Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Re: Otroški avto sedeži

Napisal/-a PoLOdivjan So jan 21, 2012 9:28 am

http://www.youtube.com/watch?v=tgHj1NimTXQ

tu se vidi kakšna je razlika med nazaj in naprej obrnjenim otrokom med nesrečo...
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jan 24, 2012 11:20 am

Römer ima 3 različne vrste oblazinjenja: Classicline, Trendline in Highline. Tudi cenovno gredo v tem vrstnem redu, po koraku 20€ približno. :D Najbolj kvalitetno blago je highline ki izgleda kot alcantara, je pa pomoje prej microfibra ali kaj v tem smislu. Sam sem, z izjemo lupinice ki je trendline, vse ostale (4je Römerji, od tega 3je Highline) kupil Highline, ker se mi zdi otroku najbolj prijazno blago. Imam občutek da se v highline še najmanj švica, čeprav mogoče je to samo občutek.

Kar pa je res da ima Trendline veliko bolj zanimive vzorce, čeprav bolj pisan vzorec kot Cowmooflage (ki je Highline) težko najdeš. :-D

PS: Glasujem za Römer.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jan 24, 2012 12:35 pm

Mi imamo highline "kravico".
Samo brez ušes, ker Evolva 1-2-3 plus jih nima.
Je pa Britax iz Anglije. Torej Römer.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax To jan 24, 2012 12:52 pm

PoLOdivjan je napisal/-a:http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=33&L2_ID=1054

še slovenski test sedežev, no presenetljivo se tu roermer ni ravno izkazal...sicer zaradi modela nevem, če ne drugega je tudi model pomemben, ni roemer kar najboljši in pika...

sam uporabljam maxi cosi cabriofix, naslednji bo maxicosi pearl...je pa smotano montirat sedež brez isofixa...v 3 vratno fiesto...:)

Ta test je star!
Tu je test od lani in je romer na samem vrhu!
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=33&L2_ID=1258
http://www.motorevija.si/datoteke/sed%2 ... 11%201.gif

Jaz imam trenutno lupinico romer baby safe plus 2 shr z isofix podlogo in sem z njo več kot zadovoljen! Sem pa pri nakupu izbiral izključno po tem testu, kjer se je izkazala za najboljšo!

Zanimivo, da na moji piše made in Germany.

Moj glas gre romerju!

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To jan 24, 2012 2:07 pm

No, skupna ocena ni nujno edini pokazatelj. Mene recimo je pri nakupu bolj zanimala varnost pri čelnem in bočnem trku kot pa recimo možnost napačne uporabe ali prostor, ki ga sedež zavzema v avtu, ali celo navodila za uporabo in podobne traparije. Pri varnosti je sicer Romer dober, ni pa najboljši. Jaz sem se odločil za najboljšega v segmentu varnosti, tipa I, II, III, pa četudi mi v avtu zavzema več prostora in se pri vstavljanju sedeža malo bolj namatram kot bi se lahko. Ampak to je proces, ki ga opraviš enkrat, in verjetno nikoli več. Zato ti faktorji pri meni nimajo nobene teže, s tem pa tudi overall ocena zame ni tako bistvena.
Slika

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 To jan 24, 2012 2:53 pm

Vidim da je tema dolga in "veoma komplikovana". :) Pa da dodam nekaj svojih razmišljanj. Malo bo tudi delnega offtopica ampak ne dosti :)

Dejstvo je da hočemo svojemu podmladku najboljše predvsem v avtu kjer so potencialno lahko najnevarnejše situacije. Prav tako pa je dejstvo da na cesti ne bo vse odvisno od nas in če bo situacija napačna bo lahko še ne vem kako dober avtosedež premalo da bi rešil malčka (bočni nalet), oz. bo še tako slab avtosedež zadosti. Prav tako je dejstvo, da ljudje čisto preveč energije posvečajo znamki in ne vem kakšnim varnostnim certifikatom teh avtosedežev, potem pa imaš primere ko se vozijo v avtomobilih in z avtosedeži kjer je avtosedež skoraj več vreden (ali pa dejansko tudi je) od avtomobila. Bo otrok takrat kaj bolj varen v boljšem avtosedežu in zelo slabo zaščitenem avtu kot pa v boljšem avtu in slabšem avtosedežu? Prav tako igra pomembno vlogo koliko otrok bo na zadnjih sedežih. Če pri enem ni ovir pri dimenzijah sedeža se situacija zamenja ko rabiš v avto spravit 2 avtosedeža + jajčko (been there :) ) in nekako moraš spravit tri sedeže v avto (pustimo to da zdaj že vsak tadrugi misli da rabi najmanj karavana pri enem otroku, če pa tega ne misli sam pa je takega mnenja zagotovo žena/punca). :)

Jaz sem na primer v brk vsem posvetom in zgroženim pogledom pred letom dni izjavil da lahko petčlanska družina (ata, mama, 2 3-letnika + dojenček) preživi tudi z ne boste verjeli limuzino. Ne samo to tudi strešne nosilce v enem letu še enkrat nisem rabil. Pa se normalno pelje voziček zraven kamorkoli gremo, pa noben ni lačen, žejen ali brez nadomestnih oblačil. :)

Tako da vam želim čim manj kompliciranja pri avtosedežih in čim bolj zbrano vožnjo na cesti.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR To jan 24, 2012 3:11 pm

Gregamax, saj je narejen v Nemčiji. Za Britanski trg se imenuje Britax.

http://www.britax-roemer.de/

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To jan 24, 2012 3:13 pm

Gregamax je napisal/-a:

še slovenski test sedežev, no presenetljivo se tu roermer ni ravno izkazal...sicer zaradi modela nevem, če ne drugega je tudi model pomemben, ni roemer kar najboljši in pika...

sam uporabljam maxi cosi cabriofix, naslednji bo maxicosi pearl...je pa smotano montirat sedež brez isofixa...v 3 vratno fiesto...:)

Ta test je star!

Jaz imam trenutno lupinico romer baby safe plus 2 shr z isofix podlogo in sem z njo več kot zadovoljen! Sem pa pri nakupu izbiral izključno po tem testu, kjer se je izkazala za najboljšo!

Moj glas gre romerju!

Roemer je vsekakor ena od najboljših znamk avtosedežev, ampak je na žalost v Sloveniji čisto precenjen. Še posebno v Baby-centru, ki je njihov zastopnik za Slovenija, že več let vodijo politiko, da prodajalke stranke pumpajo o domnevni superiornosti njihovih avtosedežev, saj imajo pri njih DALEČ največje marže. Če pogledaš v tujino, so njihovi izdelki cenovno in kakovostno pozicionirani nekje enakovredno z Maxi-cosi, Cybex, Concord in Kiddy (ter delno Bebe Confort), pri nas pa v povprečju 30% višje.

Torej, če dobiš Roemerjev avtosedež za podobno ceno kot od ostalih kakovostnih znamk in ti lepo paše v avto in ustreza tudi otroku, potem kupi Roemer, v nasprotnem primeru pa raje kupi cenejši in podobno kakovostni in varni stolček drugih proizvajalcev, saj za razliko v ceni ne boš dobil prav nič boljšega izdelka, le Baby center bo imel večji dobiček.
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax To jan 24, 2012 3:36 pm

adamovc je napisal/-a:
Gregamax je napisal/-a:

Ta test je star!

Moj glas gre romerju!

Roemer je vsekakor ena od najboljših znamk avtosedežev, ampak je na žalost v Sloveniji čisto precenjen. Še posebno v Baby-centru, ki je njihov zastopnik za Slovenija, že več let vodijo politiko, da prodajalke stranke pumpajo o domnevni superiornosti njihovih avtosedežev, saj imajo pri njih DALEČ največje marže. Če pogledaš v tujino, so njihovi izdelki cenovno in kakovostno pozicionirani nekje enakovredno z Maxi-cosi, Cybex, Concord in Kiddy (ter delno Bebe Confort), pri nas pa v povprečju 30% višje.

Torej, če dobiš Roemerjev avtosedež za podobno ceno kot od ostalih kakovostnih znamk in ti lepo paše v avto in ustreza tudi otroku, potem kupi Roemer, v nasprotnem primeru pa raje kupi cenejši in podobno kakovostni in varni stolček drugih proizvajalcev, saj za razliko v ceni ne boš dobil prav nič boljšega izdelka, le Baby center bo imel večji dobiček.

Zanimivo, da je meni v Baby-centru na vsak način hotela prodat lupinico od maxi-cossija in trdila, da je po vseh testih daleč najboljša pred vsemi. Sicer pa kje piše, da moraš kupiti novo?! Jaz sem na primer lupinico kupil rabljeno, še v garancijo in je kot iz trgovine za 60€, do kupil, pa sem samo še isofix podlogo, ki sem jo našel tudi na internetu, vendar novo za 130€ (Baby-center 180€), tako da me je vse skupaj prišlo, kakor da bi kupil samo lupinico v Baby-centru, ki stane okrog 180-190€.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p To jan 24, 2012 3:37 pm

bizi10, seveda je tudi avto važen faktor. Ampak tema je o avtosedežih in ne o avtih. Ko govorimo o varnejših in manjvarnejših sedežih, imamo v mislih primerjavo različin sedežev v enakih zunanjih pogojih (sem spada tako avto kot situacija v kateri se znajdemo). In s to predpostavko vzeto na znanje, je še kako važna tudi varnost avtosedeža. Z drugimi besedami, brezveze je trditi da nam najvarnejši avtosedež prav nič ne koristi, če se vozimo v yugecu, ker to ni res. Takšen sedež v yugecu nam koristi veliko več kot najslabši sedež v yugecu. In ravno zato lahko avto preprosto izključimo iz enačbe.
Drugače pa sem sam mnenja, da je limuzina najslabša možna izbira oblike vozila, ko so pri hiši majhni otroci (ki potrebujejo svoj avtosedež). To pa zato, ker varna ni nič bolj kot recimo karavan ali enoprostorec, hkrati pa je nepraktična in neudobna za nalaganje in razlaganje dojenča, jajčke, sedeža, ipd... Poleg tega se moraš igrati origami z otroškim vozičkom in vso ostalo pripadajočo šaro, da jo vso spraviš v tisti plitek in nepraktičen kufer. In glede na to, da trg ponuja malo morje znamk in avtov po približno podobnih cenah, je brezveze na silo govoriti, kako smo se včasih s fičotom 4 peljali na morje, polni prtljage, pa je šlo. Seveda je šlo. Tudi danes gre. tako kot gre tebi z limuzino prevažati 5 oseb, od tega 3 otroke v dveh avtosedežih in eni jajčki, z otroškim vozičkom in prtjalgo za vseh pet oseb v kufru. Meni je to bedarija brez primere, ko pa vem da imam povsem realno možnost da avto enostavno zamenjam za drugega, s tem ne poslabšam varnosti svojih otrok, hkrati pa zagotovim večje udobje vsem, tako otrokom, kot sebi. Zato sem tudi sam pred rojstvom svojega prvega otroka zamenjal avto in sam bog mi je priča da dokler so otroci majhni, ne grem več nazaj na limuzinkso obliko. j*** ga, sem pač človek, ki ljubi udobje in zahteva varnost. Nisem pa človek, ki bom na silo pedenal tiste kufre in jajce sem pa tja in se fural kot sardela v konzervi, če mi tega ni treba.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 24, 2012 4:15 pm

Midva imava lupinco od nanie. Francozi jih izdelujejo in po testih je dobra, boljša od maxi-cosi lupinc, ki jih ponujajo v baby centru. Kupila sva jo v avstriji za celih 30 evrov (popust), sedež od nanie pa je bil 40 evrov, vendar ga sedaj še ne rabiva (ko ga pa bova, ga bova šla pa iskat).

Kupila sva pa tole http://www.nania.com/produit.php?id_produit=83
Slika

Imajo pa kar nekaj izbire.
http://www.nania.com/
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr jan 25, 2012 11:11 am

Zakaj se pa posti brisejo?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Če jan 26, 2012 2:33 pm

uros_p je napisal/-a:No, skupna ocena ni nujno edini pokazatelj. Mene recimo je pri nakupu bolj zanimala varnost pri čelnem in bočnem trku kot pa recimo možnost napačne uporabe ali prostor, ki ga sedež zavzema v avtu, ali celo navodila za uporabo in podobne traparije. Pri varnosti je sicer Romer dober, ni pa najboljši. Jaz sem se odločil za najboljšega v segmentu varnosti, tipa I, II, III, pa četudi mi v avtu zavzema več prostora in se pri vstavljanju sedeža malo bolj namatram kot bi se lahko. Ampak to je proces, ki ga opraviš enkrat, in verjetno nikoli več. Zato ti faktorji pri meni nimajo nobene teže, s tem pa tudi overall ocena zame ni tako bistvena.

Ne vem katere teste ti gledaš, jaz se po navadi zanašam na teste ADAC, katere pogosto povzemajo tudi pri nas. Tam je zapisano da je skupna ocena zasnovana samo na podlagi doseženih točk pri crash testu ter točk pri praktičnosti/rokovanju/ergonomiji (kakorkoli se že najbolj natančno prevede to kategorijo). Vse ostalo, kvaliteta izdelave, čiščenje,... na to nima vpliva.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 26, 2012 2:53 pm

Meni so šli testi za te lupince in sedeže prov na živce ko sem jih bral. Namreč 10% ocene je barva lupince/sedeža. In če slučajno trenutna barva sedeža ali lupince testerju ni bila všeč, je dobil slabšo oceno. Nej grejo nekam s takimi testi.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Če jan 26, 2012 3:29 pm

Nixxon je napisal/-a:
uros_p je napisal/-a:No, skupna ocena ni nujno edini pokazatelj. Mene recimo je pri nakupu bolj zanimala varnost pri čelnem in bočnem trku kot pa recimo možnost napačne uporabe ali prostor, ki ga sedež zavzema v avtu, ali celo navodila za uporabo in podobne traparije. Pri varnosti je sicer Romer dober, ni pa najboljši. Jaz sem se odločil za najboljšega v segmentu varnosti, tipa I, II, III, pa četudi mi v avtu zavzema več prostora in se pri vstavljanju sedeža malo bolj namatram kot bi se lahko. Ampak to je proces, ki ga opraviš enkrat, in verjetno nikoli več. Zato ti faktorji pri meni nimajo nobene teže, s tem pa tudi overall ocena zame ni tako bistvena.

Ne vem katere teste ti gledaš, jaz se po navadi zanašam na teste ADAC, katere pogosto povzemajo tudi pri nas. Tam je zapisano da je skupna ocena zasnovana samo na podlagi doseženih točk pri crash testu ter točk pri praktičnosti/rokovanju/ergonomiji (kakorkoli se že najbolj natančno prevede to kategorijo). Vse ostalo, kvaliteta izdelave, čiščenje,... na to nima vpliva.

Ti se sprašuješ katere teste jaz berem, jaz pa se sprašujem, če ti sploh znaš brati? Ker kot kaže ne znaš. V skupino upravljanja in ergonomije spada zavzemanje prostora v avtu, možnost napačne uporabe in celo navodila za uporabo,... To pa je tudi to kar sem jaz naštel da zame ni faktor, in to je tudi to kar tvoj ADAC upošteva v skupni oceni in to je tudi to po čemer ti primerjaš kateri sedež je zate najboljši. Sicer pa je meni čisto vseeno, kako ti bereš ali dojemaš. Jaz sem napisal, da mi je bil edini faktor varnost pri bočnem in čelnem trku in da sem vzel tisti sedež, ki se je pri tem najbolje obnesel, ne glede na znamko. In to ni romer - niti po tvojem ADAC-u ne, če že nam slovencem ne zaupaš.
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Če feb 02, 2012 12:59 pm

Kaj pa ti sedaj nazaj sikaš, je tebe kdo tako napadal?

Ja, nisem prebral natančnih kriterijev, ker itak nisem gledal nikoli končne ocene, vedno vglavnem samo crash teste. Iz tega naslova sem rahlo falil, kar pa še vedno ne spremeni mojega mnenja. Jaz samo vem da sem kupil dobro, otroci se v njih odlično počutijo, po 5 letih (eden celo več) in nekaj otrocih so še vedno zelo dobro ohranjeni (lahko rečem da odlično) in bodo preživeli še kakega otroka. Kar se tiče pa preverjanje najbolj pomembnega kriterija pa upam da ne bom nikoli izvedel ali sem imel prav ali ne.

Če sam govoriš o kategoriji I/II/III v enem sedežu me ta kategorija itak nikoli ni zanimala ker ne verjamem v te all-in-one produkte, od kogarkoli. Se mi zdijo kot celoletne gume.

Pa prosim umiri se malo ker te nihče ni napadal.
Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Če feb 02, 2012 9:14 pm

Tudi jaz te nič ne napadam, samo včasih imam poln kufer pavšalnega klepetanja, ko nekdo hvali nekaj samo zato ker to ima sam, pri odločitvah kaj bo imel pa se je po vsej verjetnosti držal "value selection" pravila. To pravilo pa danes nikakor ni več verodostojno. Nekdo je že pisal, enak sedež, ki je pri nas cenovno v najvišjem razredu bo kje drugje v povprečnem razredu. Trgovci pa forsirajo svoje in vsiljujejo produkte s katerimi imajo največji dobitek. Takih prodajaln in trgovcev imam vrh glave in posledično tudi pavšalnega govorjenja o enem ali drugem produktu. In naslednja tvoja pavšalna izjava je ta primerjava kategorije I/II/III s celoletnimi gumami. Nikakor ni res. I/II/III kategorija se preizjuša z enakimi testi kot vse druge kategorije, tako da če se obnese enako dobro ali celo boljše kot samo II/III ali samo III, potem je pač primerjava s celoletnimi gumami spet brezvezna. Seveda pa ti želim varno vožnjo in upam, da teh ocen nikoli ne bomo preizkusili v praksi.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Pe feb 03, 2012 7:51 pm

V našem primeru je bil sedež iz Anglije, s poštnino 80€ cenejši kot v BC.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To feb 07, 2012 1:46 pm

AgitatoR je napisal/-a:V našem primeru je bil sedež iz Anglije, s poštnino 80€ cenejši kot v BC.

BC ima včasih dobre akcije, v glavnem pa so oderuhi in je res bolje to naročat iz tujine.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Saso24
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Saso24 To maj 22, 2012 12:49 pm

Živjo,

kupujem avtosedež od 0-18kg....nekak sem za Britaxa pa me zanima kje ste vi kupili avtosedeže? Pri nas so res kar zasoljene cene.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov