Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po maj 17, 2010 9:45 pm

če bi blo dost ugodno bi tole zalaufalo...
Drugače pa tak ko so drugi povedali, za 20eurov na uro raje greš z enemu popoldancu in ga zraven gledaš kaj dela pa še mazat se ti ni treba.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po maj 17, 2010 10:08 pm

lenivec je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:jaz tega ne podpiram, ker se mi zdi, da so za to strokovnjaki. ne more zdaj kar vsak avta popravljat pa biti kvazi mehanik. kakor ne more bit vsak zdravnik. To je isto kakor bi nardili ordinacijo, kjer bi lahko bil vsak zdravnik in zdravil druge.

hahahahaha
ti premerjaš človeka ki je usposobljen za nekaj z 3 letno poklicno šolo in pa človeka ki da skozi vsaj 5 let faxa pa nevem kolko specializacij.. ne se hecat no.
mehanik je lahko vsak ki nima dveh levih rok. ker za šraufanje pa res nerabiš bit znanstvenik, dovolj je, da si prijatelj z orodjem
in pokaži enega ki nima niti pojma kam je treba olje dolit da bo to šel sam delat? tja bo šel folk k ve kaj dea ampak doma nemore, ker je recimo v bloku brez garaže ali kaj podobnega.

jaz bi kupil avto ki bi ga človek sam servisiral. nisem avtomehanik in niti blizu nisem bil po bilokaki šoli pa vse avte pri familijim šraufa. redne servise, bremze in razne ostale malenkosti za katere nerabim dvigala ali posebnega orodja. pa avti niso nič slabši zaradi tega. po vrhu vsega pa študiram jebeno biologijo... si lahko misliš
al si ti slučajno mehanik in se počutiš ogroženega

Pa ti si deklica za vse, sploh nevem zaka so dvigala če delaš ti servise brez bi te rad vido kak menjaš jermene pa olje filtre od zgoraj dol na enih avtih.

Drugače, če bi taka delavnica mela optiko, vulkanizersko orodje, testerje, aparat za polnenje/testiranje klime, kleparska/ličarska orodja ter komore bi se pa oglasil. Sploh ne vemo v kakem obsegu se to govori, ker gedore torxe pa šraufencigre ma vsak doma.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po maj 17, 2010 10:10 pm

Mgajvr je napisal/-a:če je tam še elektrika, kompresor, potrebno orodje, potem je nekako dokaj ugodna cena.
če pa je treba vse sabo nosit je pa malo drago

ja elektriko si boš v vrečki prneso :lol:
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Po maj 24, 2010 9:38 am

Še nekdo, ki ne pozna regij slovenije. Na anketi jih je namreč pet, PET, 5 in so naštete kot del obveznega odgovora. Mislim, da še osnovnošolci znajo našteti več kot pet regij.
Zadnjič je bil v oddaji Trenutek resnice nekdo iz Dravograda (Koroška), nagradno vprašanje pa je bilo, ali je sodelujoči bil iz Štajerske ali Dolenjske. Me zanima kdo je potem prejel nagrado.
Takšne neumnosti so katastrofalni padec že na zelo osnovni ravni razgledanosti in me vedno odvrnejo od kakeršnegakoli nadaljnega sodelovanja.

Drugeče pa idejo kot noviteto pozdravljam, vendar mislim, da bi pri nas kaj takšnega težko uspelo.
Lastniki novih in novejših avtov bi težko predstavljali večinski delež obiskovalcev, saj so že zaradi garancije če že ne zaradi česar drugega vezani na pooblaščene servise. Pa četudi bi se našel kdo, mu v upoštev pride kvečjemu kakšna menjava olja ali pa mogoče gum. Vse ostalo na novejših avtih pa ima preveč elektronskega in računalniško vezanega ozadja, da bi se lahko vsakršen mimoidoči laik podal v diagnosticiranje in popravila. Tako predvidevam, da bi večinski delež publike predstavljali lastniki starejših avtomobilov, ki pa jih je vse manj(logično), po drugi strani pa takšni ponavadi niso vir resnejših prihodkov.
Zato mislim, da se lastniku enokomsko ne bi izšlo.

Če pa se že spustite v takšen projekt, pa vam želim vso srečo in uspeh. Pa da se naučite našteti malo več regij.
Slika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po maj 24, 2010 3:01 pm

dejcc je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:jaz tega ne podpiram, ker se mi zdi, da so za to strokovnjaki. ne more zdaj kar vsak avta popravljat pa biti kvazi mehanik. kakor ne more bit vsak zdravnik. To je isto kakor bi nardili ordinacijo, kjer bi lahko bil vsak zdravnik in zdravil druge.

hahahahaha
ti premerjaš človeka ki je usposobljen za nekaj z 3 letno poklicno šolo in pa človeka ki da skozi vsaj 5 let faxa pa nevem kolko specializacij.. ne se hecat no.
mehanik je lahko vsak ki nima dveh levih rok. ker za šraufanje pa res nerabiš bit znanstvenik, dovolj je, da si prijatelj z orodjem
in pokaži enega ki nima niti pojma kam je treba olje dolit da bo to šel sam delat? tja bo šel folk k ve kaj dea ampak doma nemore, ker je recimo v bloku brez garaže ali kaj podobnega.

jaz bi kupil avto ki bi ga človek sam servisiral. nisem avtomehanik in niti blizu nisem bil po bilokaki šoli pa vse avte pri familijim šraufa. redne servise, bremze in razne ostale malenkosti za katere nerabim dvigala ali posebnega orodja. pa avti niso nič slabši zaradi tega. po vrhu vsega pa študiram jebeno biologijo... si lahko misliš
al si ti slučajno mehanik in se počutiš ogroženega

Pa ti si deklica za vse, sploh nevem zaka so dvigala če delaš ti servise brez bi te rad vido kak menjaš jermene pa olje filtre od zgoraj dol na enih avtih.

Drugače, če bi taka delavnica mela optiko, vulkanizersko orodje, testerje, aparat za polnenje/testiranje klime, kleparska/ličarska orodja ter komore bi se pa oglasil. Sploh ne vemo v kakem obsegu se to govori, ker gedore torxe pa šraufencigre ma vsak doma.

Joj kolk sem že prešravfal doma na dvorišču. Zunaj, brez dvigala, brez kanala.
Dve navozne rampe, pa el. vitel je vse kar človek rabi če ni razvajen.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Po maj 24, 2010 3:47 pm

Meni se zdi odlična ideja, če bo tam nekdo ki bo nadziral ali celo upravljal) uporabo dvigal, ter rabo orodja da kaj ne zmanka.
Za nameček bi lahko še zrihtali kak računalnik z raznimi avtodati, ter drugimi mehaničnimi programi.
Zraven bi lahko prodajal tudi olje, (recimo jih kupuješ kar v sodih ter pride tako še ceneje), svečke, razne spone ter nosilce izpuha itd...

Edino cena naj bo prava. Moraš računat da kdo tudi olja in filtra ne zna zamenjat v manj kot uri in se mu nebo splačalo.

some11
Nov uporabnik

Napisal/-a some11 Če jun 03, 2010 12:52 am

Se strinjam. Realna cena je max 15€ z orodjem. pametno bi bilo, da imate tam nekoga, ki priskoči na pomoč in pazi na orodje.Za začetek bi jaz uvedel minimalno doplačilo za pomoč, ker bo drugače ljudi hitro minilo..

Olje in filtre doma zamenjaš brez problema tako, da tukaj nevem koliko bi služili.. Pri kakih centriranju gum bi pa že bilo nekaj. Mislim, da bi vsak, ki ima vsaj kancek znanja oz. veselja do mehanicnega dela z veseljem sam premenal gume oz. podobne zadeve..

Sem pa tudi jaz zainteresiran, če bi imeli kake tečaje . Znanje, da bi sam naredil "veliki" servis bi zelo prav prišlo :) Seveda, da je cena normlana in ne zasoljena, da res pomisliš zakaj bi se sploh zaje... če ti za isto ceno naredi popoldanec.

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo So jun 05, 2010 12:45 pm

Tak bom reko ! :D smeh priporočam ,da vsak opravlja svoje delo za katero lahko jamči in zagotavlja znanje in v končni fazi varnost. Ta vaša ideja je super (za samo določene oz seviserje kateri bi radi kaj zase naredili).Drugače pa čista bedarija,..
Primer: Pride en si menja (koncnik, kuglo,roko,amortizer,...)tisoč stvari pa pozabi nekaj stisnit priklopit pa bum (Prometna ,Vzig atomobilja..)takoj sranje. Zdaj pa tako konča se lahko z lazjim ali celo tragičnim izidom. Gdor bo tukaj odgovarjal za vse to,...
Bodimo to kar smo ,marsigdor bi zelel pomagat ljudem pa ni dohtar pa nemore tu gre samo za razum.
Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So jun 05, 2010 10:22 pm

če se gre za kakšne zahtevne zadeve, potem ja. vsekakor pa za 20€ za menjat olje in filter pa ne. je in ni dobro
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov