Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To avg 24, 2010 8:13 pm

tabletten je napisal/-a:Pa da ti crkne ta tako opevani asr ali pa esp boš pa kaj? 3 ubil?
No to je precejšnje pretiravanje. Ta pomagala so v kriznih situacijah lahko samo dobrodošla, tudi poligon na Vranskem je lahko samo dobrodošel. In če smo iskreni, težko si je predstavljata, da bi se čisto vsak voznik na cesti na svojih izkušnjah učil kako odreagirati v kriznih situacijah.

Js sem slišal že veliko dobrega o tem tečaju varne vožnje in mu prav nič ne nasprotujem, še sam grem mogoče kdaj tja.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To avg 24, 2010 8:20 pm

Le pojdi pa nikar ne pozabi denarnice doma. Za tist v naprej znan ringlšpil.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To avg 24, 2010 8:22 pm

:roll: :roll: :roll:
There is no time...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To avg 24, 2010 8:31 pm

tabletten je napisal/-a:Le pojdi pa nikar ne pozabi denarnice doma. Za tist v naprej znan ringlšpil.
A ti si že bil, da tako ostro obsojaš?

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To avg 24, 2010 8:34 pm

Ne.. pa ti?

je d.o.o to?

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa To avg 24, 2010 8:34 pm

ll
Zadnjič spremenil Klobasa, dne Sr avg 25, 2010 3:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To avg 24, 2010 8:35 pm

domen_ je napisal/-a:
tabletten je napisal/-a:Le pojdi pa nikar ne pozabi denarnice doma. Za tist v naprej znan ringlšpil.
A ti si že bil, da tako ostro obsojaš?

Tipičen gostilniški tip ki je Šumaherja učil vozit
Praktično 95% ljudi ki so bili na tečaju so rekli da je zadeva super.
To nekaj pomeni ane..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To avg 24, 2010 8:42 pm

sem tudi jaz zato, da bi se delal še kašen dodatni tečaj, samo ne samo začetniki, ampak vsi na cca10-15 let.
Problem bi verjetno nastal pa v tem, da bi se kar odenkrat, prodaja rabljenih avtomobilov potrojila :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To avg 24, 2010 8:44 pm

:lol:

Prilepi link do te raziskave.

Ali je ta raziskava za šankom potekala?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To avg 24, 2010 8:49 pm

tabletten je napisal/-a::lol:

Moja napaka.. popravljam post in sicer 95% ljudi ki jih JAZ POZNAM in so bili na tečaju so ga pohvalili.
Imam kolega ki je tako nejeveren kot ti očitno in je dobil kazen zaradi prehitre vožnje in je moral na neka predavanja in nakoncu tale tečaj in je bil navdušen.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To avg 24, 2010 8:53 pm

tabletten je napisal/-a::lol:

off: Lepo prosim brez provokacij in nekonstruktivnega besedicenja. Malo prevec si glasen - to naj ti bo v opozorilo, da je vcasih dobro premisliti kaj napises in ne samo, da se "nekaj" pise (v tem primeru nabija poste z raznimi smeski itd (brisano). Rad verjamem, da imas izpit ze vsaj 10 let, ampak ni pa potrebno zato iti v kontra smer s taksnimi komentarji.

Cena tecaja varne voznje pride pa 162€: http://www.amzs.si/?podrocje=12 (kaj vkljucuje)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To avg 24, 2010 8:58 pm

Zdaj ko so se moderatorji name spravili bom res utihnil.

Pa še odgovor blindu (dobesedno);
moji kolegi so se pa 100% strinjali da je driftanje po parkerplacu zanimivo in poučno.
Jaz sem tudi prehitro peljal pa ne hvalim tega tečaja.. zakaj? sem že 5x napisal.

Se distanciram od te debate. Nima smisla

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic To avg 24, 2010 9:07 pm

lenivec je napisal/-a:
MrMatic je napisal/-a: Najprej naj se vozniki začetniki naučijo voziti v avtu brez vse elektronike, potem temu dodaj še "malo" rabljene stare gume. Ko se vsaj za silo naučijo voziti, se jim pokaže kaj prinaša elektronika. Servo volan ni vse, prav tako ne abs, ne esp, ti pa lahko zelo pomagajo pri vožnji.

zakaj bi se učil na avtu brez elektronike, če pa je način vožnje čisto drugačn pa še elektronike je vedno več. sploh avte z abs dobiš že za par 100€

Že od prej veš kako se avto obnaša, z elektroniko nasploh si pa lahko še malo bolj siguren, čeprav se ni za zanašati na elektroniko čisto povsem.
Zadnjič spremenil MrMatic, dne To avg 24, 2010 9:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To avg 24, 2010 9:09 pm

tabletten je napisal/-a:moji kolegi so se pa 100% strinjali da je driftanje po parkerplacu zanimivo in poučno.

Sem imel jaz tudi podobno mišljenje, kako lepo je driftati po parkingih.
Ampak lepo je bilo samo do takrat, ko je zadnje kolo prišlo do odtočnega jaška na sredi parkinga, in je avto zalas zgrešil "strehco".

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To avg 24, 2010 9:32 pm

lenivec, res da današna elektronika pomaga vozniku, samo problem je v tem, ker sigurno krepko več kot pol slovencev, misli da ta elektronika tudi rešuje. In potem po televiziji gledaš, kako se ljudje ubivajo pri vsej tej elektroniki. :roll:

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To avg 24, 2010 11:42 pm

Kar se abs-a tiče na posnetku mislim da ni realna slika. Avto z samo izključenim abs-om se bo dosti lažje zasukal kot serijski avto brez! Avti ki nimajo abs-a imajo mehanski hidravlični restriktor, ki pri zaviranu razbremeni zadnje zavore da ne bi prišlo do odnašanja zadka.Avti z abs-om pa ne, ter z samo izklopom narediš večjo p****rijo.
Za zgled si vzemite rally dirkalnik.Noben (resen) dirkalnik ne bo imel abs (pa to ne pomeni izključenega) ampak predelanega na restriktor!

Če ima kdo drugačne informacije naj jih prosim deli.

B.L.
Nov uporabnik

Napisal/-a B.L. Sr avg 25, 2010 6:42 am

Kjere ideje :D

Mislim da nabiranje znanja je lahko vedno samo dobrodošlo, res je da ni poceni, vendar je to odločitev posameznika ali se mu zdi vredno "investirat" ta denar v to izobraževanje.

Jaz sem bil, ni mi žal, omenjeno pa je bilo tudi da naj bi ta osnovni tečaj nadgradili in organizirali tudi tečaj za večje hitrosti.

Jaz podpiram, sigurno pa tudi vadba po praznem parkingu ne škodi :D

Drugače pa mislim da je bolj namen tega treninga da voznik vidi kaj se utegne zgoditi pri določenih situacijah, nikakor pa ni to sprejemni izpit v F1.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr avg 25, 2010 7:46 am

Torej smo mi ki smo opravili izpit prej nevarni vozniki ? :roll:

Se ne strinjam da bi moralo to biti obvezno. Že v avtošoli bi morali naučiti ljudi normalno in varno vozit.

Tak tečaj lahko da raznim mulcem občutek da obvladajo avto in bodo še bolj pritisnili na gas. Prav je da obstajajo taki centri, ampak tistemu ki nima v glavi vse poštimano to ne pomaga.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov