Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: BRISALCI skozi zgodovino

Napisal/-a joztom Ne dec 12, 2010 8:26 pm

Jaz uporabljam Rain-X in so brisalci vklopljeni zelo zelo redko. Je pa treba znat namazat. Prvo vse silikone dol z odstranjevalcem loščil za tla, paziti je treba na lak. Temeljito oćiščena šipa se namaže z RainX zunanjim, ko je prvič suh še drugič. Z mehko krpo potem, ko je popolnoma suho, to spoliraš, drži do dva meseca, stranske in zadnja šipa eno leto. Brisalci pa dosledno Bosch brez metlic, še bolje je pa menjati na njih samo gumo za rdeči silikon iz LeClerca.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne dec 12, 2010 10:13 pm

Vse prav in lepo da se brisalci ze 107 let uporabljajo in da so koristni.
Mislim enako kot vi zakaj menjati ce je funkcionalno. Tudi to drzi a me zanima
nekaj novega na tem podrocju zato sem zacel temo. Nekaj resitev je prislo na plan
nekaj z neta a kot vidimo nanos pa zrak sta ze poskusili in deluje ne glede na umazanijo.
Enako kot so spreji za platisca, prav vse zdrsne dol in umazanija in med in voda.
Ce se doda se ogreti zrak in podobni pripomocki bi to lepo delovalo.

Spomnim se davnega leta 1984 ko smo v Trstu kupovali te Rain premaze in so bili
dragi ko hudic...stari majstor me je naucil en trik katerega vsem priporocam, ce vam
v dezju odletijo ali nehajo delati brisalci.

Vzamete tobak iz 4-5 cigaret in stem kupckom lepo nazmazete in razmazete sipo na voznikovi
strani. Za nekaj casa dokler ne pridete do doma ali prve benzinske deluje pa se kako voda drsi.
In nehali boste kaditi obenem. =P :mrgreen:

Ce imate kaksno staro slikico brisalcev prosim dodajte v temo. Hvala.

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Po dec 13, 2010 3:58 pm

Neumna tema. Trapati da so brisalci 100 let isti in zakaj ni v uporabi nič boljšega je isto kot trditi da je sodobna jurišna puška H&K G36 isto sranje kot 500 let stara akrebuza. Pač gumijasta metlica ki šiba po šibi še vedno dela najbolj možno ob zanemarljivem strošku.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po dec 13, 2010 4:35 pm

Vidi Dejanz75 ce ti kaksna tema ni vsec je preskoci in tema ni bila namenjena, da ti ali
podobni tebi dobesedno s..jete po njej, ker ce neznas nic pametnega dodati potem prosim
lepo ne zali nobenega da je tema "neumna", "trapasta"...
Preberi si od zacetka temo in prosim se vzdrzi zalitev. Pa brez zamere.

Zato ljudje razvijajo novitete in v vsakem resnem podjetju obstaja plan in investiranje v razvojne
kadre, ideje, patente itn. Kot je clanek z linki enega clana lepo pokazal razvoj z sobami in podobno...

Tema je namenjena kot naslov govori: Brisalci skozi zgodovino in vsaka debata taksna ali
drugacna je namenjena temu. Tvoje izjave so neprimerne in drugic ih zadrzi za sebe. Hvala.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po dec 13, 2010 5:26 pm

tisto o šobah na zrak. po domače puhalnik :D. sicer se meni zdi dobra ideja, ampak samo takrat ko bi bil do srednje močan naliv. sam takrat ko pa se ulije kot iz škafa, bi pa prosil brisalce za pomoč. ker teža voda bi bila tako velika, da puhalnik ne bi učinkovito odpihnil vode (ekstremi).

mene izredno moti slaba kvaliteta gumic.spoznal sem, da boshe-ve metlice, ki so cenejše bolje brišejo kot pa od aero. še vseeno pa bi lahko bilo bolje :D

sicer je moja ideja malo smešna, ampak tukaj bi bila hitrost brisana skoraj da neomejna. pogoj je, da bi bil brisalec vzdržljiveši in močnejši.spodaj-na sredini šipe bi bil brisalec, ki bi dela 360°obrate oz. polno rotacijo.pri izstopu in v ponovnemu vstopu bi moglo biti posebno vodilo, ki bi brisalec rahlo prevzdignilo nad pokrovom motorja. gumica bi se lahko specilizirala samo za delovanje v eno smer (učinkovitejše brisanje), odvečna voda na gumici bi pa odpadla med potovanju čez pokrov vozila.ne bi bilo glih lepo za videt v počasnem delovanju, ampak ob izredno veliki hitrosti (okoli 1000 rpm ali več :twisted: ) praktično brisalca nebi niti videli. in tako bi se tudi odpravilo optične motnje za nekatere šoferje, ki jih zelo živcira pomik klasičnih brisalcev.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.G. Po dec 13, 2010 5:45 pm

TAM 110 T7.....brisalci na zrak.

Nastavljanje na vsaki strani posebej.
Interval : 8-110 zamahov na minuto
Deluje brez problema.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po dec 13, 2010 6:49 pm

Myster imas prav ob mocnem nalivu je vprasanje kako bi veliko kolicino vode
stran metalo. Kot vidimo na linkih so ze to naredili in ocitno deluje saj niso kar
tako dali sistem, da ga niso preizkusili v tunelih z vsemi zivimi curki in nalivi.

Pomembno je le to, da vstvarja tenki sloj pritiska med sipo in vodo. Ce ti po resnici povem,
tudi ko je mocnejsi naliv brisalci so tudi neuporabni in se je boljse ustaviti kot nadaljevati
ko je neurje ipd. Veckrat sem to naredil in se skril pod nadvoz par minut.

Tvoja ideja, da bi bila oba sistema je do zdaj najboljsa. :pivo
Tisti premazi kot sem najdel obstajajo zacasni do par let in dozivljenski. Dragi ko hudic.

p.s. meni bojo zdaj menjali sipo (mal napocena-kamencek) in je na zacetku ta sloj
tako dobro delal svoje delo da komaj cakam, da dobim novo sipo ki ima isto ta premaz.
Vsaka 4 leta je priporcljivo obnoviti pise v navodilih.
Na Volvu je en znakec-dve kapljice vode.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov