buggy je napisal/-a:tristan01
lepo da se strinjava o tem da je vedno vec "voznikov", ki delajo za volanom marsikaj drugega kot to da bi vozili. Razlika je le to, da sem jaz preprican, da ta novodobna "pomagala" (kamor spada tudi avtomatski menjalnik) ljudi poneumljajo in jim dajejo se vecjo potuho, da so na cesti popolnoma nepazljivi in dalec od nekoga, za katerega bi lahko rekli, da obvladuje situacijo. Gre za stanje duha.
Lp,
buggy
buggy je napisal/-a:Nic se razburjat, stvar je misljena v kontekstu poneumljanja ljudi kjer je danes ze vse avtomatizirana v duhu kako si "poenostaviti zivljenje".
buggy je napisal/-a: Razlika je le to, da sem jaz preprican, da ta novodobna "pomagala" (kamor spada tudi avtomatski menjalnik) ljudi poneumljajo in jim dajejo se vecjo potuho, da so na cesti popolnoma nepazljivi in dalec od nekoga, za katerega bi lahko rekli, da obvladuje situacijo. Gre za stanje duha.
buggy je napisal/-a:...skratka, poanta mojega posta je bila da ni vazno samo priti na cilj nekaterim je vsec tudi kako se na ta cilj prihaja in ta obcutek, ti doda tudi to da imas popolno kontrolo nad vozilom/situacijo in ne obratno. Pri voznji je potrebno biti skoncentriran in vsa "pomagala" ljudi se bolj razvajajo da v avtomobilih delajo vse kaj drugega kot pa vozijo.
W|zz je napisal/-a:Men se pa zdi, da so avtomatiki fajn, ker razbremenijo človeka in so tako vozniki bolj pazljivi in bolj spremljajo promet. Tudi prej štartajo na semaforju, tako da je manj gneče, tisti z ročnimi pa kažejo neobvladanje situacije, ko jih je treba čakat, da dajo v prvo prestavo, ko enkrat že gori zelena na semaforju.
buggy je napisal/-a:za prave dece je 6 stopenjski rocni...
Ytsejam je napisal/-a:Dober prijatelj pa ima DSG in ga ne more prehvalit. V kolikor sem bral imajo avtomobili ki so opremljeni z njim celo boljše pospeške, manjšo porabo ...
simply je napisal/-a:BBoss : Glede DSGja - na linku izveš vse.
http://www.youtube.com/watch?v=hOLdZ4sf-yk
Buggy : Zanima me nekaj. Zakaj je nekatere športnike težko dobit z ročnim menjalnikom ( M3, M5, TT RS, RS6... ) Navsezadnje Polo GTI.
Še BMW 335i moraš imeti srečo, da najdeš ročnega - no nekaj jih je.
Blinder je napisal/-a:simply je napisal/-a:BBoss : Glede DSGja - na linku izveš vse.
http://www.youtube.com/watch?v=hOLdZ4sf-yk
Buggy : Zanima me nekaj. Zakaj je nekatere športnike težko dobit z ročnim menjalnikom ( M3, M5, TT RS, RS6... ) Navsezadnje Polo GTI.
Še BMW 335i moraš imeti srečo, da najdeš ročnega - no nekaj jih je.
Kateri športnik ima navaden automatik? Vsi tej ki si jih naštel imajo sodobne automatike, ki hitro menjajo prestavo, tako da nekak pašejo v športni avto. Nevem kolko je važna športna vožnja ljudem, ki kupijo kašnega M5, RS6.... in tudi ferrarije. Se jim gre bolj za prestiž pa da ko stisnejo na gas da se jih sliši kot za športno vožnjo![]()
Porsche carrera gt je ročni, pa 911 gt3 tudi.
RENO911 je napisal/-a:Dokler se bodo avtomatski menjalniki kvarili na 100.000 km, menjava pa bo 6.000,00 €, oz. menjava pri popoldancu 4.000,00 €, do takrat ga ne rabim, čeprav bi ga rad imel, sploh F1. Drugo je seveda, če se avto vozi samo v garanciji.
Omeniti je potrebno tudi servise, sploh ko gre za starejša vozila. Olje je potrebno redno menjati, pri menjavi pa samo olje pride cca. 300,00 €, kar pa marsikateremu, ki kupuje starejši avto za par k€, pri servisu dodatno predstavlja občasno večji strošek.
Takšni problemi pa meni ne predstavljajo brezskrbne vožnje, razen če je denar, ki takšne nepomembne skrbi hitro in brez posledic odpravi.
RENO911 je napisal/-a:Mislim, da ni zunaj skoraj nobenega BMW-ja X5 3.0 D in Land Roverja RANGE ROVERJA 3.0 D (isti motor in menjalnik), ki ne bi imela zamenjanega oz. popravljenega avtomatskega menjalnika. Za te vem sam, ker sem jih iskal. Sem ne dolgo nazaj klical lastnike po avtonetu in se s tem, da je menjalnik zamenjan, večina celo pohvali, da so s tem odpravili napako in strah, da bi ponovno odpovedal.
Jah slišam sem na Porsche Verovskovi,da nesvetujejo olja menjati.Pri nekem audiju a8 so ga zamnjali čez par dni se mu je menjalnik sesu pač nekak zato ker je olje novo zobniki ter te stvari v menjalniku so pa stare in so ratale preobremenjene.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov