Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če jul 08, 2010 10:26 pm

Treba se je zavedat, da namerno bremzanje in, da se ti tip zaleti je lahko kaj hitro usodno, ne poznaš tipa, ki se ti zaleti, lahko je kakčudak, psihopat ali pa prvak v kakšnih močeh.
Da bi še bolj počasi vozil mi ni do tega.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če jul 08, 2010 10:28 pm

nevermind je napisal/-a:3/4 folka, ki piše v to temo vozi za ritjo.

:clapclap

Ampak mislim da je do sedaj samo eden priznal.
Še jaz nisem.. :-P :vc

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jul 08, 2010 11:16 pm

predvidevanje je na naših cestah res nujno!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 08, 2010 11:22 pm

Zodd je napisal/-a:hehe sem pa tja se pa delam kot da sem pijan levo desno mal po bankini mal po drugem pasu in potem opazujem kako ostanejo daleeeeč zadaj haha :)

Zodd je napisal/-a:ko sm mel še star avto sem ponavadi zabremzal na polno z ročno tako da se lučke niso prižgale tip zadi pa je dobil živčni zlom...

nekoč pa en i**** moral celo odviti v travnik da se ni zaletel vame.

Oprosti, ampak ti si isti (za mene se vecji) id!ot kot nekdo ki se mi lepi na rit.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Če jul 08, 2010 11:28 pm

Keri problemi ej :lol:

Kokr je. Včasih se mi j**e pa pelem tko k zmerej (počas) če je pa prazna ovinkasta cesta pa si dam mal duška k vidm da ne more tok prpizdt v ovinke)
Slika

primi1
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Ja tut jest ze zalimam

Napisal/-a primi1 Pe jul 09, 2010 12:59 am

Ja jest drugače malo hitreje vozim recmo vsaj 20km čez omijtev(na avtocesti vsaj 150,160 ) in se včasih zalimam kakšnemu ker ga trenutno ne morem prehiteti(vsake svete cajte) sploh na avtocesti kjer voziš na prehitevalnem za enim že nevem koliko časa, levi pas dokaj frej pa se ne ... pa blendaš,...pa enostavno drugače ne dojamejo kukr pa da prideš pol metra za nemu pa mu pozažeš univerzalni znak. o()oo
K se pa men drugi zalimajo takrat počasi bremzam in da ga ja zajebem, takrat k me ne more prehitet pa jest z recmo 70 na slabih 40 zbremzam tko živčni ratajo da se je še vsak poj oddaljil. Ne bremzam močno zarad varnostne razdalje, da res nibi še do česa prišlo, kar se pa tiče oviranje prometa mi je pa pravzaprav vseeno tisto minuto ki se peljem pod omejitvam mi je gladko vseeno, kazni za to nebi nikoli, nikoli dobu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 09, 2010 1:43 am

Očitno nekateri še niste slišali za varnostno razdaljo (povdarek na varnostna - le kaj to pomeni?)! :evil: :twisted: :roll:

Je pa to odličen pokazatelj vozniške in splošne kulture tistih, ki vozijo tik za ritjo oz brez neke normalne varnostne razdalje - kljub počasnežem in kampistom na levem pasu - to ni in ne more biti opravičilo!

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Re: Ja tut jest ze zalimam

Napisal/-a airmike Pe jul 09, 2010 1:58 am

primi1 je napisal/-a:Ja jest drugače malo hitreje vozim recmo vsaj 20km čez omijtev(na avtocesti vsaj 150,160 ) in se včasih zalimam kakšnemu ker ga trenutno ne morem prehiteti(vsake svete cajte) sploh na avtocesti kjer voziš na prehitevalnem za enim že nevem koliko časa, levi pas dokaj frej pa se ne ... pa blendaš,...pa enostavno drugače ne dojamejo kukr pa da prideš pol metra za nemu pa mu pozažeš univerzalni znak. o()oo
K se pa men drugi zalimajo takrat počasi bremzam in da ga ja zajebem, takrat k me ne more prehitet pa jest z recmo 70 na slabih 40 zbremzam tko živčni ratajo da se je še vsak poj oddaljil. Ne bremzam močno zarad varnostne razdalje, da res nibi še do česa prišlo, kar se pa tiče oviranje prometa mi je pa pravzaprav vseeno tisto minuto ki se peljem pod omejitvam mi je gladko vseeno, kazni za to nebi nikoli, nikoli dobu.

A primi1 je okrajšava za primitivec?

Gorjup13
Nov uporabnik

Napisal/-a Gorjup13 Pe jul 09, 2010 2:22 am

Men osebno je jasno znoriš in blendaš da če bi na AC rd prehitu pa ne moreš ker nekdo vozi po levem pasu kljub praznem desnem, ne razumm pa kako lahko blendaš pa se živceraš če nekdo v švoh avtomobilu prehiteva promet na Ac s tem da bi za umik potreboval res se pomatrat namreč gas in bremza da se med dva uštuli samo za to da ga nekdo lahko prehiti. To se mi je zgodil k sm meu clia 1.2 prehitevam pa se res nimam km umaknt tip za mano pa blenda pa se mi na rit prlima pa s5 blenda pa hupa pa nvm kaj še use.Če se lahko umaknem se če se ne morm se pa ne morem pa če se na glavo al pa na trepalnce postavi un za mano. Na regionalki pa prehiti če misliš da lahko, te nihče ne ovira sam za ritjo vozt se mi pa res ne zdi kul kr tut če ma un zadi še ne vem kako dober avto pa bremze ko on ugotovi da mora bremzat je že v tistem pred seboj. Vsaj malo pameti bi vozniki in voznice lahko imeli.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Pe jul 09, 2010 4:21 am

A.com = Jerry Springer show. :pop:

Fak pacientov. Vecja klavnica je samo se pri sistemu verige na autobahnu.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe jul 09, 2010 6:09 am

airmike je napisal/-a:
primi1 je napisal/-a:Ja jest drugače malo hitreje vozim recmo vsaj 20km čez omijtev(na avtocesti vsaj 150,160 ) in se včasih zalimam kakšnemu ker ga trenutno ne morem prehiteti(vsake svete cajte) sploh na avtocesti kjer voziš na prehitevalnem za enim že nevem koliko časa, levi pas dokaj frej pa se ne ... pa blendaš,...pa enostavno drugače ne dojamejo kukr pa da prideš pol metra za nemu pa mu pozažeš univerzalni znak. o()oo

Tole je pa res primer pravega tepca. :har Primi1 kjerkoli se znajdeš, spredaj ali zadaj se obnašaš otročje in primitivno. Začaran krog :roll:
:EE

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe jul 09, 2010 7:03 am

ahh večna tema toplovod.rsko rinjenje v rit............nikol ne bo drugače, zmeraj bode eni rinli direkt v zadno, drugi pa vozili krepko pod omejitvijo, moj plan v izogib rinjenju v tazadno, pranje šip ali pa mu nakazat naj čimprej prehiti in nej gre mimo...........se ne splača spuščat na njihov nivo.............aja eden pa je v tej temi že napisal tudi idejo, ena parkrat zavijugaš, ko da si prbit in bo hitr razdalja :lol: , sam če so pa plavi za tabo pol pa lahko nastane težava.........sicer pa zdnjič peljem lapo po predpisih in glej policajsko kiblo vozi za ritjo, kot da ga šlepam z 1 metrom štrika...............ja tudi roka pravice ne je.e varnostne razadalje, kaj pol morš v taki banana republiki............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe jul 09, 2010 8:29 am

Bom še jaz napisal mojo prigodo prejšnjega vikenda na poti iz Portoroža proti Lj, na začetku avtoceste pri Kopru:

Nedelja zvečer, kolona za znort, končno avtocesta. Po preihtevalnem smo se peljali prbl 110, pred mano avto, za mano en žabar z A6 tik za ritjo (kar mi ni graviral audijev znak na zadnji odbijač). Ko se je promet malo "spucal" sem ga poteral na tempomat 140, istočasno pa je voznik a6-ke skoču na desnega in me prehiteval po desni, nakar je v škarje skočiu pred mano na moj pas, ker je bla na voznem še zmeri gneča. Jaz sem z levo stranjo vozu po trav zravn asfalta, da se nisem zabu u kretena.

Ampk to ni še nič! Ko sem mu poblendal, je v trenutku na prehitevalnem pasu bremzal s 140 na 20km/h! Da mu mamo in vso žlahto j..ebem!! In spelje, ter šeenkrat bremza na nulo.
Jaz sem seveda bremzal kokr je moj avto biu sposoben in se nisem zabil, obakrat. Po eni strani mi je žal, da nisma mela bližnjega srečanja in mu bi napisal napotnico za k zobozdravniku po nove zobe in štelanja gobca!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jul 09, 2010 8:40 am

Matr ej.
Ko vse tole berem, se mi utrjuje prepričanje, da živim v deželi psihopatov, nevarnih nasilnežev, primitivnih egoistov oziroma običajnih kretenov in kroničnih nedojebancev z majhnimi lulčki.

Butalistanci, ni vam(nam) pomoči...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Pe jul 09, 2010 8:41 am

A ni bol enostavno se umaknit, spustit mimo in se ne živcirat, življenje je prekratko da bi se živcirali in si s tem uničevali življenje zaradi drugih. Če že pride do tega da me kdo kam pošilja mu enostavno pošljem lupčka in pomaham. Zakaj bi se obremenjeval zaradi enega id1ota.
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe jul 09, 2010 8:46 am

sonic je napisal/-a:Matr ej.
Ko vse tole berem, se mi utrjuje prepričanje, da živim v deželi psihopatov, nevarnih nasilnežev, primitivnih egoistov oziroma običajnih kretenov in kroničnih nedojebancev z majhnimi lulčki.

Kreteni z veeelikimi avtomobili in majhnimi lulčki!

Pri moji prigodi mi je še vedno nekaj v glav govorlo "ne spuščaj se na njegov nivo". Res nikol ne veš, na kakšnga psihiča naletiš...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jul 09, 2010 8:52 am

cruiser1 je napisal/-a:
airmike je napisal/-a:

Tole je pa res primer pravega tepca. :har Primi1 kjerkoli se znajdeš, spredaj ali zadaj se obnašaš otročje in primitivno. Začaran krog :roll:
:EE

Si predstavljata situacijo, ko se dva taka Primija znajdeta na cesti en za drugim... :shock:

sonic je napisal/-a:Matr ej.

Žal je... pol se pa čudimo nad stanjem na cestah. Ministrstvo za promet in MNZ sploh ne rabijo študij naročevat ampak samo malo avtomobilistične forume preberejo in jim mora bit situacija jasna. :?

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe jul 09, 2010 8:58 am

ti si čudn do konca, drugim se limaš na rit pa se ti umaknejo sam pa tega ne delaš :D jst se teb nebi nikol umaknu pa če greva do maribora 130 po prehitevalnm :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe jul 09, 2010 9:04 am

Pa ja, včasih sem čist za ritjo, ponavadi ko tisti spredaj vozi bistveno prepočasi glede na omejitve, jbg priznam :D
I'm not speeding I'm qualifying...

bazilika
Nov uporabnik

Napisal/-a bazilika Pe jul 09, 2010 9:48 am

Tukaj bi pa tudi jaz pristavil svoje mnenje...

Na cestah je vse preveč psihopatov. Naj izživljajo svoje traume kje drugje, kot za volanom.

Pogosto so to ljudje, ki so izven avta neopazni, za volanom pa sproščajo svoje frustracije.
Če se nekdo na avtocesti pri 130 km/h ali pa tudi pri 110 vozi tik za ritjo verjetno misli, da je supermen in da je njegov odzivni čas praktično 0 stotink.

Varnostna razdalja je zato, da se jo drži. Ne podpiram počasnih voznikov, ki vozijo pod omejitvijo, vendar pa ti sigurno
v manjši meri ogrožajo človeška življenja kot cestni dirkači.

Če se mi kdo na avtocesti prilima na zadnji del avta me to izredno moti, saj imam pogosto v avtu 3 majhne otroke.
In če pomislim, da en psihopat za volanom potencialno ogroža življenja moje družine, potem za njega ne morem najti lepih besed.

Kultura voznikov je takšna, da so prehitevanja po desnem pasu, po prehitevalnem za nekatere nekaj čisto običajnega.

Najbolj bizarni so pacienti, ki ti blendajo in se limajo za rit na prehitevalnem pasu pri 130 km/h na obeh pasovih pa je kolona vozil.
Nato se mu umakneš, in se zapelje 50 metrov naprej in ponovno blenda naslednjemu. Pri takšni vožnji običajno pridobi v 10 km, kot jih naredim
po AC na poti v službo približno 20 sekund prednosti, s tem da medtem ogroža in živcira ostale udeležence v prometu.

Policija bi po mojem mnenju v večji meri morala pozornost preusmeriti na kontrolo med samo vožnjo, kot pa stati na raznih
odcepih, postajališčih in z radarjem ustavljati morebitne prekrškarje.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov