Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a lizard Sr dec 08, 2010 1:30 am

No zdaj se mi ne da vsege brat.

Ampak gospodična ima tokrat prav. Če so tovornjaki bili eden za drugim ima ona vso pravico, da jih s 130 km/h normalno prehiti!

Sam vozim kar hitreje od 130 km/h in če vidim da nekdo pred mano prehiteva strnjene tovornjake upočasnim na njegovo/njeno hitrost in držim varnostno razdaljo.

Če je med posameznimi tovonjaki dovolj prostora mi je pa tele pred man DOLŽEN dat prostor, torej se umaknit na vozni pas in me spustiti mimo. Tistim ki to ne storijo vklopim levi smerokaz, včasih skapirajo včasih ne, da pa bi kot eni izgubil živce pa ne pride v poštev! Potem pospešim nazaj na prejšnjo hitrost.
No enkrat me je ena s Twingom hotela ubtiti, oz. ubiti sebe pri 150km/h (verjetno njena končna), ampak to je že druga zgodba.

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Sr dec 08, 2010 1:54 am

lizard je napisal/-a:No zdaj se mi ne da vsege brat.

Ampak gospodična ima tokrat prav. Če so tovornjaki bili eden za drugim ima ona vso pravico, da jih s 130 km/h normalno prehiti!

Sam vozim kar hitreje od 130 km/h in če vidim da nekdo pred mano prehiteva strnjene tovornjake upočasnim na njegovo/njeno hitrost in držim varnostno razdaljo.

Če je med posameznimi tovonjaki dovolj prostora mi je pa tele pred man DOLŽEN dat prostor, torej se umaknit na vozni pas in me spustiti mimo. Tistim ki to ne storijo vklopim levi smerokaz, včasih skapirajo včasih ne, da pa bi kot eni izgubil živce pa ne pride v poštev! Potem pospešim nazaj na prejšnjo hitrost.
No enkrat me je ena s Twingom hotela ubtiti, oz. ubiti sebe pri 150km/h (verjetno njena končna), ampak to je že druga zgodba.

se popolnoma strinjam, malo je takih voznikov kot si očitno ti, RESPECT!
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
corrado92
Novinec

Kraj: trzin

Napisal/-a corrado92 Sr dec 08, 2010 4:01 am

Lansko leto sem v lj vozil po bežigradu,omejitev 60 a te klinci vozijo 40,50 nakar naredim škarje :x jih nekaj prehitim in se ustavim pri rdečem semaforju.Na sosednjem pasu ustavi ata in mi maha s telefonom!Odprem okno in ata mi grozi s policijo in pravi a sem mu zapru pot!pa ne bo on men govoru ker vedno dvakrat pogledam v špegu in še čez ramo in kako sm ga zapru če sem ga prehitel!skušam se vljudno pogovorit vendar je ata čedalje bolj penast in mi reče da sem pijan!ker ne pijem alkohola mi je tok stopu na živec da sem se odpel in mu rekel pa koji kura...... hočem vstat iz avta in stari že odpelje!
Čez dva kilometra se mi na krožišču skoraj zalepi v bok 4 gti(spet me rešijo refleksi)zapeljem na drug pas in ale še en krog!
čez pol ure se vračam v LJ in skoraj 70 na uro priletim babi v rit saj se ji pri vključevanju na glavno cesto ne da čakat voznika pred seboj in ga prehiti in z 20 na uro zapelje pred mene!
In kot da še ni zadosti se zabijem mercedezu ml v rit ker je mojster menjaval pasove,čeprav je prepovedano in me zraven še izsili!In mojster pravi da bomo šli merit mojo zavorno razdaljo na mokri cesti!na števcu 60 pri zeleni luči in tik pred križiščem zavije s to omaro pred mano in zasede en pas, zadnji odbijač na drugem pasu in umes semafor!raj v Mečko kot v semafor!tik pred ciljem pa še skoraj povozim pešca pri nepravilnem prečkanju ceste!

Dan danes moraš v tej LJ bolj merkat sebe kot druge in zadnje čase ugotavljam , :DDD da dobro začinjena kletvica bolj pomaga,kot pa lepa beseda!
Polna luna in mlaj tudi močno vplivata na katere voznike :lol:

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr dec 08, 2010 7:15 am

Naj nekdo pojasni, zakaj bi bila njena dolžnost, da se pri max dovoljeni hitrosti umakne.
Link do zakona.
Ker če tako mislite, potem ste del grupe "Cepci na cesti". Sorry.
Zato, ker dolžnost tistega za njo bi bila, da je ne prehiti, saj ne sme voziti več kot 130. Zakaj bi en imel dolžnost, drugi pa ne.

Koji Q je tisti zadaj, da nima dolžnosti, vsi pred njim pa jo imajo.

Mimogrede, zakaj bi nekdo sam sebe ogrožal na račun cepca, ki ne zna počakati zadaj (saj prej ali slej se vsak umakne), da se mu bo umikal pri hitrosti 130 kmh v luknjo med tovornjaki in tam delal manever s spustom hitrosti na max 80 na razdalji 100m. Zato da bo uni divjal dalje in ogrožal tiste, ki se trudijo voziti po predpisih. OGROŽAL!!

Za koji Q bi se morala iti šumaherja in se vriniti tja med kamione, kjer noben ne vozi 100 m narazen, temveč gredo za dolžnino kamiona narazen.
Pa to s kamioni NITI ni point.

Dokler se bo treba umikati nekomu, ki je non stop v prekršku, in se bo to štelo kot dolžnost - do takrat bo kultura na cestah v slo takšna kot je. Sicer pa smo na te stvari navajene in vsaj mene me razno divjanje norcev ne razburja kaj preveč. Mi dvigne tlak, ma se takoj umirim. Pot je še dolga.

bemu sunce, da se niti okrog osnov ne moremo zmeniti.

ko pridejo taki do radarja, pa nihče več ne tišči. DVOLIČNOST, JE RES. šKODA PAR EUR, NI PA PROBLEM TISTEGA SPREDAJ TIŠČATI MED KAMIONE.

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Sr dec 08, 2010 8:13 am

Če se ti nabija na rit, imaš tri simple možnosti:
-Prižgeš zadnjo meglenko (fino je če imaš samozatemnitveno ogledalo ker zna on prižgat dolge)
-Nalahko parkrat zapored pritisneš zavoro, samo toliko, da se prižge štop lampa
-Malo povijugaš levo desno, tako kot da gre avto sam, da se umakne na primerno razdaljo (češ, ta je pijan)

Nevrotiki, pejte se zdravt :roll:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr dec 08, 2010 8:42 am

uroš11, pa a ti sploh veš kaj je hotel povedat tommy. Vse kar si razbral iz njegovega dolgega posta je to, da se je treba divjakom na AC umaknit, če pride kdo za tabo. Evo, to je vse kar si razbral. Fukn dol plašnice z obraza in razširi obzorja.

Sam ga kruzam 100-120 po AC, pa se mi še NI ZGODILO, da bi koga izsilil. To pa zato ne, ker si ga ne rabim podaljševat, ker nočem, da mi na nagrobniku piše "imel sem prednost" in tudi kdaj pa kdaj pospešim, da ne delam gužvo zadnjemu. Ne pa po slovensko, saj je omejitev 130, bo že zaviral. Faaaaaaak. Enim pa tega ego ne dovoli. In vsi si še 1x preberte post od tommy-ja. Sodelovanje v prometu, vsa umetnost, sodelovanje. Večinoma si ga pa podalšuje po cestah s svojim kupom plehovja. Pol pa je kakršno je.

Bodi previden, bodi VIDEN. Jaz bi mu še svojo posodil, da bi si jo dal na streho, ker se ga ni videlo na 20km.
http://www.youtube.com/watch?v=Ot_1GuvcpXM
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr dec 08, 2010 8:58 am

X-Hair je napisal/-a:To pa zato ne, ker si ga ne rabim podaljševat, ker nočem, da mi na nagrobniku piše "imel sem prednost" in tudi kdaj pa kdaj pospešim, da ne delam gužvo zadnjemu. Ne pa po slovensko, saj je omejitev 130, bo že zaviral. Faaaaaaak. Enim pa tega ego ne dovoli.

Pa a eni ne razumete, da ne prehitevamo tovornjakov zaradi ega? Pa kolkrat bo treba še to napisat? :x
Redno se mi dogaja, da se mi na rit limajo živčni pacienti (to je sam tommy napisal, da dela), čeprav vedno pogledam nazaj (nikjer nobenega), pospešim na 130km/h in grem prehitevat tovornjake. Če se mi med tem nalima nekdo na rit, ne bom šel hitreje, ker ne smem. 130km/h je zgornja omejitev, a ste sposobni to doumet?
In če se potem pri prvi priložnosti umaknem na vozni pas (in to ni tistih 20 metrov med tovornjaki), imam vso pravico izvesti tak manever ter pričakujem, da bo tisti za mano držal ustrezno varnostno razdaljo.
Ko že toliko govorite o šerifih - a vi pa lahko terorizirate s 5m varnostno, blendanjem in trobljenjem? Tudi če nekdo kampira na prehitevalnem (seveda so tudi ti pacienti) nimate nobene pravice ogrožati njega in ostalih s tako vožnjo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr dec 08, 2010 8:59 am

X-Hair je napisal/-a:uroš11, pa a ti sploh veš kaj je hotel povedat tommy. Vse kar si razbral iz njegovega dolgega posta je to, da se je treba divjakom na AC umaknit, če pride kdo za tabo. Evo, to je vse kar si razbral. Fukn dol plašnice z obraza in razširi obzorja.

Sam ga kruzam 100-120 po AC, pa se mi še NI ZGODILO, da bi koga izsilil. To pa zato ne, ker si ga ne rabim podaljševat, ker nočem, da mi na nagrobniku piše "imel sem prednost" in tudi kdaj pa kdaj pospešim, da ne delam gužvo zadnjemu. Ne pa po slovensko, saj je omejitev 130, bo že zaviral. Faaaaaaak. Enim pa tega ego ne dovoli. In vsi si še 1x preberte post od tommy-ja. Sodelovanje v prometu, vsa umetnost, sodelovanje. Večinoma si ga pa podalšuje po cestah s svojim kupom plehovja. Pol pa je kakršno je.

Bodi previden, bodi VIDEN. Jaz bi mu še svojo posodil, da bi si jo dal na streho, ker se ga ni videlo na 20km.
http://www.youtube.com/watch?v=Ot_1GuvcpXM

Se nisem obrnil neposredno na Tommyja. Ali pa tudi. Verjetno sem potegnil ven jedro in nato posplošil na vse. Pri njemu, saj je bil on, ne grem gledati nazaj, me moti, da se mu zdi dolžnost, da se mu morajo umakniti, čeprav vozijo predpisih. My ass, se temu reče. Si pa spregledal, da sem napisal, da saj se bolj ali manj vsak umakne tistemu, ki mu pride zadaj - vendar ne isto sekundo, če ne gre, pa tudi če gre, ma koji Q bi se mu moral lih isto sekundno umaknit. Koji Q. Itak smo hlapci norcem na AC, pa hlapci tujini, pa hlapci Pahorju, pa hlapci vsakemu, ki pride mimo.

EDIT: evo sem pogledal - na tommija ni letelo, ker ni nič takega napisal. Lizard je bil tisti, ki misli, da bi se mu bili dolžni umakniti. To je zgolj iztočnica za nadalnje razmišljanje.

Nadalje je point, npr. ne vem, kdo je zgoraj pisal, ko se je zabil marcedesu v rit - sem dostikrat in zelo pogosto vozil po LJ, so vse sort pacienti, vendar meni se te stvari ne dogajajo. Ne vem, jaz jih vidim precej prej, preden mi naredijo klobaso. Spremljam ves čas na vse strani. Ves čas in mi do tega ne prihaja. Ko se mi kakšen uriva, ga vidim, da to dela in ga vidim, da bo to storil. Njemu pa 3 v istem dnevu in na koncu je še enega oplazil. Saj je morda marcedes bil kriv, vendar dvomim, da se ni dalo nič storiti.

Tako, da ko se piše okrog cepcev - pazljivo. Če se za cepca označi nekoga, ki vozi po predpisih, to ne bo cepec. Bo obratno. In ne vem, zakaj bi moral kimati lih vsemu, kar se napiše. Je le treba imeti neko distanco okrog zapisov in uporabljati tintaro tudi za kaj drugega, ne samo za klobuk nosit.
Zadnjič spremenil uros11, dne Sr dec 08, 2010 9:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Sr dec 08, 2010 9:01 am

Js se povsem strinjam z urosem11 in ravno sm pa hotla napisat še tole - prva stvar - LOGIČNO je, da če nekoga prehitevaš, to pomeni, da maš na svoji desni vozni pas zaseden in se NE MORŠ takoj umaknt. Mislim, da se s tem vsi strinjamo. Naslednja stvar - če sm js tok fer, da se umaknem TAKOJ, ko je to možno (in pri par metrih prostora med tovornjaki za mene ni možnosti, da se umaknem, če kter to izvaja, pa zlo ogroža sebe in druge), pričakujem tud od tistga za mano, da je tok fer, da pusti da v miru "opravim" svoje, potem pa nej gre naprej. Tak kot je že uros reku - ne morš od drugih pričakovat, da se ti bojo popolnoma podredili, sam si pa to totalno nefer in netolerantn do drugih! Js se res sprašujem kakšni vozniki ste tisti, ki se ravnate po taki logiki - pa tud kakšni LJUDJE ste.
ho paura di cadere, ma voglia di volare ...

menzy
Nov uporabnik

Napisal/-a menzy Sr dec 08, 2010 9:01 am

X-hair, tale zadn video.... Ej takih pacientov je na cesti beomejeno, mu poblendaš on ti pa po možnosti na bremzo stop... Sem se včeraj peljal v Koper pa je bila megla v pasovih taka, da nisi videl 20m pred sabo. Nism mogu verjet, 50% voznikov ni melo zadnje meglenke prižgane, pa če kdaj bi jo mogl učeri pržgt, ker se je zgodil, da si nekoga v zadnjem trenutku zagledal...

menzy
Nov uporabnik

Napisal/-a menzy Sr dec 08, 2010 9:11 am

uros11 je napisal/-a:

Se nisem obrnil neposredno na Tommyja. Ali pa tudi. Verjetno sem potegnil ven jedro in nato posplošil na vse. Pri njemu, saj je bil on, ne grem gledati nazaj, me moti, da se mu zdi dolžnost, da se mu morajo umakniti, čeprav vozijo predpisih. My ass, se temu reče.

Kakorkoli pogledaš, če imaš prostor, da se umakneš ti pa se ne, si v prekršku! Največji problem so tisti, ki vozijo po omejitvi 130 in se ravno zaradi tega noče umaknit, češ saj vozim po omejitvi in tudu ti, ki si za mano ne boš vozil več! Še enkrat povem, če imaš prostor se umakni, ne glede na hitrost saj nisi ti policaj, da boš meni določal kako bom vozil! Drugo je, če nimaš kam pa se ti nekdo nalima na rit pa trobi, blenda, se čoha po glavi itd., taki prepotentneži si ga s takim ravnanjem "kao" podaljšujejo, kot je že nekdo zapisal...(ne leti osebno nate uros11 ! ).

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr dec 08, 2010 9:17 am

Jaz sem včeraj zvečer vozil proti Il. Bistrici - mokra cesta, tako da ni bilo videti nič. IN POTEM ŠE VSI MEGLENKARJI Z PREDNJIIMI MEGLENKAMI. Pa megle nobene. Pa en dan prej proti Krškemu. Spet - nobene megle - cesta pa mokra, pa spet nenormalno število ljudi s prednjimi meglenkami. Nenormalno. Kaj vidijo na AC z njimi, kar sicer ne bi? Kaj? Že itak te vse slepi, ker se odbija od ceste, že itak nič ne vidiš, potem pa ti pride od zadaj ena kolona, vsi z meglenkami, da te še s strani in odzadaj slepi.

No in potem še PACIENT Z ZELENIM STARIM POLOTOM CLASSIC Z NM REGISTRACIJO, ki ni mogel preboleti, da sem šel mimo njega enih 130 kmh. IN je bila prva stvar, da je šel mimo in takoj pred mano in tam ostal. In tako še enih parkrat do LJ, ker v klanc mu kanta ni vlekla. Plus da je imel zadnje meglenke vžgane - zadnje dve. IQ IQ IQ.

Menzi: daj link na zakon, kje je ta prekršek, ko voziš pri max hitrosti, omenjen. LINK zakon LINK. Daj link. Umakneš se vozilu na nujni vožnji. In daj link tako, da bo cela slika. Ne samo en člen, daj vse člene, ki pridejo v situaciji v poštev. Rekla kazala je sicer, rekla kazala. LINK, kje piše, da se moraš zriniti med kamijone. Link, da moraš pospešit preko 130, da se umakneš. Link, da se moraš umakniti isto sekundo. Link, da je iditotu v riti vse dovoljeno. KAPIŠ? Realnost je čisto drugačna, vendar če se govori o tem, kaj se mora, če se mora, potem zakon.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr dec 08, 2010 9:22 am

Energetik81 je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:To pa zato ne, ker si ga ne rabim podaljševat, ker nočem, da mi na nagrobniku piše "imel sem prednost" in tudi kdaj pa kdaj pospešim, da ne delam gužvo zadnjemu. Ne pa po slovensko, saj je omejitev 130, bo že zaviral. Faaaaaaak. Enim pa tega ego ne dovoli.

Pa a eni ne razumete, da ne prehitevamo tovornjakov zaradi ega? Pa kolkrat bo treba še to napisat? :x
Redno se mi dogaja, da se mi na rit limajo živčni pacienti (to je sam tommy napisal, da dela), čeprav vedno pogledam nazaj (nikjer nobenega), pospešim na 130km/h in grem prehitevat tovornjake. Če se mi med tem nalima nekdo na rit, ne bom šel hitreje, ker ne smem. 130km/h je zgornja omejitev, a ste sposobni to doumet?
In če se potem pri prvi priložnosti umaknem na vozni pas (in to ni tistih 20 metrov med tovornjaki), imam vso pravico izvesti tak manever ter pričakujem, da bo tisti za mano držal ustrezno varnostno razdaljo.
Ko že toliko govorite o šerifih - a vi pa lahko terorizirate s 5m varnostno, blendanjem in trobljenjem? Tudi če nekdo kampira na prehitevalnem (seveda so tudi ti pacienti) nimate nobene pravice ogrožati njega in ostalih s tako vožnjo.

Bognedej, da bi se za kkšn km/h pregrešil, ker bi mogu potem cel mesec še k spovedi hodt.. :roll: :roll:
Slika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr dec 08, 2010 9:25 am

Resno mi ni blizu stališče, da bi moral biti hlapec tistemu, ki me ogroža. Resno. Dejansko se mu sicer spravim s poti čimprej, ker se počutim ogroženega. Vendar, da bi to moral storitil. Moral, razumete, da je to moja obveznost, to pa ne. In sedaj me prepričujete, da ker se mu ne umaknem, čeprav me ogroža, sem jaz v prekršku? In edini razlog je to, ker vozim pri max dovoljeni hitrosti.

Ok to je na AC.

Kaj pa na regionalni? Tudi obstaja ta dolžnost, ko ti en prišumi v rit? Sem mu tudi ovira, čeprav vozim pri max hitrosti? Kukar komu paše je to, kukr komu paše.

Ovira sem mu pri njegovi kršitvi zakona. On da bi lahko delal, kar hoče. Saj nismo v vrtcu, otroci.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr dec 08, 2010 9:28 am

Energetik81 je napisal/-a:Redno se mi dogaja, da se mi na rit limajo živčni pacienti (to je sam tommy napisal, da dela), čeprav vedno pogledam nazaj (nikjer nobenega), pospešim na 130km/h in grem prehitevat tovornjake. Če se mi med tem nalima nekdo na rit, ne bom šel hitreje, ker ne smem. 130km/h je zgornja omejitev, a ste sposobni to doumet?

Sem sposoben doumet. S prejšno kripo sem imel potovalno 150-160, pa me noben drek na cesti od policaja še povohal ni. To, da se ti pelješ točno tistih 130, ker se več ne smeš, je drkanje v glavo. Oprosti, ampak je drkanje. Meni nobeden ni blendal, ko pride za mano. Torej. Mogoče pa nekaj pri tvoji vožnji ni v redu. Ne, te ne silimo da kršiš AVCPNŽL-nj, ampak te nobeden ne bo povohal če pospešiš za tistih par deset km/h. Ampak ti ego ne da, ker ti pa že ne boš pospešil za tistih par 10km/h, ker si potem v prekržku in te bojo palicaji lovil. Ma dej.... :lol:

S prejšno kripo sem doživljal recimo te primere. Ponoči ob 00.00 se vračam domov. AC Brezovica - Vrhnika. Lepo lagano 160. Pred mano avto, se približujem, ko sem prišel na razdaljo 50m pa ta k****n butne ven. Pa a nisi imel prej pol kilometra časa, da to storiš. Jah, revež, kaj mu čem. Punca ni zadovoljna pa je potreba po podaljševanju si rečem. Stopim na zavoro, ga počakam, da je pridobil tisti cm in odkruzal naprej svojih laganih 160. Big deal.

Če si pa v koloni, pride pacient za tabo in blenda, da se mu skoraj ročka zatakne, pa bog mu pomagaj. Takih tudi sam ne razumem. Ampak tommy govori o tem, da če se ti pelješ po prehitevalnem in je vozni pas prazen, blenda. In to mu dam prav. Nimaš kaj delat na prehitevalnem, ker ta je namenjen za prehitevanje. Prehitiš vozilo pred sabo in se vrneš na vozni pas. Tako simpl, pa tako težko za ene s kratkimi tiči. ( ne mislim tebe, ampak tisti ki to delajo že vejo)

edit: ogroža. Pa kaj te ogroža? Jaz s tem nimam problemov. Očitno tukaj resnično nekaj ne štima. Ti se voziš po voznem 130, a eden PRINORI 160 mimo tebe. Kako te lahko ogroža, razen tega, da se mu ti 20m preden te dohiti fukneš na njegov pas s svojimi 130, ker se več itak ne smeš vozit. Spet en dokaz več. V sloveniji se je bolj varno voziti MOČNO pod omejitvijo ter s polovico avtomobila na nasprotnem pasu, kot pa DIVJAT 100 po SVOJEM pasu. Govorim za regionalno cesto.
http://www.youtube.com/watch?v=J3Pdf9x6DFo
Zadnjič spremenil X-Hair, dne Sr dec 08, 2010 9:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr dec 08, 2010 9:30 am

Ker hočem vozit <=omejitvi se ti zdi to neznansko čudno? Povsem normalno pa se ti zdi, da voziš na mojem zadnjem odbijaču in blendaš? Adijo pamet.
Veš, celo z 100km/h grem lahko prehitevat kakšnega prikoličarja pri 80km/h, če 500m za mano ni nobenega na prehitevalnem in če se potem umaknem na vozni pas.
Eh, brez veze se matrat - 100x smo že isto napisal, zakon je jasen, ampak še vedno nabijate s svojim egom. Ja, tisti ste nevarni, ki rinete v rit, ne pa tisti pred vami (pa čeprav ne vozi po zakonu).
Tko da jst nimam več kej napisat, nekateri očitno nimajo ne tehnične ne čustvene inteligence.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr dec 08, 2010 9:31 am

lizard je napisal/-a:No zdaj se mi ne da vsege brat.

No taki ki tako razmišljajo kot si ti napisal, pričakujejo da bodo takoj zavili levo (tudi če je med tovornjaki prostor za en šlepar). NE!
Omejitev je 130km/h tempomat imam vedno na 140km/h kolono prehitevam dokler je ne prehitim. Ko je cesta prazna se umaknem na vozni pas z vključenim tempomatom. Zaradi mene, če daješ vse žmigavce, blendaš, pa še rotacijsko prižgeš (edino če maš modro ;) ) bom kolono prehiteval nemoteno v skladu z prometnimi predpisi. Če se mi preveč na rit nalima, znižam potovalno hitrost na 130!! :lol:

Tudi jaz marsikdaj peljem precej več kot 130, ampak ko naletim na kolono, kjer se vozijo po omejitvah, se jim tudi jaz kulturno priključim. Ko je cesta prazna, spet povečam hitrost.
Kultura je v našem prometu zgubila pomen.

Lp, J!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 08, 2010 9:36 am

No prejle sem se narobe izrazil. Ko ima tisti pred tabo na desni strani dovolj prostora mora iti na vozni pas, ker tako veleva zakon, če tega ne stori se ga pač opozori z levim smerokazom, če to ne zaleže pa pač poblendaš.

Gre se samo za to, da smo vsi tolerantni do vseh, tisti ki vozijo počasnej do tistih, ki vozijo hitreje in tisti ki vozijo hitreje do tisith, ki vozijo počasnej. Zato se hitrejši v času ko počasnejši prehiteva tovornjake/druge avte nimajo kaj lepit na rit pa popizdevat, tisti počasnejši pa morajo pravtako, ko imajo vozni pas prost zavit na njega, da omogočijo htrejšim, da jih prehitijo, tudi če sami vozijo 130 km/h. Kajti na prehitevalenm pasu se v času ko nikogar ne prehitevaš oz. ko si zaključil s prehitevanjem ne smeš vozit. Res je tudi 160 km/h se ne smeš vozit, ampak če to opravljaš kot treba ne motiš nikogar, s tem ko pa voziš na prehtievalne čeprav nikorg ne prehitevaš, pa tudi če z 130 km/h, še vedno lahko motiš ostale.
Recimo v Avstrji je užitek vozit po AC, ker vozijo tako kot sem napisal zgoraj, in praktično uporaba levega smerokaza kot opozorilo sploh ni treba uporabljat.

In ravno tisti, ki vozimo hitreje moramo biti precej bolj strpni od tistih ki vozijo počasneje, in se sploh bolje azvedati kakšne so lahko posledice. Žal je ponavadi ravno obratno.

@jack: če si ti to iz mojega posta razbral je to tvoj problem. Očitno ti ni jasno kaj pomeni oz. kaj človek misli s tme ko napiše - imeti dovolj prostora.
Zadnjič spremenil lizard, dne Sr dec 08, 2010 9:43 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr dec 08, 2010 9:42 am

Energetik81 je napisal/-a:Ker hočem vozit <=omejitvi se ti zdi to neznansko čudno? Povsem normalno pa se ti zdi, da voziš na mojem zadnjem odbijaču in blendaš? Adijo pamet.

Ne, zagovarjam vožnjo po omejitvi, dokler se s to svojo omejitvijo ne vržeš pred avto z mislijo, saj več kot 130 res ni dovoljeno. Ne, ne zdi se mi normalno, da se vozi za odbijačem, blenda, trobi, če vozni pas ni frej. Menim, da se bova sedaj razumela. Sej lahko pa tudi sam pišem čudno. Ne vem vzroka, upam, da ga odkrijeva. ;)

Lizard. Tako se piše. Samo v tej pofukani sloveniji je kriva samo hitrost. Hitrost je pa kriva zato, ker drugega policaji ne napišejo, doker ni udeleženo policijsko vozilo. Z namenom sem tudi kupil to kamerco, da se vidi kaj ubija. Seveda bo spet tisti kriv, ki je prišel 100 po svojem pasu in se umikal kretenu, ki je sanjal 60 s polovico avtomobila na nasprotnem pasu. Da vidimo odgovore :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr dec 08, 2010 9:50 am

Ja si tako nekako napisal in tako smo dojeli.
No jaz sem ti napisal kako jaz reagiram v takih situacijah. Zadnje čase sem službeno precej na AC (NM-LJ-MB-MS). Če je človk živčen za mano in vidi da se mu nimam nikamor umaknit se obnašam tako kot sem napisal. Po omejitvah!

Imam pa dobro razčiščeno kaj je vozni in prehitevalni pas.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov