Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So avg 28, 2010 6:11 pm

Mah, sej maš prav, mi je žal da sem Kael-a tako "napadel", samo na živce mi gre, ker se povsod samo o tej porabi menimo, to je ratal nacionalni slovenski šport. Človek si kupi avto za 70k €, potem pa je ponosen, da da tako malo za bencin (kar sicer ni Kael-ov primer, samo primer kaj me živcira). Ali pa da nekdo plača 3k € več za dizla, potem pa je ves vesel, kako pri 20k km na leto kaj prišpara. Se tudi strinjam potem z izjavo, da si raje kupim toliko cenejši avto, da me potem za 10% višja poraba ne bo motila. In čisto po pravici me je izračun presenetil, ker sem dejansko mislil, da so prihranki v tisočih evrih na 50k km, potem bi se po pravici povedano sekiral tudi jaz že pri manj kilometrih..

@W|zz Vem, da to ne pomeni nižje porabe, samo tako se špara v glavi veliko ljudi. Vidim pri prijateljih, ki "šparajo" in na cestah, pri drugih ljudeh..

lp
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So avg 28, 2010 6:31 pm

dobro da nas ima veliko različne poglede, kajti jaz gledam to porabo čisto iz druge strani in mi je postranska zadeva, do neke meje seveda. Avto mi povprečno kuri nekje 12 do 13 l, sam delam veliko km na dan , približno 120 in ja na leto plačam kar veliko vsoto za gorivo, ampak...raje se vozim ure in ure z avtom, ki mi je resnično všeč in me enostavno osreči, čeprav porabi več kot golf diesel in se vozim temu primerno, kot pa da bi si kupil avto za nižjo ceno , ki bi kuril 6 in sedel v njem kot star ata na avtobusni postaji v nalivu ki upa da bo bus kmalu prišel:)..seveda je to odvisno od kompromisa mesečnega priliva in ostanka le tega za življenje, zato me zanima, kaj potem počnete z vsem denarjem ki vam ostane glede na vaše izračune...hodite na potovanja ( tudi jaz), imate boljše stanovanje od mene, jeste boljšo hrano..ne razumem, moj point je ,da v življenju uživam najbolj , glede na dano situacijo in če rad vozim močen avto in sem s tem srečen, zakaj ne? drugi imate tudi hobije, ne? in teh nekaj 1000 evrov raje dam za bencin, kot za tako vsoto višji račun na banki in fake nasmešek...ampak to sem le jaz...sicer je pa naš soforumaš dobro napisal, življenje je prekratko, da bi vozili dolgočasen avto! pa prosim, ne mi pridigat o prednostih v življenju...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So avg 28, 2010 7:05 pm

Pa kaj je tak problem, če se govori o porabi? Ta namreč poleg konjev, navora pospeškov itd. pove precej o naprednosti in izkoristku motorja. Če se ne bi noben ukvarjal s porabo, bi nas zdaj proizvajalci še bolj nategovali z zastarelimi agregati! Recimo najbolj banalni primeri so razne eko različice. Ok znižajo avto, dajo daljša prestavna razmerja ipd. in potem je še glavni razlog za nižjo porabo - optimiziran software! Se pravi je lufta pri porabi že v štartu za par deci, ampak ga je lepše prodat za kakšnega tisočaka več.

Saj meni tudi pri nakupu avta ni glavni dejavnik poraba, če bi se pa težko odločil med dvema avtoma, bi bila pa lahko tista pika na i. Stroški so pa tudi daleč od zanemarljivih, če gledaš v podobnem cenovnem razredu, ne moreš pa nikakor stroškovno primerjat golfa dizla(1.9 TDI) in neko 200KM+ zverino. Tisti, ki si lahko povzročijo vzdrževanje takšnih strojev, so pri nas še vedno relativno redki in to, da enemu povprečnemu slovencu ni vseeno za liter goriva več ali manj, je logično. So pa biseri, ki z 115KM dizlom in "dinamično" vožnjo dosegajo 4.2l porabe... ja tu pa človek ostane brez besed! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Ne avg 29, 2010 1:58 am

TOYOTA je napisal/-a:dobro da nas ima veliko različne poglede, kajti jaz gledam to porabo čisto iz druge strani in mi je postranska zadeva, do neke meje seveda. Avto mi povprečno kuri nekje 12 do 13 l, sam delam veliko km na dan , približno 120 in ja na leto plačam kar veliko vsoto za gorivo, ampak...raje se vozim ure in ure z avtom, ki mi je resnično všeč in me enostavno osreči, čeprav porabi več kot golf diesel in se vozim temu primerno, kot pa da bi si kupil avto za nižjo ceno , ki bi kuril 6 in sedel v njem kot star ata na avtobusni postaji v nalivu ki upa da bo bus kmalu prišel:)..seveda je to odvisno od kompromisa mesečnega priliva in ostanka le tega za življenje, zato me zanima, kaj potem počnete z vsem denarjem ki vam ostane glede na vaše izračune...hodite na potovanja ( tudi jaz), imate boljše stanovanje od mene, jeste boljšo hrano..ne razumem, moj point je ,da v življenju uživam najbolj , glede na dano situacijo in če rad vozim močen avto in sem s tem srečen, zakaj ne? drugi imate tudi hobije, ne? in teh nekaj 1000 evrov raje dam za bencin, kot za tako vsoto višji račun na banki in fake nasmešek...ampak to sem le jaz...sicer je pa naš soforumaš dobro napisal, življenje je prekratko, da bi vozili dolgočasen avto! pa prosim, ne mi pridigat o prednostih v življenju...

dobro napisano

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne avg 29, 2010 10:41 am

~toMmy~ je napisal/-a:Pa kaj je tak problem, če se govori o porabi? Ta namreč poleg konjev, navora pospeškov itd. pove precej o naprednosti in izkoristku motorja.

Ja sej. Eni pa kr pikce dobijo, če vprašaša za porabo. Se jim ne da dopovedat, da se ne obremenjujemo s porabo ampak samo kot za info. Bob ob steno, se strinjam. :lol: Jaz jo podam zato, ker da tako star avto s tolk 100.000km za sabo in nekaj 10.000km ne ravno lepe vožnje, se lahko še vedno peljem s porabo, ki mi jo zameri marsikateri dizlaš. Jaz jo podam kot zanimivost, eni nardijo potem pa doktorat. :bonk Sam da se mamo lušn. :mrgreen:

3,2,1,... :DDD

:pop:
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov