselju. :roll: Pa kaj?
Ne rečem če kdo zastoje dela. To je drugo.
Skratka najbolje je ignorirat take paciente, ker dosežeš itak ne nič.

Se podpišem pod to!
https://www.facebook.com/groups/329301260593532/

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne maj 09, 2010 9:12 pm

Evo jaz sem zmanšal hitrost na 80kmh 8) Me pa razpiči, ko folk na lepi široki cesti vozi pod 60kmh :twisted: :twisted: :twisted: pa glih tolko gost promet, da se ne da prehitet :D Samo, ko mi pa to uspe hihi sem pa jaz d**** spredaj, ki takole vozi gas pa bremza pred lepim ovinkom hehe ....... pa se oni zadaj kuj neki pritožuje in maha pa še blenda :shock: zakaj že :lol: Prej smo se pa nas 7 vozil 10km zadaj cjazili :evil:

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne maj 09, 2010 9:14 pm

Sprašujete, kako mi uspe ohraniti mirno kri :D

Preprosto, čeprav izredno težko, res težko.

Pravijo, da je najmočnejši človek tisti, ki zmore premagati samega sebe ;)

Ko pomisliš na denarno kazen za kršenje JRM (javni red in mir) se ohladiš in požreš cmok v grlu in si misliš točno tisto, da se za vsako rit palca najde ;) in upaš, da boš mogoče točno tega modela srečal v okoliščinah, ki bodo omogočale "pošteno plačilo" v "ugodnih pogoji" da položnice za JRM ne bo :twisted:

Včasih izzivalca veliko bolj zaboli in boli, če se do njega obnašamo mirno, hladno, skulirano in brezbrižno in mu tako damo vedeti, da nas ni uspel sprovocirati. Užitek, ko to opazimo, je neizmeren 8)

Po drugi strani pa, ko človek začne šteti desetletja in ima družino, otroke v OŠ, začne razmišljati bolj zrelo, vsaj večina ;) sicer še nisem 40, bo pa kmalu.

Danes je tako (kot ste že ugotovili) da javna mesta in prostori, predvsem pa ceste, niso prostor za obračunavanje. Obračun na javnem mestu povzroči plačilo za kršenje JRM, cesta pa itak ni primerna za izživljanje, ker s tem lahko nehote povzročamo nevarnost. Beseda "nehote" pa verjetno ni na mestu, ker se to da preprečiti tako, da se na cesti primerno obnašamo, čeprav si lahko včasih, ko razmere dopuščajo, damo malce duška in vozimo preko omejitev, ampak le na AC ali kakšni prazni regionalki.

Še to, dogodek na AC in potem debata s policajema je bil poučen. Ko sem debatiral z drugim policajem, ko je prvi "obdeloval" živčnega modela, mi je ta drugi policaj malce razkazal provido (bel ford) in povedal nekaj doživetij, ki jih je doživel na cesti in da obstajajo še veliko bolj naduvani primerki, živčni in prepotentni, je pa izpostavil, da največ takih živčnežev izhaja iz LJ.
Nič nimam proti ljubljančanom, tudi sam opažam, da je v LJ kar napeto in moraš vozit res energično in voziti s tokom prometa in občutiti divji utrip mestne vožnje. To mi ni težko, saj mi vožnja po LJ ni tuja, prav tako pa se ne bojim zahodit gas do konca in voziti zelo dinamično, vendar se izogibam hitri vožni, kjer je to nevarno, sploh po naseljih in nevarnih odsekih. Zaradi moje dinamičnosti ne občutim pritiska, mogoče pa prav zaradi tega naletim na kakšnega izzivalca, ki upa, da bo tekmoval, ampak ne, tekmovat pa ne mislim :P
Da se dotaknem še druge skrajnosti, večkrat opazim, da prav vozniki z LJ, dajejo prednost v kakšnih križiščih, ko drugi tiščijo naprej v koloni in ne spustiju tistih s stranskih cest. Povsod obstajajo tako drekači kot tudi kulturni vozniki, zato ni pravično posploševat. Npr LJ je tako veliko mesto, da se zlahka najde kar precej naduvancev, utrip življenja v takem mestu pa je tak, da se takih primerkov razvije več kot drugje.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne maj 09, 2010 9:27 pm

čare je napisal/-a:No ko je že ravno taka tema odprta naj omenim da sev je naš lokalni nastopač al kako bi mu pač lahko rekel danes odločil malko vozit z nekim štirikolesnikom ki precej dobro gre ampak ni registriran kar je očitno padlo v oko našim zabitim policistom ki so ga seveda začeli preganjat po naselju (Savsko naselje-LJ).V 5minutah kar sem na balkonu kadil čik sem naštel 6 različnih avtov (policijskih seveda) ki so tiščali po naselju pa čeprav voznika ATV-ja pozna cela Ljubljanska policija in prepričan sem da je vsaj en policaj videl kdo je voznik ATV-jaso ga oni še vedno preganjali in jim je na koncu z pošteno prednostjo ušel...In kdo je zdaj tu norec in divjak in kdo koga ogroža??En ATV ki ni registriran ali vsaj 6 policijskih vozil z po vsaj dvema bebcema v vozilu ki očitno ne pomislijo da je takega norca brezveze lovit in da so v naselju otroci ki skačejo povsod...

Del tega pregona sem pa tudi jazvidel. Kaj so ga potem ujeli?

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Ne maj 09, 2010 9:31 pm

joj kake tle pisete :shock: pa ko da nikol niste delal vi usi k ste tle toook pametni delal nobene p....je. pa ce en norc dela kazin po cesti ga moras ti se spodbujati al pa delat zivcnega da dela se vecji kazin :? dejte no folk ne se tozarit kdo pa kak avto ma pa kako nori po cesti. ne podpiram takih bedakov!nikakor! ampak kaj se bom jst delu pametnega ce sm pa biu isti ucasih al pa se vecji :lol: ce bi men en tko pisu po netu tablice pa avto pa nevem kai se use pa da dobim domu poloznico al pa kar koli od plavih prisezem da bi te dobu in istisnu bi sok vn s tebe :evil: brez zamere ampak nimate kai pisat tablic pa nevem kakih bedarij tle gor. poklic policijo pa povej ta pa ta avto po tej cesti itd ;) za nadaljne postopke so pa uradne osebe zadolzene za to in so placani da take debile zrihtajo ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne maj 09, 2010 10:40 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Verjemi da tisti ki se ti za ritjo vozi je dosti bolj pozoren na tvojo voznjo in na tvoje zaviranje kot pa nekdo ki je 50 metrov za tabo. Vem da je nadlezno, ampak pretiravat pa ni treba.

hahahha, ja ko pa ti moraš nujno ustavit ga maš pa v riti! Kaj maš raje? Da se ti b**** vozi za ritjo in te nervira, moti in dela nevarne manevre...

ali, da se en lepo v miru vozi 50 metrov za tabo in, če ti zaviraš on še pravi čas ugotovi, da to počneš in se v miru ustavi za teboj.

Jaz sem imel slabo izkušnjo, ko mi je tip z mercedesom tipa A vozil za mano 10km za ritjo, malo sem mu vljudno poblendal z meglenko in se je umaknil za par sekund..potem pa priletel nazaj za rit s takim šusom, da se je komaj ustavil za mano...in potem levo desno nekaj vijugal. Kaj v tem primeru naredit? na kozlanje mi gre, da takšni bedaki obstajajo...ampak prepir in premzanje ni rešitev, ker lahko izzoveš nesrečo, ki je lahko nevarna zate ali za druge udeležence v prometu KER NIKOLI NE VEŠ KAJ BO STORIL VOZEČI ZA TABO !

Jaz v primeru, da mi kdo vozi za ritjo od takrat naprej zmanjšam hitrost za 50% od omejene...in se lepo počasi peljema do kamor vztraja vozit za mano. najraje jih mam na ovinkastih cestah, da ne more prehitet, v dolečenih primerih se tudi umaknem na rob ceste (če presodim voznika, da je sposoben prehitevat celo v ovinke in s tem še koga ubiti).

Tako se ga tud najhitreje znebiš saj te človek prehiti in se pelješ človeško naprej, ne živciraš se pa še nevaren nisi. On pa naj dela po svoje naprej...ni več tvoj problem.

LP T.

S tem nisi nic boljsi od njega, saj idiotu dajes se vec zagona in ga namerno provociras v se vec prekrskov, ki so vse bolj in bolj nevarni za okolico. Ce nebi bili tako zadrti bi se dalo se kaj resit, ampak ker smo tak narod kot smo je situacija pac taka.

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Ne maj 09, 2010 10:41 pm

Pa dobr, pa kaj se prčiš?!? Če ne boš delal sranja na cesti, te ne bo noben po forumu vlaču. Če pa delaš sranja, si pa sam pripiši komplet. O sočenju pa je že Ribičev France zapisal v Povodnem možu: ...se najde nazadnji ji tak, ki bil ji je kos!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne maj 09, 2010 10:57 pm

Pozna kdo enega rumenega dirkača z MS tablico in na riti napopanimi krom špar črkami "NELY" ? :)

skratka tipu je očitno v veselje se na avtocesti čim bolj približevat avtom, še posebi ko je on na prehitevalnem, ti pa na voznem, pa te začne rint na odstavni pas (čeprav za njim seveda ni nobenega da bi se mu moral umaknit). Pa nisem bil edini primer, je tudi enemu za menoj to naredil :)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne maj 09, 2010 11:16 pm

A je nek jap/korea avto v spojlerjih?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po maj 10, 2010 12:05 am

bass je napisal/-a:A je nek jap/korea avto v spojlerjih?

mja, neka starejša zadeva, sej sem slikal, sam se nič ne vidi
Slika

To je bilo pol že dol z AC ko je priletel za mano, lol.
Drgač na AC sem pa gledal nazaj, je prehitel enega črnega SUVa, neki v stilu od rav4 do hiluxa, pa že tisto je prehiteval z vklopljenim smernikom, morda rumena barva ni dovolj opazna.. Nakar ga prehiti in čez 20centi že zavija na vozni pas, tako da je moral tist SUV na odstavnega mal zapeljat. V roku 1min mene prehiti, potem neki vozim za njim in se ne umakne s prehitevalnega. Zapeljem desno, tako da sta bila konec njegovega avta in začetek mojega skoraj poravnana. Prehitet po desni nisem mislil, ker je bil malo naprej en avto in niti ni bilo placa za kakeršnekoli tovrstne manevre. Ker pa je verjetno mislil da je moj namen užalit njegov ponos vladavine na cesti in ga mislim prehite, je začel zavijat na vozni pas. (100% pa to ni naredil z namenom da bi nadaljeval vožnjo po voznem pasu, ker je bil kot rečeno malo naprej en avto in bi ob njegovi hitrosti moral čez nekaj sekund nazaj na prehitevalnega).
No in potem je bila cestnina in smo upočasnili in začne kr neki sredinca kazat. Lol. Zakaj že? Kot da sem jaz njega oviral al pa ga rinil dol s ceste :pray:
No in sem podelil nazaj svojega prvega sredinca na cesti.

Potem je upočasnil pa kasneje spet pripeljal za mano, sam je po treh minutah nekam zavil, jaz pa via woerthersee :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 10, 2010 5:11 am

cruiser1 je napisal/-a:

Del tega pregona sem pa tudi jazvidel. Kaj so ga potem ujeli?

Ja saj ste "amerikanci" viseli v gasu :D .Ma niso ga ujeli,jim je tako pihnil da so potem že sami sebe iskali tam okoli žal.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po maj 10, 2010 7:47 am

reber je napisal/-a:Menda mi je ta model blendal, naj se umaknem, tako je povedal policaju, ampak jaz blendanja nisem videl, ker je bil tako zelo blizu za ritjo, sem pojasnil policaju.
.

Upam, da so pametnjakoviča, ki se policaju hvali z blendanjem, taisti policaji za omenjeno blendanje tudi ustrezno denarno nagaradili. Ker če ga niso, so vsaj toliko krivi za take dogodke kot blendajoči živčnež.
Pa da so šli pogledat posnetke varnostnih kamer na AC in ga štrafnili še za varnostno, ustavljanje, vožnjo v rikverc. Čer sta bila OK policaja, sta mu nacolala vsaj za jurja in pol kazni plus lep kupček pik (pa za pihat dala, ker pri takih se hitro še kak alko zraven najde). Če tega nista storila, bo tip s takim početjem seveda nadlajeval ...
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po maj 10, 2010 7:59 am

Nekaj časa nazaj se je odprla podobna tema in bil objavljen en posnetek.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &showall=1
http://www.youtube.com/watch?v=enbK57QwLTs

Nevem, če je kdo pomislil... tam v LJ poznate bolj te osebke.
Mogoče gre za isto osebo :idea:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po maj 10, 2010 8:19 am

W|zz je napisal/-a:
bass je napisal/-a:A je nek jap/korea avto v spojlerjih?

mja, neka starejša zadeva, sej sem slikal, sam se nič ne vidi
Slika

je to nissan morda :?:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po maj 10, 2010 8:26 am

Mislim, da je, ja.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po maj 10, 2010 9:09 am

W|zz a je to ta avto?

Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov