Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Kraj: Kropa

re

Napisal/-a matevz To nov 18, 2003 11:14 am

Drgac poznam dost ljudi z novimi avdiji in to tdi, ko jim je nov avto kuril olja liter na vsakih 14 dni.Tko da tud audi ni vec to kar je bil.Nekdo je rekel Mazda, menda je kar v redu ratala zdej ko je Ford lastnik. Drgac so pa nove Hdi mašine od peugeota in citroena tudi ok!

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Re: re

Napisal/-a matcho To nov 18, 2003 4:59 pm

matevz je napisal/-a:Drgac poznam dost ljudi z novimi avdiji in to tdi, ko jim je nov avto kuril olja liter na vsakih 14 dni.Tko da tud audi ni vec to kar je bil.Nekdo je rekel Mazda, menda je kar v redu ratala zdej ko je Ford lastnik. Drgac so pa nove Hdi mašine od peugeota in citroena tudi ok!

1 liter olja na vsakih 14 dni???? To na leto potem znese več kot 24 litrov ojla. Zdaj al sem jaz narobe razumel al pa si se ti zmoto.

Če požere, požere 1 deciliter ojla na mesec al pa dva meseca. Osebne izkušnje.
Slika

Lojzek
Novinec

Napisal/-a Lojzek Sr nov 19, 2003 10:13 pm

24 litrov olja na leto, tak motor je samo še za na odpad. za svojega še ne vem koliko pokuri olja, vem pa da sem blazno zadovoljen glede porabe bencina (A3 1.8T). testirano ta mesec povprečna (mestna in nemestna) 8,3l Pospeševanja so bila normalna in ne brutalna. Tako da vem kolk lahko pokuri če ga vozim normalno. Glede na to da se je moral še ogrevat pričakujem poleti še za kake pol litra manj kar pa je potem že tovarniška specifikacija. vau.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr nov 19, 2003 10:15 pm

Lojzek ITAK. To je res cool masinca.

P.S. Kobreti se ze tepe po glavi :mrgreen:
SlikaSlika

Lojzek
Novinec

Napisal/-a Lojzek Sr nov 19, 2003 10:32 pm

hehe. ja kolikor slišim bolj prožna od novega 2.0 FSI. sam okej počakmo da pride turbo varianta. to bo pomoje trgalo ta bo hudo.

sem mislu da bom čip dal not koj k avto dobim zdej pa ka pa vem a ga sploh rabim? mislim ker ni blo še slučaja da ne bi prehitel kakor za šalo. morm pa še videt kaj bo z 225/45/17 gumami. zdej spredaj ven štrlijo cca 2cm ali vsaj 1cm, kar ne zgleda. bom pa ziher spustu ga in verjetno dal samo spredaj spojler gor. spomladi.

Lojzek
Novinec

Napisal/-a Lojzek Sr nov 19, 2003 10:34 pm

morm dobit nekej lepih primerkov a3 stylinga.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr nov 19, 2003 10:45 pm

X-Hair je napisal/-a:P.S. Kobreti se ze tepe po glavi :mrgreen:

itak da se tepe....

tepe se zato ker ne ve zakaj ni že prej dizla uzel :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Če nov 20, 2003 12:20 pm

X-hair zdaj še me boš ti c c c.......
JP 1,8T je res zakon sploh poraba je najbolj zanimiva jaz sem ga max. na 13l spravo to poletje in to po mestu grde vožnje drgač pa res pije 8,5!!!!
X-hair ta tdi še bo teb malo pokazal ritko ,da veš!!! :har :vrum

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če nov 20, 2003 6:37 pm

Lojzek je napisal/-a: bom pa ziher spustu ga in verjetno dal samo spredaj spojler gor. spomladi.

Pri spuscanju res dobro izberi. Ne kar nekaj tam za en k*** pa poceni. Ce takrat ne bo dinarckov pa raje pocakaj se 3 mesece pa potem nabavi zadevo kot se zagre, ker potem je pa res veselje. Sedaj ce mislis kaksen spojler dajati gor samo spredaj zna biti kar dvomljivo. Spredaj nizko ( zaradi spojlerja ) pragovi bodo pa avto dvignili ker jih ne bo. Se linija podre. Razmisli.

Za sline cedit pa se en A3 ki je meni POPOLN :wink:
Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe nov 21, 2003 11:01 pm

Še neki bi rad povedal glede 1.8 atmosferskega. Ne vem, zakaj po vaše so samo turboti dobri. Kvaliteta ene mašine se ne meri v konjih. Pa še tistih nima malo, 125hp, to je že nekaj. Kaj pa bi vi rekli za 1.6 100hp? Kaj pa bi rekli za dizle, 100 in 110 hp? Verjetno po vaše ne grejo nikamor. Glede porabe o 1.8T moram priznat, da nimam veliko izkušenj, vem pa da atmosferski pije manj od tov. pod., tako da mi je malce težko verjet, da T pije (še) manj. LP :wink:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So nov 22, 2003 11:20 am

Sej ni fora da ma 1.8 non turbo premal konjev. Vendar za unih 125 ps(ki so bl na papirju) avto ni dost bl poskočn od 1.6 pije pa zelo preveč-sej so to sami pr Audiju priznal :lol:

Če boš spuščal Audija obevzno uzem Eibache, za sprednej spojlerje pa mal razmisl, ker nikamor ne boš prišel, ker bo vse skup prenizko. Jst bi dal samo pragove gor.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 So nov 22, 2003 11:36 am

Lojzek je napisal/-a:24 litrov olja na leto, tak motor je samo še za na odpad. za svojega še ne vem koliko pokuri olja, vem pa da sem blazno zadovoljen glede porabe bencina (A3 1.8T). testirano ta mesec povprečna (mestna in nemestna) 8,3l Pospeševanja so bila normalna in ne brutalna. Tako da vem kolk lahko pokuri če ga vozim normalno. Glede na to da se je moral še ogrevat pričakujem poleti še za kake pol litra manj kar pa je potem že tovarniška specifikacija. vau.

Nov A4 1.9 TDI, sem sel 2 dni zapored iz Ankarana v ljubljano in nazaj in sem moral natočiti 5L olja!!!!! :(
Sramota za tako tovarno!!
Sodelavcu na Škodi octavii 2.0 bencinar, spije 3 L olja na 10k KM.

A lahko ponovim da so vsaj zame japonski avti najboljsi........ma nikoli nimas tezav, no! :D
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So nov 22, 2003 12:05 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:
Nov A4 1.9 TDI, sem sel 2 dni zapored iz Ankarana v ljubljano in nazaj in sem moral natočiti 5L olja!!!!! :(
Sramota za tako tovarno!!
Sodelavcu na Škodi octavii 2.0 bencinar, spije 3 L olja na 10k KM.

A lahko ponovim da so vsaj zame japonski avti najboljsi........ma nikoli nimas tezav, no! :D
¨
po kateri logiki ti je pa to ratalo??da nisi ti preveč natočil not??
zakaj?med min. in max. je za 1,5-2l olja...
tole mi pa res ni jasno :wink: :? :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So nov 22, 2003 12:22 pm

CupraR je napisal/-a:Sej ni fora da ma 1.8 non turbo premal konjev. Vendar za unih 125 ps(ki so bl na papirju) avto ni dost bl poskočn od 1.6 pije pa zelo preveč-sej so to sami pr Audiju priznal :lol:

Da se ne bom ponavljal, se kar podpisem tukaj.

Blinder no vidis zaradi tega. Ne vem zakaj bi kupoval atmosferskega ce je isti klinac sam bolj gre.

Olja pa pomoje pozere priblizno 1.5 litra na 15.000 km.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti So nov 22, 2003 12:58 pm

Ja take mam najraje ker se je nekomu zgodlo ,da mu je avto nevem kolko olja spil je že za K.... pa še tovarna zravn hehehe mislim ej!!!!
Ja pa japonci seveda so neuničljivi pa vsi delajo kot urico ,dajte no prosim z takimi komentarji tudi poršeju se take napake dogajajo ,da si še mislit ne morš pa to ne pomeni ,da je za K....!!! :wink:

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 So nov 22, 2003 1:12 pm

TDIji res pokurjo mal več olja k so še čist novi-do 1l na 1000km.
Sam ne pa 5l na 300km. To je k en do konca zje**n jugič. Veš kako bi se mogl kadit za avtom...
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 So nov 22, 2003 1:46 pm

no tako nejeverneži!
sem šel v Lj pa je blo vse uredu, grem nazaj dol, pa mi sveti lučka za počekirat olje, ga natočim 2 litra....je blo vse OK.
naslednji dan se odpravim v Lj, na kozini spet zasveti lučka, natočin 1 l, v Lj pa spet zasveti lučka sem ga natočil še 2l . za dol pol ni blo več problemov.

Na servisu, dan po prihodu nazaj z LJ so pa rekli, da je vse OK??? :shock:
Ma ne me jebat!
Kako je lahko vse OK???

Smo meli ze 5 audijev, pa noben ni delal težav glede olja, ta je prvi.
Smo pa meli z vsakim skoraj tezave.
prvi audi 80, je delal kot urca, letnik76
drugi audi 80, je crknila vsa elektronika---servis, bili smo na dopusti v KG
prvi a4 1.8 20V, 2x menjali tesnilo glave motorja, sla u pm elektronika za ABS, sla crpalka od servo volana, avto je imel 180k KM, ko smo ga prodali.
prvi a4 1.9 TDI, je 2x slo tesnilo glave motorja in 1x se turbina ni vklapljala,
sedaj imamo spet a4 (sam zato ker je foter matast na audije) pa se dogaja to z oljem in tretji dan ko smo ga kupili je odstopil prag pri voznikovih vratih. Avto pa je bil kupljen letos avgusta

se nekaj: golf IV tdi od mame: ko smo ga dobili je bila strgana vrecka od menjalne rocice in nam je niso nikoli hoteli zamenjat, je sla pumpa za vodo, za sipe pucat in 2x je slo stikalo za vklop turbine, al nekaj takega, padla sipa na sovoznikovi strani dol, ker se je nosilec zlomil.....

Pa ne mi rec, da je vse to normalno, lepo vas prosim.

moja nissan micra 93l---b.p, samo redni servisi
moja mx-3-----prebilo tesnilo glave pri 180k KM.......nikoli zakuhal! , ostalo b.p.
tast: nissan sunny---b.p.
stric ima hyundai pony---b.p. samo redni servisi
micra 93l od bivsega lastnika moje mazde: samo redni servisi
primera in micra 90 l od istega tega coveka, samo redni servisi .

Z ta denar, ki ga das za audija al pa golfa, je to ziv obup, da se take stvari dogajajo!!
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 So nov 22, 2003 1:51 pm

Tist olje more nekje puščat-veš kva je to če bi ti žgal 5l na 300km!!!

Golf & šipe-serijska napaka pri 4kah! Dobr da se ti ni še šipa sesula v vratih!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 So nov 22, 2003 1:55 pm

super98 je napisal/-a:Tist olje more nekje puščat-veš kva je to če bi ti žgal 5l na 300km!!!

Golf & šipe-serijska napaka pri 4kah! Dobr da se ti ni še šipa sesula v vratih!

To glede olja sumimo tudi mi, sam na servisu pravijo da je vse uredu in od takrat ni blo treba nic olja dolivat, ZAENKRAT!

Za sipe pa so mi rekli na Porscheju, da sem prva oseba, ki je prijavila tako napako (yeah right) in smo morali vse sami placat!
Na amzsju, pa ki so mi za prvo silo sipo popravili, so rekli, da imajo vsak teden kakega ki pride s to tezavo.
Pa se 60km od doma sem bil, zunaj pa 14 °C!
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
A3Turbo4Life
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a A3Turbo4Life So nov 22, 2003 2:06 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:no tako nejeverneži!
sem šel v Lj pa je blo vse uredu, grem nazaj dol, pa mi sveti lučka za počekirat olje, ga natočim 2 litra....je blo vse OK.
naslednji dan se odpravim v Lj, na kozini spet zasveti lučka, natočin 1 l, v Lj pa spet zasveti lučka sem ga natočil še 2l . za dol pol ni blo več problemov.

Na servisu, dan po prihodu nazaj z LJ so pa rekli, da je vse OK??? :shock:
Ma ne me jebat!
Kako je lahko vse OK???

Smo meli ze 5 audijev, pa noben ni delal težav glede olja, ta je prvi.
Smo pa meli z vsakim skoraj tezave.
prvi audi 80, je delal kot urca, letnik76
drugi audi 80, je crknila vsa elektronika---servis, bili smo na dopusti v KG
prvi a4 1.8 20V, 2x menjali tesnilo glave motorja, sla u pm elektronika za ABS, sla crpalka od servo volana, avto je imel 180k KM, ko smo ga prodali.
prvi a4 1.9 TDI, je 2x slo tesnilo glave motorja in 1x se turbina ni vklapljala,
sedaj imamo spet a4 (sam zato ker je foter matast na audije) pa se dogaja to z oljem in tretji dan ko smo ga kupili je odstopil prag pri voznikovih vratih. Avto pa je bil kupljen letos avgusta

se nekaj: golf IV tdi od mame: ko smo ga dobili je bila strgana vrecka od menjalne rocice in nam je niso nikoli hoteli zamenjat, je sla pumpa za vodo, za sipe pucat in 2x je slo stikalo za vklop turbine, al nekaj takega, padla sipa na sovoznikovi strani dol, ker se je nosilec zlomil.....

Pa ne mi rec, da je vse to normalno, lepo vas prosim.

moja nissan micra 93l---b.p, samo redni servisi
moja mx-3-----prebilo tesnilo glave pri 180k KM.......nikoli zakuhal! , ostalo b.p.
tast: nissan sunny---b.p.
stric ima hyundai pony---b.p. samo redni servisi
micra 93l od bivsega lastnika moje mazde: samo redni servisi
primera in micra 90 l od istega tega coveka, samo redni servisi .

Z ta denar, ki ga das za audija al pa golfa, je to ziv obup, da se take stvari dogajajo!!

Je vidim tukaj čist preprost razlog za ta problem. V vaši familiji mrcvarite avtomobile. :P

Takšne mašine je potrebno kar dobro gnati, da gre dihtunga v qrac. Pa ne mi zdaj, da ste se vozli ko angelčki!

Je pa čisto očitno, da tvoji sorodniki očitno bolje delajo z avtomobili. Tebi je tudi na mAzdi dihtungo prepihalo?? Jasno, da majhne nenavite mašine ne crknejo kar tako. Sej si same čričke naštel pod 100KM.

Bye
Uno Turbo Racing - Slippery when boosting
-----------------------------------------------------------
Sex is one of the most wholesome, beautiful and natural experiences that money can buy
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov