mire je napisal/-a:Za mene je bolj motece ko nekdo vozi 130po levem pasu in se ne odmakne z njega.
Število tovrstnih revežev je v porastu. Upoštevajo samo določena pravila, tako kot oni mislijo, da je prav (seveda ne vedo, da je *vožnja* po levi PREPOVEDANA). Jaz omejitev sigurno ne upoštevam vedno, ni mi pa nikoli problema nobenega sputit naprej. Če hoče kdo kršit pravila, nimam nič proti temu, če nobenega ne ogroža neposredno, saj vendar nisem policija.
Je žal en kup revežev pri nas, ki so omejeni zgoraj al pa spodaj (ponavadi na obeh koncih) in potem bog ne daj, da bi bil kdo hitrejši od njih. Kar pomeni zapiranje levega pasu, vožnja tik ob/po črti na regionalki, da se naprej ne vidi itn.
Sploh asi so tisti, ki predpostavljajo, da nihče ne vozi več kot 130 in potem skačejo pred nos folku z 90 km/h na števcu, brez da bi se prepričali, s kakšno hitrostjo se približuje. Valda je vsak, ki vozi prehitro, če upoštevamo še tisto, kar cagar laže, v prekršku, vendar pa tisti, ki ga izsili oz. arogantno in ignorantno ne upošteva vseh pravil in enostavno predpostavlja, da vsi vozijo tako kot on vsemogočni razsodilec misli, da bi morali vozit, ni popolnoma nič boljši. Kaznovat je potrebno oba.
Kar postavite se na kako regionalko, kjer so križišča. Folk vozi z 90 km/h, uni bedaki pa izsiljujejo, ko ven zavijajo, da mora potem cela kolona močno zavirat. To se konstantno dogaja. Take bi jaz tako kaznoval pa s cest pometal, da še zase ne bi vedeli.