čara je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:domen_ je napisal/-a:čara je napisal/-a:Glasovala sem DA.
Preprosti razlog-rada imam samostojnost in če sem finančno zmožna vzdrževat stanovanje grem takoj na svoje. Za prevoz z avtom-se vedno najde kdo, v skrajni sili taksi, bus.
Js enako razmisljam, samostojnost mi veliko pomeni.Zdej se je pa ze kar nekaj glasov nabralo, rezultat pa izgleda da bo ostal priblizno 50:50 (kot arbitrazni sporazum

). Js sem sicer mislil da se bo bolj nagnilo v prid avtov, ker pac Postojna ni tako atraktivna kot Ljubljana, kajne?

Pa tudi Slovenci nismo taki, da bi se bili pripravljeni hitro preseliti drugam (kar sicer ni nujno nekaj slabega).
To, da imaš avto, je tudi zelo velika samostojnost!

.....

Ne, ke nimaš stanovanje kjer bi v 100% razporejal svojo plačo in plačeval stroške bivanje....Hkrati se pa niti malo ne razumem s starši in mi več pomeni, da sem na svojem oz. da bom na svojem. Uživam dneve ko sem v LJ, da se ne slišim in ne vidim s starimi...
Pri avtu ne pereš in likaš perila, ne kuhaš v njem, ne plačujš elektrike komunale, ne moreš noter živet in se umit.
avto je pač prevoz in to je vse kar imaš od njega. Razen tega da tankaš bencin in zavarovanje, tehničnega.
Nasplošno -ko dobiš redno službo za polni delovni čas, greš najet eno majhno stanovanje in se osamosvojiš-zapustiš gnezdo in si sam svoj gospodar.

Je pa res, da če živiš s partnerjem se en mal prilagodiš-pa še 50% gospodinjskih del vsak naredi in je manj pucarije itd.
Raje vidim, da je tip v svojem stanovanju, kjer sma lahko sama, kot pa, da ima avto in se tihotapima zdej sem in zdaj tja (moji pa so 99% doma)...ne maram spoznavat mojih kolegov s starši in obratno...

dejansko nočem da moji kaj prida o mojmu življenju vejo, ker mi grejo razna vprašanja na bruhanje

Mam 22 let in mam rada zasebnost.
SI me povsem narobe razumela. Napisal sem, da je TUDI avto zelo velika samostojnost.

Torej, v premislek, da obdržiš pravico do avta, in plačuješ najemnino/kredit za stanovanje/hišo po lastni izbiri, vsaj kar se kvadrature tiče.
Pomisli:
Recimo, da se odločiš za stanovanje. Imaš mir pred starimi, ni plačevanja najemnine. Super! Ampak...se ti zahoče it na morje...smučat...šoping...vse te stvari bi morala skombinirati z javnim prevozom, ki v SLO smrdi. Torej, zelo omejene destinacije potovanj/počitnic (ali pa zelo drage - taxi), smučat bi lahko šla samo tja, kjer je zrihtan prevoz na smučišče nedaleč stran od apartmaja/hotela, ali pa samo tja, kjer bi živela dovolj blizu smučišča...10 vrečk s šopinga na troli...itd. Aja, precej časa uide, precej sivih las dobiš...ali pa se se tem stvarem odrečeš.
Ampak OK, recimo da se da. Dobiš partnerja, se preseli k tebi, ima avto. Super! Nekaj let gre...potem pa...ni prostora za naraščaj. Kje v 40m^2 bo pa otrok spal? Na tleh? Ga še pohodiš, ko greš ponoči na WC.
Situacija kot je zastavljena je zame pač nesprejemljiva. Jaz bi se odločil ZA, če bi bilo govora o npr. vsaj 60m^2, ko bi že imel partnerico, in bi se potemtakem dalo skombinirati da bi imeli tudi avto. V teh časih je nemobilnost še kar kritična zadeva, če nisi zapečkarski meščan v mestu, ki ti ponuja vse kar rabiš+dobro urejen javni promet da prideš do tega.
PS: Če pozabljam na kaj bistvenega, me spomnite.