Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po okt 25, 2010 3:47 pm

A ne veste da garancija ne velja več če date avto v garažo ? :roll:

:vc

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po okt 25, 2010 3:53 pm

Uf, treba bo podret garaže doma :cry: Še dobro da je v Mariboru tako dolga čakalna vrsta za garaže če ne bi mi avto zgnil pozimi, če bi ga parkiral tja :lol:

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po okt 25, 2010 4:56 pm

cruiser1 je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:... Danes pa če je avto vreden imena avto itak noben več ne rjavi... Če pa pa bolje zamenjati znamko!

Danes novi avto res ne rjavi, jutri pa še vedno! ;)

to se nemorem bolj strinjat prej ali slej vsak rjavi :D

glede tega jaz mam zunaj avto pa ga na case tam ko resno soli gor malo obrisem dol z krpo pa je toto(cez zimo). Sem bil pameten pa sem ga 2x pral pa ni se dobor koncalo 1x nisem nikakor noter priso, drugic pa sem vtrgo gumo ko se je zalimala zraven.

Sedaj pa sproti ko pa pridem domov pa dol spravim se ono svinjarija ko se nabira na blatnikih. Pa na case namazem gume z sprejom da se ne primejo.

aja avto je zunaj sicer ne takoj ob cesti ampak malo noter pod drevo.

lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po okt 25, 2010 5:15 pm

To so povsem znane stvari.

Uči se raje na tujih izkušnjah - npr decimetrski prag, da stopljen sneg ne teče v spalnico :lol: :-P

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po okt 25, 2010 5:27 pm

Eni pa mate čas...drugi pa nimamo garaže da bi se obremenjevali s tem ali operemo avto preden ga zapeljemo v garažo ali v garaži ali ko ga zapeljemo ven...

js avta pozim skoraj ne perem, samo zwapam ga tu pa tam da vidim če še mam tablice gor :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po okt 25, 2010 7:33 pm

kakor kermu bolj paše. amapak že pred 10 letami in prej so avti tako narejeni, da zelo malo rjavi-ali pa minimalno. prej rjavi zaradi kakšnih poškodb-tudi popravil (prometna itd), kot pa zaradi soli pozimi. jst osebno skoraj ne opazim več avta na cesti, ki bi bil zarustan na pragih zaradi soli.

edino kar se je na maminem avto naredlo to (ki avto garažira), da ne veš kdaj akumulator crkne. ko je na toplem še avto vžge (skoraj normalno). ko je sredi noči hotla domu, pa avto ni več vžgal.
Lep pozdrav :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 26, 2010 7:59 am

sonic je napisal/-a:Če je sneg na avtu, ga seveda prej očistiš. Ampak tukaj se vidi kako nakladaš:
- itak se ne moreš (in ne smeš) voziti po cesti s polmetrsko snežno odejo na avtu, torej nikoli ne prideš domov s pol metra snega na avtu (a veš kok snega je to)

Ti verjetno res ne veš, ker si iz Ljubljane. Pri nas (okolica Babnega polja) ga je "malo" več. Vsakič ko grem do trgovine (pa mal počez :D ) , se naredi 10cm obloga po pragih in pod koloteki (lahko ti pošljem sliko, da ne boš rekel da nakladam).

tudi pozimi ne sneži vsak dan, tiste pakrat ko je sneg, pač z metlo zmečeš zadnje večje ostanke snega, preden ga daš v garažo.

Evo tu si zadel bistvo. Pač ti uporabljaš metlo, jaz pa vzamem šlauf s toplo vodo in sneg pod koloteki sperem dol. In kakšna razlika je? Jaz ne vidim nobene. Pa še to je enkrat na mesec, kadare pada sneg.

AMpak, kot rečeno, to s snegom je bolj izjemoma. Govorimo o vsakdanjem garažiranju, tudi pozimi je veliko dni ko je cesta povsem suha. Odvisno kakšna zima je.

Takrat tudi jaz zapeljem direkt v garažo in sva spet na istem. ;)

lp

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To okt 26, 2010 8:24 am

Moj avto nima pikice rje, ker ga po vsaki vožnji umijem z otroškim šamponom, ga dobro poščetkam, uporabim masažno krpico in avto še dodobra pobožam po celem plehovju. Ko lepo diši, motor zavijem v termoprevleko (dodam še termofor-po potrebi), celega zavijem v odejo in gre skupaj z mano v spalnico kjer sem mu uredil tudi igralni kotiček.

ps:Še dobro da sem lahko punco spravil ven iz spalnice in ima sedaj sobo v vrtni lopi. Res nevem kako bi drugači moj avtoček lahko pančkal ves umazan in na mrazu :(
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši To okt 26, 2010 8:38 am

:EE

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To okt 26, 2010 8:40 am

Hahhaha 8]

P.S.: Zdaj..ali se nekateri resnično malo vozite ali imate tako zelo radi avto. Jaz si ne predstavljam vsak božji dan pozimi spirati avtomobil ob 17h, 18h zvečer po službi, preden bi ga dal v garažo. Pa po možnosti, da grem še vmes potem kam, pa pridem zvečer ob 23h ali še kasneje.. Wtf? Punca sicer ne bi bila ljubosumna, pes bi pa bil, sigurno.

Pri hiši so vsi avtomobili parkirani zunaj, z izjemo enega, ki se parkira v garažo..se pa zelo malo vozi. Pa tudi tistega, preden gre v garažo, se nič kaj posebno ne "pripravlja". S kolotekov se zbrca tisti sneg in se ga zapelje v garažo. Itak je nekaj časa še mokro ampak čez čas se vendarle posuši. Pa je že 7 let avto pri hiši in niti pikice rje. Ostali avtomobili so parkirani zunaj na prostem. Polni soli, zamrznjeni, sneg..pa jim tudi ni nič hudega. Operejo se 1x na teden ali na 2 tedna (odvisno od količine soli) in to je to.

Načeloma pa sem nekako najbolj naklonjen ideji nekega nadstreška.. Šipe ne zmrznejo, nimaš problemov z vodo in soljo v garaži, itd. So pa cene le-teh brutalne za moje pojme.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To okt 26, 2010 10:48 am

mropc je napisal/-a:bi te rad videl ja. daj sposodi si renault cliota. pa ga čist zamrzjenga zapel u garažo...
mimo grede clio ima v sopotnikovem zunanjem ogledalu neke vrste termometer(ki kaže temperaturo na armaturi) in da te pol vidim junaka kako bos zadovoljen z garažeranjem u mrzlih dneh v vročo garažo.

Stari idi na odvajanje... Ker ali imaš 13 let ali pa piješ kot pravim... Pa brez zamere...

Ali pa upam, da se hecaš s takimi izjavami! :roll:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To okt 26, 2010 4:28 pm

Sicer stara slika a vendar.....nekaj podobnega pride vsako zimo v sneženih dneh v garažo....
Slika

Med vožnjo sicer ni tok snega a pred hišo je dokaj ozka cesta in dovoz zaradi katerga moram zaplužit v polni sneg , da lahko pridem v garažo. Pti jeepu je še huje....vsi vemo kaki so tam koloteki :)

Vsake 15 let komplet obnovim podvozje in to je to :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To okt 26, 2010 4:43 pm

lisko je napisal/-a:Vsake 15 let komplet obnovim podvozje in to je to :D

To se bere, kot da imaš isti avto za kakih 60 let :-P :lol:

Boš tudi ti naredil decimetrski prag, da stopljen sneg ne teče v spalnico? :-P

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To okt 26, 2010 5:57 pm

esem je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Vsake 15 let komplet obnovim podvozje in to je to :D

To se bere, kot da imaš isti avto za kakih 60 let :-P :lol:

Boš tudi ti naredil decimetrski prag, da stopljen sneg ne teče v spalnico? :-P

Ne vem še kaj bo....ampak jeep in petka se mi zdita dost vredu avtka tako da potrebe po menjavi nimam :) Delov pa imam tud na zalogi za 20 let :D
Mislil sem bolj v smislu , da 15 let star avto kljub "slabemu" vzdrževanju (ne pranju vsako uro pozimi) vseeno zdrži. Po 15tih letih je pa tko večina današnjega prebivalstva že tako ali tako mnenja , da tak avto ni več niti za v gmajno kaj šele na cesto. Torej pereš ali ne po 15 letih ga zavržejo vsi ( men na dvorišče :D)

P.S. Sam imam drugač porihtano ( ja ja ko se je delala hiša se je očitno razmišljalo da njihov otrok ne bo pral avta pozimi vsako uro :D) in je garaža narjena tako da za 3 centi visi iz vsake strani v kanal , ki pa je ravno prav širok in dolg , da objame vse koloteke in se vsa voda steka v kanal katero popije zemlja :) Spalnica pa dva štoka višje....Tako da lahko imam v garaži El Nino orkan pa voda ne seže do postelje :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 26, 2010 6:46 pm

esem je napisal/-a:Boš tudi ti naredil decimetrski prag, da stopljen sneg ne teče v spalnico? :-P

Eni res ne razumete sarkazma ;)

lisko je napisal/-a:
P.S. Sam imam drugač porihtano ( ja ja ko se je delala hiša se je očitno razmišljalo da njihov otrok ne bo pral avta pozimi vsako uro :D) in je garaža narjena tako da za 3 centi visi iz vsake strani v kanal , ki pa je ravno prav širok in dolg , da objame vse koloteke in se vsa voda steka v kanal katero popije zemlja :) Spalnica pa dva štoka višje....Tako da lahko imam v garaži El Nino orkan pa voda ne seže do postelje :D

Ker se nanaša name, bom odgovoril.
Ne boš verjel, pri nas imamo 3 garaže in vse imajo narejen padec in kanal po sredini za odtekanje vode (že več kot 30 let), v dveh (razen v tisti pod hišo, kjer ni potrebe po tem) so pa po stenah še ploščice oz. hidroizolativni premaz, tako da se lahko komot avto notr pere, če bi blo treba ;)
Pa spalnice so tudi v 2. štuku :D

Stvari so porihtane, ampak jaz še vedno ostajam pri svojem. Avto se počisti, preden gre v garažo. Meni je to v veselje, pa tudi kilometrov delam malo, tako da ne bom znucal kosti zaradi tega. Če pa komu to ne paše pa tudi prav. ;)

lp

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To okt 26, 2010 7:03 pm

peroRS je napisal/-a:Stvari so porihtane, ampak jaz še vedno ostajam pri svojem. Avto se počisti, preden gre v garažo. Meni je to v veselje, pa tudi kilometrov delam malo, tako da ne bom znucal kosti zaradi tega. Če pa komu to ne paše pa tudi prav. ;)

Seveda naj dela vsak tako, kot mu paše. Vsak ima svoj prav! Če se tebi zdi pravilno avto oprati in ti to ni problem, delaj tako še naprej.

Butasto pa je imeti garažo potem pa avto zunaj pustiti, ker se nekateri bojijo, da jim bo prav zaradi tega prerjavel, crknila elektronika, imeli poplavo in se materijali tako raztegnili, da bo počil celo blok motorja :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To okt 26, 2010 7:10 pm

peroRS je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Boš tudi ti naredil decimetrski prag, da stopljen sneg ne teče v spalnico? :-P

Eni res ne razumete sarkazma ;)

Smo dobro razumeli, a ponavljam samo zato, ker je bila domislica odlična - kot je odlična tudi tema. Povsem neinformativna in v celoti zabavna ;)

Je tvoja tudi El Nino proof? :-P

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 26, 2010 7:15 pm

esem je napisal/-a:Je tvoja tudi El Nino proof? :-P

Pridi na :pivo pa bomo notr postavli traktor s cisterno za vodo, pa dali škropilec na ful :D

Klamzi
Novinec

Napisal/-a Klamzi To okt 26, 2010 8:01 pm

Od lanskega leta naprej avto sparkiram pod nadstrešek, malo zbincam sneg s kolotekov in adijo.
Zmržjene šipe in pol metra snega na avtu, tega na srečo več ni :)

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 To okt 26, 2010 8:49 pm

Ma nej rjavi sej ga ne bom imel za 10 let, v teh 3 letih pa se vsak dan pozimi vsedem v toplejši avto kot tisti ki so zunaj in to se mi bo poznal čez 40let ko avta davno ne bo več. :pray:

Tako kot nekateri pravte mal pobrcaš sneg da nima polno garažo vode in ga vsak petek al pa sobot temeljito spereš z vodo pa je dobr za en tedn.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov